Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babcsiga

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El Mondo blog Rereposzt 2012.07.17 10:00:00
Hazatérve internetmentes nyaralásomból, meglepődve láttam, hogy Posztmodern végállomás: fasizmus vagy csönd? című posztom milyen élénk párbeszédet eredményezett, ráadásul nem is az El Mondón, hanem egy „klerikális” blogon, a református lelkészek Reposzt.hu című fórumán.…..
babcsiga 2012.07.17 19:20:13
Ki a magyar?

A kérdés folyton megakad a torkunkon se lenyelni se kiköpni nem tudjuk. A kérdés valószínűleg legalább annyira abszurd mint az, hogy ki zsidó, vagy teszem azt ki amerikai. Mindenki lehet zsidó és bárki lehet amerikai is, ugyanígy magyar is lehet bárki. Fekete, zsidó, meleg és cigány, ez mind lehet magyar. Aki ezeket kizárja az a közösségi hovatartozást egy erkölcsi vagy viselkedési vagy genetikai kérdéssé redukálja - ez pedig nem csúsztatás, hanem hiba és tévedés.

Érdekes felismerés, hogy a nemzet és a közösség folyamatosan él, mozog, változik, tehát a ki a magyar kérdés is plasztikus. Mi sem bizonyítja jobban, mint az emigránsok példája. Aki nem ápolja aktívan az itt élőkkel a kapcsolatot az törvényszerűen elcsángósódik, és ezért van, hogy különböző hullámai az emigrációnak nem értik egymást de évtizedek után az otthon maradottakat sem.

A mai magyar pl más mint a késő kádár-kori amelyiknek tüpösza megrökönyödött azon, hogy a románok is tudnak magyarul- román lévén számára az erdélyi stb.

Azt hiszem ez jó. Ami él az mind változik, rugalmas és nem törik hanem hajlik. A szentírás nyelve megkülönbözteti az ágat amíg a fán van és a letört ágat mely kemény, merev és törékeny is. Így vagyunk még mi is hála a Fennvalónak: fáj itt, fáj ott, de élünk.

Nem marad más mint újra és újra kimondani igazságainkat, egymás szemébe és esetleg ebből létrejön egy közös nyelv.

Kicsit posztmodern de más esélyt nem látok. Szeretett egyházunknak pedig egy tette lehet, újra és újra felmutatni a megfeszítettet és naponként követni őt az áldozatban.

Tisztelt püspök úrnak üzenem, hogy a kommentelés minden blog.hu blogon azonos felhasználónévvel történik, és ez már így alakult ki, senki ne vegye sértésnek - ez a műfaj, a blogolás és kommentelés nick neveket használ.

Őszinte tisztelettel,

BCS
Fodor Gábor A király meztelen 2012.03.28 12:27:00
Négyévente néhány hétig átmenetileg a nemzet egységét nem csak a köztársasági elnök, hanem a magyar olimpiai csapat is megtestesíti. Együtt szurkolunk Cseh Lászlónak, közösen szorítunk a vívóknak, a vízilabdásokkal dobog a szívünk, a kajak-kenu csapatért izgulunk. Amikor…..
Van-e mondandója a városnak arról, hogy a romák elleni sorozatgyilkosságok elkövetésével helyieket gyanúsít a rendőrség? Meddig lehet hallgatni?(Mielőtt bárki bármiféle baromságot beleolvasna az alább következő sorokba, leszögezem, hogy szerintem nincs épelméjű ember, akik…..
babcsiga 2009.08.22 15:44:42
@yarisugi:

Nem erre gondoltam, csak a pszihiatriai eseteket aki latja a kornyezeteben az ne forduljon el, talan jelezze, esetleg kerjen segitseget a kulonfele tamogato szolgalatoktol. Nem feljelentesekre gondolok, hanem tenyleg a pszihiatriai esetek kiszuresere...

Tenyleg kizartnak tartom, hogy marol holnapra minden bevezeto nelkul legyen valaki sorozatgyilkos.