Regisztráció Blogot indítok
Adatok
old_field

0 bejegyzést írt és 1071 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egy szinte magától értetődő jelensége az alternatív irányzatoknak, hogy minden olyan anyagot, amihez az élelmiszeripar hozzáért, ördögtől valónak tartanak, csak a „bio” forrásból származó termékek az elfogadhatóak. Most némi zavar támadt a világban, ugyanis a „fehér halál” fedőnevű nád- és…..
old_field 2014.09.30 23:16:53
@Meleg Sándor: a monsanto központi elem a gmo-val kapcsolatos térben... valóban elég hatásvadász tud lenni, ha 1 cég megengedheti magának,hogy "irányítson" kormány részlegeket és el tudja érni, hogy külön törvényt hozzanak az érdekében ! :) amit műveltek az az "írástudók" árulása... :/
Kettéfűrészelés és karóba húzás: a délvidéki tragédia   A délvidéki magyarok tragédiája a magyar történelem egyik legsötétebb fejezete. A bestiális kegyetlenséggel elkövetett népirtás mégis a XX. század legkevésbé ismert és leginkább eljelentéktelenített eseményei…..
Tanulságos részlet a Magyar Narancs riportjából, ami arról szól, hogy az asszonyverő Balogh eséllyel indul újra a falujában a polgármesteri posztért: „Itt mindenki fideszes. A szocik elvennének mindent, meg jól be is buktak már egyszer, a Jobbik meg nálunk nem kell. Jó az…..
Magyarországon még az etnikai fundamentalisták is puhányabbak. Én elhiszem, hogy kampány van Magyarországon és kampány idején mindenki meghülyül, de azért a hülyeségnek eddig voltak határai, úgy tűnik Maradék-Magyarországon ez megszűnt. Legújabb borzalom a Fidesz által…..
Szombaton a Puskás Akadémia fogadta a Kispest Honvédot Székesfehérváron a Mennyei Bajnokság tavaszi 2. fordulójában, ami Puskás Ferenc miatt eleve pikánsnak ígérkezett, és nem is kellett csalódni.A Puskás Akadémia tudósítása szerint:"2. perc:Néhány száz kispesti drukker…..
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
„Nem tartom a szakma részének a kritikát. Ők újságírók, akik a színházra szakosodtak, a színházat csak kívülről látják, annak lényegéhez semmi közük, és egy ilyen átpolitizált világban, mint a miénk, nyilván állást foglalnak. Ők állást foglaltak öt-hat évvel…..
old_field 2013.10.31 13:49:51
  A tervezett Székelyföld autonóm terület legnagyobb városa az egykori Marosszék központja, Marosvásárhely lenne. Jóval többen lakják, mint Sepsiszentgyörgyöt és Csíkszeredát együttvéve. A Ceausescu-korszak betelepítési politikájának köszönhetően ebben a városban ma…..
old_field 2013.10.29 09:07:25
1918. december 1. | A románok gyulafehérvári nagygyűlése kimondja Erdély elszakadását
Szerző: Tarján M. Tamás

„Az új román állam megalakításának alapelveiként a Nemzet­gyűlés kinyilvánítja a következőket: 1. A teljes nemzeti szabadság az összes együtt élő nép számára. Minden nép saját kebeléből való egyének által saját nyelvén fog élni a közoktatással, közigazgatással és igazságszolgáltatással. Minden nép a hozzátartozó egyének számarányában képviseleti jogot fog kapni a törvényhozásban és az ország kormányzásában. 2. Egyenlő jogosultságot és teljes felekezeti szabadságot az ország összes felekezetének.”
(Részlet az 1918. december 1-jei gyulafehérvári kiáltványból)

1918. december 1-jén tartották a magyarországi románok gyulafehérvári nemzetgyűlésüket, ahol a megjelent 1228 küldött kinyilvánította azon szándékát, hogy Erdély, a Körösök vidéke, Bánát és Máramaros – összesen 26 történelmi vármegye – csatlakozzon a Román Királysághoz. Bár a románok döntése később „hivatalosan” megfelelt a wilsoni elveknek, a valóságban az elszakadás egyoldalú határozat eredménye volt, mely az erdélyi magyarságot teljesen megfosztotta az önrendelkezés jogát.

