Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hozzászóló07

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amit Molab elküldött nekünk, alapvetően egy nyílt levél Dr. Draskovics Tibornak, ami ha nem érdekelhetne másokat is, ki sem tettem volna, de érdekes kérdést vet fel egy autófeltörés utáni helyszínelés és nyomozás kapcsán. Vajon mennyire elfogadható az, hogy ha valami miatt…..
hozzászóló07 2009.08.22 22:34:30
Tisztelt károsult. Nagyon megrázott a története, de azért szeretnék néhány megjegyzést tenni. Magyarország a 10 millió nyomozó (nyomszakértő) országa. Ez jól látszik a hozzászólásokból is. Gondolom a hozzászólók nagy része évtizedek óta dolgozik nyomozóként és ezért tudnak olyan szakszerűen kritizálni. Mert ebben az országban mindenki mindenhez ért. Menjünk sorba. Igenis van olyan hülye akit köröznek és mégis megy a Rendőrségre panaszkodni. Ezért a lekérés teljesen szakszerű, szabályos és jogszerű lépés volt.
Egy Ford oldalüvege igenis kb. 15.000-Ft. Utána lehet nézni, annyi. A kár megállapítása NEM a sértett bemondása alapján történik. Ezt tudomásul kell venni. És nem is a legdrágább belvárosi szervív "szabályos" számlája alapján. Ezt is tudomásul kell venni. A vonatkozó Kormányrendelet szerint a 20.000-Ft-ot meg nem haladó rongálási kár esetén Tulajdon elleni szabálysértésről beszélünk. A kialakult gyakorlat az -és nem bűnpártolásból- hogy az ilyen eseteket tulajdon elleni szabálysértésként kezeli a Rendőrség. Csak azért mert egyszerűen nincs kapacitása, hogy minden ilyen ügyet végigvigyen. Persze az elkövető valószínűleg nem csak azért törte be az üveget, hogy rongáljon de mivel "csak" az valósult meg marad a szabálysértés. A magyar ember varázsszava a jegyzőkönyv. Ebben az esetben nincs jegyzőkönyv, mivel eljárás sincs. Ugyanis ebben az esetben az eljárás a települési jegyző hatásköre, amit ugye nem kell tovább magyarázni. Ebből következik, ha nincs eljárás akkor nincs nyomrögzítés sem. Egyébként ebben az esetben ha egymillió forintot vittek volna el akkor sem rögzítenek DNS-t mivel az az ilyen súlyú bűncselekményeknél nem szokás. Egyszerűen azért mert nincs rá pénz. Ezt egyébként a Büntetőeljárási törvény szabályozza. Ebben az esetben lehet panaszkodni, háborogni ami nagyon vagány dolog de szerintem nem sok értelme van. Persze mivel Én nem voltam ott ezért nem is tudok egyértelmű véleményt mondani a történtekről. A leírtak alapján azonban így látom a dolgot.
hozzászóló07 2009.08.23 12:41:18
@Molab: Bocsánatot kérek Őfelsőbbrendűségétől. Egy pillanatra azt hittem létezhet más vélemény is mint az övé. Tévedtem. Itt csak azok írjanak akik Molabot istenítik mert Ő a nagy megmondó. A tipikus "csak jogom van ember". Ha valaki nem azt és nem úgy csinálja ahogy gondolja az ostoba, alsóbbrendű barom. A szervíz annyiról ad számlát amennyiről akarunk. Kell is. Ügyeskedőknek áll a világ.
Bár a végén írtam, hogy Én nem voltam ott és ezért nem is mondhatok egyértelmű véleményt azért ez nem tűnt fel szinte senkinek.
Tehát éljen Molab csak így tovább neked van igazad!!!!!!!!!
Azok a hülye "észosztók" meg haljanak meg és kussoljanak mert csak egyfajta vélemény létezik és azt kritizálni nem lehet.