Regisztráció Blogot indítok
Adatok
red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!)

0 bejegyzést írt és 212 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barbara és Loki nyert, ez van, győzött az igazság, vagy mi. Holnap jön a poszt, az idei utolsó.  Na kérem, mivel livebloggolni nem fogom a Jeles Eseményt, de ettől még nézem/nézzük lelkesen ugye, legyen hát egy olyan poszt, ahol lehet kommenteli élőben az eseményeket. Sőt, legyen…..
red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2015.05.29 20:29:48
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: aka stream vadász? ott csak sportot találok. bocs, kicsit vakon vagyok ebben a témában.
red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2015.05.29 20:47:58
@Schlomo Goldberg: Köszi szépen! Van egy szabad laptop, az a része megoldott, bithumen account viszont nincs, úgyhogy reménykedünk a vadászban.
Idén végre tényleg sikerült egy nagy és aktuális nevet leszerződtetni a VOLT-ra, még ha külön ráadásnapot is kellett szentelni az Arctic Monkeys számára. Én még az első albummal szerettem meg őket, 2006-ban sok hideg téli estén szólt a fülembe dugva a Whatever People Say I…..
red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2014.07.28 13:07:02
Most ért ide az Indaguide-os hírlevél, így csak most olvastam a kritikádat, ami tényleg üdítő darab a sok kreténség között... :) És sok megállapítással egyet is értek: én is az első lemez óta vagyok rajongó, minden lemez megvan, követem a történéseket, nézem a koncerteket a youtube-on, sőt voltam is már egy koncerten, mondjuk még 2009-ben, a Humbug táján. Na, de ez csak arcoskodás... :) A lényeg: próbáltam nem túl pörgetni az elvárásaimat, két okból is: egyrészt nem bíztam a hazai közönségben, másrészt kicsit féltem, hogy milyen állapotban lesz a banda, azok után, hogy lassan két éve szinte non-stop turnéznak. Ehhez képest elég jók voltak, mondjuk, amikor a kivetítőn mutatták Alexet egy 50 éves melós fáradtsága látszott az arcán. Ahhoz képest viszont beletette, amit bele kellett. A közönség számomra kellemes csalódás volt: nagyon sok igazi rajongó volt (az egyen pólókban vonuló kisebb-nagyobb galerik látványán kimondottan meglepődtem, meg, ha sokukról ki is derült, hogy Ausztriából, Szerbiából, Szlovéniából ruccantak át).
Ami a setlistet illeti: én imádom az új albumot, szóval nem bántam, hogy majd mindent eljátszottak róla, attól persze az általad felsorolt alap darabok (+ egyik all time kedvencem, a Do Me A Favour) nekem is hiányoztak. De be kell látni, hogy az AM-mel kaptak akkora publicitást és akkora hype-ot (don't believe the hype, ugye, ahogy Alex mondta az I Bet you... klipjének elején :) ), amivel valóban a világ első számú gitárzenekara lettek. Erről még az MR2 is játszik dalokat, és a romantikus popban utazó kolléganőm is ismeri az R U Mine-t. Ez van, ezt kell játszani... Az új számok tökéletességét pedig hűen tükrözi, hogy barátnőm, aki nem egy érzelgős fajta, megkönnyezte a Fireside-ot. Márpedig ez csak a Placebo Twenty Years-ével és az Interpol NYC-jével történt meg eddig :)
Egy szó, mint száz: hozzád és még több ezer rajongóhoz hasonlóan egy mp-ig sem bánta meg, hogy ott voltam Sopronban (ellenpélda: mai napig nagyon sajnálom, hogy tavaly nem jutottam el a Soprontól 20km-re lévő Wiesenbe), és hülye az, aki egy történelmi léptékű koncertet várt. Ez már nem olyan világ... Ja, és, ahol mi álltunk, ott is kurva jól szólt :)
A Placebo új albuma, a Loud Like Love lemezbemutató turnéjával ugyanaz történt, mint négy éve a Battle For The Sun turné esetében: Bécsbe eljutott a produkció, Budapest viszont kimaradt az első körből. (Igaz, hogy aztán 2010-ben mégiscsak játszottak a félházas negyedházas…..
