Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anemo

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MÁV-nál ismét zseniálisat alkottak. A kivezényelték a kollégákat egy kis testmozgásra. Hajnali fél kettőkor. A gond ezzel csak annyi volt, hogy motoros fűrésszel vágták a töltés mellett a fákat, és a nevezett töltés a káposztásmegyei lakóteleppel szemben van. Komolyan nincs…..
Az "Oltassak vagy ne oltassak?" kérdést gondolom ti is feltettétek magatoknak párszor az elmúlt hetekben. Én végül arra jutottam, beadatom magamnak az újinfluenza elleni védőoltást, biztos ami biztos alapon. El is mentem ma a háziorvosomhoz, akinek mondtam mit akarok, majd…..
Megaszánalmas. Késik a vezér, ezért késik a vonat is. Előfordulhat ilyen eset. Nincs ilyenkor egy másik vezér, aki elvinné a vonatot? Nem kell ide sztrájk, hogy felboruljon a menetrend és nem kell semmi különleges helyzet. Elég az emberi butaság. De az utasok viselkedése se semmi.…..
Tarifális mizériára hívta fel a figyelmet olvasónk. A Budapest-Székesfehérvár utat két irányban lehet megtenni. Apró különbség, de a jegyvétel szempontjából fontos. Az egyik 2 kilométerrel hosszabb, mint a másik. Ezzel nem is lenne gond, ha minden esetben egyértelműen jeleznék…..
anemo 2009.10.13 23:39:26
@Ákibard!: Olvastam, nem szitkozódtam, de ettől függetlenül a jegy elméletileg nem érvényes, gyakorlatilag elfogadják. A barátnőm egész családja vasutas, nagyon szeretem a vasutat, csak ez a rendszer így tényleg értelmetlen.
Legalábbis az Elvira szerint. Olvasónk vonatot keresett Budatétény és Székesfehérvár útvonalra, de az internetes menetrend szerint visszafelé nincs vonat:..
A lenti levél megválaszolását rátok bízom. Biztos vannak sokan, akikben hasonló kérdés felmerül, jó ha van egy hely ahol az ilyen kérdésekre választ kaphatnak az utasok: Kedves MÁV-figyelő!   Egy kérdésem volna a Budapest-bérletek MÁV-on való használatához. Múlt…..
Nem egy panasz jelent már meg az „új típusú” sorompók hibáiról, amik vagy csak félig nyílnak fel, vagy felnyitott állapotban is vörösen villog, vagy egyáltalán nem csinál semmit. Olvasónk két ilyen sorompóval is találkozott tegnap. A meghibásodott berendezések miatt…..
anemo 2009.09.26 16:22:11
@Ákibard!:
6 perces zavaridőzítés
zavarjelzés - 3 perces piroshosszabbítás
sötét jelzők - 90 mp sorompó hidraulika
anemo 2009.09.26 23:03:06
@rockersrac: én sem tudok a konstrukciójukról semmit, csak olvastam, hogy "a sorompó hajtóművek hidraulikája 90 másodperc alatt lassan felnyitja a csapórudakat." azt tudom, hogy ilyenkor kézileg is függőlegesbe lehet rakni, reteszelni.
Olvasónk hiába várta a vonatot 1 és fél órán át Érd alsón az nem jött, pedig korábbi vonathoz ment ki az állomásra, nehogy elkéssen a munkából. Felhívta a MÁV Direktet, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy a vonatok nem késnek. Tovább várt majd rádöbbent, hogy az…..
anemo 2009.09.23 22:05:28
@Villámhetes: pontosan, a késések okát kábelvágásnak hívják. Ennyi.
Olvasónk az Elvirán kinézett magának egy vonatot mellyel Budapestről Siófokra szeretett volna utazni átszállás nélkül. A pénztárnál derült ki, hogy a vonat a nyári menetrendben volt csak benne, már nem közlekedik, de az adatbázisban benne maradt. Vajon 2-3 hét miért nem volt…..
anemo 2009.09.07 18:20:55
@Ákibard!: A 30a vonal téli menetrendje a múlt héten frissült. Budatétény mh. miatt jó lett volna időben módosítani, mert kiderült, hogy pl. a 4513 és a 4544 24613, illetve 24644 lett. De ettől függetlenül az egész menetrend nem tartható a pályaépítési munkák lassújelei miatt.
Kedves MÁV-figyelő!MÁV ügyben felhívnám a figyelmed egy érdekes oldalra, ahol sok érdekes dologra bukkanhat az ember „majdnem katasztrófák”-ról a MÁV berkeiben. Hátha érdekes lesz az olvasóknak…Egy kis kedvcsináló:„…2009. augusztus 23-án 21 óra 18…..
anemo 2009.09.06 01:23:07
@Ákibard!: egyértelmű, hogy a ledes fényjelzők sokkal jobbak. Az élettartamuk mellett jelentősen erősebb a fényerősségük is a normál izzóhoz képest.

A két izzó egymás mögött helyezkedik el az optikában. A domino a forgalmi irodában visszajelzi a kiégett izzót (tudtommal villogó pirossal, illetve a talpfénnyel).