A román nacionalista politika – a dákoromán-kontinuitásra és az erdélyi románság jelentős lélekszámára hivatkozva – már az első világháború előtt komoly energiát fordított Kárpátokon túli igényeinek propagálására, és gyakorlatilag ez volt az az ígéret, amivel az antant 1916-ban maga mellé állította az addig semleges balkáni államot. A bukaresti kormány 1916 augusztusában titkos egyezményt írt alá a Monarchia ellenfeleivel, majd szeptemberben I. Ferdinánd (ur. 1914-1927) katonái meg is indultak Erdély ellen, a központi hatalmak azonban előbb visszaverték a támadást, majd 1918 májusára különbékére kényszerítették a királyságot. Ekkor úgy tűnt, Románia Kárpátokon túli reményei szertefoszlottak, a világháború azonban végül mégis az antant hatalmak javára dőlt el, a királyság pedig érdekei érvényesítése érdekében 1918. november 10-én – egy nappal az általános fegyverszünet előtt – visszaugrott a küzdelembe.

Bár a román diplomácia 1918 során felrúgta a bukaresti titkos megállapodás pontjait, a győztesek végül nem gördítettek akadályt I. Ferdinánd országának érdekérvényesítése elé, és a továbbiakban is eltűrték keleti szomszédunk jogsértő viselkedését. Románia ezután nem csak azzal követett el szerződésszegést, hogy november 12-én – egy nappal a belgrádi fegyverszünet megkötése előtt – csapatokat indított Erdély meghódítására, hanem azzal is, hogy utóbb, december 8-án a szerb fővárosban megvont demarkációs vonalat – a Marost – is átlépte, és a fegyveres ellenállásról lemondó budapesti kormány tétlensége nyomán az általa követelt területek jelentős részét megszállta.

Ennek alapján tehát kimondhatjuk, hogy 1918 őszén-telén a wilsoni elv, a népek önrendelkezésének hangoztatása ellenére a nemzetek boldogulása tekintetében a nyers erő döntött, ez pedig rányomta bélyegét a magyarországi románokkal folytatott tárgyalásokra is. Jászi Oszkár, a Károlyi-kormány nemzetiségügyi minisztere hiába utazott Aradra, a többek között Vasile Goldis, Iuliu Maniu és Ion Flureas által képviselt Román Nemzeti Tanácsot a kantonokra osztott Erdély tervével nem tudta „maradásra bírni.” Ezek a politikusok ekkor már a 26 vármegye román fennhatóság alá helyezésében gondolkodtak, Jászi érvei pedig a magyarság önrendelkezési jogáról pusztába kiáltó szónak bizonyultak. Az aradi kudarc ellenére viszont a Károlyi-kormány – az antant jóindulatának elnyerése érdekében – a későbbiekben is partnerként közeledett Romániához, így például a december 1-jére összehívott gyulafehérvári nagygyűlés előtt a Magyar Államvasutak ingyen vonatokat biztosított az oda tartó demonstrálók számára.

Bár ezt a gesztust sokan később hibaként – sőt, bűnként – rótták fel Károlyiék számára, Gyulafehérváron nem az odaérkező több tízezer demonstráló jelenléte dominált, hanem az a nemzetgyűlés, mely a 26 vármegyéből érkező 600 képviselő mellett még ugyanennyi taggal gyarapodott a Regátból és a román hadseregből. Összesen 1228 küldött dönthetett a történelmi Magyarország keleti felének sorsáról. Az akarat látszólag egységes volt, az unió részleteiben azonban korántsem uralkodott konszenzus a küldöttek között, hisz míg egyes – zömmel a Regátból származó – képviselők a feltétlen csatlakozás hívei voltak, addig a szociáldemokraták – Goldis vezetésével – nagyobb hangsúlyt helyeztek arra, hogy Románia egyesítése a demokratikus elvek figyelembevételével menjen végbe.
old_field 2013.10.29 09:08:43
Az eltérő álláspontok összehangolására a nagygyűlés előtt egy nappal, november 30-án a Központi Román Nemzeti Tanács ülést hívott össze. Itt születtek meg azok a nemzetiségi, vallási és kulturális autonómiára, politikai önrendelkezésre, demokratikus jogokra vonatkozó ígéretek, melyek a másnap kiadott nyilatkozatban ugyan szerepeltek, de fájdalmas módon sohasem kerültek megvalósításra. December 1-jét illetően tehát ismét azt mondhatjuk el, hogy Gyulafehérváron az erő logikája érvényesült: a románok egymaguk határoztak arról, hogy Erdély földje ezentúl I. Ferdinánd jogara alá tartozzon – másnap pedig egy ügyintéző kormányt is kineveztek az új tartomány ideiglenes irányítására –, és bár a szászok 1919 januárjában jóváhagyták döntésüket, az országrész másik domináns etnikai csoportjának, a magyarságnak a véleménye már senkit sem érdekelt. Jóllehet, november végén a székelyek, december 22-én pedig a kolozsvári magyarok is kinyilvánították, hogy nem akarnak Romániához tartozni, az ő hangjuk már nem érte el az antant hatalmak fülét, hiszen a megszállást követően Trianonban olyan határvonalat húztak, mely több mint 1,5 millió honfitársunkat kényszerítette román uralom alá.

