Regisztráció Blogot indítok
Adatok
movie

9 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkértem a minden csapból ez folyós gépet, mondja meg a tutit: Én: Hány tyúk hány nap alatt tojik hány tojást? Gép: Ez attól függ, hogy melyik fajtájú tyúkról van szó. Az általános átlag az, hogy egy átlagos termelési tyúk naponta egyszer tojik, és évente általában 300-320 tojást tojik. Azonban a…..
Kedves ismerősöm ajánlása nyomán ismerkedni kezdtem egy újabb véleményvezér munkásságával. A sok (Nógrádi és Spöttle) György magasra tette a lécet, de erős versenyzőnek tűnik Bedő Imre is. No de vezessük be oda is a górcsövet, nézzük mi folyik onnét. Nos: minden. Az ezerszer ismételgetett…..
A hatalomról Veszítettünk 2018.04.23 15:11:46
Elveszítettük a bizalmunkat és nem tudjuk mi az igaz. Újrakezdeni nincs erőnk, sodródunk. A hétvégén tüntetés volt de nem érdekel mit mondtak ott. Pedig lehet pont a mostanában kristályosodik ki az új ellenzék, amely végre leváltja azt a pártot, amely végre leváltotta az előzőt.  Régen minden…..
El szeretném oszlatni a NASA honlapján többször is megemlített és örvendetes hírnek felragadott rekord hatásfokú napelem mítoszát és tisztázni az általánosság elvárását. Több mint 3 éve kísérletezik a NASA és a noachisi Martian Intézet a napenergia elektromos árammá alakításának nagyobb…..
movie 2018.03.14 16:57:44
Lítiumion-akkumulátorok működtetnek egy komplett város A gazdaságos, olcsó, környezetbarát és hatékony energiatermelés és felhasználás a 21. század egyik legnagyobb problémája, melyre minden vállalat a maga módján próbál megoldást találni. A Tesla értelemszerűen akkumulátorainak segítségével…..
movie 2018.03.05 09:02:54
@GyMasa: és még nem is beszéltünk a nagy találmányról: a szünetmentás egységről.
A hatalomról Közeleg a tél 2018.02.18 05:20:38
Garri Kaszparovról még kisgyerek koromban hallottam mint nagyszerű sakkozóról. Aztán párszor szembejött mint az  oroszországi "futottak még" ellenzékiek. Talán olyasmit gondoltam volna róla - ha egyáltalán eszembe jut - hogy a sakkozás után egy reménytelen harcot folytat Putyin elnyomó rendszere…..
A hatalomról Felháborodás 2018.01.31 10:49:04
Tegnap azt írtam, hogy jelző nélküli demokráciára lenne szükség, erre Orbán Viktor mit mond? Na mit bír sajtótájékoztatni Bécsben amikor az illiberális demokráciáról kérdezték? Mi nem fogadjuk el, hogy a demokráciát bárki a liberálissal azonosítsa. A jelző nélküli demokrácia az igazi…..
A hatalomról A mi uralmunk 2018.01.30 11:16:26
Többször kezünkbe vettük (mi a nép) a kezdeményezést, hogy akkor mostantól mi vezetjük magunkat, aztán ráébredtünk, megint van egy új arisztokráciánk. Már a felismerés is közhelyes. Pawel Kuczynski lengyel illusztrátor alkotása Szerintem azért van ez így, mert a tehetséges vezetők könnyen…..
A liberálisok küzdenek a melegek jogaiért? Azok mondják magukat elvileg Kossuth és Deák örököseinek, akik a budiajtón levő matricákon vitáznak? Ennyi maradt már csak? Konzervatív vagyok, mert konzerválni szeretném azokat a vívmányokat, amelyeket a nagy öregek megálmodtak, úgymint a szabad…..
A hatalomról 10 éves évforduló 2018.01.24 13:24:40
Tíz éve jött létre ez a blog. Ezennel kezdetét vette az ünnepségsorozat, amelynek végén nyereményjátékot szervezünk. A fődíj egy előfizetés a hatalom.blog.hu-n megjelenő összes bejegyzés elolvasására! tessék jelentkezni! Amúgy vicces, hogy (majdnem) pont 10 év után bukkantam erre blogomra! Ami még…..
A Világegyetem igazán jól ki lett találva. Akkora távolságok vannak naprendszerei között, hogy minden számba jöhető fizikai anomália vagy kocsmai összetűzés ("Engem már 12 naprendszerben ítéltek halálra!") ki van küszöbölve. Ha földi bázisunkról (első kihívás a gravitáció leküzdése) a mai, kémiai…..
movie 2017.08.24 11:15:21
@Inceptio: hülyeség. Hacsak nem atomozzuk szét a sárgolyónkat, nem tudjuk annyira szétszennyezni a Földet, hogy ellenségesebb legyen a Marsnál.
Egy nő megjelenését két dolog határozza meg igazán, a cipő, amit visel és a táska, amit választott hozzá. Ezek azok a darabok, amelyek leginkább kihangsúlyozzák stílusát, legtöbbet árulnak el róla. A táska majdnem annyira fontos, mint a cipő, nem meglepő, hogy „karöltve” járnak. Ördögi kör, mikor…..
