Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy_vélemény

0 bejegyzést írt és 521 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hörcher Ferenc A politikai elemzés, csakúgy mint a politika, kockázatos tevékenység. Azt írtam legutóbb, hogy Navracsics nyert. Tévedtem. Legalábbis részben.    Navracsics Tibort először írásbeli pótvizsgára tapsolták vissza az EP bizottságában, vagyis újabb kérdésekre…..
egy_vélemény 2014.10.07 14:58:07
@Hörcher Ferenc: akkor a legjobb helyen járok. Ön hivatott személy, hogy megtudjuk, mi a politikai gondolkodástörténeti alapja és történelmi lefolyása, valamint nemes célja a nemzeti és az európai politikai fejlemények azon változásának, amely fülünk hallatára játszódott le Brüsszelben.
Mint amikor a Jedikulában megeskették a rab magyarokat, hogy ne közelebbi példákat idézzek.

Vagy mégsincs politikailag változás?
Erről csak nem szólhat a politikatörténet?
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..
Olcsón beszerezhető, egészségre nem ártalmas, és nagyon sok tisztítószert helyettesíteni lehet vele, melyek szennyezik a környezetet és az emberekre is ártalmasak. Mosóport is helyettesíteni tudja!   A szódabikarbónát szinte mindenki ismeri. Legtöbbször…..
Mandiner blog Csend, Don 2013.01.12 14:01:00
„A ma élők nem tudják, mi az, hogy rossz világ” Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, ahol napok alatt szinte teljesen megsemmisült a kétszázezres 2. magyar hadsereg; ez volt a magyar…..
egy_vélemény 2013.01.13 16:46:36
@negyven rabbi: nem olyan egyszerű dolog ez, Rabbi.
Ezek a kékszemű öreg emberek, nagyon közel voltak, vannak a halálhoz.
Nem véletlenül, nem a családjuk tagjainak adják tovább.
Nem véletlen az sem, hogy a nyilvánosság előtt inkább szűkszavúak, sokszor akár rendezetlen, csapongó, túlzó is a leírásuk. Elhessentik a kérdést, elsumákolják a tiszta válaszadást. Vagy elütik egy olyan fordulattal, amiből arra következtet az egyszeri ember, hogy dolgozik már a szenilitás.
Ennek szövődménye, ha valakit kiszemelnek maguknak, s annak igen összeszedetten átadják, azt nem a nagy nyilvánosságra szánják.
Ergo, visszaélés bizalmukkal, ha diktafont használn Á k (a használnék helyett tudatosan raktam be az Á-t, mert megbontaná a mondandóm rigmusát).
Nem tudom, ki volt már ilyen helyzetben, de minden porcikám tiltakozik ellene.
Már attól, hogy belegondoltam, hánykódtam egész éjen át.
Gondoltam arra is, hogy megadom az elérhetőséget, de ez is hülye ötlet.
Röntgenszemük van. A vesékbe látnak.
Ez arra intő jel, hogy vannak helyek, amiknek bolygatása igen sok bajjal jár. Ilyen a tudatunkon, ismereteinken túl lévő világ.
Decemberben ismét a nagyközönség elé lépett a Vágtázó Halottkémek – eredeti nevével ráadásul, hiszen ne feledjük, hogy az utóbbi években Vágtázó Életerő néven működött a formáció aktuális felállása. A zenekar ott folytatta, ahol éppen abbahagyta, a lendület…..
egy_vélemény 2013.01.05 13:29:48
@jose maria padilla: korrektebb lett volna, ha egyszerűen azt írod:
skacok, én annyira egysíkú...na, kicsit szépítve kétsíkú vaok, hogy nem tudok mit kezdeni egy ilyen 'rendezetlen' élménnyel....nem merek alámerülni a saját őssejtjeimben, vagy miről is szól a történelem? Csak nem az őskáoszról? Ha nem darálják meg nekem a csirkemellet, majd nem formázzák újra rántott szelet formájúra, nem panírozzák, nem csomagolják be szépen, nem írják rá, hány fokon s miben süthetem meg, ha nem adnak eu-conform matricát rá, mia fenét kezdjek vele?
:-)
egy_vélemény 2013.01.05 20:53:25
@jose maria padilla: most nézd meg Bunkókám.
Mennyi karakter leütöttél itt, s mégsem mondtál semmit.
Képzelem, ha így táncoltál anno, milyen lehetett az összhatás.
Inkább a partnereidnek kellett az a sok bódító egyveleg,
hogy elhomályosítsa látásuk, érzékelésük, nem?

Mindezzel együtt, asszem counternek van igaza.
Szelíd emberke lehetsz te, tiszta össz-con-formos, csak GA zilálta össze pillanatra az ingerületeidet.

