Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovacsguszti68

0 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vöröshajú lányok Calli 2013.06.24 07:34:00
..
kovacsguszti68 2013.06.24 19:26:12
Vöröshajú lányok Chad 2012.10.01 04:49:00
..
Michael Knight A Parragh-adóról 2012.07.05 10:35:00
Nem azért az ötezer forintért, több is veszett Mohácsnál, és persze jártunk már rosszabbul is a Mindenki Jobban Jár Rendszerében. De szögezzük le: ez megintcsak elvi kérdés.Az Országgyűlés 2011 novemberében módosította a kamarai törvényt. A változás…..
  Ifjúkorunk kedvenc étele volt: a barátaimmal közös albérletben a pizzán kívül ez került a leggyakrabban az asztalra. Akkor nem az volt a legfontosabb szempont, hogy jó alapanyagokból készüljön, hanem hogy jó sok legyen, és legyen mellé vörösbor. Ezt követően évekig eszembe sem jutott, csak…..
sorok között Titkos záradék 2012.02.12 10:57:00
A Malév csődjének számtalan vesztese lesz, a több mint 2000 munkavállalón túl azok is akik a Balkánra, Odesszába, Damaszkuszba esetleg Bejrútba készültek a közeljövőben. Azonban nyertesek is lesznek, talán azok az utasok akik olcsóbban utazhatnak az élénkülő verseny miatt, de a…..
kovacsguszti68 2012.02.13 11:47:47
Nem tudom, hogy a repülőtér "titkos" záradéka miként került nyilvánosságra, illetve - ha valóban titkos - Budai úr miként ismerhette meg annak tartalmát. Magam sem ismerem a szerződést, de a befektetői elvárásokat van szerencsém ismerni. Ez alapján a következőket tudom mondani:
Vélhetően a Budapest Airport (BA) privatizációja során ismertette az Állam, hogy milyen hasznosítási szerződésekkel rendelkezik, milyen szerződések biztosítják a repülőtér bevételét és ezek a szerződések milyen időtávra szólnak. Különösen hangsúlyos lehetett a történetben a Malév, mint állami légitársaság. A befektető vélhetően ezen dokumentumok alapján árazta be azt a vételárat, amelyet annak idején az államnak kifizetett a Budapest airportért. (valamint vélhetően figyelembe vette még, hogy a saját üzleti tevékenységéből milyen forgalomnövekedést tud generálni, vagy költségcsökkentést elérni, stb.) Erre az üzleti tervre alapozva vállalta a terminálok fejlesztését, a Sky court megépítését és hasonlókat. Természetes, hogy ha az állam korábbi ígéreteit nem tudja teljesíteni (tehát felmondja a Malév által kötött szerződéseket) akkor azért fizetnie kell. (De ugyanígy fizetnie kellene az állam felé a BA üzemeltetőinek, ha ők nem vállalják a szerződésben vállalt kötelezettségeiket.) Erre lehetnek beépítve a szerződésbe oda-vissza alapon garanciák.
A hírekből jól látható, hogy a Malév mennyire meghatározó szereplő volt a budapesti repülőtéren. Ezt a kiesést a BA nehezen tudja rövid időn belül pótolni, így értelemszerűen vesztesége támad. Ennek - részbeni vagy teljes - megtérítését pedig minden további nélkül elvárhatja az államtól. De mondok másik példát: ha pl. a Lufthansa mondja fel idő előtt a bérleti szerződését a repülőtérrel, akkor a hátralévő időszakra eső veszteségét ugyanígy követelhetné a BA a Lufthansától. Így van ez az ingatlan befektetéseknél (márpedig a repülőtér is csak egy ingatlan...)
kovacsguszti68 2012.02.13 13:05:45
@FILTOL: ez eddig rendben. de a C típusú akárki arra is fel van jogosítva, hogy a titkos dokumentum tartalmát nyilvánosságra hozza? Gyanítom, hogy nem.
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
A metró már akkor is ezt mondta be, amikor a tábla szerint még a Ferenc körút megállóhoz érkezünk: Corvin-negyed. A napokban az átmatricázás is megvolt a szerelvényekben. Nemrég arra jártam (dekantálót kerestem a Corvin áruházban plázában az otthoni borvacsoránkhoz), a…..
kovacsguszti68 2011.07.11 20:28:56
@F173: hozzászólásaidból úgy vélem, hogy te vagy a helyi marketinges. Nem kell ennyire erőltetni a dolgot, hiába nyomjátok minden hónapban a sok PR cikket, ettől még nem lesz jobb a projekt.

Ami a belvárosi zöldet illeti: nem akarom minden esetben a Liszt Feerenc teret felhozni (egyébként nem is annyira kedvelem a sok sznob törzsvendég miatt) de azért egészen más hangulata van annak a térnek a sok fa miatt, mint a csupa kő corvin "sétánynak". Ne emlegesd már a városi pörgést a Corvinon. Este olyan kihalt, hogy még én is félek arra járni. Ha nem tudod, mi a pörgés, akkor nézd meg a belvárost, vagy sétálj át a közeli Ráday utcába.