Fillérekből megcsinálhatod, és az eszköz úgy ejti fogságba a rágcsálót, hogy annak semmi baja nem esik. Semmi más nem kell hozzá, mint egy üres PET palack, egy tégla és egy kis billenő szerkezet. Mutatjuk, hogy csináld: Az élve fogó egérfogó működési elve nagyon egyszerű:az állat be tud ugyan…..
„Ez egy átlagos történet, átlag alatti lehetőségekkel rendelkező emberekről. Nagyon sok jó dolog történhetne még az országban anélkül, hogy bárkinek is fel kellene áldoznia magát vagy jólétét valami nagyobb jóért. És még csak megyéket sem kellene átutazni azért, hogy…..
Egy londoni startup végleg leszámolna a környezetszennyező műanyag palackokkal, és ehető vízgömbökkel oldaná meg az emberek folyadékbevitelét...
Van egy amerikai cég, amely a technológiai, telecom és médiaipar legnagyobbjainak ad tanácsot, nevét mégis kevesen ismerik. Eközben még csak honlapja sincs, és kevesebb, mint 200 embert foglalkoztat, ami amerikai léptékkel mérve szinte semmi. Herbert Allen Jr. Találós kérdés:…..
movie 2015.10.28 09:17:12
Általában a gonosz problematikájával kapcsolatban az az álláspontom, hogy: A) Ez egy olyan kérdés, ahol a hívő teológusok rendkívül sok, kacifántos teodiceát dolgoztak ki, emiatt elbonyolították a dolgot. B) Értelmes ember végül is nem juthat másra, mint, hogy a világ…..
"Vágjátok le őket addig, hogy ne legyen zaklatás, s legyen az egész hitvallás Allahé!" Korán. 8. szúra 39. (Aki azt hiszi, hogy ez egy kiragadott vers, az nézze meg, hogy az egész 8. szűra a dzsihádról szól! Végig, következetesen harcra uszít a hitetlenek ellen, és a kiirtásukra…..
Elveszíti a Nyugat az Oroszországgal szembeni információs háborút? És mi áll Putyin orosz elnök folyamatos imázskampánya mögött? Erre keresték a válaszokat a Danube Institute vendégei, közöttük Peter Pomerancev orosz származású újságíró, dokumentumfilmes, aki szerint a…..
movie 2014.05.21 11:46:03
@maxval a gondolkodó birca: én csalódtam benned. Azt hittem többet gondolkodsz.
Egyik este hazafelé baktatva a Nagy Imre téren csapdába estem. A szűk járdán az egyik oldalon autók, a másikon a rekettyék között igyekeztem tempósan haladni, midőn az egyik kocsi mellől egy hölgy lépett ki jelentősen visszafogva sebességem. Éppen azt vizslattam, miképp tudom…..
Gyakran felvetett kérdés, és Dawkins sok helyen, például az Isteni téveszmében is foglalkozik a kérdéssel, hogy  kell-e tisztelni a vallásokat. Leginkább egy ateista hívő vita kapcsán merült fel ez ismét. Kapcsolódik ez ahhoz a kérdéshez is, amelyet Dawkins belief in belief…..
movie 2013.11.28 16:32:08
@Brendel Mátyás: Te szembenéztél és 'vinnyogsz' a halálfélelemtől. És igazán vinnyogni halálod óráján fogsz (persze ha nem lesz 'kegyesen' gyors a véged).

"úgy könnyű, hogy azt hiszik, nem halnak meg" - igen erre a válaszra számítottam tőled. Kezdelek ismerni :)
movie 2013.11.28 22:58:49
@Brendel Mátyás: hiszen nem is érveltem! Sokat beszélsz de érveid neked sincsenek.
Százféle módon leírtad, hogy "nem szükségszerű", no meg van egy saját farkába harapó kígyód (korreláció levezetésed)
Az életed egy menekülés Isten elől. No nem baj.
Ahogy a képen látható meghívó illusztrálja, nemrég egy nyilvános vita zajlott Szalai Miklós és Mezei Balázs között a Pázmányon, amelyen állítólag sok volt az érdeklődő. Én magam nem tudtam elmenni, az alábbiakban egy kommentelő beszámolóját olvashatjátok. A kommentelő…..
movie 2013.11.26 23:13:45
@Brendel Mátyás: Nem találod viccesnek, hogy minden ateistától elvárod a teisták lenézését? Azok akik hisznek, érdemtelenek bármilyen tiszteletre?
Nézz egy kicsit magadba ember, mert szerintem a ló túloldalán vagy!
"Nincs semmi az emberen kívülvaló, a mi bemenvén ő belé, megfertőztethetné őt" Mk. 7:15. Talán mégis inkább biológiaórát ajánlanék a gyerekeknek hittan vagy etikának álcázott hittanoktatás helyett. Na most tudom, a hívők azzal jönnek, kiragadtam mind a két idézetet a…..