1918. december 1-jében tehát nem az jelenti az igazi tragédiát, hogy a románság kinyilvánította elszakadási szándékát, hiszen ez az igény hosszú ideje a magyar kormányzat számára is ismert volt. A valódi tragédiát az jelentette, hogy a nemzetállami ambícióit valóra váltó Nagy-Románia később egy pillanat alatt elfelejtette a Gyulafehérváron tett nemes ígéreteket, és sokkal inkább arra törekedett, hogy a magyarság rovására élhesse ki vélt vagy valós nemzeti nagyságát, illetve törlessze korábbi sérelmeit. Elszakított nemzettársainkra 1918. december 1-je után – etnikai kisebbségként – keserves világ szakadt, melyben identitásuk legapróbb morzsájáért is kénytelenek voltak elkeseredett harcot vívni.

www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1918_december_1_a_romanok_gyulafehervari_nagygyulese_kimondja_erdely_elszakadasat/
Székely deszkások, szevasztok, felvidéki zsiványok szevasztok! Hazaért mindenki? Hogy tetszett a legújabb Kész Átverés Show az Orbán-medencében? Regionalizmus az új pina! Pozsony, Diákhálózat (MKP-s civilek): 3 fő. Pozsony, Via-Nova (MKP), Fidelitas (Fidesz), Jobb Komáromért…..
old_field 2013.10.28 12:58:15
ez 1 szerencsétlen identitászavaros barom... :)
csak vergődik,"mint giliszta, ha rátapodnak..."
"Budapest, Bayer Zsolt (Magyar Hírlap), nemzeti motorosok (Jobbik): 300 fő"
:D
mert 300an voltak... :D kinek hazudsz Te mentális nyomoronc ?
rajzolgass még a fotókra !
húzd át a sok csúnya jelképet, meg a csúnya bácsikat is ! :)
majd mutasd meg az óvónéninek, hogy te milyen ügyes (hülye)gyerek vagy már... :)
___
valami elkezdődött...lassan befellegzik a "fajtádnak".
még valami...akkor használd ezt a nyelvet, ha érted ezt a verset...

www.youtube.com/watch?v=9isywghe5bE

Jöhet idő, hogy emlékezni
bátrabb dolog lesz, mint tervezni –
bátrabb új hont a mult időkben
fürkészni, mint a jövendőben –?

Mi gondom! – áll az én hazám már,
védőbben minden magasságnál.
Csak nézelődöm, járok, élek,
fegyvert szereztem, bűv-igéket.

Már meg is osztom, ha elmondom,
milyen e biztos, titkos otthon.
Dörmögj, testvér, egy sor Petőfit,
köréd varázskör teremtődik.

Ha új tatárhad, ha kufárhad
özönli el a tiszta tájat,
ha útaink megcsavarodnak,
mint giliszta, ha rátapodnak:

te mondd magadban, behunyt szemmel,
csak mondd a szókat, miktől egyszer
futó homokok, népek, házak
Magyarországgá összeálltak.

Dühöngő folyók kezesedtek,
konok bércek – ezt ne felejtsed,
ha megyünk büszke szájjal vissza,
mint várainkba, titkainkba.

