Regisztráció Blogot indítok
Adatok
German Shepherd

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljes fogadási lista:   Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod. Sikeres vadászatot! Ha nem működne, akkor itt vadássz!    "A sportfogadás nem szabályokon és elveken múlik, szerencsén. Akinek szerencséje van, az nyer" (FortuneBet)  ..
German Shepherd 2012.10.24 08:07:05
@German Shepherd:
ja igen, tegnap is volt vagy kettő. (BL)
German Shepherd 2012.10.24 08:26:38
@nando79:
Barcával kapcsolatban +4 Celticet raktam én is.
Barcánál két lehetőség van:
a, 4-0, 5-1 körül
b, 0-0, 0:1 és utolsó 20 percben 1 gól, aztán, ha rettentően nyomnak, akkor talán győzelem is.
Ha az ellenfél tudja azt játszani, hogy 11 emberrel védekezik (egy talált gól után), mint pl. tegnap a Celtic, akkor jön a meglepi.

A legrosszabb, hogy ritkán lehet tudni, hogy az ilyen csapatok ellen melyik szcenárió jön be.
Egy Valencia, Sevilla esetében 95%-ban az 'a' vagy annak gy9ngített variánsa... De itt, Életveszélyes ilyen meccseket fogadni a Barcával (a Moszkva meccs sem volt kutya, tavaly vagy azelőtt két évben is a Sahtar meccs, volt köztük hazai vereség is!).
Különösen, hogy a mostani odds csak 1,08 volt a sima győzelemre. Ennyiért kockáztatni tilos.
German Shepherd 2012.10.24 08:40:56
@nando79:
Ja, természetesen a Juve engem is döntött. Abban nem lehettem okos. Pff

Na meg a Galata, bár az kevésbé lepett meg. Másutt meg a Valencia sima 2....
Valenciafan-t kéne megkérdezni, ez logikus volt, csak nekem nem, vagy nem várt.
Teljes fogadási lista: Múlt heti hivatalos eredményt ITT találod. Sikeres vadászatot! Ha nem működne, akkor itt vadássz! "Nem lehet az,hogy csak adunk, előbb-utóbb nekünk is kapnunk kell!" (szotyis11)..
German Shepherd 2012.10.24 07:41:33
A morgás joga Pénz a madzagon 2012.07.13 16:03:00
Orbán Viktor jelentős béremelést ígér a közalkalmazottaknak. "Ha sikerül a munkahelyvédelmi akcióterv, megkezdhetjük az erőteljesebb béremelések időszakát is" (Orbán Viktor,  Hír TV) Mi is a gond ezzel a sokak szívét nagyon is melengető kijelentéssel? Az, hogy nem mind…..
German Shepherd 2012.07.14 15:21:33
Onlinemarketing blog TéVúton? 2012.07.13 00:49:00
Ma az összes szakmai blog és oldal azzal volt tele, hogy a TV2 új csatornát indít, SuperTV2 néven (jajj). Az Indexen egy komoly beszélgetés is olvasható a TV2 vezetőjével, Simon Zsolttal. Érdemes elolvasni, ha nemcsak az online média érdekel! Mert ha az online média érdekel csak,…..
Hová tartunk? Egy egyetemi oktató tűnődése Az idők gyorsan változnak. Én 1990-ben végeztem a bölcsészkaron, és úgy jöttem el onnan, hogy a „posztmodern” kifejezést szinte alig hallottam. Később ifjú értelmiségiként lelkesen ünnepeltem azt, amit posztmodern…..
German Shepherd 2012.06.27 12:28:31
A kérdés már csak az, hogy fennállnak-e Magyarországon egy öngyilkos nemzeti konfliktus feltételei. A tragikus válasz pedig az, hogy igen, kétségtelenül igen. Ha nem is annyira kiforrott formában, mint egy ideáltipikus polgárháború küszöbén, de azért nagyon is határozottan és…..
Nem tudom van-e még olyan állam, ami átkúrja a palánkon, és a másik oldalon még le is szopatja a saját választópolgárainak 35%-át. Képzeljük el, hogy az USA-ban Obama megszívatna 70 millió amerikait a megválasztása után ... Csendes kis hír volt tegnap, és is majdnem…..
Nézegetem ennek a Balázs Józsefnek a parlamenti adatlapját. Önálló indítványok száma: 0. Felszólalások száma: 3. Kemény ... Végzettség: jogi szakokleveles közgazda, ELTE, Jogi Továbbképző Intézet. Nyelvvizsgák száma: 0. Nagyréde polgármestere, Gyöngyös…..
Valamit tennie kellett az iWiW-nek, ez kétségtelen. Olyan mértékben húz el mellette a Facebook és a piac, hogy azt nem volt szabad szó nélkül hagyni. Mert az iWiW-et túlzás nélkül mindenki temeti. Egész egyszerűen nem találok olyan véleményt, ami akár csak egy kis esélyt is adna…..
German Shepherd 2011.06.29 14:32:04
Az IWIW-nek vége van. Csak be kell menni egy iskolai gépterembe.
És az, hogy vége van, már kb. 1 éve nyilvánvaló.
3-5 hónappal hamarabb tudtam, mint az Index: az Iwiw a tavalyi nyári szünetben vesztett. 2010 szeptemberében már Facebook ment a géptermi gépeken.
Az áttörés egyébként azért volt ilyen jelentős, mert míg az IWIW-et a középiskolások cca. 20-50%-a használta csak, addig a Facebookot már 95-100.

