Regisztráció Blogot indítok
Adatok
suicider

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Orbanviktor.hu 2011.03.16 13:59:00
  A stop.hu írja, hogy a Vármegye Média Kft. (melynek résztulajdonosa vagyok) üzemelteti az orbanviktor.hu oldalt. A hír igaz. Több mint tíz éve foglalkozom domainregisztrációval, online fejlesztésekkel, üzemeltetéssel és tanácsadással (a blogolás csak később…..
suicider 2011.03.17 11:04:47
@mavo:

1. viszonylag kevés különbség van aközött, hogy félmillióért íratsz 20 oldalas tanulmányt, vagy négyért szerkesztesz honlapot. mindkettő túlfizetett állami megrendelés, amit persze normális ember hülye lenne nem elfogadni

tehát

2. nem az a baj, hogy elvállalták a munkát, hanem az, hogy ezt követően függetlennek-undergroundnak beállított, ráadásul "megmondós" stílusú újságot írnak. ez ugyanis képmutatás. tehát még egyszer, hogy biztosan megértsd: nem a honlapszerkesztés a baj, hanem a mandiner, ami ezek utál teljesen hiteltelen.

tehát ha én LMP-s tanácsadó vagyok (mégmielőtt: nem vagyok, sőt.), akkor nem írok a szocikon-kormányon gúnyolódó publicisztikát független újságíróként - ha mégis ehhez lenne kedvem, akkor odabiggyesztem a cikkem alá, hogy "a szerző az LMP kommunikációs tanácsadója". ha ezt elmulasztom megtenni, a felháborodott kommentelő - ezt a szerepet jelen esetben én töltöm be - joggal vágja a fejemhez, hogy képmutató vagyok.
suicider 2011.03.17 19:29:02
@mavo:

1. Egy tanulmány valóban megérhet másfél millát, bár az ilyen meglehetősen ritka. Önmagában ez is megér egy utánajárást, de legyünk nagyvonalúak, és tekintsünk el ettől, mondjuk: megéri a honlapszerkesztés is a négymilliót.

Node: a mandiner stábja a Gyurcsány-kormány idején a pontosan ugyanígy kifizetett tanulmányokat és megrendeléseket fikázta (szerintem joggal, de minden utánanézés nélkül). Ellenkező előjellel viszont boldogan lubickolnak benne. Tehát, még egyszer: el lehet fogadni egy ilyen megrendelést, ha

- az előző kormány idején nem volt semmi bajom ezekkel
- nem állítom be magam független újságírónak

2. Az elviséget nehéz számon kérni egy kommunikációs tanácsadótól, amíg legális, amit csinál. No de egy "megmondós" újságírótól? Tóta W. jó példa a modern képmesékkel, én akkortájt szoktam le a blogja rendszeres látogatásáról, mert érdekes módon eluralkodott egyfajta Gyurcsány-fetisizmus nála (persze, kritizálta is, de hogyan...).

Milyen underground az, amit a miniszterelnök finanszíroz? Milyen függetlenség, amit a kormány fizet? Ilyen szempontból még Gréczy Zsolt is jobb, mint a mandiner, mert ő legalább felvállalta a Gyurcsány-tanácsadói szerepet, és nem egy oknyomozó újságírónak kellett kinyomoznia azt.
(Természetesen ez nem jelenti, hogy rosszullét nélkül végig tudnék olvasni akár egyetlen Gréczy Zsolt-írást is.)
Ha a rendszerváltás óta eltelt két évtizedet végigtekintjük, akkor a legismertebb sportág, a labdarúgás területén alig néhány cigány származású focistát tart számon a lelátók szájhagyománya. Aki egyáltalán szóba jöhet, az a délvidéki Kerekes Zsombor, Pisont István,…..
suicider 2010.10.22 13:02:29
@Klikker: de az gondolom német állami ösztöndíj vagy támogatás lehet. Magyarországon arra biztos nem adnak támogatást, hogy sváb felmenőkkel germanisztikát tanulsz. Vagy ha igen, linket kérek törvényről, rendeletről, kari szabályzatról. (Jártam bölcsészkarra is, szintén nem hallottam ilyesmiről, ettől még persze romatámogatások léteznek, csak nem ipari mennyiségben és méretben. Amúgy az adók nagy része egészen biztosan nem a roma egyetemistákhoz megy, hiszen ilyen - sajnos - rendkívül kevés van, abba most ne menjünk bele, miért.)
suicider 2010.10.22 13:30:17
@Anti Anyag: Ez hülyeség. A Helsinki Bizottságnak volt személyi kötődése az SZDSZ-hez, Kőszeg Ferenc révén, ez igaz, ettől még számomra nem világos, hogy mi köze lesz bármiféle integrációra szánt pénzhez. Az sem, hogy a TASZ miért lenne SZDSZ-közeli. Mert a nevében benne van, hogy "szabad"?