Mert nem ijeszt, mi csak ijeszthet,
nem ölhet, mi csak ölne minket,
mormolj magadra varázsinget,
kiáltsd az éjbe Berzsenyinket.

Míg a szabad mezőkön jártál,
szedd össze, pajtás, amit láttál,
mit szívvel, ésszel zsákmányoltál,
vidám vitáknál, leányoknál.

Mint Noé a bárkába egykor,
hozz fajtát minden gondolatból,
ábrándok árvult szerepét is,
álmaid állatseregét is.

Lapuljanak bár ezredévig
némán, mint visszhang, ha nem kérdik,
szavaid annál meglepőbbet
dörögnek majd a kérdezőknek.

Figyelj hát és tanuld a példát,
a messzehangzóan is némát.
Karolva könyvem kebelemre,
nevetve nézek ellenemre.

Mert ha sehol is: otthon állok,
mert az a való, mit én látok,
akkor is, ha mint délibábot,
fordítva látom a világot.

Igy maradok meg hírvivőnek
őrzeni kincses temetőket.
Homlokon lőhetnek, ha tetszik,
mi ott fészkel, égbemenekszik.
//I.Gy
Az X-Faktor mentorházas rongyrázása az az eleme a formátumnak, amit a készítők minden bizonnyal kihagynának a műsorból, legalábbis ami az átlagnéző által elképzelt luxust reprezentáló, bazinagy házakat illeti. Ezeket ugyanis ki kell bérelni, lecígerölni a stábot,…..
Az Alföldi Róbert által rendezett István a király pénteki bemutatója ismét alkalmat adott arra, hogy szembesüljünk az ország végletes megosztottságával. Az ellentüntetők kórusban buziztak, a liberálisok szörnyűlködtek, az indexesek meg készíthettek egy újabb videót, amin…..
old_field 2013.09.02 09:10:23
@Lacy27: "Mert van önkritikám....tessék elfogadni, hogy büdös szaros szomszéd is magyar. Tessék konstruktívank lenni."
:D
old_field 2013.09.02 09:55:58
@Crystah Mastah:
aki ismeri József Attila sorait, az hogy tehet egyenlőségjelet a Szent Korona és gyorcsányi+ov közé ??(vagy a történelem kimaradt ?)
__
és olvass már el pár libsi kommentet itt, ennél az írásnál...ugyanaz a hőbörgő mocskolódás, mint ami ellen tiltakozik...
szánalmas.
Mert vagy ostoba vagy pedig demagóg. Már egy ideje figyelem alakítását, de amit a héten művelt azt már nagyon nehéz karakterleütés nélkül kibírni… Egyszerűen már nem megy! Ugyanis Péterünk a napokban döbbent rá, hogy a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki…..
Kattints a szigorú tekintetű Vona Gáborra a cikk eléréséhez! Két dolgot emelnék ki:1. Így szól a törvény szövegezése: A jogszabály betiltana minden olyan rendezvényt - találkozót, konferenciát, tábort, és tüntetést -, amely akár csak közvetve is megkérdőjelezi Románia…..
old_field 2013.08.16 12:45:40
@Anselmo:
"Nem veszitek észre, hogy az ilyen határon túli megnyilvánulások csak rontanak a helyzeten?
Vajon hogyan reagálna Orbán Viktor, vagy Vona Gábor, ha egy szomszédos országból kapna utasításokat nemzetiségi politikájának kialakításához?.
..
Többször írtam már:hagyjátok békén az erdélyi magyarságot, mert belepusztulnak a mentésbe!"
___
Te hol élsz ?
tedd már meg, hogy megnézel 1 nemzetiség megoszlást a Kárpátmedencében a 40es években és összehasonlítod a mostanival !
aztán talán kevesebb baromságot irkálsz...
mert rájössz hogy a székelytől kisebb népcsoport máshol államot alapíthatott !
DE minimum teljes autonómiát!!
és hogy ki, kinek a külpolitikájába avatkozik be:
lenyúltak 1 magyar országnyi területet, bocsánat, hogy emberek is tartoznak hozzá !! (kár, hogy nem vagy köztük !!)
Emberek millióival bántak úgy, mint az állatokkal !!
Kinek a felelőssége ??
Nem szégyelled magad, hogy még azokat fikázod, akik felemelik a szavukat ezekért a szerencsétlenekért ???
old_field 2013.08.16 13:12:17
old_field 2013.08.16 13:18:04
@Csucsundra: Persze, úgy pontos ahogy írod, én csak oda akartam azzal a gondolattal eljutni, hogy a területekhez emberek is tartoztak... :(
Ezekről az emberekről megfeledkezett a világ, pár ép lelkű magyart leszámítva ! :(
Szégyen, amit pár "magyar" ember itt is le mer írni a kommentkebe... :(
Európa szégyene pedig a kettős mérce autonómiában, amit fentebb részleteztél...felháborító, hogy állnak a magyarokhoz...
Nem annak ellenére támogatom a melegházasságot, hogy konzervatív vagyok; azért támogatom a melegházasságot, mert konzervatív vagyok - mondta ki a 2010-es évek egyik legfontosabb mondatát David Cameron brit kormányfő. A tory miniszterelnök koalíciós kormánya elérte, hogy a héten a…..
old_field 2013.07.22 18:15:01
@sárkányfő:
van egy 2000 éves status quo, DE TI
ezt meg akarjátok változtatni.
akkor ki szól bele, kinek az életébe ??
__
harmadszor is :
"találjanak ki 1 törvénybe foglalható kifejezést a meleg kapcsolatukra.
ennyi.
ugye, nem komplikált ?
talán még 1 magyar liberálisnak sem."
old_field 2013.07.22 18:19:50
@_most_:

