Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation

56 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A középiskolások véleményére összpontosítottam elsősorban (amikor megoldottam a fölsőoktatás problémáját, kiegészítés tőlem, Poldi), az egyetemistákat ugyanis nem érintik az átalakulások. Értem én, hogy mit mondanak, mit szeretnének, ezt majd a miniszter megfelelő szakmai…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.12.21 01:58:45
@MetroGoldwinMayer:

Egy kis segítség a jogászkodáshoz:

www.mkab.hu/letoltesek/alkotmanybirosag_hatarozatai_2012_03.pdf

És az indoklás talán legfontosabb része:

"Emellett a hallgatói szerzõdés aránytalanul alapjogkorlátozó, abban ugyanis a hallgató a jövõre nézve egyoldalú kötelezettséget vállal az oklevél határidõn belüli megszerzésére, a tanulmányok ideje kétszeresének megfelelõ
idõtartamú hazai munkaviszony létesítésére, illetve vállalkozási tevékenység végzésére. Aránytalan a jogkorlátozás azért is, mert a Korm. rendelet nem rendelkezik a hallgató kötelezettsége alóli mentesülésérõl abban az esetben, ha a hallgató neki nem felróható ok miatt nem talál végzettségének megfelelõ munkát Magyarországon." (7 cikk., utolsó bekezdés)

Az AB érti a problémát, te miért nem érted, MetroGoldwinBayer?
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.12.21 02:11:07
@MetroGoldwinMayer: A 32/2012. sorszámú július 4-én elfogadott AB határozatról. Ha rászánod az időt és figyelmesen elolvasod, megérted, mi a probléma. Az indoklás tartalmi része részletesen tárgyalja az EU jogelveivel szembeni kormányszándék tarthatatlanságát is.

Most annyi van, hogy a kormányzati kommunikációban továbbra is sarokpont a hallgatói szerződés, miközben több munkacsoport jelezte, hogy akárhogy csűrik-csavarják, egy ilyen törvény alkotmányellenes és EU-s állampolgári alapjogot sért.
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.12.21 02:23:34
@MetroGoldwinMayer: már nem maradt időm, de még egy gyors észrevétel. preddynek írod, hogy a listázott szakokon már tíz éve túlképzés van. A mi intézményünk hallgató utánkövető rendszere azt mutatja, hogy a közgazdászhallgatóink kimenő évfolyamának 78 százaléka a diploma megszerzését követő 6 hónapban a szakmájában talál munkát. Ez a jelenlegi helyzetben egészen elfogadható eredmény. A probléma ott van, hogy szerintem tolerálhatatlanul magas a képzést elhagyók aránya és az MSc-képzés szinte teljes elhalása. Nem a finanszírozás a fő gond, Metro, hanem a rugalmatlan struktúrák eltakarítása, és ebben minden érintettnek együtt kellene dolgoznia.

Olvasd el az AB határozatát, meg fogod érteni az alapproblémát. Kevesebb politikát és több problémaorientált gondolkodást. Minden jót!
SZOCIÁLIS ÁGAZATOK 1)       Kifogásoljuk az átgondolatlan, érdemi társadalmi egyeztetések és hatásvizsgálatok nélküli jogalkotást, a túlzott központosítást, a szociális szolgáltatások csökkenő állami támogatását és a szociális ellátások…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.12.17 18:03:33
@dagiiron: Öreg, versenyszférában dolgozóként csodálom, hogy ilyen kognitív és asszociatív képességgel téged egyáltalán bárki alkalmaz a versenyszférában. Nézd csak végig a platform alapítószervezeteinek listáját: orvosok, ápolók, szakorvosok, pedagógusok, bábszínészek, szociális munkások stb. Tolonganak köztük a nem adózó önmegvalósítók, ugye? Az igazság az, hogy rajtuk múlik, hogy ez az ország még valamennyi élhető, kispajtás.
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.12.17 18:48:09
@dagiiron: Ha jól értem a zavaros érvelésed, a közszférában dolgozók teljesítménye szerinted nem fordítható le semmilyen nemzetgazdaságilag értelmezhető mérőszámra. Én viszont nem látom be, mi a különbség egy alaposan kidolgozott pénzügyi tervem megvalósulása, egy sikeres műtét utóhatása (a páciens visszanyeri munkaképességét), egy színvonalas bábelőadás (a közönség katarzisa) vagy az elesettek gondozása között.