Villámgyorsan (0,5-1 év alatt) ment végbe ugyanaz a folyamat, mint ami a magyar net elterjedését, használói körét tekintve 2002 és 2008 között, vagyis, hogy a szellemtelen slepp, a "fogyasztó" ellepi a netet. (Illetve most: a közösségi oldalakat. Az újak azonban már csak a Facebook-ot.)

Én a cégvezetés helyében egyetlen fillért se költenék rá többet.
Amennyiben mégis, akkor egy Total Commander-szerű oldalt találnék ki, így talán meg tudnék teremteni egy kisebb felhasználói réteget. (Lásd Linux kontra Windows.)

Az IWIW végzetes hibája épp ennek a folyamatnak a fordítottja volt: hasonulni akart.
Ahelyett, hogy keményen őrizte volna az arculatát, feladta azt.

Ha _lényegileg_ nem különbözünk, akkor viszont reklám kell. Erre meg nem volt pénzük, akaratuk, de az is lehet, hogy csak túl kényelmesek voltak.

Míg a médiából mindenhonnan a Facebook folyt.
A magyar média mindig is kirívóan világpolgár volt (a mainstream majmolásában csak, persze). A nemzeti jelleg, dicsőség támogatása számára nem fontos, nem erény, ellenjavallt...
A magyar médiaelit ásta meg az iwiw sírját. Ha az iwiw annak idején (2008-2009) ilyen brand-reklámot kapott volna a Liptai-féle alakoktól, mint a Facebook, akkor ma is élne, talán.
Nem beszélve az utóbbi 1 évről, mikor élet-halál harcát vívta a Facebookkal...

Nincs más megoldás hát, mint az egyszerűsítés, az ellenállóknak készíteni közösségi oldalt.
HaJRÁ WIW Commander!
Lázár komoly fejtörést okozhat a Fidesznek, hiszen a párt az elmúlt években nagyon tudatosan próbálta meg ezt a fajta, méltán közutálatnak örvendő viselkedést a baloldalhoz kötni. (Fotó: Egyenlítő blog) Úgy tűnik, Lázár János luxusautó-bérlésének ügyét egy hamar…..
German Shepherd 2011.02.11 22:10:27
Lázár János (mint ahogy a Fidesz is) mindazt, amit tesz, azért teheti meg, mert még csak a lehetőség sincs meg arra, hogy valamiféle ellenzék vele szemben fellépjen.

Meg lehet ezt köszönni Kóka Jánosnak, Demszky Gábornak, Gyurcsány Ferencnek, Hagyó Miklósnak - és a többieknek.

A szocik által okozott kár ugyanis nem csak a sokat emlegetett +20% államadósság.
És még nem is csak a 2006-os "szemkilövetés" - vagyis az egész erkölcstelen őszödi ügy, mikor is felrúgták a legalapvetőbb országvezetői ethoszt (miszerint annak, aki hazudik, lop, csal, nem mond igazat, távoznia kell a hatalomból).
És még csak nem is az Őszödből fakadó azonnali, 2006. október 23-i, akkori és későbbi kormányzati válság tekintetében megnyilvánuló gazdasági, más részről pedig az ország összes állampolgárára hatással levő (az addigra már amúgy is felhígult erkölcs és bizalom további hígításából fakadó) erkölcsi, bizalmi következmények.