"_most_ 2013.07.22. 18:15:24
mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja, ha melegnek neveli, szíve joga, ebbe beleszólni nácizmus."

ezzel valószínűleg sokat segítettél az ügyön !:D
szánalmas ez duma...
old_field 2013.07.22 18:30:49
@sárkányfő:
"Te és a haverjaid akartok beleszólni a melegek magánéletébe. A melegházasság nem a heterók életét változtatná meg,hanem a melegekét, a heteróknak ebből az égvilág semmi hátrányuk nem lenne (kivéve a gyűlölködő idióta homofóbókat, ők remélhetőleg agyvérzést kapnak)"
_
1. baromira nem érdekelnek a buzik, csak ne előttem csinálják...
2. ez a véres szájú fröcsögés, amit itt leadsz rendkívül hasznos ! :D
3. 1 kérdésre sem válaszolsz, hanem vádaskodsz, mint 1 buta óvodás, akit meleg nácik nevelnek...
A Blikk szerint még el sem kezdődött az X-Faktor új szériája, de Alföldi Róberttől máris mindenki retteg a meghallgatáson. A Nemzeti Színház volt igazgatója ugyanis kemény bírának bizonyul, és nem riad vissza attól hogy megmondja a véleményét egy-egy produkcióról.…..
old_field 2013.07.10 16:57:34
@sifo: mondod Te...más pedig másképp látja.
jó lenne már leszállni a magas lóról ezzel az Alföldi fényezéssel + a "Nemzeti=Alföldi" szöveggel :/ , mert kissé libsi kultúr-diktatórikus bukéja van.
Vonulnak a melegek, hömpölyögnek az indulatok, szőrös, ápolatlan, altesti gondolatok feszülnek egymásnak. Ápolatlan gondolatok, előre gyártott ideák, tesco-gazdaságos koncepciók, végig nem küzdött szellemi selejt-termékek böffennek elő innen is, onnan is. Sokan állnak ki a…..
Egy percig nem gondoltam, hogy a Budapest Pride napján, saját maga fontosságának és felelősségének (tökéletesen félreértelmezett) tudatában, a kisebbik kormánypárt csendben fog maradni esetleg. Nem, nem tudott csendben maradni. Pedig amikor határozottan állást kellett volna…..
Az évi 80 milliárd forintból gazdálkodó MTVA ma ismét kitett az esti Híradóval. Az egész Híradó megnézése semmilyen körülmények között semmilyen korosztálynak sem ajánlott, mivel minek néznék az "alternatív univerzum" híreit?Röviden összefoglalva: azzal kezdték, hogy…..
old_field 2013.07.06 22:31:23
old_field 2013.07.06 22:36:14
old_field 2013.07.07 11:23:46
Javában tart a strandszezon, és az ember mindenféle fürdőruhákat lát a vízparton. Olyanokat is, amelyeket csak erős fantáziával lehetne annak nevezni és ahhoz is szemüveg kell néha, hogy az ember észrevegye őket. Vajon hol húzódnak a határok? Nyáron aki csak teheti, minél…..
old_field 2013.07.05 17:48:24
@Kurt S. Earp:
Nagy részét leírtad a mondanivalómnak...
A lényeg a hihetetlen álságosság, szinte minden téren az amerikai társadalomban.
Van mire építeni a szemét politikusaiknak.
A mostani csúcs sztori a szabadság hazájában : az Oroszországba(!) menekült informatikus csávó,aki megerősítette az "összeesküvés elméletek" szintjén kezelt lehallgatási ügyeket... szóval a szabadság hazájában lehallgatnak mindenkit és bárki levelét(mailjét) elolvassák, ha úgy látják jónak.
Emberek !
2013ban itt tart a világ, hogy 1 amerikai, Putyinnál kap menedéket, mert leleplezett aljas törvénysértéseket az USA-ban.... :/
(persze ettől még nem lesz jobb Putyin sem :) de ezt már tudtuk)
