Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mattai-Macher

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rangsor facebook oldala: http://www.facebook.com/#!/pages/Mattai-Macher-Rangsor/154735864573Találkozzunk ott!..
Mattai-Macher Rangsor 2009 letölthető innen:mattai-macher.blog.hu/media/file/mattai_macher_rangsor_2009_20091109.pdf..
Megjelent a mai Marketing&Mediaban a Mattai-Macher Rangsor 2009-es médiaügynökségi és internetes listája, és egy kicsit itt is:http://www.fn.hu/media_print/20091215/osszesitett_elismeres/..
Hogy trendeket is lássunk, elkészítettük 2005-ig visszamenőleg a Rangsorokat.Ebből egy kis izelítő a Kreativ Online-on olvasható:Az ügynökségek rangsora az ötéves teljesítmény alapján:Leo Burnett – 16212DDB – 14508Kirowski – 9785Grey – 8976ACG –…..
Érdemes-e a hazai díjak összesítéséből származtatott ügynökségi rangsor alapján messzemenő következtetéseket levonni, vagy inkább csak amolyan reklámszakmai érdekességként kell tekinteni rá? forrás: Kreatív..
Mattai-Macher 2009.12.09 09:32:50
sziasztok,
@tapas: ráéreztél, az utolsó mondatodban van a megoldás.
@reklámbuzi: igen, a listának megvannak a határai (jelen esetben az az országhatár), de 2 okból döntöttünk így, amikor elkezdtük a listát: 1. nem mndenkinek van lehetősége külföldi versenyekre neveznie, ennek ellenére lehet jó; 2. a nemzetközi versenyek eredményét feldolgozni már akkora munka lenne, amit mr Gunn megengedhet magának, de itt, most, nekünk kicsit sokba lenne (arról nem beszélve, hogy nehezen lehetne meghatározni, mely versenyek kerüljenek be, úgy hogy senki ne fanyalogjon).
Szóval ez egy lokális lista lokális versenyzőkkel és versenyekkel.
@Raikkonen: köszönöm, igen, annak szántuk.
@NViktor: rajta vannak, de nem fértek be az első 12 közé...
@enMegmondtam: ez azt mondja, hogy a MEH kampánya(i) nyerték a legtöbb díjat/pontot idén a vizsgált versenyeken. Azt nem mondja, hogy a legjobb ügyfél.
köszi a kommenteket, örülök, hogy az addict radarjára is felkerült a Rangsor
 Nem maradt már sok titok, a Rangsor nyomtatva a Kreatívban az újságosoknál/recepciókon/asztalokon/postaládákban/kezekben, akit meg csak virtuálisan érdekel, annak itt:http://www.kreativ.hu/cikk.php?id=25361  A médiaügynökségi és onlineügynökségi rangsorok a Marketing…..
Láttam a jövőt: a Nagy Kreatív Napon az AXN Flashforward kampánya nyeri a legjobbnak járó díjat az online - egyéb fogyasztói kommunikáció kategóriában. Nehezen látom a kivetítőn a szöveget: "...további történeteket olvashatsz a jövőből a A Jövő Emlékei blogon"…..
Láttam a jövőt: a Nagy Kreatív Napon az AXN Flashforward kampánya nyeri a legjobbnak járó díjat az online - egyéb fogyasztói kommunikáció kategóriában. Nehezen látom a kivetítőn a szöveget: "...további történeteket olvashatsz a jövőből a A Jövő Emlékei blogon" ... ki írta…..
Pár óra múlva, éjfélkor a nemzet számottevő hányadának gyásza mellett befejezi sugárzását a Sláger és a Danubius, majd néhány másodperc múlva újra feltámadnak a frekvenciák, és megkezdi adását a két új rádió, a Neo FM és a Class FM. De vajon milyen számmal búcsúznak…..
 http://www.fn.hu/media_print/20091118/tovabbmegyek/ ..
Csináltam egy kis összesítést arról, hogy (az Effie-ről kiadott könyv adatai szerint) milyen médiát használtak azok, akik Effie-t nyertek.Jelentem gigászi küzdelem folyik az örökifjú, masszívan és megbízhatóan robotoló TV és a trendi digitális média között.Az összes…..
Gyorsan elkészült az Effie után a Rangsor, azóta a Kreatívval együtt dolgozunk a megjelenő anyagon. Érdekesek a trendek (illetve érdekes felfedezni az egyébként is meglévő trendeket a Rangsor eredményeiben), sok változás van tavalyhoz képest, mondhatni, kevés az állócsillag, de…..
Nézz be, csatlakozz, jelölj, segíts, fikázz, ami jól esikhttp://www.facebook.com/pages/Mattai-Macher-Rangsor/154735864573?ref=nf   ..
Az idei Mattai-Macher Rangsor a Kreatív decemberi számában fog megjelenni*, december 3-án. Vésse be mindenki a naptárába.Addig is találkozunk Egerben, kérdezz, felelek.*A médiaügynökségi és internetes rangsor a Marketing&Media decemberi számába lesz megtalálható..
Mattai-Macher Rangsor D-day 2009 2009.08.31 13:13:00
Nincs rosszabb, mint a bizonytalanság, tudom, ezért igyekszem minél előbb kitűzni a 2009-es kikürtölés időpontját.Ami adott, az az EFFIE kihirdetése november első napjaiban, utána azért kell egy hét minimum a véglegesítésre, utána anyagok, sajtóhírek, megjelenések, smink...…..
Tavaly (2008) készítettem el az első Mattai-Macher Rangsort, mely nem egy világújdonság, de a hazai piacon hiánypótló "termék".A lényege, hogy vesszük azokat a hazai reklámmal kapcsolatos fesztiválokat/díjakat/versenyeket, amik a legszélesebb körben értelmezve…..