A másik dolog, hogy SZDSZ-t, MSZP-t utálni lehet (és érthető), de attól még, hogy egy jogvédő szervezet alapvetően szabadelvű vagy baloldali, neadj'isten SZDSZ-közeli, nem jelenti, hogy ellopta az integrációra szánt pénzt. Még egyszer mondom: ne keverjük a jogvédőket a politikusokkal.

Illetve ha a TASZ nem jogvédő szervezet, akkor kérek arra példát, mi igen.
 Aki azt gondolja, hogy én azt gondolom, hogy a jobbikosokat ki kell irtani, attól elnézést kérek! Aki azt gondolja, hogy szerintem vannak olyanok, akik szerint a jobbikosokat ki kell irtani, attól is elnézést kérek!Előző bejegyzésem egyszerűen összefoglalva arról szólt, hogy…..
suicider 2010.05.05 10:58:52
"Mi az értelme egy egyértelműen nem fasiszta retorikával élő, a jó és a rossz dimenziójából kitörni akaró párton ezt számonkérni, amikor köztudomású, látható, minden lépésből érezhető, hogy teljes mértékben demokratikus álláspontot képvisel?"

Ez itt a fő kérdés. Természetesen senki nem gondolja, hogy az LMP náci vagy rasszista párt lenne, még ha nekem erőteljesen böki is a csőrömet, hogy a miep.hu-nak büszkén nyilatkozó Ivády Gábor ott pöffeszkedik az LMP parlamenti frakciójában, de ez magánügy. Azért van erre szükség, mert nekem úgy tűnik, az LMP kompromisszumokat köt, mindenkinek meg akar felelni (még a Jobbiknak is), és közben elfelejti azt, hogy a politika értékválasztás. Nem Gyurcsány, Bajnai és Orbán, hanem politikai nézetek, gazdasági felfogás...stb. között kell választania egy pártnak, és ezt képviselnie a parlamentben. Igen, valamire azt kell mondani, hogy ez "jó", más dolgokra pedig azt, hogy ez "rossz".

Olyan párt létezhet, amely máshogy közelít a politikai kommunikációhoz, és nem akarja démonizálni ellenfeleit. Így lehet más a politika. De mit jelent az, hogy "kitörni a jó és rossz dimenziójából?" Az LMP-n azt látom, hogy számukra a választás, a politika megspórolását jelenti. Márpedig azt megspórolni nem lehet. Négy év múlva nem lehet azzal a két szóval kampányolni, hogy "lehet más". És jobb előbb, mint később elkezdeni eldönteni, hogy mit képvisel ez a párt. Ennél könnyebb út nincs.
suicider 2010.05.06 14:22:37
@weisz manfréd huba: ha elolvasod a kommentem, egyértelmű, hogy az értékválasztást, az elköteleződést nem spórolhatja meg egy politikai párt sem. Nem az MSZP vagy a Fidesz mellett kell elkötelezőni, hanem értékek és szakpolitikák mellett. Ha ezt az LMP meg akarja spórolni (az önmagában, hogy zöldek vagyunk, még semmit nem jelent a környezetvédelem képviseletén kívül), akkor nem lesz hosszú életű a párt. Ha a párt nem mondja meg nekem, mit tart jónak és mit rossznak, miért szavazzak rá? Ha egy párt nem tudja elmondani, hogy kivel hajlandó együttműködni egy önkormányzatban és kivel nem, miért szavazzak rá? (Ez utóbbi kérdésben persze lehet azt mondani, hogy nem a beterjesztő, hanem a javaslat a lényeg, de akkor jön a következő kérdés: amíg nem mondja meg egy párt, hogy milyen szakpolitikai célokban ért egyet mondjuk a Jobbikkal, miért szavazzak rá?)

