Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szpigy

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétköznapok egyik főszereplője a pénz. Akarva-akaratlanul is azon töpreng az ember, hogyan kereshetne többet. Aki nagyon keveset keres az azért, mert a számlákat fizetni kell, ott a hitel és még élni is kell. Aki nagyon sokat keres, azért mert még hosszabb nyaralás kell, még…..
szpigy 2014.02.03 20:45:34
Szerintem sok érdekes és vitatható kérdést felvet a cikk. Nem sértésnek szánom, nem is kifogás, de a cikkíró, ugye Budapesten él? Mert a másodállás lehetősége ugyan valóban alternatíva lehet, de ahol én élek az ember egy stabil munkahelynek is nagyon örül, akkor is, ha nem keres annyit sem, hogy megéljen belőle, a fejlődésről, ami egy emberi élet célja kellene legyen, már nem is beszélve. (és itt nem a nagyobb tv-re, és a drágább nyaralásra gondolok)
Itt ha vki árufeltöltő, akkor azt 10 órában csinálja, 6 órában bejelentve, és alig megfizetve, az már nem vágyik egy újabb 4-6-8 órás mellékesre, ahol kiszipolyozzák belőle a maradék energiát is. Ha pedig egyéb területen lenne jó, ami nem fizikai munka, akkor nem alkalmazzák, mert a kis rokonnak is kell a munka akkor is, ha nem ért hozzá. Én például szeretek kiadványszerkesztéssel foglalkozni, valamennyire értek is hozzá, mert érdekel, mégsem tudtam még vele 2ezer Ft-nál többet megkeresni, mert akinek erre igénye lett volna, és szüksége is, az sem velem dolgoztat, mert inkább megcsináltatja ismerőssel, aki biztos olcsóbb, és hát, ugye ismerős is.. Azt pedig meg sem kérdezi, mennyiért csinálnám én. És akkor már ki sem fejteném, hogy a környezetemben két kategóriába szinte besorolható minden ember, vagy irigy, vagy közönyös. Az irigy nem fog szólni, hogy munka lenne, hisz ha ő nem ért hozzá, te nehogy már jobb legyél, a közönyös meg azért nem, mert tojik rá, hogy segíthetne is a másikon, pedig pénzébe se kerülne, csak megosztani az infóját másokkal.
Tehát a cikk írójával van amiben egyetértek, de a földrajzi adottságokat nem lehet egyöntetűen minden területre kivetíteni, Mert ami a fővárosban adott lehet, és lehetőség mindenkinek, azt itt, Sz-Sz-B megyében hírből sem ismerik.
szpigy 2014.02.03 22:29:18
@me.thinks: Én számtalanszor belefutottam abba, hogy ha jó ötleteim voltak, akkor olyanok akadályozták meg, akiknek dolga lett volna velük. Pl, szervezési javaslatok a jobb működésért, az átláthatóságért, és megkaptam, hogy tudjam már hol a helyem. Amikor tőlem kevésbé képzettebbek vezető beosztásban csak arra figyeltek, hogy tegyenek olyan helyre, ahol nem látszik sem a kreativitásom, sem a helyzetfelismerő adottságom. Egy multicég pedig a papírnak hisz, nem lehetőséget ad, és viszont: ha papírja van vmiről, kizárt, hogy nem ért hozzá, és ha hibát hibára halmoz, akkor is pozícióban marad, mert hát papírja van róla! No, de hát mint mondtam, ez itt Sz-Sz-B megye.. mennék én máshová, de amikor elindultam is csak azt nézték, jaj, sokára ér ide, és inkább helyit választottak, pedig a költözésre nyitott voltam.
Vannak munkáim, ismerősök tudnak is rólam, de a kisebb nyomdáknak megvannak az embereik (bár most úgy néz ki, sikerül elindulni ezen a vonalon) és hát ha így haladok, ebből nem fogok megélni. Pedig szeretem a kihívást, és minél bonyolultabb vmi, nekem annál nagyobb élmény megoldani. De bízom benne, hogy megtalálom én is a magam útját.
Kína nagy. Nagyon nagy. Itt pár tízezer autót elsózni nem nagy cucc, csak árulni kell, és magától elmegy. Másrészt a kínai vevőknek nincs komoly képük az autógyártás múltjáról, nem tudják, mi az a kifinomult stílus. Vagy, ha mégis tudják, valami másról hiszik ezt. Vajon…..
szpigy 2009.01.04 06:34:37
Már megint miért nem tetszik senkinek a francia autógyártás, és a kínai ízlés. Ha Suzuki SX4 Sedan vagy a Fiat Sedici lenne a képeken, akkor is ezt mondanátok. Nektek csak a német sz@r a jó sz@r. El sem tudjátok képzelni, hogy élnek olyan emberek köztetek, akinek nem telik bömösre még ódira meg mergára, csak szuzukira, pözsóra, rönótáliára meg dácsiára. Tudják azok az emberek is, hogy van az autójuknál szebb, jobb, nagyobb, környezetbarátabb stb., de ők azt nem tudják megfizetni. Akinek kevés pénze van, annak ilyen autókat gyártanak. Csúnya, de a gyártó igyekszik praktikussá és élhetővé tenni. Akinek nem tetszik az ilyen olcsó autó, az ne üljön bele, vegyen mást, vagy járjon Ikarusszal, esetleg Szergej-vontatta szerelvényekkel. Azok tágasak is, pakolni is lehet benne.
Belsőség A kocsi előállt 2008.11.26 01:12:00
Finom, úri étterem, hangtalanul surrannak a pincérek gumitalpú cipőikben a puha szőnyegen, diszkrét mormogás, halk jazz. Fizetek. A főpincér arisztokratikus gőggel az arcán int a fiúnak: hozza az autót. Csípős szél marja az arcot, finom esőpermet szitál, mikor az ajtónálló…..
Fogok én súlyos tíz-, sőt, százezreket adni ilyenért ? Lóf*szt, megvan még a garázsban a papa Daciájáról az antenna, amit letört a gépi mosó ? Szaladj le anyukám, kerítsd elő, meg hozzad azt a hülye nevű ragasztószalagot, amit vettünk a teszkóba ! Gyanútlanul beültem az…..