Tíz érdekes tény, amit nem tudtunk Észtországról Áder János köztársasági elnök éppen Észtországban volt, amikor itthon botrányos körülmények között ment át a parlamenten a földtörvény. A jogszabályt azóta az elnök aláírta, bár volt aki arra számított, hogy…..
Jelképpornó Majtényban, szlovák huszár, magyar magyar huszár, szlovák zászló, magyar zászló, szlovák koszorú, magyar koszorú, négynyelvű sírfelirat, mindenki megnyugodhat. Reméljük a főszereplő is: örök nyugalomra helyezték Szlovákiában Škultétyt. 182 évvel halála…..
old_field 2013.06.29 19:33:30
old_field 2013.06.18. 17:49:14
Nem, nem , soha !! ne is reménykedj Te identitás-zavaros Ostoba... :) Ép elméjű/lelkű ember már csak kínjában nevet a primitív magyargyűlölő "írásaidon". :/ A nagy Magyarországot összehasonlítani a Római birodalommal :D ekkora lelki analfabétát... és persze demokrata ! :) Akit nem zavar, hogy millióktól vették el azt az alapvető emberi jogot, hogy eldöntsék melyik országban akarnak élni... ** Azt kívánom Te is éld át !! Legyen ez a sorsod vagy a gyerekeidé, érezd, miről pofázol... ** Aljas csehek és románok, akik sírnak a mai napig !! az évszázados magyar elnyomás miatt... ugyan mivel magyarázzák, azt a brutális elnyomást, ami után önálló államot tudtak alakítani ?? Mekkora orbitális hazugság ez annak ismeretében, hogyha mellétesszük, mi történt a Magyarok létszámával trianon óta !!
Erről nem írsz Te hazug magyarGyűlölő ?! Ők évszázadokig gyarapodtak és növekedtek a "magyar elnyomás" alatt, szerencsétlen elszakított magyarjaink meg töredékükre fogytak pár évtized alatt... Erről elmélkedj Te hazug magyarGyűlölő !! Mesélj a Kovácsovákról, meg Nagyovákról, milyen sorsuk volt a baráti csehszlovák förmedvényben... mesélj a magyar többségű koridorról, ami még összeköthette Erdélyt az anyaországgal... Milyen paragrafus engedte ezt meg a románoknak, hogy erőszakkal megváltoztassák az etnikai arányokat ? Hogy kilóra eladják a svábokat ? Erről mesélj Te hazug magyarGyűlölő ! és mesél arról is, hogy mire készülnek a Magyar többségű megyékkel !
arról is írhatnál, hogy lehet ma börtönbe csukni 1 magyar polgármestert, mert kiteszi a székely zászlót… vagy például arról, hogy lopták el a huszár holttestét Aradról és vitték szlovákiába… Hát nem elég nekik/nektek , hogy megkaptátok az évszázados magyar városokat, ipari létesítményeket, az óriási erdőket, a nemesfém bányákat ??!! Még azt is meg akarjátok szabni, hogy kellene emlékeznünk ezekre az égbekiáltó aljasságokra !?
Nem, nem , soha !! ne is reménykedj Te hazug magyarGyűlölő…
„Likasztják már fönn az égben a rostát,
s a csillagok tengelyét olajozzák
szorgalmas angyalok.
És lészen csillagfordulás megint,
és miként hirdeti a Biblia:
megméretik az embernek fia,
s ki mint vetett, azonképpen arat,
mert elfut a víz, és csak a kő marad,
de a kő marad…”
Elkaszálta a napokban a szlovák parlament a kétnyelvű vasúti tábláról szóló törvénytervezetet, a kisebbségi biztos lemondott. Most mindenki csodálkozik és a másikat hibáztatja a szlovmagyar mátrixban, holott a végeredményről már száz éve is tudni lehetett. Nyitra vármegye…..
old_field 2013.06.22 18:43:32
takarodj a magyar oldalakról !!
az index szégyene, hogy 1 ilyen primitív vki provokálhatja a magyarokat, magyarul...

