Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vass_t

22 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mély megrendüléssel tudatom Veletek, hogy Rigó Géza, mindenki Géza Bácsija november harmincadikán reggel örökre eltávozott közülünk. Nyugodjon békében! ..
Hullámrepülés Békéscsabán from Tamás Vass on Vimeo. A dátum 2012. szeptember 9. Az előrejelzés szerint jó időnek kellett volna lenni, de erről senki nem szólt a termikeknek. Messze északon és nyugaton voltak felhők, de Békéscsaba fölött csak egy cirrus-sáv…..
Tavaly ősszel felmerült a kérdés az ifi pilóták között: „Menjünk a lesznoi elő-ifi VB-re vagy ne?” Erre a kérdésre persze mindenki nagyon belelkesedett, de a bizonytalanságok meg nehézségek után végül valahogy a 2012-es szezon elején ültünk össze megbeszélni az augusztust.…..
Május ötödikére, szombatra erős déli szelet jelzett a meteor, de már megszoktuk, hogy idén ez nem feltétlenül jelent rosszat. Szokás szerint felkészültem a napra, egy háromszázat írtam ki, de ezt még módosítottuk a gépek kihúzása előtt. Ekkor még lencsefelhőkkel volt tele az…..
Most Budai Gabi, a feltörekvő ifjúság legnagyobb titánjának szombati beszámolója következik, amit beleegyezésével teszek közzé. Szerencsére elkezdte a felkészülést az Avas Kupára, kíváncsian várjuk a további bejegyzéseket immár tőle is! Békéscsaba, 2012. május 5.…..
Végre eljött a hétvége, hogy mi is repülhettünk. Már április utolsó hetében néztem a meteort, és nyilvánvaló volt, hogy száraz idő lesz. A szombat-vasárnapot ki kellett hagynom, úgyhogy a hétfőre rendesen rákészültem. Tudtam, hogy nem lesz bombasztikus idő, déli-délkeleti…..
 Beszabtuk a maradék hungarocellt, majd tettünk rá egy réteg fóliát, hogy a betonból ne folyjon be víz a tálcákba, ami aztán ott bent fog az idők végezetéig cirkulálni. Ezután már csak rá kellett szabni a vasat és már kész is voltunk. Holnap csinálok képeket...
vass_t 2011.12.20 23:44:03
Kezdődik a vizsgaidőszak, a repülésig még legalább 106 nap van hátra. Gyorsan még frissítettem a fotókat (jobb oldalt megtalálható a link hozzá), az MRSZ-es üzemeltetésről a híreket követhetitek a honlapunkon (szintén jobb oldalt). Reméljük, hogy mihamarabb lesz megoldás!!Már…..
Tavasz óta vártam az augusztus 6-át. Nemcsak azért, mert ez Zsófi születésnapja, hanem azért is, mert ekkor volt az 56. Nemzeti Bajnokság megnyitója. Vicces, hogy az 56-os farokjelű géppel mentem az 56. nemzetire. (Az 56-os főút mellé. Ráadásul a vas atomtömege 56.) A tábor után…..
vass_t 2011.10.18 23:43:16
@Szd30: "zsíhh lézehh"
vass_t 2011.10.18 22:50:33
@komisi72: Én köszi, hogy olvastad!:)
Mit is várjon az ember egy októberi hétvégétől? Hát bomba időt már ne nagyon. De repülhető időt azt igen. Ezért is mentünk ki a reptérre október 8-án. Az ég már reggel tele volt kumuluszokkal, jó alacsony alappal. Mivel kezdők nem jöttek ki, mi csak vakaróztunk, majd Budai…..
Hiába határoztam el ezt a nagy naplóvezetést év elején, nagyon nehéz betartani. Most mégis megpróbálom behozni a lemaradásomat. Először befejezem a tábori képeslapok felolvasását, utána pedig remélhetőleg összeszedem az Őcsénnyel kapcsolatos gondolataimat. Szóval a…..
Július 2-án elkezdődött a tábor a békéscsabai repülőtéren. Farkashegyi barátaink két klubból is képviseltették magukat, és Hármashatárhegyről is érkezett egy kisebb delegáció. A társaság már adott volt, csak a jó időre vártunk. És vártunk... Én csőröltem, hatodikán…..
A múlt vasárnapi beszámolómat valahogy sose tudtam elkezdeni, mindig volt valami jobb dolgom, a hét elején a reptéri szállodát takarítottuk ki, mivel július másodikán kezdődött a tábor, utána pedig eljött hozzánk Zsófi, úgyhogy vele pihentem ki a repüléssel telt hétvége…..
Pénteken végeztem a vizsgáimmal, így ma több, mint  két hónap kihagyás után újra repülhettem! Persze már a héten nézegettem az előrejelzéseket, és igaz, hogy a Topmeteo nagyon jót írt a szombatra, Gyöngyösi Andris oldala eléggé lehúzta a várható időjárást. Ezért…..
A linkekhez betettem egy újat, a MÁV Repülőklub blogját. Itt is beszámolók lesznek majd közzétéve, meg már most rengeteg hasznos link. Remélem, hogy a táborban már együtt gyűlnek az élmények és leírások a két blogban. Már kevesebb, mint két hét!..
"Megszületett a döntés a 2011. évi repülőtábor megrendezésének időpontjáról. Idén július 2-től 3 héten át várjuk törzsvendégeinket, és természetesen azokat a pilótákat is, akik először látogatnak el hozzánk. A gépek hangártárolása…..
Sajnos most kezdődik a vizsgaidőszak, de remélem, hogy júliustól újra írhatok! Addig is mindenkinek jó repülést!..
Ha valaki nem olvasta volna a beszámolómat Pipis-hegyről, és szeretné, most ide is felteszem:  2011. február 5-6.  Azzal kezdeném az egész beszámolót, hogy mit is jelent nekem a repülés. Miért van az, hogy ennyire magával ragadja az embereket? A repülés érzése, a…..
Már egy éve terveztem, hogy új műszerfalat csinálok bele (az egész úgy indult, hogy lefestjük, de végül azt a javaslatot kaptam, hogy akkor már csináljunk egy újat). Hát végül nekem lett a legkevesebb közöm a műszerfalhoz, mindenki hozzátette a saját részét, mivel kiderült,…..
 Igaz, hogy februárban repültem, de a szezonkezdést mindig valahogy nagy izgalommal várja az ember. Minél közelebb van, annál nehezebb kivárni. Így voltam az április 9-ével, ami az első üzemnapot jelentette volna, de a nagy szél miatt ki se pakoltunk. Az ég amúgy tele volt…..
 Már régóta olvasom Bauer Jani beszámolóit, meg mindenféle beszámolót, ha hozzájutok. Hosszú ideje tervezem azt is, hogy én is írok majd ilyeneket. Több előnye is van: felkelti a többiek érdeklődését a távrepülés iránt, átgondolja az ember a napot, nem tudja kikerülni a…..
Eljött ez nap is. Fájó szívvel búcsuzunk Párizstól, és a kedves blogolóktól is a következő napokra. Ma ismét lógó nyelvvel végigjárva a várost, a szokásos élményeinken kívül rájöttünk, hogy itt csak az rúg labdába utcazenéléssel, aki minimum a cdjét is árulja. Ettől…..
vass_t 2009.08.24 08:45:36