Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bandos

0 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig reménykedünk és mindig csalódnunk kell. Pedig általában nagyon jó és olykor egészen különleges dalt küldünk hazánk képviseletében az Eurovíziós Dalfesztiválra. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbálunk változtatni: volt egészen profi blues, nyálas diszkósláger, igazi…..
A nálunk Csillag születik néven ismert Britain's Got Talent idén megint belenyúlt a tutiba, úgy látszik, a brit vidék kiapadhatatlan forrása a felfedezetlen, de operaénekesi adottságokkal bíró tehetségeknek. Kezdődött mindez Paul Potts walesi telefonárussal, aki 2007-ben megnyerte a…..
Hány gyerek álma törik össze éppen most, fizetni képtelen szülők nélkül? - ezt kérdeztem a felsőoktatási felvételi határidő lejártának napján, és már itt is van a válasz: 32 ezer gyereké. Ennyivel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly, ez a szám a tavalyi…..
A minap Simor András felajánlotta, hogy visszamenőleg lemond fizetéséről, ezzel is segítendő az IMF-fel való megegyezést. Méltán nevezhető ezért a második legnagyobb magyarnak Széchenyi István után, aki ugyebár egyévi jövedelmét (érdekességképpen akkori 60 ezer forintot)…..
Tizenhét hónap börtönt kapott egy bristoli buszvezető, mert súlyos sérüléseket okozott egy kerékpárosnak. A sofőr egy kisebb vita után úgy ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, hogy az több métert repült, és a járdán ért földet. Az akciót rögzítették a…..
törökgáborelemez 437. Radiszoci 2012.02.13 18:55:00
Vicces pillanata volt a mai parlamenti ülésnek, amikor a két évtizeddel ezelőtt még farmerban és hosszú hajjal politizáló fideszes házelnök átöltözésre buzdította a munkahelyükre nem öltönyben és nyakkendőben érkezett szocialistákat. A szórakoztató momentumnál azonban…..
bandos 2012.02.13 21:43:47
@dr. Bubó: azért adja az Isten, hogy azt ne éljük meg, mert az már óriási problémák velejárója lenne, ha jönnének a jobbikok.
bandos 2012.02.13 21:48:59
@Diocles: ebben a mai világban az az érdekes, hogy egész Európa nagy részén tapasztalható a feszültség növekedése, az elégedetlenkedés felerősödése és az indulatok a radikalizmus erősödése. Régen ilyenkor jöttek a háborúk.
Ma ki ellen lesz a háború? A román állampolgár megtámadja a magyar állampolgárt, mert nem tudja megvenni a kenyeret? Kit kell megtámadni?
Egyértelmű, hogy az ellenség a multinacionális tőke, ami kiszivattyúzza tőlünk a pénzt, vagy azok a multi dollár milliárdos üzleti csoportok, akik végtelen kapzsiságukban és talán tehetetlenségből is egyre többet halmoznak fel spekulációval, ezzel emberek millióit tönkretéve. Vagy nem tudom, hogyan lehetne megnevezni ezt. De ez ellen nem tudsz háborút indítani.
bandos 2012.02.13 21:54:46
@kovi1970: munkaadóimra? nyugi már, szedd be a gyógyszered, még a végén azt hiszed, hogy a terrorelhárítástól vagyok, és le vagy hallgatva! sőt, tudod mit? le vagy hallgatva, tudok mindent rólad, holnap ki leszel rúgatva, mert én hithű fideszes vagyok, akik megtisztítja a nem fideszesektől a világot!!! gyökérkefe
az a nevetséges, ha egy olyan állításra, mely szerint az egyik pártra jobban rámondható, hogy "újgazdag", mint a másikra, arra az jön, hogy kinek ki a munkaadója :) persze a "zemberek" poént minden lehető alkalommal elsütöd! :) és a megosztósdi ártalmairól beszélsz. a kommentedet az önellentmondás definiálására kéne alkalmazni a bölcsészkaron.
  (Az adatok forrása: http://torokgaborelemez.blog.hu. A grafikon beküldéséért köszi Gézának!)..
bandos 2012.01.23 00:05:11
@Cicás: Teljesen egyetértek. Tényleg nem látják a ballibek, hogy ez a kormány már csak jobbról előzhető? Azért remélem, ez nem következik be.