Hanem az, hogy ma az egykori ellenzék azt csinál, amit csak akar. És ha az egykori ellenzék diktatúrát akar, akkor diktatúra is lesz.
Az pedig azt jelenti, hogy a hatalom teljesen kontrolálhatatlanná és kontrolálatlanná válik. (Vált.)

A Fidesz ma is 30% fölött van - olyan intézkedések után, amelyek után az MDF vagy az MSZP annak idején már 10%-on sem lett volna.

Nincs ugyanis mit tenni! Az emberek tökéletesen belefáradtak mind a reménykedésbe, mind a dacba.
Most jött el az az időszak, amikor azt mondják: minden mindegy, csak én, csak a családom éljek (-ünk) valahogy túl!

"Egy az ország!"
Egy fittyfenét! Legfeljebb romjaiban.
Az ország ugyanis romokban van.
Tökéletesen, mindkét politikai oldalon, lent és fönt, az állami és az önkormányzati szférában éppúgy, mint a médiumokat illetően.
Egy egyszerű általános iskolai osztályban éppúgy, mint az iskolai szünetekben, vagy az iskolaépület előtt tanítás után.
Éppúgy válság van a családokban, mint a kamaszok gondolataiban és az általuk látogatott böfögés-szintű ún. közösségi oldalakon.
Benne van a válság és a "nincs tovább", a "nem lehet mit csinálni" a szóválasztásainkban, a gondolatköreinkben, a vitáinkban vagy a köldöknézésünkben.
A főműsoridős híradókban, Fábry bunkóságában éppúgy, mint hétköznapjainkban, parkolási szokásainkban, a zöldkártyáztatás módszereiben, a kenőpénzekben, és úgynevezett ünnepeinkben -
mint ahogy abban is, ahogy ezt a rothadást rafinált ügyességgel, egy sok pénzzel működtetett gépezet segítségével leöntik a tökéletes PR törhetetlenné keményedő csokoládémázával.

Lehet, hogy a világ más szegleteiben is van baj. Én annyit tudok, hogy itt hatalmas.

A rendszerszintű és a kormányzati hazugság (utóbbi az előbbi része) fáradttá és reménytelenné tesz.
És rászoktat a szerekre.
És elveszi az önálló akaratot. Elveszi a reményt.
Itt nincs esélyem arra, hogy citoyen legyek.

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni.
Vagy: jöjjön a krisztusi korbács.

GS
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
German Shepherd 2010.12.30 15:16:17
Ne keverjük a sorrendet!

