Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bagir

0 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Berlin felé, Budapesten át, tankok helyett motorral, avagy a történelem ismétli önmagát?..
bagir 2015.05.12 15:08:10
@Hiryu2,01: én meg a youtubon találtam filmet, ahol az amcsi tengo matrózai, a frissen megtorpedózott japcsi hajó túlélőit belelövöldözik a tengerbe mint a vurstliban.
És akkor mi van? Újraírnak valamit?
bagir 2015.05.12 15:08:58
@==T==: Züllik ez a poszt is rendesen
Már senkinek nem jelent újdonságot, hogy a napelemek január elsejével termékdíjkötelesek lettek, hiszen hallhattunk róla eleget, azonban napelemeken túl is van élet, azaz akad a díjköteles körbe bevonható elektromos eszköz, elektronikai berendezés, amely nem kerülte el a jogalkotó…..
bagir 2015.04.18 14:51:15
Franciaországban, a nemrég elfogadott új környezetvédelmi törvény értelmében, valamennyi új, a kereskedelmi, ipari zónán belül épült épület tetejére napelemet kell telepíteni vagy zöldtetőt létesíteni. Példamutató gyorsasággal a közép-franciaországi…..
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami tegnap érkezett a MAVIR martonvásári alállomására a lengyelországi Lódzból,…..
Ahogy azt már néhány hete megszokhattátok, a hétfői Napi érdekes, már ma - vasárnap - délutántól látható! 1957. Piasecki VZ-8 azaz a repülő dzsip. Nagy reményeket fűztek hozzá a fejlesztésének idején. Hitték, hogy teljesen kiválthatják vele a régi guruló terepjárót...
1948. A New York-i Macy's áruház civil ruhás detektívjei...
Akkor jöjjön a cári Oroszországot bemutató sorozat utolsó része... A képsorozat végére már rácsúszunk az első világháború eseményeire, amit tudvalévőleg a bolsevik hatalomátvétel követett. Éppen ezért aki szereti a sorozatot ne keseredjen el, mert folytatom - bár a helyszín nem változik - de a cári…..
bagir 2015.02.23 17:50:06
@arsenal71: van egyáltalán arról fogalmad, hogy a vörösök hány embert nyírtak ki pár év alatt kezdetnek?? A folytatásról nem is beszélve. Mutass egy cári gulagról fényképet.
A mezőkövesdi, mátészalkai, olaszliszkai nyugdíjasnak nem az a gondja, hogy melyik szereposztásban nézze meg a legújabb musicalt, hanem hogy az öregezők ne őt szemeljék ki következő áldozatnak nyugdíjosztás után. Történelmi csúcson a Jobbik: immár 1,3 millió honfitársunk…..
bagir 2015.02.15 09:44:29
@Kaatka: Téged pottyantott anyád, sőt hogy világosan értsed: ellett. Parasztosan meg a világraszart.
Leereszkedtem a szintedre
A magyar hatóságok lázas gyorsasággal gyártottak bizonyítékot arra, hogy a hazát gazdasági menekültek ezrei ostromolják naponta. Pechesek voltak azok a koszovóiak, akik éppen akkor próbálták elhagyni országunkat, amikor az illetékesek kiadták rájuk a kilövési engedélyt.…..
Drága feleim ott a monitorok előtt. Január 7-én a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadással Párizsban belecsapott a közmondásos szar a ventilátorba. Ennek okán szeretnék lelombozni és/vagy felhúzni néhány lelkes értelmiségi orchideát, akik az új 9/11-ről, a civilizációk…..
bagir 2015.01.13 17:32:14
@SchA: Bocsi a szenteket nem imádták, hanem imájukkal a közbenjárásukat kérték.
Szobor+kép azért volt, mert még nem volt net.
Ahogy a mai ifjúság, úgy a régiek is szerettek mókázni. Nem volt ez másképp a világháborúkban sem. Az egyenruha nem mindig volt választható és mindegyikben egy ember volt. Ma, amikor vidámsággal ér véget az év nézzük, hogyan marhultak őseink a fronton és a hátországban...
bagir 2014.12.31 08:03:38
"Ugyan a pekingi események 25-ik évfordulója tavasszal, illetve nyár elején volt, Izak2 szerzőtársam úgy gondolta, hogy ne menjünk el a téma mellett, így most - még az évforduló évében - emlékezünk meg az akkori eseményekről."- Jtom 1989 forradalmi év volt az egész világban. Európa a kommunista…..
bagir 2014.12.10 15:34:47
@maxval bircaman szerkesztő: Teljesen igazad van.