red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2013.11.24 09:57:09
Nem nagyon hallottunk odakint magyar beszédet (ellentétben a korábbi bécsi koncertekkel), úgyhogy kellemes meglepetés, hogy van, aki egy beszámoló megírására is vette a fáradtságot. Azt sajnálom, hogy némileg csalódottan jöttél haza, és furcsállom is, mert számunkra (a barátnőmmel voltam) ez volt az egyik legjobb Placebo-koncert - pedig ez már kb. 10-12. volt a sorban. A budapesti fellépést inkább hagyjuk: ha félházas lett volna, az gyönyörűség lett volna, ezzel szemben max. 2 ezren voltak, és nem csak a komplett lelátó volt kitakarva, de még a küzdőtér is le volt kerítve - soha ilyen lehangolót nem láttam. A világ 8. csodája lenne, ha ezek után visszajönnének aréna koncertre. Ezzel szemben Bécsben most is voltak kb. 6-7 ezren, ami persze a régebbi teltházas koncertekhez képest kevés, a pesti létszámhoz képest viszont rengeteg. Mondjuk az 50 eurós normál állóhelyes jegy lehet, hogy már ott is erős egy kicsit... A setlist.fm nézegetéséről én is hanyagoltam, Molkóék esetében tényleg hiba - nem jó előre tudni a track listet. Ami teljesen jó volt, mármint a tracklist: egy 10 számos új album turnéján eljátszottak nyolcat - azért ez nem olyan nagy meglepetés. A következő turnéra bent marad kb. 2. A Scene of the Crime nekem az egyik kedvencem (ízlések és pofonok persze), a Rob the Bank meg sztem. Brian egyik kedvence - megmondóemberkedhet egy kicsit :)
Én nem láttam, hogy a lelkesedéssel bajok lettek volna: oké, Molko nem csillogatatta német tudását, de máskor sem szoktak kiselőadásokat tartani, ill. azt sem tudhatjuk, hogy most éppen ki volt beteg, kinek milyen nyavajája van a turné során.
Az egyetlen dolog, ami nálam nagyon oké: a cigizés. Megszoktam itthon, hogy zárt helyen sehol nem lehet rágyújtani (régebben cigiztem, tehát nem halok meg egy kis füsttől), ehhez képest nem csak a folyosókon, de bent a koncert alatt is többször rágyújtottak (plusz még egy joint is előkerült). A Gasometerben ugyanez volt Editorson, ott rá is kellett szólnom a cigivel hadonászó gyökérre... Bár ott sokkal nagyobb probléma, hogy most már három pult van a koncertteremben, és az egész kezd egy jó nagy színpaddal feldobott kocsmához hasonlítani... De ez egy másik történet, jó volt olvasni a beszámolót és látni a képeket! További jó koncertélményeket! :)
Csányi Sándor MLSZ-elnök Michel Platini UEFA-vezér és Orbán Viktor jelenlétében jelentette be, hogy Budapest is pályázik a foci EB egyik helyszínére. A szándék tehát meg van és mint tudjuk a miniszterelnök nem ismer kompromisszumot, ha fociról van szó. De a rendezéshez való út…..
red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2013.10.07 15:34:56
@fordán tamás: Igaz, koncertben nem is gondolkodtam, pedig teljesen igazad van, mert kapásból tudunk 10-20 olyan zenekart, előadót, amelyik, aki simán megtöltené. @Kivlov: Ja, hát igen, egy BL-csoportkör faszaság lenne. De sztem ahhoz is elég lenne egy 40-45 ezres stadion. Azért kell ilyen hatalmas létesítmény, hogy BL-döntőt rendezhessünk (szinte biztos vagyok benne, hogy ez vkinek a nagy álma), pláne azok után, hogy Bukarest már behúzott egy EL-finálét, jócskán beelőzve ezzel bennünket...
B-oldal Tango és Cash 2009.02.19 07:54:00
Vannak filmek, melyeket akárhányszor meg tudok nézni. Ezek között ott vannak gyermekkorom VHS klasszikusai, a 90 perces akciófilmek, melyből 2 ráfért egy kazettára. Zászlómra tűzöm és ma kiemelem ezek közül a Tango és Cash című filmtörténeti remeket, amely tele van imádott…..
Mivel a jóból sosem elég, a szar meg amúgy is csőstül ömlik a pofánkba, ezért a brit éjszakai élet gyöngyszemei is kaptak egy műsort a zenecsatornától. Jerseyben már úgyis ellaposodott a hangulat, mert az utolsó évadra már két ember is volt, aki nem vett magához italt, Snooki,…..
23:18 És Pál Dénes megnyerte, ahogy azt vártuk. Megérdemelte. Jóccakát. 23:16 Baszki, tartják az adásmenetet, 23:21-kor kell befejezni, be is fogják.  23:15 Nádor Dávid a harmadik, ez sem túl meglepő. Az sem, hogy nem túl boldog. 23: 12 Weisz Viktor a…..