1. A Fidesz mindenhová a saját embereit teszi. (TÉNY!)
2. Szűken értelmezett (TÉNY!) médiatörvényt hoz, ver át a parlamenten (a karácsonyi bevásárlás idején, másik 95 törvénnyel együtt, melyek mind-mind lényegesek, és előzetes társadalmi egyeztetést igényeltek volna, s melyekben egyikben sem egyeztettek) (TÉNY!).
3. Amikor a honnak és a külföldnek rossz érzése van ezzel kapcsolatban, arra hivatkozik, hogy nem olvasták a törvényt, meg hogy úgyis az európai verzióik copy-paste-ja, el kell olvasni.
4. Senki nem olvas 80 oldalas törvényeket (bikkfanyelvű jogi szövegeket, ahol a lényeg egy vesszőn vagy 'és' en, 'vagy'-on is múlhat). Másrészt: az elbírálásnak tág tere van (gondolván a saját kutyánk kölykére és az ügyvédekre).
5. Mo-nak nagyon rossz érzése van. (1998-2002 kisstílű politizálásának, és 2010. 04-12. közt történteknek köszönhetően.) A jövőre vonatkozóan - a fentiek miatt - nem számítunk pozitív irányú törvény-értelmezésre. (Elképzelhető, hogy bötű szerint nem is olyan problémás a törvény. Lehet.)
Ám a korábbi és e féléves arrogancia, a hatalommal való eddigi visszaélések (nyugdíjpénztárak államosításával kapcsolatos hazudozások a veszteséges pénztárakról és arról, hogy a pénzek már a magánpénztárakban SEM örökölhetőek, stb.) nem jó előjelek.
6. És most jön az első média-vizsgálat. És mit ad Isten, csodák-csodája a Sicratman-ügy és a részeg Barangó szövege óta negatív színben, liberális csökevényként feltüntetett Tilos Rádióval szemben.
7. NEM AZ A LÉNYEG, HOGY MIT MONDOTT ICE-T 17.51-kor, hanem, hogy e folyamat termékeként most a kormány példát statuál.
Véletlen sem a Való Világ nulla erkölcsi színvonalát veszik össztűz alá. (Gondolom, a kertévék annak idején legalább explicit ígértek valami tágabb értelemben vett közszolgálatiságot is, legalább, hogy nem bomlasztják az ország erkölcsiségét szánt szándékkal....) Mégis inkább a Tilos Rádió.
8. Gyáva, hatalommániás, arrogáns, cinikus alakok gyülekezete a kormányzat. Munkájuk nagyon távol áll a márais, bibói értelemben vett kormányzati munkától.
(Törvény előtti egyenlőség hiánya. Nagybetűs TÖRVÉNY-ek hiánya. Hazugságbeszéd helyetti igazságbeszéd hiánya. Urambátyám-mentes irányítás hiánya. Stb. Stb.)
Óriási a csalódásom a Fideszben, Orbánban és sameszaikban.
 „Végre megjött a szavazók jobbik esze!” – örvendezett saját Facebook-oldalán a Tv2 egyik munkatársa harminc másodperccel a Megasztár tegnap esti döntőjének azon pillanata után, mikor Tilla Kökény Attila nevét mondta ki továbbjutóként a tehetségkutató…..
Múlt hét szerdán a magyar kormány bejelentette a nyugdíjrendszer átható reformját, melyre, mondhatni, azonnal felbolydult a nemzetközi sajtó. A vélemények korántsem pozitívak, sőt, mivel a helyzetet nem önálló esetként, hanem a kétharmadot megszerző Fidesz-KDNP kormány…..
German Shepherd 2010.12.03 14:06:12
Nagyon elegem lett már a sok mellédumából, zsigeri pro és kontrából. És íme, megvan 'a' lényeg és a megoldás. Ennyi. A többi csak hab.

Németh György közgazdász-nyugdíjszakértő (Barikád, 2010. 12. 03.):

A második pillér eddigi működéséről
"(...) A második pillért alkotó magánpénztárak pedig megvásárolhatták azokat az államkötvényeket, melyeket az állam azért bocsátott ki, hogy pótolja a második pillér miatt az első pillérből kiesett bevételeket. Ezzel a pénztártagok elvileg hozzájuthattak ahhoz a kamathoz, melyet az államnak amúgy is fizetnie kellett finanszírozóinak. Könnyen belátható, hogy az állam piaci befektetők által megvásárolt, államkötvényekben megtestesülő, úgynevezett nyílt adóssága nőtt, miközben ugyanannyival csökkent rejtett, a járulékfizetők felé - a majdani nyugdíjfizetési kötelezettségben - fennálló adóssága. Tehát az állam teljes adóssága változatlan maradt, csak összetétele változott."

(...)

Megoldási javaslat
"Ha elfogadom, hogy a nyugdíjjárulék fizetés hitelnyújtás az államnak, a nyugdíjfizetés pedig ennek a hitelnek a törlesztése, akkor el kell fogadni, hogy aki az államot magánemberként — kényszer alapján - hitelezi, az ugyanolyan elbánásra érdemes, mint az állam piaci hitelezői. Tehát a tisztesség úgy kívánja, hogy az állam ugyanazt a kamatot fizesse a magánembereknek, mint piaci hitelezőinek - az egyenlő elbánást akár az Alkotmányban is lehetne rögzíteni. A nyugdíjfizetés pedig nem más, mint a járulék formájában felvett hitel életjáradék formájában való törlesztése. Vagyis azt javaslom, hogy az állampapírok hozamát közvetlenül adjuk oda az embereknek, azok ne pénzpiaci hitelezőkhöz kerüljenek. Egy olyan első pillérre lenne szükség, ahol a nyolc százalékos munkavállalói járulék rákerülne az egyéni számlára. Az állam úgy tesz, mintha állampapírt bocsátana ki, melynek kamatait egy számlajóváírással odaadja az egyéni számla tulajdonosainak."

(...)

