Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skrabski Fruzsina (lelkylola)

203 bejegyzést írt és 2632 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Nekünk van '56-unk! 2016.10.22 11:41:00
Nekünk van '56-unk! Az egyik legjobb dolog, ami a miénk! Ha eszembe jut, mosolygok, pedig rengetegen meghaltak és utána... De '56 csodálatos, mi vagyunk benne, bárki, aki kiment tüntetni, elszavalt egy verset, gyógyított sebesülteket, sőt, még a Molotov-koktélokat is mi dobáltuk, egyszerű emberek.…..
Mandiner blog A szentek egyessége 2015.04.03 16:01:00
Ma három éve költözött el anyukám a túlvilágra. Most éppen nagypéntek is van. Mindig arra tanított, hogy a szentjeim itt vannak körülöttem. Megtaláltam erről egy írását, amit 2000. decemberében adott válaszként a Vigiliának egy körkérdésre. Íme, mindenkinek. * Szentek…..
Egy irodalmár alkotott őszinte nemirodalmat. Ahogy ő fogalmazott: összeírt több száz emléktöredéket és hívószavak egész sorát, kötetbe rendezte, majd kiadta őket. Szörényi László olasz nagykövet volt az első demokratikus kormányban '90-től '95-ig. Nekünk akkor egy…..
Szándékosan nem olcsót írtam, mert a felsorolt ebédek nem olcsók. Nem is drágák, hanem nagyon jól árazottak, az ár-érték nagyon stimmel ezeken a helyeken, még ha van is esetleg közte olyan, ami drágának tűnik, és nyilván nem fér be minden napra, de azért kezeskedem, hogy nem túlárazott. A szubjektív…..
Szily Laci a nap mániákusának nevezett a Heller-levél miatt. Legyen ez egy önbeteljesítő jóslat: fokozom. Egyrészt megkapjátok ajándékba a facebookos üzenetváltásomat Szilyvel, a nap plüssmackójával. Azért plüssmackó, mert morog, de attól még aranyos. Aztán próbálkoztam…..
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2013.11.22 11:03:21
@Alvarez: Lengyelországot nem barátok, hanem ikertesók irányították. Németországban Merkel jelölte az ezelötti mindkét szövetségi elnököt, mindkettő megbukott és lemondott, mindkettő a Kereszténydemokrata Unió tagja, tehát párttársa Merkelnek.
A legszebb azonban a balos Franciaország. Elnök: Hollande, a szocialista párt tagja, miniszterelnök, Ayrault szintén párttag és szemèlyes jóbarát :((( "François Hollande személyes barátjakélnt utóbbit támogatta a 2011-es szocialista előválasztásokon, ahol a következő évi elnökválasztás szocialista jelöltjét keresték. Aktív szerepet vállalat Hollande elnökválasztási kampányában is." Szóval Németország, Lengyelország és Franciaország is maffiaállam, hiszen párttársakat, barátokat neveznek ki köztársasági elnöknek :(
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2013.11.22 11:11:13
@Alvarez: ő Kövért és Ádert említi a riportban, házelnök és köztársasági elnök cimborák és ebből vonja le a következtetést, hogy maffia állam. Ha akarod előkeresem, bár te is tudz guglizni.
Néhány éve olvasóinkat kértük, hogy segítsenek megtalálni a ma élő legnagyobb kommunistát. A ti ajánlásotok alapján jutottunk el Biszku Bélához, amit még egyszer köszönünk. Most még érzékenyebb dologban lenne szükségünk segítségre. Készítünk egy filmet a Vörös…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2013.02.17 22:37:24
@tevevanegypupu: szerencsére nem nekem kell értenem hozzá, hanem a történészeknek, akik megszólalnak és, akik részt vesznek a film készítésében. Pl. már le kellett mondanom egy marsall állítólagos lányáról, mert sok minden nem stimmelt a történetben. Nagy fenntartásokkal kell sajnos kezelnünk a visszaemlékezéseket, de szerencsére sokan elmesélik. Csak a történet kényes volta miatt, mindenki másról beszél általában. Nem magáról.
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2013.02.19 20:26:50
@Csehszlovák Kém: Botikám, szólok a nagybátyádnak, ha nem nyugszol le végre. stimt?