A hazai hadkiegészítési rendszer, a tartalékosok kérdése, illetve a többi, ezekkel kapcsolatos topik elég régóta visszatérő témája a Lemilblognak. Sokan, számos alkalommal kifejtették már véleményüket arról, hogy hogyan működik mindez Magyarországon, s főleg arról, hogy –…..
Herman Hollerith, az amerikai népszámlálási iroda munkatársa 1884-ben szabadalmaztatta az általa feltalált lyukkártyás adatnyilvántartó gépet. Találmányának később jelentős szerepe lett a III. Birodalom nemzetiségi politikájában és az Endlösung - azaz a Végső Megoldás -  gyors és hatékony…..
Balog Zoltán miniszter szíves figyelmébe, aki kívánatosnak tekinti a cigány gyerekek oktatási elkülönítését: Ez "csak arra jó, hogy elősegítse és állandósítsa azt a patológiát, amelyet állítólag orvosolni óhajt. Az olyan gyerekek, akiket nevelhetetlennek minősítenek,…..
Holnap lesz 74 éve hogy összeomlott a Tacoma Narrows híd. A Tacoma és Gig Harbor városok között Washington államban 1940 júliusában a forgalomnak átadott híd a Puget Sound öböl Tacoma Narrows szorosa felett ívelt át. A hídpálya kisebb belengéseit már az építőmunkások is megfigyelték, és…..
Hányan ébredünk fel ezzel a gondolattal egy nyári napon: „Ma reggel még nem tudok szinte semmit az első világháborúról. De estére szeretném, hogy mindent tudjak róla.” Akit még a reggeli kávé után sem hagyna nyugodni ez a gondolat, annak John Keegan, a nemrég elhunyt brit illetőségű hadtörténész…..
bagir 2014.07.27 12:00:30
@Grodin: Gondolod, mit Horthy esetében, ahol nála is a lovagias viselkedését díjazták ellenfelei, ami a régi korokra volt jellemző.
A vándorcigányok első európai megjelenésének idejéről nem sokat tudunk. Ennek legfontosabb oka az, hogy a cigányság mint olyan soha nem alkotott egységes entitást. Egyes elméleteket hogy a cigányság valahol, valamikor önálló népként létezett, már régen megcáfolták. Genetikai vizsgálatok kimutatták,…..
KatPol Blog A nagy fordulat éve? 2014.06.11 07:00:00
CN & Rammjaeger83 Az igazat megvallva itt a szerkesztőségben nem követtük lankadatlan figyelemmel a krími és kelet-ukrajnai eseményeket, illetve ezek visszhangját, de annyit így is bizonyosan el lehet mondani, hogy mindezt a véleményformáló nyugati média az orosz külpolitikában bekövetkezett…..
bagir 2014.06.13 20:20:50
@Rammjaeger83: Előtte viszont a szerbek végeztek etnikai tisztogatásokat 1848 és 1921 ill 1945 után eléggé barbár módon, ami teljesen csak rájuk jellemző.
Kettéfűrészelés és karóba húzás: a délvidéki tragédia   A délvidéki magyarok tragédiája a magyar történelem egyik legsötétebb fejezete. A bestiális kegyetlenséggel elkövetett népirtás mégis a XX. század legkevésbé ismert és leginkább eljelentéktelenített eseményei…..
bagir 2014.06.07 11:46:42
@mgbka: A szerbek trianon utás sem bántak kesztyűs kézzel a magyarokkal. Eltévesztetted a házszámot keress inkább holoszeánszot, odavaló vagy, a hazudozásaiddal együtt+úgyis gyűlölsz mindenkit aki nem a köreidből való.
KatPol Blog A feledés homálya 2014.05.14 07:00:00
A minap Pável blogján rá lehetett bukkanni a Hadtörténelmi Közlemények 126. évfolyamának 2. számára, abban pedig (571-581. old.) Dr. Számvéber Norbert tollából azon - bizonyára igen csekély számú - szakmai igényű kritikák egyikére, melyek a 2. vh. keleti hadszínterén…..
bagir 2014.06.01 09:06:02
@nedudki74:
Hamburg, Drezda lakossága harcoló alakulat volt?
