Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belevau

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-oldal Interjú: Filmzene.net 2011.03.19 11:25:00
B-oldal: Kérlek, mutasd be a Filmzene.net oldalt! Bíró Zsolt: A szerkesztők egy filmzenés topikban ismerkedtek meg egymással, lassan egy évtizede, és miután a zenecserélgetések apropóján létrejövő személyes találkozókon kiderült, hogy nincs köztünk gyakorló pszichopata (bár…..
belevau 2011.03.19 12:27:53
@efes: A világért sem akarok leállni vitatkozni, de hogy Williams lopta volna a dallamait és a stílusát, hááát? Az állításod még akkor sem állja meg a helyét, ha csak a legismertebb Williams filmzenéket ismered. Egyébként mondj konkrét példákat, és akkor talán elnézem, hogy Bíró Zsolt helyett te írtad az igen nagy butaságot. :)
belevau 2011.03.19 16:01:49
@efes:
Szerintem a te filmzenei ismereteid olyan szegényesek, hogy azt sem tudod miről írsz ennyire határozottan negatív véleményt. Egyébként meg simán butaságokat hordasz össze. Williams zenéi önmagukban is bőven megállják a helyüket, de ha már az alkalmazott zenei vonalat nem nézed sokra akkor hallgass Williamstől olyan műveket, amiket nem valamihez írt. Van pár versenyműve (hegedűre, tubára, fuvolára) is, szóval majd azután mondj véleményt ha hallottad ezeket is.

Egy magára valamit is adó komolyzene rajongónak semmi kifogása nem lehet a legmagasabb szintet képviselő filmzenékkel. Egyébként akkor Prokofjevtől az Aleksandr Nevskiy-t lenézed, mert filmzene? Vagy Mendelssohntól a Szentivánéji álmot?
Szóval, már bocsánat, de gondoltál egyet és összeírogattál itt egy halom sületlenséget.
belevau 2011.03.19 16:14:10
@redwolf:
És akkor ugyanezen az alapon szépen ki lehet pécézni bármely régi nagy zeneszerzőt is. :) Az hogy a fő műveiben mondjuk Mozart mennyire nagyszerű az nem kétséges, de annyi tucat szimfóniát írt, amik alapján nem lenne ott a helye a legnagyobbak között.
Egyébként akik munkásságából a legtöbbet merítettek a filmzeneszerzők az Gustav Holst, Ravel vagy Sztravinszkij, legalábbis szerintem. Viszont rengeteg filmzeneszerzőnek van önálló stílusa, ami nem hasonlítható senkiéhez, pl. Bernard Herrmann simán a XX. század egyik legnagyobb zeneszerzője, ő aztán senkire sem hasonlít.
Székyné Dr. Sztrémi Melinda 1958-ban született Balassagyarmaton. Tanári végzettsége és jogi diplomája van. 2006-ban lett a Fidesz színeiben Salgótarján polgármestere, 2007-ben lépett be a pártba, 2008-ban a salgótarjáni alapszervezet elnökévé választották. 2010-ben egyéni…..
belevau 2011.02.21 14:49:42
Végre valahára az országos sajtó is felfigyelt erre a nőre. Mutyiban és elbaszásban simán felér Lázár és Meggyes Tamás fideszes polgármesterekkel.
Összehozott ő már egy közel három milliárdos pert is Salgótarjánnak, azért mert volt olyan eszetlen, hogy egyazon földterületet eladta két konkurens cégnek.
www.nol.hu/belfold/maganceg_perli_salgotarjant
www.nol.hu/belfold/ugyeszsegi_vizsgalat_indulhat_salgotarjan_fideszes_polgarmestere_ellen