Százezer ember nagyon sok ám. (A kétmillió ennél alig kevesebb.) Százezer embert kivinni az utcára - ehhez vagy nagyon erős szervezettség kell, vagy olyan tömeges, elemi erejű felháborodás, amelynél az elkötelezettség határozott aktivitásara sarkall még akkor is, ha szombat…..
Magyarország rettenes helyzetbe került, és ahogy Barroso úr volt szíves közölni: Orbán a hibás. Nem is csak a dupla bóvli az oka, hogy Orbánnak mennie kell: az országnak az az érdeke, hogy már a Jézuska új miniszterelnököt hozzon. Ezt akkor is leírom, ha tudjuk, a zembernek…..
A Discovery Channel műsorán Állítólag... címmel látható Mythbusters egy alapvetően egyszerű, de zseniális ötletre épít: tudományos módszerekkel vizsgálnak meg mindenféle városi legendát, és beküldött sztorit, aztán majd kiderül, mennyi alapja van a biztos forrásból…..
bandos 2011.12.08 17:58:39
@zsotyek: azért nem rossz az építőiparuknak az, hogy 20 évente a teljes házállományt újraépítik. nálunk meg áll a ház 100 évig, és nem épít senki :) Nem mondom, hogy szart kell építeni, de megvan annak is az előnye.
Közröhejbe hajlik lassan a Fidesz törvénygyárának működése. A tegnapi-tegnapelőtti ellenzéki obstrukció eredménye, hogy kormányunk nem tudta eldugni a Munka Törvénykönyvének vitáját éjszakára. Végülis csak négymillió adófizetőt érint, gondolom kormányunk őket…..
bandos 2011.11.30 10:59:53
@VUVUZELLANÉNI: Nézd, aki először kezdi el fikázni a vallást, az mindig ezzel jön, hogy katolikus hit = bűnérzet. Ez az első lépés, eddig mindenki eljut, hidd el, nem tőled hallom először :)
Mivel már felnőtt vagy (gondolom), ezért nehéz lenne rávilágítani, hogy mennyire nem erről van szó :) Lehet, hogy boldogtalan vagyok, a családom meg teljesen depressziós, csak nem vettem észre? Majd megöl a lelkiismeret furdalás? És mind a hitem miatt?
Hogy kezdenék el egy emberrel vitatkozni, aki már megmondja előre, hogy minden vallás beteg? Méltatlan lenne. Remélem te egészséges vagy, és nem bosszantod fel magad a sok-sok beteg emberen! Te vallásszakértő! :D
bandos 2011.11.30 23:04:23
@VUVUZELLANÉNI: Témával kapcsolatban: akkor végülis milyen eszközöket tartanál üdvözítőnek a renitens gyerekekkel szemben? Pofont azt soha, semilyen körülmények között! Persze, katonaság se legyen. Végülis nekem amúgy mindegy, de majd amikor a gyerekedet életében először éri igazságtalanság a munkahelyén, vagy először mondják meg neki mit tegyen, szépen kiakad, és kirúgják.

Vallás kapcsolatban: Szóval azért tartom feleslegesnek az érvelést, mert ugyebár a vallások beteg dolgok, mint mondtad. Na most, egy ilyen beteg vallást nem elutasító ember, mint én, (aki persze lehet, hogy ezért beteg is) csupa beteg érvet hozna fel, nem?
Az a helyzet, hogy ha te azt gondolod, hogy a kereszténység = minden öröm után a pokol tüzén való perzselődést helyezi kilátásba (ezt írtad:D), akkor járj kicsit utána, mi is ez. Addig nincs kiindulási alap bármiről is vitázni.
Még annyit, hogy Te nem érzed magad betegnek? Keresel ilyen blogokat, és kiabálod, hogy minden vallás milyen beteg. Azért ez is beteges... :)) Valami lelkiismeretfurdalásod lehet, vagy pedig tényleg valami szomorú helyzetben vagy, pl. megérteném hogy így viselkedsz, ha 10 éves korosban szexuálisan zaklatott egy pedofil pap: akkor értem a sérülésed okát.