A méretes vereség nem üzleti könyv, hogy rublikák alapján alakuljon a veszteség.
Akik agyon verték ezeket az embereket azokat később megbüntették.
"Maga a tény, hogy valakit a származása miatt fegyver nélkül küldenek ki kurva undorító".- Ugyanilyen undorító volt amikor származása miatt "lapátos" alakulatba küldtékezeket az embereket, kitelepítették etc, tudjuk kik. Minthogy az is undorító, hogy bemártották azokat is, akik mindent megtettek, hogy ezek az elhurcolt emberek túléljék ez a vérzivatart.
Vagy vannak áldozatok, akik áldozatabbak?
bagir 2014.06.01 11:44:19
@nedudki74:
Nem én kezdtem a dolgot kihegyezni, de inkább hagyjuk.
bagir 2014.06.02 19:22:49
@nedudki74:
Mielőtt még a kirekesztés és egyéb vádak érnének hasznosnak tudnám megemlíteni, hogy volt szerencsés muszos is, sajnos mutatóba, ábrahám hitű ügyvéd a ruszki támadáskor, a kilőtt keret egyik fegyverét felkapva segített a támadás visszaverésében. A németektől a vaskereszt kitüntetést kapta ezért.
Őt sem hagyták magára hittestvérei, mert az ÁVO laposra verte és becsukták, hogy rázöldült a lakat.
A másik szerencsétlen 48 kilósan jött haza az elhurcolásból, családostól, hetente kellett jelentkeznie az ÁVÓn ahol addig verték, amíg a kedveskedést megunva, felkötötte magát a szerencsétlen.
Értük is szól a harang.
Sajnos nagy igazság néhai nagybátyám szavai, hogy a háborúban az emberélet volt a legolcsóbb.
KatPol Blog A lengyel caudillo 2014.05.28 19:41:54
A hidegháború évtizedeiben a katonai nagyhatalmak közötti kapcsolatokra a rendszeres válságjelenségek dacára többé-kevésbé kiegyensúlyozottság, rendezettség volt jellemző, így a korábbi európai korszakokhoz képest a katonai vezetők is a történelem kevésbé ismert,…..
bagir 2014.05.30 20:31:56
@Minorkavidor: Ebben teljesen igazad van, de egy egyszerű munkásember ezt nem látja át. ő megmarad a mindennapok mit eszünk ma este szintjén, a komcsik nem is engedték neki a szélesebb látókört.
Nem véletlenül nyírták ki a régi szakmunkásokat.
A fiatalok hittek ebben az ideákban és csalódtak rettenetesen, Elborzadva olvastam, hogy a legtöbb kivégzgett ipari munkás volt.
bagir 2014.05.30 20:36:32
@Minorkavidor: Na ebbe a legendás lengyel munkamorál is belejátszott.
Magyarországon 1948-ra a mezőgazdaság az utolsó békeév./39/ 75%-ra tornázta fel magát, amit rótmanó 1953-ra éhínséggé fejlesztett fel.
Én láttam amikor a lengyel parasztok rágás alapján takarmánybúzává minősítették azt a magyar búzát, amik ők az éghajlat miatt soha sem tudnak produkálni.
bagir 2014.05.31 15:40:38
@Minorkavidor:
Nem ragadtam le rótmanónál, nálunk ezt a meginduló mezgét nullázták le. A javulás akkor indult be, amikor nem szedtek el mindent a parasztoktól. Én ezt átéltem, azt lesték apámék, Lengyelhonban hogy a háztáji gazdasághoz képest is milyen elmaradott színvonalat gazos földeket láttak.
Kádár is odabaszott a nagy jólétnek, apámék 1964-ben visszamenőleg 14500Ft adót fizettek 2 évre, ezt eljátszották az állattartókkal is, lett is jó nagy hiány.
Na ebből tanultak, de jött éjrópa és a mezgé az utolsó békeév/1939/ alatt van a bányászbéka szintjén.
Ez nem a nép miatt van, hanem a tervszerű szétverésen: késve , egyáltalánnemfizetés stb.
Szakszövetkezet 2milliárd áruforgalom+150 milla támogatás, után 24 milla nyereség. Rótmanó megnyalná a száját.
Még 1 példa röfi: románok kp 300Ft/élősúly levonások nélkül, azonnal. Pick 180Ft/kg -5kg levonás hónapokkal később. tessék termelj.