Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Őrjöngő Farkas

64 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ebben a filmben az a legérdekesebb, hogy igazából miért is tetszett. Láttam már izgalmasabb, hitelesebb, okosabb, meghatóbb, vagányabb, sodróbb, színesebb háborús filmet. Mégis tetszett. Háborús filmet csinálni hálás feladat, hisz az emberi lét legfontosabb kérdéseit…..
Ma bementem a szexuális fantáziáimba vezető ajtón, ahol évtizedeken át megbízhatóan várakoztak a tengerparton fátylakban szaladó nők, kandalló mellett lustán heverő telt szőkeségek, swingzenére egyik szemöldöküket felhúzó, intelligens vadmacskák és egyebek. Erre mit…..
Geekblog Hadak útján 2012.02.02 08:44:00
Steven Spielberg, akit annak idején korunk nagy mesélőjeként emlegettek (annak idején – ehhez a titulushoz már rég nem méltó), sosem ment a szomszédba egy kis szentimentalizmusért. Mindig késztetetést érzett rá, hogy a lehető leghatározottabban, legközvetlenebbül közölje a…..
- Szamuráj úr, élvezi, hogy mindent, akár az életét is hajlandó lenne feláldozni hűbéruráért? - Nem tudom értelmezni a kérdést, riporter-szan. A szamuráj dolga, hogy eltökélten fogadja a halált. - Dobó úr, élvezte, hogy heteken át visszaverte Egernél a hatalmas…..
Mindenkinek szán valamit a világ. Nekem azt szánta, ezt gyakran és tisztán éreztem, hogy görnyedt háttal, vastag szemüvegben, félénk mosollyal az arcomon bújjak poros könyveket, egyfajta kedves, tétova balekként, aki nagy lexikális tudással és szórakozott élhetetlenséggel…..
Ritkán jutok el mostanság moziba, és Mollyval még ritkábban. Szüleim áldásos közbelépésének hála azonban ez is elkövetkezett 1-2 év után. Hozzá kell tennem: nagyon szar film kellene ahhoz, hogy a dolog ne legyen számomra nagy kaland. Este kocsiba ülünk, és háborítatlanul…..
A mozi. Ha a kilencvenes évek közepén találkoztunk néhányan a Blaha környékén – délelőtt, délután vagy este a Chicago Sörgyárban, a Bajor Sarokban, a kínaiban, a szocreál kisvendéglőben, a Burger Kingben, a Dunkin’ Donutsban vagy az éjjel-nappali büfében –,…..
Őrjöngő Farkas 2011.08.30 22:42:10
Vénséges vén sztori: régi nóta, keserédes és különös, amikor rájössz, hogy meg tudsz változni, és megérted, hogy hibáztál. Tale as old as time Tune as old as song Bittersweet and strange Finding you can change Learning you were wrong     ..
Egy másik blogban olvastam: "Egy csodás hónapig távol voltam. Találkoztam egy régi barátommal, akit 12 éve nem láttam. Mi ketten, egy harmadik sráccal, elhajóztunk Tahitiból Hawaiira. Kemény volt, csodálatos volt, más volt. Mindenütt csak tenger, ezer mérföldeken át.…..
Blog.hu Sablonok Titán 2010.07.16 14:09:00
Új ingyenes sablonnal jelentkezünk, és nem aprózzuk el, ezentúl a blogszféra csendjét is felverheti a titánok harci zaja. Egyébként a sablonnak semmi köze a mitológiához, a barnák, a rend és áttekinthetőség kedvelőinek ajánljuk. A focis kérést egyelőre szerintem hanyagoljuk,…..
Lelkileg gyarapodva az indián műértő tanácsaitól, átdolgoztam a verset, hogy művészileg még állatkirályabb legyen. Wolfgang Schiller von Heine: Nicht alle Deutsche sind Soldaten (1864)   Nicht alle Deutsche sind Soldaten - zu+Infinitiv, Söldner, geh weiter im Schnee!…..