Ha leépített és kicsontozott államot akarsz, ám legyen. Ellenben én azt teszem, amit külföldön tanultam: minél jobban megy nekem, annál több pénzt és energiát fordítok egy általam kiválasztott társadalmilag hasznos ügyre. Ez a felelősségem. Ettől vagy polgár, ugyanis. És ezzel talán eléred, hogy egyre kevesebb ember vicsorog rád, vagy panaszkodik neked. Pont.
Látványosan tombolt az identitáspolitika az országban mostanában. Sok utcát, teret nevezett át a kormányzat, illetve tovább folytatódott a szoborharc a különböző oldalon álló politikai mozgalmárok között: kipázósdi, leöntögetősdi, firkálósdi. A Fent és Lent blog sem maradt…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.08.04 16:36:43
+1
Varánusz Abcúg Ángyán, le vele! 2012.06.15 05:26:00
Bosszantó egy bugris bunkó, Abcúg Ángyán, le vele! Illemkódexről nem hallott, S nem tud még olvasni se! A nagy büdös parlamentben Úrnak képzeli magát, A nerről baszki azt sem tudja, Eszik-e vagy megisszák!   (via)  Kedves NERtársaim, szeretett Vezérem, meg te, te, te…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.06.15 14:42:49
Lehet, hogy a spanyolok jobban tudnak focizni, a mi drukkereinknek viszont – akik különben harmincezren vannak Lengyelországban, ezzel ők a legnagyobb vendégtábor – nincs párjuk a világon. És akkor a spanyolok elleni meccs 87. percében 0-4-nél az ír tábor rákezdett a The…..
„Váratlanul kiderült a feladata” az első sora annak a versnek, amit L. Simon László kulturális államtitkár-jelölt publikált tíz évvel ezelőtt. A fordulatokban gazdag és tanulságoktól se mentes műnek már eddig is legtöbbet idézett részlete az utolsó harmad eleje: "a hazai…..
Édes Istenem, köszönöm!Annyi csodálatos Heti Válasz publicisztika, gazdasági fórumon tartott emlékezetes felszólalás után (simplicity, agysebészet, a siker láthatatlan) végre úgy látszik kezd beindulni Gyuri nemzetközi felemelkedése is. Most már a jó isten sem menti meg attól,…..
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
Az eset ma -2012.05.02.-án - történt meg velem Hajdú-Bihar megyében, Egyeken.  Budapesten dolgozom, viszont az állandó lakcímem a szülőfalumhoz köt. Mivel a fővárosban járok parodontológiai –privát- kezelésre, gondoltam, az általános fogorvosi ellátást otthon veszem…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.05.09 14:47:25
@Jimbo75: a kínálkozó ziccerek gyors, kíméletlen és felelőtlen kihasználásával.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Hörcher Ferenc eszmetörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanárának írását olvashatják. 2002-2010   2002-ben érzékeny vereséget szenvedett Orbán Viktor négy éves…..
Mandiner blog Hámozni Angliát 2012.04.07 08:01:00
  A vidéki Anglia? Ennek hallatán üde mezőket és ódon falvakat; háromszáz év óta birkák nyírta gyepet és klasszicista villákat; hobbitfejű parasztokat és hóbortos földesurakat képzelhetünk magunk elé. És a képzelet nagyrészt valóságnak bizonyul. Még most, a kétezres…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.04.07 22:25:49
A hétvégi tüntetések étlapja. Diplomafosztók, K.O., kumiszivók és rádióhallgatók.   Ünnepélyes diploma(f)osztó Szombaton 16:00-tól, Budapest, Dísz tér. Az eseményhez itt csatlakozhattok. A tüntetés a Facebookon szerveződött annak apropóján, hogy Schmitt Pál…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.01.20 00:42:26
@Lev Menachem: Öreg, te vagy az a balfasz, akinek ha kezébe adnak egy hajókötelet, hogy ezzel lődd főbe magad, pofás kis vértócsával, gond nélkül megcsinálja.
Minap ezzel találkoztam a Milla Facebook-falán: Köszönjük Dr. Schmitt Pálnak, hogy áldozatos munkájával hozzájárult a Magyarországon szerzett tudományos fokozatok nemzetközi versenyképességének lenullázásához! Ezt meg Youtube-on lőttem: Akit…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.01.16 17:04:12
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.01.16 23:40:01
@fchris82: Ha mi lennénk csendes többségben, ez az ország - horribile dictu - talán még működne is...
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.01.18 22:20:35
@Mologyec bin Kuzar: Ritkán megcsillanó kincs a világos gondolkodás és a lényeglátó, pazar stílus meghitten andalgó kettőse. +1 törzsolvasó :-)
  Nagy igazság ez, Majtényi úr, s hálából adok én is egyet cserébe: sokkal jobb tüntetéseken hazugságokat ordibálni a mikrofonba, mint megdögleni egy polgárháborúban. (Bayer Zsolt, ma)        Ceausescu kutyái voltak ilyen magabiztosak 89-ben.…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.01.04 21:53:03
@Doubledecker: "De kissé már túlzónak érzem, ami Magyarország ellen folyik, igaz valójában nem ellenünk, hanem a Viktor ellen harcolnak, de ahogy Viktornak ennek is mi isszuk meg a levét."