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2013.02.20 10:07:04
@Alfőmérnök: egyébként van ebben igazság. Nem úgy, hogy kitalálták és mi megcsináltuk, hanem úgy, hogy közvetlenűl a választások után, elszámoltatást ígérve, jól jött a Fidesznek a mi filmünk. Az viszont, hogy sem a kommunista bűnökért, sem a 2006 rendőri brutalitásért senkit sem vontak felelősségre, egyáltalán nem a mi hibánk. Mi felvetettük a témát, volt aki feljelentéseket is tett, még törvény is született. Aztán semmi nem történt. Na jó, Biszku ellen eljárás indult és házi őrizetben van. Ennyi történt 2 és fél év után. Sokat gondolkodtam, hogy hol akadt meg a folyamat. Bistos van abban is valami, amit írtál, hogy a Fideszben van egy nagyon erős lobbija azoknak, akik nem akarják, hogy legyen akár egyetlen kommunista, akit a bíróság elitél a tetteiért. Ez a lassúság erre utal, pedig rengeteg fideszes politikussal beszéltem, aki tudom, hogy elkötelezett az igazságszolgáltatás mellett. Ők sem értik ezt a maszatolást. Biszku ügy most épp az ügyészségen állt meg, egy szakértő szerint nincs jól megírva a vádirat. A rendőri brutalitást is az ügyészség meszelte el pár hete. Az biztos hogy az ügyészség mindent megtesz, hogy ne történjen semmi. A Parlamentben is nagyon nyögve nyelősen hoznak döntéseket. Ez azonban nem a mi hibánk, ha nincs a flmünk, akkor is ennyi történt volna, vagy ennyi se. A politikai részét mellőzve, annyi azért történt, hogy néhány áldozat örült nnak, hogy nem békében, nyugalomban fog Biszku meghalni, hanem legalább mi szembesítettük a tettével. De az szomorú, hogy csak mi szembesítettük és nem a jog. ez nagyon szmorú, de ez tényleg nem a mi felelősségünk.
  Alapítottam egy kft.-t. Életem első saját cége. Próbáltam mindent a legjobb tudásom és vállalkozó ismerőseim tapasztalata szerint tenni. Találtam profi könyvelőt, ügyvédet, és amennyire tudtam, szépen átrágtam magam az értelmetlen szövegeken és számokon. Majd békésen…..
Elégedett lenne? (fotó: MTI/Kovács Attila) A közelgő olimpiára való tekintettel meg kell emlékeznünk az idén télen nagy port kavart formaruhákról is, ha már egyszer elindítottuk heti matyó rovatunkat. A lényeg: a fő gond a népies olimpiai formaruhákkal, hogy hihetetlenül…..
Mind elmegyünk, a ringatózó fák alól mind elmegyünk, a párás ég alatt mind indulunk a pusztaságon át a száraz ég alá, ahányan így együtt vagyunk, olyik még visszanéz, a holdsugár a lábnyomunkba lép, végül mind elmegyünk, a napsütés is elmarad és lépdelünk a csillagok…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2012.06.07 10:31:12
@Legelő Őse: Nagyon örülök, ha segített. Neked is részvétem és sok erőt, hitet kívánok!
  Tisztelt Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr! Tisztelt Dr. Hatala József Országos Rendőrfőkapitány Úr!   Engedjék meg, hogy köszönetünket fejezzük ki, amiért az Önök irányítása alatt egyre jobban bízhatunk Magyarország rendvédelmi szerveiben, különösen a…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2012.04.02 09:58:53
@jan: jol erted
Mandiner blog Megyek tüntetni! 2012.03.31 14:14:00
  2006-ban elvártam a liberális barátaimtól, hogy jöjjenek ki velem a Kossuth térre az őszödi beszéd után. Elvártam, de nem jöttek. Néhányan elítélték ugyan Gyurcsányt, de nem jöttek. Most magamtól és a 2006-ban velem együtt tiltakozó emberektől várom el, hogy…..
  Kommentár nélkül. Vitázzunk róla. Szabadon...
Puzsér Róbert Videóblog Álalku 2012.03.21 11:28:00
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2012.03.21 11:33:28
  Nem akarok Lázár János II. lenni, ezért nem zaklatom Schiffer Andrást a családjával. Pedig viszket. És elismerem (igen, András, ez most dicséret!), hogy Schiffer nagyon igazakat mond. A Fidesz tyúkszemén ugrál, mert a Fidesz nem akar szembenézni a múlttal. Mondjuk ki!  …..