Összeállítottam 4 kérdést arról, hogy mennyire mosták át a zemberek józan ítélőképességét, racionális várakozásait a jelenlegi hatalom eddigi cselekedetei, kommunikációja. — Önt egy közúti ellenőrzésen gyorshajtásért helyszíni bírsággal sújtják. Tudomására…..
bandos 2011.11.27 21:20:33
@Kettes: "A kérdést úgy kell feltenni, hogy elkerülhető lett volna-e a csőd, ha 2010-ben más politikát követ a Fidesz. Ha a válasz igen, akkor a felelősség kizárólag az övék. Semmi euróválság, elmúltnyolcév, elmúltfélöt, csak ők vannak meg a kudarc. "

Csőd? Most akkor csőd van? Vagy most végülis elkerültük? Vagy ha nem kerüljük el, akkor az tényleg csak a Fidesz kudarca? És ha elkerüljük, vagy elkerültük volna, akkor az a Fidesz dicsősége? Hogy van ez? :)
bandos 2011.11.27 22:56:43
@Kalmár: Én sem hiszem, hogy jobb lenne.
De azt állítani, hogy ha csőd lesz (vagy itt már azt írta az egyik blogszerző, hogy csőd VAN) és hogy ez csak a Fidesz hibája, abban az esetben ha esetleg az elmúlt másfél évben valamilyen más döntéssel elkerülhető lett volna (magyarul valami profi munkával - ki tudja, létezik-e ilyen profi munka?). Szóval megkerülni akárhogyis a szocik-libsik felelősségét, akik alatt lett 82% az államadósság, és mint tudjuk, ez minden gond forrása...szóval az ő felelősségük akármi is legyen, vitathatatlan.
Csodálatos NGM-közlemény: Bevezetés: "Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. Ehhez távol kellett tartanunk magunkat…..
bandos 2011.11.17 23:10:38
@BPBP: Értem én, sok pökhendi kicsit most pofára esik.
De az akkor sem igaz, hogy mindent ők csesztek el, de tudod mit: ez is teljesen mellékes.

De hogy ez nekünk nem jó, az fix. Legalábbis neked (feltehetőleg) és nekem nem jó. Hogy az indexeseknek mi a jó, az már megint más kérdés. De hagy ne örüljek velük, ha nekem ehhez nem fűződik érdekem.
bandos 2011.11.17 23:13:38
@ketroot: És ha észhez tér a sok szavazó, mihez v. kihez forduljon? Keseredjen el, és végső csalódottságában szavazzon a Jobbikra?
Minden leminősítés, minden újabb hitel odavezet, hogy az embereknek már nem lesz mit veszíteniük, és jönnek a radikálisok. Én ennek nem örülök.
És ostoba, és nem távollátó pl. az index, hogy így ünnepli a kormány kis zakóját..akkor is, ha nekik ez valszeg átmenetileg jó.
bandos 2011.11.17 23:14:37
@BPBP: Ebben igazad van! Csak tudni kell, hogy akik befolyásolnak minket és a nagy örömhírt terjesztik, pont az ő örömük nem az az igazán szép, őszinte öröm. :) De mindegy.
Plasson, a Tengeróceán című regény megszállott festője arra teszi fel életét, hogy megfesse a tenger portréját. A tengert akarja teljes valójában visszaadni – ezért fel is hagy a klasszikus értelemben vett portréfestészettel. Az óceánban állva sós vizet maszatol a…..
bandos 2011.11.09 23:11:43
@hallari: Minél inkább nézem a képeket, annál jobban elszomorodom rajtuk.
Nem is a minőséggel van a bajom, van 1-2, ami egész korrekt, és nem vagyok művész, nem tudom megítélni melyik mennyire remek, lehet, hogy pont az a legkomolyabb alkotás, amit a legbénábbnak hiszek.
De ez a két dolog nagyon elszomorít:
1) Néhány szerintem is frappáns öteleten túl tényleg túlzott a politikai tartalom. Én azt hiszem, hogy lehetett volna sokkal inkább történelmi.