A kormány hitelessége vagy hiteltelensége
"... akkor hiteles emberileg, szakmailag és politikailag kritizálni a második pillért, ha az állampapírok hozamának jóváírására egyéni számlán kerül sor. Matolcsy György akkor lenne hiteles, ha azt mondaná, „egy számlaművelet keretében odaadom nektek, amihez eddig a tőkepiacon keresztül jutottatok hozzá". De sajnos nem erről szól a reformjavaslata, ráadásul a nemzetgazdasági miniszter nem tudja a külföld irányába szakmailag hitelesen megmagyarázni lépéseit, amely az utóbbi napok nagymértékű forintleértékelődésének egyik lehetséges oka."

(...)

Egyéni számlák kellenek!
"... A kormány nagy hibát követ el, hogy ügyeskedések és „trükkök százaival" kényszeríti vissza az első pillérbe az embereket. Például a benyújtott törvényjavaslatban nincs szó egyéni számláról, de még csak egyéni nyilvántartási rendszer bevezetéséről sem. Pedig előbbire kellene építeni az új nyugdíjrendszert, s nem az egyénekről eddig szétszórtan meglévő olyan információk központosítására, mint a szolgálati idő, vagy a járulékfizetés alapjául szolgáló bruttó bér.

Talán furcsán hangzik, de a második pillér ily módon történő felszámolásával a kormány egy rejtett „nyugdíjas-adót" vet ki.

__Egy rossz második pillér is jobb, mint a mai első pillér__, ezért van szükség az első pillér reformjára, de ennek nyomát sem látjuk.

ÖSSZEGZÉS
A reális választás lehetősége az lenne, ha az emberek vagy közvetlenül (és biztosan) az állami pénztár keretében megkapnák az állampapírok hozamát, vagy pedig magasabb hozam reményében dönthetnének a magánpénztárak mellett. Ha ezt a helyzetet tisztán látná a társadalom, akkor az emberek 90%-a gondolkodás nélkül visszalépne az állami rendszerbe. Egy ilyen konstrukcióban az elmúlt 12 évben 3-4 százalékos reálhozamot lehetett elérni, míg a második pillér tagjai az 1 százalékot sem érték el, s ez a helyzet a következő negyedszázadban sem fog megváltozni - elemezte a helyzetet Németh György."
German Shepherd 2010.12.03 14:37:28
@Lacdelo:

Nem lényeg, hogy ki írta.
Csak az, hogy ez e a helyzet, amit vázol.
És igen, ez.

(A lényeg nem az, hogy állami vagy magán, példának okáért. Egy egyszerű pénzügyi kérdésről van szó. Maga a külön nyugdíjkassza sem lényeges önmagában. Ha a költségvetés fizeti a nyugdíjat, címzetlenül, nekem az is jó, csak fizesse. És a politikusi érvek ne az érzelmekre, hanem az értelemre hassanak.)

[Ez a Németh György nem az a Németh György! Kissé furcsa lenne, nem gondolod?
Amúgy érdekelne, hogy hogy jutottál erre a következtetésre :)]
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
w Békekölcsön 2010.11.02 11:30:00
Súlyos milliókat váltanának üres ígéretre. Pedig a magánnyugdíj az enyém. Megtartom...
Csak négyszer lehet ezentúl vizsgázni? A professzorok "élet-halál urai" lesznek? A hallgatói képviseletek tiltakoznak, pedig a magyar felsőoktatás problémáinak megoldásához a KISZ-utód HÖK-öt kell először felszámolni. Felzúdulást váltott ki a hallgatói…..
Itt az ideje, hogy mindenféle szemforgatás, képmutatás nélkül kerek perec ki merjük mondani: A vidék, a vidéki emberek 500 évvel le vannak maradva a múltban, egy feudális világban, feudális értékrend szerint élnek, az egyetlen dolog amit egy korhű középkori film forgatásához…..
Valláskritika Virtus írótársam katolnai írása. Itt egyben olvasható a két részlet, amely első részét a virtuson érthetetlen okok miatt törölték.     Már hosszú évtizedek óta rendszeresen találkozok olyan javaslatokkal és néha indulatos nemtetszéssel melyek a…..
A Gubacsi utat nem a szép környék miatt szeretjük, hanem mert annyira elhanyagolt, hogy a többség inkább elkerüli és menekülőútnak tökéletesen alkalmas. Villamos is halad rajta, szakaszonként változó módon vezetnek a sínek, nehogy egyszerű legyen a helyzet. Az biztosan mindenki…..