Mandiner blog Népek tavasza 2012.03.15 06:48:00
Nyolc óránál francia tüntetők, Három óránál zajos lengyelek. A szabadság két zászlaja alatt A Rökk Szilárdon felvonultanak, Édes hazám, Európa rád figyel. Murau mellett koktélt szürcsölök, De a kezed én…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2012.03.15 10:18:09
:)
  A hétvégi tüntetések visszhangjának legnagyobb tanulsága az, hogy honfitársaink továbbra sem tudják elviselni ezeknek az ostoba faszoknak a megmozdulásait. (Hogy kik azok az ezek az ostoba faszok, az politikai meggyőződéstől függően változik.) Ez nyilván mindig is így volt,…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2012.01.25 14:16:23
:)
//  A változatosság kedvéért, illetve egy amolyan Daniel Cohn-Bendit / Kertész Ákos / Bartus László / Para-Kovács Imre mondatgenerátor ordító hiányát pótlandó, összedobtam egy nagyon egyszerű aranyos kis forráskódot, ami véletlenszerű Amerikai Népszava…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2012.01.25 13:55:14
  Hegedüs Péter-hetet tartottam és megnéztem három zseniális filmjét: a Nagyapák és forradalmakat, az Örökség: Egy halász történetét és a most bemutatott, a mozikban is látható Az én Amerikámat.    Ő Hegedüs András unokája. Hegedüs András…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.12.12 20:56:40
@tesz-vesz: most látom, hogy Az én Amerikámat már nem is játszák a mozikban, a másik kettőt én megrendeltem neten.
  Hajléktalan-ügyben érintettek vagyunk, mivel a házunk egyik befalazott kapualjában él egy idősebb fedél nélküli úr. Azt hogy él, konkrétan onnan lehet tudni, hogy levet ereszt. A lé szarból, húgyból, tablettás borból, barack ízű alkoholos italból és tébécés…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.11.19 14:21:03
  Már félve ülök be magyar filmre, mert már sokszor volt hányingerem egy-egy film után. Szerencsére végre egy pozitív csalódásról tudok beszámolni: A vizsga című film szerintem zseniális.  Az alapötlet is figyelemreméltó: úgy mutatja be az '56 utáni megtorlás…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.11.14 15:41:06
@Kovátsch Gamma Bertalan: úgy látom málnási már a tirpákra is betette a lábát. Végetek!
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.11.18 16:42:07
@flora: nagyon örülök és kedves vagy, hogy visszajeleztél :)
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.11.18 16:43:50
@lapointe: köszi, remélem megnézed :) egyébként azért jó, ha plázákban is vetítik, mert akkor van esély arra, hogy annyian megnézik, hogy esetleg még haszna is van belől az alkotóknak.
  Nagyon megrázó volt a szcientológia-filmünk készítése. Két exszcientológussal beszélgettünk hosszasan. Az egyik Bonyai Péter, aki vezető szcientológus volt és most írt egy könyvet a megpróbáltatásairól, a másik pedig egy kislány, akit 13 évesen rabszolgaként…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.11.09 19:19:25
@Alfőmérnök: ez mit jelent? Mikor lett László és hogy?
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.11.09 19:37:07
@Alfőmérnök: de még mindig ott a Mester fotó
 A Varsói Magyar Kulturális Intézet meghívta a Biszku-filmet és minket is. Jó néhány országban vetítették már a Bűn és büntetlenséget (lengyelül: Zbrodnia bez kary), de Varsóban meglepett minket, hogy a bő háromszáz fős moziterem majdnem teljesen tele volt érdeklődő…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.10.24 15:14:32
@VI. Béla: @Oblomov: Sajnos nem készítettünk interjúkat. Viszont az egyik srác megígérte, hogy kikérdezi a lengyel feleségét, hogy mit gondol/ért a filmből és majd megírja. Ha tényleg megírja, akkor felteszem ide.
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.10.25 19:52:28
@nick grabowski: örülünk :) A lengyel kolléganői mit értettek a filmből? Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a külföldön mi érthető, mi nem. Mi az, amit megjegyeztek? Van-e esetleg olyan rész, amit nem értettek?
  Amikor meghallottam, hogy Gyurcsány Ferencet feljelentették terrorizmus vádjával, olyan felszabadító élmény volt, mintha tényleg történne valami. Amikor bejelentette Gulyás Gergely, hogy azokkal az egyezményekkel egészítenék ki a Btk-t, amelyek a nürnbergi bíróság…..
  Kivártam. Körbejártam ezerszer a témát. Találkoztam Budaházyval, beszélgettem a feleségével, barátaival és az ellenségeivel is. Úgy éreztem, hogy nem tudok igazságot tenni, ezért csak tudósítok, s várom, hogy végre a bíróság megállapítsa, mi történt. A bíróság…..
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.08.26 12:14:23
@Zippora: de Hunvald is védekezhessen szabadlábon!
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.08.26 16:07:14
@bbjnick: segíts! képzeld, lecserélődött a jó kis avatarom és nem tudom visszatenni a régit. a profilomban nem találom, hogy hol lehet beállítani :(
Skrabski Fruzsina (lelkylola) 2011.08.26 16:15:49
@lelkylola: sikerült!