2) Ezek a festők remélem mind legalább évente 5-6 művet eladnak ennyi pénzért. És ha már pénzért csinálták, akkor ne legyenek rá büszkék. Vagy azt várják el, hogy tisztességgel gondolj rájuk vissza az utókor, vagy az 1,6 milliót. Nincs is-is.
bandos 2011.11.10 10:16:49
@Archenemy: Elvtárs? Ha van olyan, hogy szocialista faktor, akkor az majdnem fix, hogy bennem kevesebb van, mint benned :)
De hagyjuk.

Szóval a megállapításom lényege, hogy ha ezek a festők nem keresnek amúgy is ennyi / közel ennyit a műveikkel, akkor ez igenis felháborító, hogy megint az állami pénzekből (enyém és a tied is) kapnak megrendelést.
Tegyük félre a lojalitást! Én félretettem: Ha az MSZP lenne most hatalmon, és csináltatta volna a képeket, ne mondd, hogy nem lennél felháborodva. Te is azt gondolnád, hogy szar képek, és Te is azt gondolnád, hogy áron felül vannak. Nem?

Annyit akartam mondani, hogy úgy kurva könnyű vallani a konzervatív értékeket, ha valakinek ezzel együtt jár az is, hogy csomót keres vele. Én kijártam békés tüntetésekre, szavaztam az akkori kormány ellen, boldog voltam, hogy győztek, de sosem kaptam érte 1 Ft-ot sem, és nem is kéne ez a koszos pénz.
(A szerző filozófus, újságíró.)  Egy demokratikus ország miniszterelnöke bejelentette, hogy egy kérdésben, sőt, bízvást mondhatjuk, egy Sorskérdésben népszavazást akar kiírni. Az EU vezető demokráciáinak vezetői hisztériás rohamot kaptak, a piac pedig fogta magát és…..
bandos 2011.11.04 12:49:36
@Mária: Ez rendben is van :)
De, akkor mi az amiben élünk?
Mi a demokrácia?
A nép szavaz...de csak 4 évente. Van népszavazás...de azért nehogy már ők döntsenek az Euróról... meg eleve... hülye azért a nép ahhoz is, hogy most államcsőd vagy nem államcsőd... stb... hol a határ?
Ez demokrácia?
Bár keringtek látványtervforgácsok a neten, most itt vannak élvezhető felbontásban is a fenti galériára kattintva: ilyen lesz a Szél Kálmán tér (vagy ahogy egy kedves ismerősöm hívja következetesen az átmenet jegyében, a Moszkva Kálmán tér). Az építészfórumon ugyanis…..
Kedves látogatók, nekem oly drága kommentelők! Igyekszem mindekinek válaszolni. Moderálás nem lesz, mert ez nem jógyerekblog, valamint a moderálás az nem a jógyerek-szokás szerinti törlés [dürüllés] , hanem valami más. De a fatengelyes blogmotor nem bir el ennyi kommenttel, hát…..
Öt szempont amit érdemes megfontolni.   Az Alkotmánybíróság, az európai jogi fórumok, vagy a kormány egy újabb ötletrohama ugyan hozhat még komoly fordulatokat, de a devizahitelek végtörlesztésének jogerős szabályai végül is megszülettek. Az egyszeri nyereség…..
 A tegnapi népszavazáson 48 819 ember nem vett részt. Ebből a csoportból egy Kisember megosztja gondolatait. Mindig megilletődöm, mikor engem, egy egyszerű kisembert megkérdeznek a saját sorsom felől. Ilyenkor jó érzés fog el: lám, felnőtt emberként dönthetek,…..
Ha nincs jobb ötleted, vetesd le a főszereplő ruháját, mondja a marketinges álmoskönyv, esetleg rakj mellé kisgyereket kölyökkutyával, és minden rendben lesz. A nepszamlalas.hu részére a Femina Group készített három reklámot, egy csöcsöset, egy kisgyerekeset és egy nem…..
Vastagbőr Negyvenháromezer 2011.08.29 10:01:00
A soha-nem-látott-méretű-szuperszenzációs közmunkaprogram egyik utolsó kérdőjelét egyenesítették ki a múlt héten, amikor végre sikerült kikalkulálni, hogy mi lesz a közmunka fizetsége. A teljes munkaidős közfoglalkoztatottak kötelező legkisebb bére a szakképesítést és…..