Csak azért írom most ezt, mert nem én leszek az egyetlen, aki felteszi négy éven belül ezeket a kérdéseket.
suicider 2010.05.09 18:32:25
@Pelso..: Nem lopni úgy is lehet, hogy közben van gondolatod arról, mit csinálnál a gazdasággal, költségvetéssel, abortusszal, szociálpolitikával és egyházakkal. Ennek be nem látása különösen idegesítő minden lmp-fan esetében.
Habár nagyrabecsült Huba kollégám tegnapi Mérce-bejegyzése, amellyel az én Vágó Gábor-Dúró Dóra interjút firtató posztomra reagált, nem tartalmazott semmilyen vitatható állítást (nevezhetnénk akár demagóg baromságnak is), hajlandó vagyok fölvenni a kesztyűt, és tisztázni…..
suicider 2010.05.03 15:25:30
Sajnos nem igazán sikerült finomítanod, amit az előző posztodban kifiguráztál. Nem az a baj, hogy valaki szóba áll egy Jobbikos képviselővel, ezt ugyanis a parlamentben is meg kell tennie néhányszor az elkövetkező négy évben. Nem az az elvárás, hogy mindenki kapásból nácinak, és ezért szóra sem érdemesnek bélyegezze az összes Jobbik-szavazót, mert nagy részük közel sem náci, csak kiábrándult és többnyire erősen cigányellenes (ami önmagában is elég baj, mert nem visz előre (sőt), de köze nincs a fasizmushoz).

Az a baj, amikor egy magát baloldalinak/liberálisnak/konzervatívnak/zöldnek (minek is?) tartó parlamenti párt képviselője bájolog egy Jobbikos képviselővel, még ha egy olyan ostobácska lánnyal, mint Dúró Dóra. Teljesen érdektelen, hogy a felvételt hogyan vágták, parlamenti képviselőként fel kell készülni arra, hogy ha valaki csinál veled egy fél órás interjút, abból a tv-be jó, ha 5 perc bekerül, youtube-ra meg a fele. Ha ezt valaki nem tudja, kérdezze meg Karácsony Gergőt, majd ő elmesélni, mert ért hozzá.

Akkor mi itt a probléma? Az, hogy a Jobbiktól való bármiféle elhatárolódás - még ha ezerszer le is járatta az MSZP és az SZDSZ ezt a kifejezést az elmúlt tizenakárhány évben - ALAP. Nem, nem Dúró Dóra üzemelteti azt a kuruc.infót, ami naponta szólít fel emberek kiirtására, de a férje igen. Annyira nem állnak távol egymástól. Nem, nem a Jobbik és főként nem a szóvivője lőtt le ártatlan romákat az elmúlt években, de aki tagadja, hogy ebben a Jobbiknak felelőssége van (nem büntetőjogi, hanem politikai felelősség), az nem érti, hogyan hat a politika a társadalomra. Nem(csak) Dúró Dóra, de a pártja kezdte és kezdi ki folyamatosan a jogállam megmaradt kereteit az elmúlt években.

Egy szó mint száz: az LMP-nek meg kell tanulnia politizálni - és nem a bizottsági helyekről vagy házszabályról beszélek, hanem arról, hogy a politika ÉRTÉKVÁLASZTÁS. Ha ez a terv, talán egy kétharmados többség idején el lehet evickélni négy évig azzal, hogy "mi nem lopunk" (ami vagy igaz lesz, vagy nem, remélem, az előbb).

De felmerül a kérdés: négy év után mit fog mondani az LMP a választóknak? Hogy "nem mi voltunk"? Valóban nem. De a választók egy része legalábbis vissza fog kérdezni: "akkor mik voltatok ti?" Nem kell ahhoz az MSZP vagy a Fidesz mögé állni, hogy bizonyos kérdésekre választ adjon egy párt. Hogy kirajzolódjon egy értékrend amellett, hogy "úgy ződ".

Az a kérdé, hogy mit képvisel az LMP. És ezt jobb lenne előbb, mint utóbb eldönteni.
Szabad Szemmel Business as usual 2009.11.05 16:44:00
A Transparency International és Freedom House kivonult a kampányfinanszírozás reformjára tett javaslatukról szóló ötpárti egyeztetésekről, miután a Fidesz a többi párttal ellentétben még megfontolni sem volt hajlandó a civilek tervezetét. Mondván, hogy szerintük nem kell emelni…..
A Hírszerző még a hivatalos zászlóbontás előtt megírta, hogy megalakult a Szabad Emberek Magyarországért. A Szabad Emberek Magyarországért egyik alapítójaként szeretném eloszlatni azt a cikkben szereplő állítást, hogy a SZEMA is bejelentkezett egykor létezett vagy még létező…..