Krumplishal Ferdinando, a báró 2013.01.20 08:26:32
Menő dolog egy érmét megélezni és azzal megvágni egy lány arcát? Piedone szerint nem, de másképp vélekedik erről Ferdinando, a báró. A vágást a báró utasítására ejtik egy lány arcán, amit aztán Rizzo felügyelő megtorol, tönkretéve ezzel egy 14 millió lírás…..
A brit indie folk reneszánszát éli Nagy-Britanniában, amelynek legsikeresebb formációja, a nyugat-londoni Mumford & Sons Magyarországon ad koncertet jövő tavasszal. A négytagú zenekarnak 2010 hozta meg a nagy áttörést a Mercury Prize-ra is jelölt Sigh No More bemutatkozó…..
Az idei hatalmas siker után Gerendai Károly már jövőre is megkötötte a szerződést: a Közgép 2013-ban még az ideinél is többet, 23 tonna port szállít majd a fesztiválra. A fesztivál szervezői a tavalyi pozitív külföldi visszajelzések miatt döntöttek úgy, hogy idén is…..
squadraazzurra 4:2 2012.06.24 23:41:00
Hát ez van, kérem.  Nyögvenyelős 1:0-ra számítottam, rendes játékidőben, nem szép játékkal, és egyáltalán nem nézőbarát meccsen.  Ott vagyunk.  Annyi mindent tudnék írni, egy része nyomdafestéket nem tűr, a másik fele értelmetlen érzelgős baromság lenne, úgyhogy…..
"Ki tanyája ez a nyárfás? Nem hallatszik a kurjantás Nyárfaerdő, széllel inog Én a fákkal együtt ringok..." Subscribe: Delirium II - The Tremens   Pénteken ellátogattam hazánk legnagyobb, legismertebb és legnépszerűbb fesztiváljára, a Szigetre. Elsősorban azzal a…..
red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2011.08.15 22:05:54
Jó ötlet, hogy valaki erről is ír, bár a naivitásod néha megmosolyogtató :) A bejáratnál valóban áldatlan állapotok vannak, de azért (és talán ez az egyetlen dolog) nem a fesztiválozók a hibásak: a karszalagról a jegykezelő személyzet tépi le azt a kis fehér b@szt, és dobják el ugyanazzal a mozdulattal - ezen egy tíz forintos papírdobozzal lehetne segíteni... Odabent valóban mindenki mindent eldob, de hát itt, ugyebár, túlnyomórészt rendkívül ittas emberekről beszélünk, akiknek úgymond "kiesnek" a dolgok a kezükből (más dolgok meg az emlékezetükből). Valóban dicséretesen sok szemetes van, ezeket azonban frekventált helyeken gyakrabban kellene üríteni, mert gyorsan megtelnek, és utána már mellé dobálják a szemetet. Ami persze egyértelmű lustaság, hiszen tényleg kb. tíz méterre ott a következő. Azt viszont jó volt látni, hogy az utolsó nagyszínpados koncert után kb. tíz perccel (23.10) már ott voltak a küzdőtéren a takarítók, hogy összeszedjék a bokáig érő pohár és palackhegyet. A repohár jó ötlet (én bécsi koncereteken szoktam vele találkozni), itt viszont annyira mégsem lenne nyerő: qrva sok sört dobáltak minden koncerten, és, ha egy jófajta, vastag műanyag pohárral 15 méterről fejbe qrnak, az nagyon tud fájni :) A legfelháborítóbb azonban a mindenhol hugyozó magyar és külföldi fesztiválozók látványa volt (pl. VIP oldalába, A38-Wan2 sátor oldalát), mikor tényleg annyi budi van - és egy percet még egy toi-toi-ban is ki lehet bírni.
Ritka helyzett állt elő: úgy tűnik, Budapestre érkezik egy abszolút első vonalasnak számító zenekar. A leginkább gótpunkot játszó brit The Horrors november 20-án a Dürer-kertben lép fel. A zenekar eddig két lemezt adott ki, legutóbb 2009-ben, ennek producere a Portisheadből…..
Április 12-én jelenik meg az új Foo Fighters-lemez Wasting Light címmel, amiről már egy dalt, a White Limót be is mutatták egy bohóckodós klip kíséretében, most pedig itt a Rope, ami elvileg a második szám lesz az albumon. Most nincs hozzá videó, úgyhogy a klikk után csak magát a…..
Számomra a zenehallgatás, a zene élvezete, az egyet jelent a koncert látogatással. A bakelit és a CD, meg a többi csak laboratóriumi körülmények között készült lenyomat. Persze mivel többször be tudok tenni egy Chili lemezt a játékosba, mint ahányszor megnézhetem őket…..
red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2010.12.03 10:31:41