Regisztráció Blogot indítok
Adatok
C4nN1bAl c0rp5e

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Roswell S.O.S. Emberiség!!! 2009.01.12 14:46:00
Földünk egyre nagyobb energiaválságban van. Híradások szólnak szerte a világban, bulvár, kereskedelmi, közszolgálati, ismeretterjesztő csatornákon. De minden csatorna pánikot vagy felületes információkat közöl a kétségek között tartás érdekében. A megoldás előttünk van,…..
C4nN1bAl c0rp5e 2009.08.25 10:18:36
Szia!

Elolvastam az összes cikked. Nagyon tetszettek :D Csak így tovább. Sikerült pár gondolatot ébresztened bennem, amiket igyekszek megfogalmazni és megosztani veled/veletek, bár koránt sem lesz olyan összefogott, mint a tied, túl keveset tudok a témákról, ahhoz, hogy komolyabban belemélyedjek, így csak elmondom, ahogy én látom…

A megújuló-alternatív energiákkal kapcsolatban a munkámból kifolyólag én a passzív házakkal kerültem közelebbről kapcsolatba. Idén a Construmán, meglepően sok cég képviselte magát, napkollektorokat, hőszivattyúkat, korszerű nyílászárókat, hőszigeteléseket és falazatokat mutattak be a standoknál. A megfelelő gépészeti és építészeti megoldásokkal akár meglévő korszerűtlen családi házakat (még panelházakat is, mint ahogy egy előadáson szemléltették) lehet gazdaságossá tenni. A befektetett pénzmennyiség 2-3 év alatt megtérül, mert drasztikusan lecsökken a rezsi.

Csakhogy… sajnos egyre nagyobb az a réteg, aki nem engedheti meg magának még ezt az egyszeri ráfordítást sem, mert hónapról-hónapra éli az életét, 0 tartalékkal, esetleg egy több éves banki hitellel a nyakában. Lehet egészségesen élni, talán nem is drágább, mint egy olyan megoldás, ahol nem figyelünk, hogy hogyan élünk. De kétség kívül kényelmetlenebb. És mikor a megélhetés is gondot okoz, iszonyat nehéz lemondani arról a kis kényelemről, amiben eddig éltünk.