Aki érdekes dolgokat akar találni, publikálni egy fideszes polgármester ámokfutásairól, az nyugodtan nézzen körül Székyné háza táján. Gyakorlatilag kimeríthetetlen forrás ő. Pl.: több tízmilliós tanulmányok, saját bejáratú polgármesteri fürdőszobájával a városházán, parkolóház és mélygarázsbiznisz a város Fő terén, parkolóhelyek kialakítása több százmillióból, már amúgy is meglévő parkolóhelyeken, 12 milliárdos luxus fürdőkomplexum terve, stb, stb. Az ügyei eddig sajnos nem igazán mentek át az országos médiába, pedig tényleg érdemes vele foglalkozni.
Tegnap este csak azért nem fordultam le a székről, amikor megláttam az alább látható képet Dóra Ottó Facebook kampányoldalán, az "Ottó a Mottó"-n, mert nem széken ültem. Nem tudom, hogy ez saját találmány-e, vagy a neten találták és "csak" felhasználták - mindenesetre kicsit inkorrektnek tartom,…..
Hogyan lehet egy átlagos kampányvideóból valami ötletes húzással egyedit alkotni? Hát például úgy, ahogy azt a bátonyterenyei fideszes polgármesterjelölt, Nagy-Majdon József videójának készítői tették. Ebben a rövidfilmben SEMMI figyelemfelkeltő nem lenne, ha nem úgy…..
belevau 2010.09.26 19:12:21
@Ádám76: Ha te azt gondolod, hogy engem azért megfizet valaki, mert szóvá teszek helyi hazugságokat, akkor engedd meg, hogy én meg rólad gondoljam ugyanezt. Téged ki fizet, hogy hazugságokat terjessz? Szerintem simán lehet nyugodtan élni és (többé-kevésbé) dolgozni is Bátonyterenyén, de ha valaki képtelen felismerni a pozitív változásokat, és bedől üres ígéreteknek, aki csak a lózungokat hallja meg, annak nem lesz szebb élet akkor sem, ha fidszes lesz a polgármester.
Ha meg valakinek már csak annyi kell a boldogságához, hogy ne mszp-s vezetésű városban éljen, én azt az ember nagyon irigylem, mert akkor sok problémája nem lehet az életében.
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
belevau 2010.05.18 14:32:36
@eremita:
Amit te szépen körülhatárolsz, azt csak minősíteni lehet. Egyébként én meg szépen körülhatárolom azt, hogy miért minősítem úgy a te mondandódat, ahogy. Bár azért van az a szint, ami után már felesleges ész érveket írnom a hozzászólásaidra. :)
belevau 2010.05.18 15:03:43
@babraba:
Látom sikerült a mondandóm tartalma, illetve kiindulási pontja felett átsiklani. Eremita írta azt, hogy gyakorlatilag csak azok a szakmák fontosak, amik anyagi javakat termelnek. Ha ezt elfogadjuk, akkor évezredeket lépünk vissza a társadalmi fejlettség szintjében. Bár már az őskorban is etették az emberek az értük "dolgozó" sámánokat. :) Kvázi az ősember is fejlettebb társadalmi érzékkel rendelkezett, mint azok, akik azt mondják, hogy a mai társadalomban csak a termelést végző szakmák a fontosak. Pék az kell, persze. De nehogy már azért ne kelljen tanár meg orvos, mert nincs kézzel fogható anyagi haszna.
belevau 2010.05.18 15:32:39
@babraba:
Hát nézd, ha nem találkoztál még olyan tanárral, aki jó és panaszkodik, az nem jelenti, hogy ilyen nincs is. Vannak olyan pedagógusok, akikre a kutyámat se bíznám, kb. a tanárok 20%-a ez a kategória. Ez nyilván nagy szám, de van tisztességes 80%, akik pedig nem azt érdemlik, hogy a munkáját rosszul végző kisebbség alapján ítéljék meg őket. És azt se felejtsük el, hogy az ország különböző részein eléggé eltérő helyzetben vannak a tanárok, sőt egyes városokban is nagyban függ egy tanár helyzete, hogy melyik iskolában tanít. Ezen persze nem az oktatási rendszernek kellene változtatni, mivel ennek okai jóval mélyebben gyökereznek, mint az oktatás.
Tapasztalatom, hogy sokszor egy nagyon jó képességű tanár is belefásulhat abba, ha borzalmas az iskolai légkör körülötte. Gondoljon bele mindenki a saját szakmájába, hogyha annak normális menetét pár ember folyamatosan megakasztaná, és ez ellen semmit sem tudna tenni, akkor meddig bírná?

A tanár megverése nem mindennapos az iskolában ez tényleg baromság, de sok olyan iskola van az országban, ahol a tanár tudja, hogy egy-két gyerek keményebb megfeddésének akár az is lehet az eredménye, hogy az apuka tettlegességhez folyamodik. És azt gondolom, ha valaki erre felhívja a társadalom figyelmét, akkor erre nem az a normális válasz, hogy biztosan szarul végzi a munkáját a tanár.
Valaki írta előttem, hogy ha egy eladó mogorván viselkedik a vásárlóval, akkor nem az a megoldás, hogy megverem. Néha úgy érzem, hogy páran meg komolyan gondolják, hogy egy pedagógusverés esetében tényleg mentség az, hogy rosszul végezte a tanár a munkáját.