********* még a trianon trollkodásodra visszatérve :

Nem, nem , soha !!
ne is reménykedj Te identitás-zavaros Ostoba... :) Ép elméjű/lelkű ember már csak kínjában nevet a primitív magyargyűlölő "írásaidon". :/ A nagy Magyarországot összehasonlítani a Római birodalommal :D ekkora lelki analfabétát... és persze demokrata ! :) Akit nem zavar, hogy millióktól vették el azt az alapvető emberi jogot, hogy eldöntsék melyik országban akarnak élni... ** Azt kívánom Te is éld át !! Legyen ez a sorsod vagy a gyerekeidé, érezd, miről pofázol... ** Aljas csehek és románok, akik sírnak a mai napig !! az évszázados magyar elnyomás miatt... ugyan mivel magyarázzák, azt a brutális elnyomást, ami után önálló államot tudtak alakítani ?? Mekkora orbitális hazugság ez annak ismeretében, hogyha mellétesszük, mi történt a Magyarok létszámával trianon óta !!
Erről nem írsz Te hazug magyarGyűlölő ?! Ők évszázadokig gyarapodtak és növekedtek a "magyar elnyomás" alatt, szerencsétlen elszakított magyarjaink meg töredékükre fogytak pár évtized alatt... Erről elmélkedj Te hazug magyarGyűlölő !! Mesélj a Kovácsovákról, meg Nagyovákról, milyen sorsuk volt a baráti csehszlovák förmedvényben... mesélj a magyar többségű koridorról, ami még összeköthette Erdélyt az anyaországgal... Milyen paragrafus engedte ezt meg a románoknak, hogy erőszakkal megváltoztassák az etnikai arányokat ? Hogy kilóra eladják a svábokat ? Erről mesélj Te hazug magyarGyűlölő ! és mesél arról is, hogy mire készülnek a Magyar többségű megyékkel !
arról is írhatnál, hogy lehet ma börtönbe csukni 1 magyar polgármestert, mert kiteszi a székely zászlót… vagy például arról, hogy lopták el a huszár holttestét Aradról és vitték szlovákiába… Hát nem elég nekik/nektek , hogy megkaptátok az évszázados magyar városokat, ipari létesítményeket, az óriási erdőket, a nemesfém bányákat ??!! Még azt is meg akarjátok szabni, hogy kellene emlékeznünk ezekre az égbekiáltó aljasságokra !?
Nem, nem , soha !! ne is reménykedj Te hazug magyarGyűlölő…
„Likasztják már fönn az égben a rostát,
s a csillagok tengelyét olajozzák
szorgalmas angyalok.
És lészen csillagfordulás megint,
és miként hirdeti a Biblia:
megméretik az embernek fia,
s ki mint vetett, azonképpen arat,
mert elfut a víz, és csak a kő marad,
de a kő marad…”
old_field 2013.06.22 18:43:38
@septem: ez 1 identitás zavaros provokátor...nehogy már 1 ilyentől remélj értelmes válaszokat és megoldásokat... :(
Az elmúlt hónapokban a baloldal a félelem köré építette a kommunikációját. Ez a kampány egy olyan országot vizionált, ahol az emberek nem merik felvállalni politikai beállítottságukat, nem mernek elmenni szavazni. Az ellenzéki lépéseket azonban félbeszakította a…..