Márait olvastam tegnap, és tudtam, hogy mára beszivárog majd a gondolataim és a szavaim közé, és nyomot hagy ezen a bejegyzésen. Olyan inspiráció ez csupán, mint amikor a gyorsétteremben dolgozó éhenkórász művészettörténész srácnak a főnöke egy kegyes pillanatában…..
Leküzdhetetlenül álmos voltam reggel, azon a nyugodt, nemtörődöm, elsöprő módon álmos, ahogy csak kora tavasszal lehet az ember.  Az utcán hűvös volt, de tűzött a nap. Szokásos reggeli sétám során elmentem egy ház előtt, ahonnan épp kilépett egy pár: átlagos, enyhén…..
Molly egyszer régen azt mondta nekem: - Ha azzal a figyelemmel és felelősséggel, meg körültekintéssel, amivel új mobiltelefont keresel vagy a tékában DVD-t választasz, vagy kaját rendelsz, bármi mást is csinálnál, szerintem lehetne belőled valaki. Néha az az érzésem, hogy…..
Furcsa és érdekes, mindazonáltal kellemes lanpartin vagyunk túl, kötelességemnek érzem, hogy röviden beszámoljak a történtekről. A szervezést Fish indította útjára, azonban elfoglaltságai miatt teljesen érthető módon a vidéki kartársakra bízta a részletek…..
Amikor fiatal voltam, nem volt letöltés, nem volt torrent, de még csak Napster vagy Kazaa sem. Egy zene, egy film, egy szöveg megszerzése néha lehetetlen, néha pedig semmihez sem hasonlítható, óriási fegyvertény, életre szóló buli volt. 1982 környékén, a kis általános iskola…..
Őrjöngő Farkas 2011.01.13 20:22:59
@JanCsi: Ha esetleg nem azt látnád, akkor az a szerző hibája. Szóval, a Blahánál volt egy pincében. Elég puccos hely, biztos megvan még.
Nem teszek úgy, mintha különleges, vagy vad, vagy rendkívüli ifjúság állna mögöttem. De, mint oly sokan, néha szeretem ezt hazudni magamnak, és vannak késő esték, amikor nem a barátokkal csatázunk a neten, hanem buta és kedves egykori szösszeneteinket (főleg az enyémeket)…..
Romantikusnak hiszem magam - de egy málló vasbetongerenda vagyok ahhoz a sráchoz képest, aki egykor voltam. Nem szeretnék olyan lenni, mint ő - olyan figyelmetlen, olyan pozőr, olyan pofátlan (igen, valaha még figyelmetlenebb, még pózolóbb és még pofátlanabb voltam) - de vigyorognom…..
Miután a Neo FM megszüntette az Ezeröcsit, küldött egy pr-dumákkal teli sajtóközleményt a megújulásról, ám sok konkrétumot nem tartalmaz azon túl, hogy "megkezdődött a zenei kínálat finomhangolása”, meg „a piackutatási eredmények alapján felállított új…..
Egyeseknek az élet pillanatnyi helyzetek sorozata, koherens sztori nélkül, nincsenek egyéniségek, nincs múlt és jövő, csak a jelen van, minden más nyomban feledésbe merül. Másoknak az élet egy sötét erdő, ahol sírva bolyonganak, töviseket keresve, hogy újabb szexi sebeket…..
Meglepetésemre minden elvemet felrúgtam, mióta ezt a naplót elkezdtem írni. Szóltam a főnökömről, szóltam politikáról, pedig ezekkel a dolgokkal semmiképpen sem akartam bemocskolni a lapokat. Kíméletlen önszétszedésből átmentem kulturált mesélősbe, csak mert az a néhány…..
Másnap reggel sokáig aludtunk. Borult időre ébredtünk, álmosan majszoltuk a sajtos-húspástétomos kenyeret a neszkávéhoz, aztán esőkabátot vettünk, és kimentünk a buszmegállóhoz az országútra. Az ősz, kövér sofőr már ismerős volt; a Storrig vettünk jegyet. A Storr…..