Tény, hogy nem élnek rettegéseben a tanárok, de a tanárverések mellett nem lehet elmenni szó nélkül.
Fidesz & offshore Fideszes offshore 2010.04.27 08:29:00
 Ha szabadságharc, akkor legyen szabadságharc, mondaná az egyszeri közkatona. Ez a blog arról szól, hogy a Fidesz környékén és vezérkarában kinek hol milyen offshorecégekben van érdekeltsége. Ahogy az egyszeri magyar-dakota mondja: érdemes előbb a saját háztáj előtt…..
Mindenekelőtt elnézést kérek lelkes olvasóimtól, hogy egy ideje nem volt új poszt, de hát a kampány lekötötte minden kapacitásomat és valójában most is csak egy percre ugrottam be tehát rövid leszek. Mentségemre szóljon, hogy az elmúlt hetekben keresztül-kasul jártam az…..
belevau 2010.04.12 15:45:32
@Zabalint: A tévézés szempontjából továbbra sem az internet a menő. Megfelelő szolgáltatóval és nagyon speciális igények nélkül teljesen felesleges neten tévézni.

"mi értelme van bárkinek is a szemére vetni, hogy az övé hagyományos?"
Nem ez a probléma, hanem, hogy az ilyen ember ne "követelje", írjon ironikus posztot arról, hogy ragadjunk meg egy elavult technikánál, csak azért, mert ő nem tudja a saját készülékét beállítani.
Jó hogy nem azt kéri, hogy szüntessük meg az emailezést, mert az ő emailcímére nem tudja a levelet kézbesíteni a posta. :)
belevau 2010.04.12 16:54:39
@misbelief:
Na akkor nézzük is, hogy is van ez. :)
Amely csatornákat említettél azoknak köszönet, hogy már néha 16:9 képarányban adnak, DE nem ők csinálják jól. Ugyanis ebben az esetben állítgatni kell a képarányt a HD-tévéken. Vagyis, ha valaki ezeken a tévéken is 4:3-as formátumban tévézik, és egy adón 16:9-es adás megy, akkor át kell állítania a tévéjén a képarányt, hogy normális arányokat kapjon (vonatkozik ez arra is, hogyha valaki nyújtott képpel nézi 4:3-as műsorokat, és felfedezi, hogy 16:9-es képaránynál nem kell, hogy lemaradjon a logó). De ez eddig szerintem eddig is világos volt. :)
Azonban szerencsére az M1 és az M2, és a többi HD-adó, valamint talán az OzoneNetwork is átállt egy az imént leírt technikánál fejlettebbre. Ez azt jelenti, hogy a tévéadó a képpel együtt egy jelet is továbbít a készüléknek, ez a jel pedig közli a tévéddel, hogy milyen képarányú az adott műsor. A legtöbb HD-tévé észleli ezt a jelet és automatikusan átvált a helyes méretre. Tehát így nem kell nyomogatni semmit sem, nem kell állítgatni, mert a tévéd automatikusan átáll az adott arányra, ami azért elég jó dolog. Speciel ezért is lehet váltani egy okosabb, jobb készülékre.
Persze mindezt szépen be kell állítani a tévén és a beltérin is.
Bővebben:
www.sat.hu/read.php?id=1823
Novemberben elején, amikor a második bejegyzésben a Fidesz kétharmados győzelmének esélyeiről írtam, azzal számoltam, hogy ehhez az ellenzéki pártnak szinte minden egyéni választókerületben győznie kellene. Ha a Fidesz hozza mind a 176 egyénit, már csak 82 listás helyre van…..
belevau 2010.03.12 12:54:01
Nógrád 1-es és 2-es választókerülete is érdekes lehet. Mindkettő szocialista fellegvárként van elkönyvelve, és úgy gondolom, hogy bár az mszp népszerűsége itt is jelentősen csökkent, de tartalékok is akadnak bőven. Az 1-es vk.-ben induló fideszes Székyné Sztrémi Melinda csak úgy tudott polgármester lenne 2006-ban, hogy 3 baloldali jelölt is volt vele szemben, ha csak egy lett volna, akkor itt nem a fidesz győz. Székyné elég megosztó személyiség, a helyi jobboldalról is sok kritika éri, és saját eredményei nem lévén max. a fidesz országos népszerűségében bízhat. Ellene az mszp egyik jól ismert, bár eléggé leamortizált politikusa Boldvai László indul, aki 1998-at kivéve mindig vitte ezt a körzetet. Még a Tocsik-ügy után is győzött kétszer, tehát már ez a régi botrány ebben a vk-ban nem oszt nem szoroz. Viszont itt a Jobbik szerepe is érdekes lehet, az EP-választáson is elég jó eredményt értek el.
A nógrádi 2-es vk. már inkább áll a fidesznek, itt Becsó Zsolt a megyei közgyűlés jelenlegi elnöke mértei meg magát, vele szemben pedig Juhász Gábor miniszter indul, aki szintén régi motoros ebben a körzetben. Ő ismertebb is, mint Becsó, aki korábban az egyes vk.-ből jutott be a parlamentbe. További érdekesség, hogy ez az a körzet, ahol 2006 óta az egyetlen olyan időközi választás volt, ahol az mszp győzött (Bátonyterenye város polgármesteri posztja 2007-ben). Én itt mindenképpen esélyesnek vélem az mszp-t, de csak akkor, ha a második fordulóban nem lesz jobbikos visszalépés.
belevau 2010.03.12 13:39:57
@Freŝa :
Én Salgótarjánt nem mondanám biztosra. Szoros lesz ez tény, de itt nagyon bezavarhat a fidesznek a jobbik. Könnyen lehet, hogy itt a két jobboldali jelölt mellett a baloldali lesz a nevető harmadik.
Székyné jól kommunikál ez tény, de nem mindegy, hogy mit és hogyan, ráadásul ő már egy kicsit kezd átesni PR tekintetében a ló túloldalára. Sikerei nem igazán vannak, így tényleg csak a fidesz országos népszerűségéből meríthet. Kérdés, hogy mi alapján döntenek a választók: helyi vagy országos ügyek alapján. Előbbiben nagyon gyenge Székyné, a másodikban nyilván adott az erő. Viszont itt a város mellett pár kisebb falu is része a vk.-nek, amik szerintem még most is balosak, illetve ezekben a falvakban a jobbik is nagyon erősnek tűnik nekem, szvsz. néhol erősebbek is mint a fidesz. Boldvaira meg csak azt tudom mondni, ha eddig nem zavarta meg a Tocsik-ügy az újraválasztását, akkor most sem fogja.

