Regisztráció Blogot indítok
Adatok
futurista

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak pár hét van az amerikai elnökválasztásig, zajlanak az elnökjelöltek nyilvános vitái, de számunkra a legizgalmasabb induló nem Hillary és nem is Trump, hanem  Zoltan Istvan, az Amerikai Transzhumanista Párt magyar származású elnöke. Zoltán személyes és politikai agendája, hogy az emberiséget…..
A népszámlálási, mobilitási és kommunikációs adatok együttes felhasználásával a járványok terjedésének sebessége és iránya szinte a feltűnésük után azonnal és nagy pontossággal megjósolható. Legalábbis Kertész János fizikus és hálózatkutató szerint. A Spektrumon…..
Bár a szeptemberi Frankfurti Autószalonon szuperjárgányok sora – köztük elektromos és hibrid modellek vagy az új Porsche Sypder – is bemutatkozott, a csúcsmodelleknek még mindig van egy súlyos hiányosságuk; nem vezetnek helyettünk. Út közben nem nézhetjük gondtalanul a dvd-ket,…..
Lassan indul az őszi félév az egyetemeken, aki már felvette az indexét inkább ne figyeljen, mert kiderülhet, hogy rossz szakot választott, esetleg megütheti a guta. A Futurista most megmondja, melyik lesz a következő tíz év legversenyképesebb diplomája, és kiderül az is,…..
Belvárosba áramló autók Birmingham-ben. Fotó: Kockafej, Wikimedia. Megvan az az érzés, amikor már negyedórája odaértél a találkozó helyszínére, de még nem kezdhetsz a lejáró parkolóóra újratöltése miatt aggódni, mert vigasztalanul körözöl a házak között, és komolyan…..
Napsütés, homokos tengerpart, a hullámok moraja, a központban egy klasszikus középkori óvárossal és a csinos világítótorony köré rendezett sportlétesítményekkel, mint a lóverseny- és a golfpálya. Mindez Spanyolország északi partján, Bilbaótól 100 km-re nyugatra, ahová a…..
Fotó: dianecordell, on Flickr Nemrég kapta meg a hivatalos plecsnit a Balaton, hogy kiváló  minőségű vize, ha a Tényekben igazat mondanak, még inni is lehet belőle. A kutatók Szigligettől Alsóörsig lemeóztak minden strandot, és a négy legrosszabb is jó…..
Bár ezekben a napokban az utcákon hömpölygő egymillió ember a legizgalmasabb Brazíliában, évről évre azzal kerül Rio de Janeiro a hírekbe, hogy a víz és a sár hömpölyög végig rajta. Hogy mi köze mindehhez a képen látható űrközpontszerű objektumnak? Eláruljuk. Még két…..
És milyen lesz a 10-es évek tipikus nyomozója? Illusztráció: ameziane from Flickr. A bűnöző  bűnöz, a rendőr meg fut utána, és vagy elkapja vagy nem. Nagyjából ez lenne egy klasszikus  bűncselekmény felderítésének forgatókönyve, mondhatni az analóg…..
Fotó: darthwalk - felső rakparti dugó árvíz idején (2010) Árad a Duna, az alsó rakpartok lezárva, te meg a dugóban állsz. Mit csinálsz? Dühöngsz a Facebookon, vagy kommentelsz valamelyik árvizes/közlekedős/BKK-s poszt alatt. Van, ahol nem is kell mást tenni csak nagyjából…..
  Klassz dolog lenne, azt mondani, hogy a Tihanyi-félsziget levendulását még az apátság szerzetesei telepítették ezer éve - csak hát nem lenne igaz. Az viszont igaz, hogy az 1924-ben alapított száz hektáros ültetvény a világ egyik legjelentősebbje volt, az itt termelt levendula jobb minőségű volt a…..
Az ürge védett állat. Így elsőre nem hangzik ez különösebben érdekesnek, de aki látta a Tanú című filmet, az biztos emlékszik rá, hogy mint kártékony állatért "vérdíjat" fizettek a farkak után. Nos változnak az idők. Egy évtizede még szinte elképzelhetetlen…..