Arra is kíváncsi lennék, hogy miként engedélyezték az illetékes hatóságok egy utca lezárását. Meg lehetett volna oldani, hogy a forgalmat átvezessék a szaros plaza alatt, de nyilván ez sokba került volna. Érdekes, a volt budai Skála helyén ez a feladat nem okozott gondot a fejlesztőnek...

ami pedig a belvárosi parkolási gondokat illeti: jómagam a belvárosban lakom, mégsincsenek sosem parkolási gondjaim. Erzsébet tér, Szent István tér, Szabadság tér... egymásba érnek a mélygarázsok, és emellett számos parkolóház is található a belvárosban. Az igaz, hogy nem lehet öt órán át ingyen parkolni ezekben, mint a Corvin Plaza garázsában, de ez is csak azt mutatja, hogy ott nincs forgalom.

A leendő éttermeket pedig ne emlegesd. Ha minden úgy valósul meg, ahogy a fejlesztő évek óta ígérgeti, akkor ott még hosszú ideig nem lesz étterem.
Most már tényleg kijár egy vállveregetés a Országos Magyar Vadászati Védegyletnek, a kormányváltást követően tényleg nagyot húztak. Felkérték Semjén Zsoltot elnöknek. Így nem kell holmi lóti-futi lobbistákat fizetni, hiszen maga az Elnök úr / Miniszterelnök-helyettes úr…..
 Mondjátok meg Máriának, szeretem, És ez a szerelem most is lánggal ég Bennem minden emlék olyan eleven, Mintha el se ment volna még … Mindenkinek volt egy Máriája, Akinek volt, az egyet ért… Álmaimban sem jött elő, hogy alkotmányozás címén mi mindent…..
kovacsguszti68 2011.03.28 13:08:06
@Balkó: hadd szabadjon megjegyeznem, hogy - azon túlmenően, hogy jónéhány kommentelő stílusával én sem tudok azonosulni - a különböző fórumokon megjelenő kommentek minősége egyáltalán nem menti fel Wittner Máriát. Ő ugyanis egy sokak által megválasztott országgyűlési képviselő, aki a mi adónkból kapja a nem is kevés fizetését, és ehhez a tisztségéhez méltatlan egy ilyen megnyilvánulás. Arról nem is beszélve, hogy mindezt a Parlamentben mondta, ahol pedig egyáltalán nem lenne helye egy ilyen beszólásnak. Éppen ezért lenne elvárható, hogy legalább elnézést kérjen mondataiért (ha már lemondani nem akar erről a tisztségről és a vele járó szép jövedelemről), a frakciótól pedig elvárható lenne némi elhatárolódás.
Kettős Mérce Wittner és Horn 2011.03.26 15:37:00
Wittner Mária olyat mondott, amit egy ember nem mond, gyakorlatilag a halálát kívánta egy haldoklónak, a 3 éve kómában fekvő Horn Gyulának, és ezzel újra beindította, a mi kommunistánk, te fasisztád, mi fasisztánk, te kommunistád játékot. Ennek a játéknak annyi a lényege, hogy…..
kovacsguszti68 2011.03.27 10:58:34
@TaTa86.: ha konkrétan feláldozta volna az életét, akkor most nem beszélne ilyen baromságokat a parlamentben.
Érdekes módon Orbánnak nem olvas be amiatt, hogy egy igencsak homályos múlttal rendelkező embert ültetett be a köztársasági elnöki székbe, hogy Pozsgay elvtárssal íratja aaz új alkotmányt, és érdekes módon az sem zavarja túlzottan, hogy éveken át koptatja a Parlament padját az ő szemszögéből nézve igencsak kétes múltú fraakciótársakkal.
Az is furcsa, hogy ha WM annyira nemzeti hős lett volna 56-ban, akkor sok más harcostársával együtt miért nem végezték ki?
Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte…..
Csak sikerült végleg lenulláznia magát az elszámoltatási kormánybiztosnak. Az elmúlt 10 hónap alatt sem tudott sok eredményt felmutatni, a jelenleg is zajló ügyek nagy része ugyanis még a Bajnai-kormány ideje alatt indult el. Orbán Viktor a jövő tétjének nevezte az elmúlt…..
kovacsguszti68 2011.03.03 19:03:08
@Pretoryan: szerinted miért kellett Esztergomnak eladósodnia? Vitte be a pénz egy részét a pártkasszába (csakúgy, mind Debrecen, Hódmezővásárhely és társaik...) Ezért történhetett meg, hogy minden balhé ellenére Orbán a Meggyesnek szavazott "bizalmat" az őszi választásokon.
Szerintem nem merte megkockáztatni, hogy nem Meggyest indítja, mert a seggfejnek még eljárt volna a szája.
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..
Tavaly nyár óta kering makacsul az a Fidesz-ötlet, hogy ők bizony bevezetik a "hamburgeradót". A javaslat úgy néz ki, hogy bekerül a "nagy kora tavaszi reformcsomagba", bár lehet, hogy március 15-ig sem sikerül bejelentenie a részleteket Orbánnak... A múlt heti…..
kovacsguszti68 2011.02.16 13:47:00
@czejp: fura ízlésed van, ha rácuppansz a benzinre is :)))
kovacsguszti68 2011.02.16 13:51:35
@Borenbukk: azért az nem mindegy, hogy valakinél 30 évesen jelentkeznek keringési zavarok vagy 60 évesen... ráadásul a sport - ahogy Te is írtad - az életminőséget is javítja, kifejezetten előnyösen hat a lelkiállapotra, segíti a stresszmentes életet, stb. Szóval szerintem sokat spórol(na) a sport az államnak...
Ma olvasható Matolcsy Vátesz György Olli Rehn EU biztosnak küldött válasza, azzal kapcsolatban, hogy milyen a magyar költségvetés helyzete és egyébként mit is akarnak februárban költségcsökkentés címke alatt "reformálni".Azért a levél összessége alapján azt kell…..
kovacsguszti68 2011.02.04 17:38:55
Azt hiszem, hogy a Gyurka igencsak szeretne minél hülyébbnek tűnni akülföldi tárgyalópartnerek előtt:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/04/matolcsyek_onkritikat_varnak_az_imf-tol/