A Pásztó-Bátonyterenye körzet valóban könnyebbnek tűnő falat lesz a fidesznek, de itt is, ahogy írod ott van egy erős jobbik. Én úgy vélem ez a két körzetben az mszp és a jobbik fej-fej mellett áll, a fidesz pedig egy kicsivel erősebb náluk.
Nem szabad elsikkadni a hír fölött: a Nézőpont Intézet felmérése szerint jelenleg a leginkább aktív népességből, tehát a 30 és 44 év közötti választópolgárok közül mindössze 4% adná a voksát az MSZP-re. Ez azért durvaság. Persze sejthető volt, hogy a végletekig hitelét…..
Amikor a Tilos először beszüntette az adását '94-ben (merthogy pályázniuk kellett a frekvenciára, de ez most mellékes), hallgattuk az utolsó adást, na, az valóban megható volt, kis, csóró kalózadó, nájlonszatyorból adtak, és a műsorvezetéshez elengedhetetlenül szükséges…..
belevau 2009.11.19 10:11:09
@Lasombra:
"Egy ennél sokkal nagyobb tábor meg magasról leszar!"
Oké, csak akkor nem kellene örömtáncot járni más emberek keserűségén, meg gondolom, hogy az általad említett "sokkal nagyobb tábor" többsége sem gondolkodik úgy, mint a post írója, vagy a vele egyetértő zombisereg. Tehát az, hogy sokan nem hallgatták még nem jelenti azt, hogy veled értenének egyet. Megjegyzem egyik rádiót sem hallgattam napi szinten, tehát engem olyan nagy veszteség nem ért, csak megértem az a pár millió embert, akit meg igen.
A való világról meg csak annyit, hogy a te való világod nem biztos, hogy a többség való világa is. Ezt kellene már megérteni.
Felhozták a raktárból a Szólás szabadsága régi díszleteit, már azokat, amiket nem építettek még be a Híradó stúdiójába, aztán találtak még ott pár kék neoncsövet, meg néhány kerti széket is, jó lesz az is valamire, a lényeg hogy fehér legyen. Mert a fehér az nagyon…..