A volt egyházi ingatlanok többségének újrahasznosítása elég komoly fejtörést okoz. Számos közöttük műemléki védettséget élvez, de alapos átalakítás nélkül gyakorlatilag nem kaphatnak új funkciót. Arról nem is beszélve, hogy gyakran még a nem vallásos és nem is…..
Szeged nem volt, hanem nincs. - mondta állítólag Ferenc József az árvíz sújtotta Szeged megtekintése után borzalmas magyarsággal. Mindenesetre az tény, hogy a város mai arculatához nagyban hozzájárult a Tisza kiáradása, hogy gyakorlatilag a semmiből kellett felépíteni a…..
Arról már korábban is volt szó az Futuristán, hogy a demográfiai változások hatni fognak a városszerkezetre: a családalapítók ha tehetik kiköltöznek a közeli településekre és további gyerekeket már ott vállalnak. Ennek eredményeként a belvárosok kiürülnek, az…..
Az óriás növények minden valamire való jövőképhez hozzátartoznak (vitathatatlanul a legjobb a műfajban, amikor Woody Allen leüt valakit egy eperrel), de ha azt mondom, hogy Szolnokon 2011-ben négyméteres fehér virágok fognak energiát termelni - na az azért elég hihetetlennek…..
A Kreatív Magazinra felkerült egy marha jó cikk (aminek senki se az online változatát olvassa el, mert a PDF százszor élvezetesebb), melyben a média-kommunikáció következő tíz évére jósolgatnak. Túl azon, hogy tele van szórakoztató elképzelésekkel (a kommentelhető tévén…..
Ha az ember évtizedekre előre próbál jósolni, akkor leginkább ott hibázik, hogy a mai folyamatokat vetíti előre, miközben lehet, egy apróság fejre állítja az egészet. Húsz éve nem hogy a mobil internetet, de se a mobilt, se az internetet nem ismertem, most meg a Tesz-vesz várost…..
Itt egy újabb adag, eddig nem igazán publikált látványterv a Belváros Szíve projektről. A sokat vitatott Lánchíd pesti hídfője mellett az Erzsébet hídé is terítékre kerül a Március 15-e térrel, csakúgy, mint a Károly körút új arculata. A tervezők mindenesetre óvatosan…..
Sajnos az Index fórumai (számomra érthetetlen módon) az RSS-en túli világ részei, így csak nagyon ritkán kapok el valami jó témát arra. Most is csal Solaitid, a Városképp bloggerének kommentjéből értesültem, hogy a városrehab topikban élénk vita dúl a Roosevelt tér…..
Néhány napja mutatták be a londoni Heathrow repülőtéren üzemelő első sofőr nélküli, elektromos taxikat, amelyek speciális vékony utakon öt különböző helyszínre juttatnak el 4 utast 40 km/óra sebességgel. Egyelőre 18 jármű állt üzembe. Klassz, klassz, de a projekt már…..
Az elmúlt húsz évben talán a játszóterek fejlődtek a legtöbbet Magyarországon - szerintem sokkal többet mint mondjuk a lakóépületek vagy a városszerkezetek. Első ránézésre megmondjuk, hogy egy játszótér még az átkosban vagy az EU-szabványok szerint épült, és nem…..
A képen nem egy eldőlt felhőkarcoló látható, amelyiket már benőtt a dzsungel, hanem egy terv a miskolctapolcai hotel fejlesztésére. A tavaly az önállósodás mellett döntött település hotelpályázatára érkezett ez a pályamű, amelyet sajnos nem díjazott a zsűri - vagyis akinek…..
Ha azt vesszük, hogy a Gellért-hegyen közlekedő sikló építési engedélye megvan és a beruházó szerint jogerőre emelkedés után egy évvel már el is indulhatna az első jármű, nos akkor 2030-ban valószínűleg közlekedhetünk vele. Ha azt veszem, hogy az egészet több mint száz…..
A zöldtetők divatját a zöld homlokzatoké követi. Az első fecske már Budapesten is megjelent: a Tervtanács rábólintott a Királyhágó téri irodaház tervére, mely ezt a koncepciót követi. A nagy kérdés, hogy mennyire fog ez elterjedni a fővárosban és általában Magyarországon.…..