Pontosan nem tudhatom, mire gondolsz, remélem, csupán a nem megalapozatlan félelmednek adsz hangot. Általában nem szoktuk áttörni a nemzetközi mainstream média ingerküszöbét, csak akkor, ha markáns változások történnek, vagy valami, ami nem egészen orderly.

Egyébként egészen tisztességesen számolnak be rólunk, egy-egy cikket az azt érdeklő hallgatónak ki is adok, segédanyagként. Hanem az is világos tendencia, hogy az eddigi értetlenség lassan átcsap ellenségességbe. Errefelé nem menő, ha valaki Mugabe-kezeslábast húz és minden beszédet azzal fejez be, hogy ceterum censeo kétharmadom van, köcsögök. Az uniós politikai elit pedig egyre aktívabb lesz, mert az nem járja, hogy már éppen állapodnánk meg, de van egy hülyegyerek, aki még odakint tolja a verbunkost az előtérben.
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.01.05 13:23:39
@simonmondja.: Többen utaltatok rá, hogy Fellegi került az események fókuszpontjába, egy darabig őt pörköli majd a koncentrált napsugár. Most csak annyi van, hogy megkocogtatta karmesteri pálcáját és figyelmet kért a nyugtalanul fészkelődő szimfonikusoktól. Generálpauza a szürreálfolyamatok hangjegyei között.
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2012.01.05 18:53:45
@simonmondja.: Értjük egymást. Köszönöm a linket :-)
Már csak látványra is nyerő alkat, a jégtáncos Hoffmann Nórát mégis újból faképnél hagyta párja. Miért?Hosszú évekig Elek Attila oldalán láthattuk Hoffmann Nórát, az ifjúkori sikerek után viszont feszültségek miatt elváltak útjaik. Az időközben magyarrá vált Maxim…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2011.11.21 16:52:59
@Eugenie Danglars: Üdítő, hogy végre megjelent a kommentporondon valaki, aki érti is, hogy miről beszél. Ha úgy történt, ahogyan írod, akkor Hoffmann erősen megdolgozott azért, hogy Elek lelépjen mellőle.