Néhány kedvenc gondolat a levélből:

"A Valutaalap részéről Magyarország esetében indokolt lenne némi szerénység, hiszen 2009 második félévében – a 2010. évi költségvetés készítésének idején – nem hívták fel a figyelmet arra, hogy a 2010-es költségvetés hamis számokra épül."

megjegyzésem: a fenti állítást a NGM az elmúlt 8 hónapban semmivel nem tudta alátámasztani. Ezen túlmenően, ha valóban meghamisították aa 2010-es költségvetés számait, illett volna valami feljelentés-félét tenni. De nem történt feljelentés. Mert nem volt hamisítás...

"Az IMF a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer felszámolását „de facto államosításnak” nevezi. Ezzel szemben az állami nyugdíjrendszerbe a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok 97 százaléka lépett vissza. Miután ez az emberek szabad döntése alapján történt, ezért ez semmiképpen nem nevezhető államosításnak."

Megjegyzésem: Ez nem csak államosításnak, de hatalommal való visszaélésnek és zsarolásnak is nevezhető.

"Az IMF a Költségvetési Tanács már bekövetkezett és a Monetáris Tanács várható átalakítását úgy állítja be, mintha a magyar kormány azok gyengítésére törekedne. Ezzel szemben a Költségvetési Tanács számára példátlanul széles jogkört ad azzal, hogy biztosítja számára a költségvetés előzetes hitelességi vizsgálatát. A Monetáris Tanács tagjainak kinevezését szabályozó törvénymódosítás pedig az Európai Uniós gyakorlathoz közelít, azzal, hogy a kormány az MNB vezetését ellátó Monetáris Tanács tagjainak megválasztását a Parlament jogává teszi."

Megjegyzés: A KT korábbi struktúrájának felszámolása, az elemzők két hét alatt történő kirúgása, és a hiteles szakemberek lecserélése valóban nem a gyengítés jelei. Ez egyet jelent a teljes felszámolással. Az, hogy a kormány bábjaiból kreálnak egy új KT-t, semmit nem jelent. Azok úgyis azt fogják mondani, amit a vezér előír nekik. A MT leendő tagjai úgyszintén (hacsak nem akad majd köztük egy olyan tökös legény, mint a Csaba László)

Meg lennék lepve, ha M. Vátesz Gyurka badarságait a külföldi elemzők és szakértők bevennék... Csak az a baj, hogy Gyurka is a hazai tömegek előtt próbál szerepet játszani és meg akarja mutatni, hogy milyen tökös legény is ő valójában. Pedig inkább szánalmasnak nevezném őt...
A mai napon megtudtuk, hogy a szőke szépség után a Kedves Vezető hogyan értékeli a manyupok államosítását... "Nem akarok vitázni, ez a vita eldőlt. Kár olyan benyomást kelteni, hogy ez megváltoztatható lenne, a magyar nyugdíjrendszer kétpilléres lesz."Na kérem.…..
kovacsguszti68 2011.02.02 20:12:24
@Miett2: miért is volt végtelenül igazságtalan az előző rendszer? Kinek volt megtiltva, hogy manyup tag legyen? Hogy vezetőnket idézzem: "mindenki számára adott volt a lehetőség..."
A Fidesz okosan tenné, ha számolna Schifferrel és pártjával, és az új alkotmány megalkotásába a jövő egyik potenciálisan meghatározó baloldali politikai erejét is bevonná. (Fotó: MTI) Sajtóinformációk szerint kezdik belátni a Fideszben, hogy komoly baj lehet abból, ha…..