Egy ilyen műfajban, ahol a partnerek közötti összhangon és bizalmon helyezések múlnak, Hoffmann megtisztelhette volna annyival, hogy beavatja a terveibe, és nem másod-, harmadkézből kell értesülnie róla. Akkor Elek nem is házasodott volna össze Steiner Kristóffal, mint azt a nálam jobban értesült kommentelőktől most megtudtam :-)
"A sikernek ára van, nem titka,Bohócnak nem jár aranykalitka,Ne szidd a sznobokat,Hisz belőlük élsz,Az írástudóktól meg jobb ha félsz..."Ez a strófa jutott eszembe a legutóbbi Hobo lemezről, ahogy Kedves Vezetőnk parlamenti beszámolóját hallgattam a hétvégi EU…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2011.10.25 16:49:03
@gaen: olyannyira nem elrugaszkodott elvárás az IKT-eszközök racionális és áramvonalas felhasználása, hogy nem feltétlenül kell nyugatra csángnunk a pozitív példákért. Az észtek úttörőnek számítanak az online országirányításban, és a lettek is belehúztak. Paradox módon náluk az alaposan megszenvedett válság is felgyorsította az apparátus kibertérbe költözését.

Annak, akit érdekel:

www.ega.ee/

Az Észtországnál kb. hatszor népesebb kishazánkról pedig csak annyit, hogy addig, amíg olyan miniszterelnök regnál, aki futárral viteti az emailt a Sándor-palotába, hiába bízunk bármiféle intézményrendszer racionalizálásában.
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2011.10.25 17:08:44
@a szív fészkei:

Az Old Harry's Game c. rádiókomédiában Sátán visszatér a halandók világába, hogy a túlzsúfolt pokol problémáit az input oldaláról próbálja enyhíteni. Muszlim papokkal tárgyal, akik mereven elutasítják a modern technológia összes vívmányát. Sátán rezignáltan jegyzi meg, hogy 'tudom, olvastam a honlapjukon'.

Hát nagyjából így... :-)
Október 31-én jelenik meg Lulu címmel Lou Reed és a Metallica első közös lemeze, amiről nemrég bemutattak egy féperces részlete. Ezt pár napja kibővítettek másfélre, most viszont itt a teljes The View. A dal meghallgatható itt a Lángoló Gitárokon is. Amúgy nem, nem ez a dal, ami…..
Hatalmas Frankmezőt találtak Makónál - adta hírül az MTI. Jelentős haszon származhat a Makó térségében felfedezett hatalmas svájci frankkészlet kitermeléséből. Az elkövetkező három-négy évtizedben nem lesz devizahitel gondunk, sőt ebből az országnak jelentős haszna…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2011.09.22 19:13:40
A 2006-os választások előtt a Gyurcsány-kormány csökkentette az áfát. A győztes voksolás után nem sokkal visszaemelte a korábbi szintre. A 2010-es választások előtt a Fidesz számtalan alkalommal (példák itt és itt) deklarálta: nincs szükség adóemelésekre és…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2011.09.16 23:35:05
@Blogger Géza: Oreg, nem tudom, mit szedsz, de eszmeletlen lehet a cucc, ugy sejtem. Es azt is sejtem, kitol kapod ra a napi betevot.

Nem gondoltam volna, hogy meg valaha eszembe jut a nyulszaju munkasor Timar Peter Csapd le csacsi-jabol: 'Lakik a hazunkban egy fideszes. Na, azt egyszer nagyon pofan vernem.'

Tovabbi kellemes tripet csodaorszagban, gezuka!
 Nyár, szabadság, pihenés. Tengerpart, napfény, koktélok. Ez kell ilyenkor. Összetartoznak, mint borsó meg a héja. Nyár van, szabadság, és pihenés. Jet-skizés, monokinis svéd női röplabdázók, és laza semmittevés. Kiegészítik egymást. Nyár, szabadság, pihenés.…..
Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation 2011.08.10 22:50:11