:-(
Ugyan az Európai Unió kapcsán jelenleg a föderáció illetve a költségvetés körül zajlanak a legkomolyabb viták, érdemes odafigyelni, hogy a média által kevéssé felkapott témákban milyen kijelentéseket tesznek az Unió vezető politikusai. Nemrég kezembe akadt az általam nem a…..
egy_vélemény 2012.11.26 09:55:08
A bevándorlók, ha szakképzettek is, kevesebbet kapnak ugyanazért a munkáért.
Az őshonos szakképzettek átképzésre, csökkentett munkaidőre kényszerülnek, ill. elvándorlásra. Egy ideig nem okoz ezért feltűnő munkanélküliséget valóban a bevándorlás.
A beilleszkedésről.
Integrálásról szó sincs azóta, amióta csappant a menekült-státusz elnyerésére az esély.
Az únió országain belül valóban egységes lett a kultúra, amennyiben a 'bevásárló-kultúra' váltotta föl a kiugró gazdasági eredményeket produkáló országoknál a nemzeti kultúrákat, ill. gottschalk-show-kal kreáltak egy egységes imázst pl. német nyelvterületen. Gondolom, halom pénz van abban is, hogy csicsa francia, olasz, angol, stb. folklór-diszleteket gyártsanak. Ami teljesen ártalmatlan a politikai befolyásolhatóságra. Emiatt nincs eltérés egy szombati napon bevásárló körútra (mint meghatározó heti családi és kultúrális eseményre) induló családnál. Legfeljebb a fejfedőben, a maguk között anyanyelven elsuttogott kritikákban, valamint a bevásárló lista összetételében nyilvánul csak meg némi különbség. A helybeliek ugyanezt az attitűdöt veszik föl, egymást max. szúró tekintettel fumigálják.
A beilleszkedés-elfogadás ezzel be is fejeződött, mert a helybeliek mereven elzárkóznak minden más kapcsolat elől, érthető okokból.
Mert nekik rosszabbul megy, amióta a bevándorlókat mint hasznos munkaerőt propagálják.
egy_vélemény 2012.11.26 10:45:12
@kalhana: a 'nénit' erre képezték ki, hatalmas pénzekért. Mert az apparátusnak működnie kell, kerül amibe kerül. Alkalomadtán majd hatalmas felhajtásssal, színpadiasan megoldják a már most kalkulálható problémákat.
Az egész úniós dolog úgy fest, mint annó a monarchia.
Nem lehet megszabadulni tőle, a foglyai lettünk.
A fenntartása nagyon sokba kerül.
Annak is szoktam hívni. Új közös monarchiának.
Mandiner blog Kéne egy rendes 2012.10.30 07:01:00
Összmagyar közérzet 2012 végén Kéne egy rendes jobboldali párt. Kéne egy rendes baloldali tömörülés. És egy rendes liberális erő is. Ahogy egy rendes radikális párt is kéne. Kéne egy rendes Orbán Viktor. Kéne egy rendes Orbán-kihívó is. Kéne néhány rendes konzervatív.…..
egy_vélemény 2012.10.30 09:05:58
Amikor külföldre kerültem -bár már negyven voltam-, ilyen lengemagyar öntudattal konverzáltam én is.
Vettem én a rosszalló, meghökkent pillantásokat, de nagy volt a bizalmam abban, hogy csalhatatlan kritikai érzékkel rendelkezem, hiszen ahonnan jöttem, mindenkinek az van. Egymást treníroztuk erősen ebben. Nem kizárólag Bp-re gondolok itt, hiszen a vidékiek gondolatai is így csavarodnak.
Ebben növünk föl, múlhetnek évszázadok, jöhet akármilyen rendszer és váltás, mi ehhez a 'csavart' gondolkodáshoz ragaszkodunk.
Lásd Az török áfium elleni orvosság c. elemzésünket.
Aztán az idő lassú múlásával (körülményeim úgy alakították, még ez sem az én érdemem) kezdtem lassan elhalkulni a panaszlista sorolással, beleunni saját litániámba, körbenézni, megfontolni, mit mikor miért kifogásolok.
Elmondom, mi volt a legnyomósabb felismerés, ami halkabbra vette a hangerőm:
amikor egy idegen kisfaluban éldegélvén felismertem, hogy a szegény mindenhol szegény.
Hogy amikor egy magyar panaszkodik, mi mindene NINCS, közben hanyagul kidob egy marék magot, s minden magból (hála a Kárpát-medence csudájának) három kis hajtás bújik elő. S akiknek - ahol panaszkodnék jó magyar szokás szerént bárhol a nagyvilágban, azok háromszor is vetnek egy évben, s jó ha egy kikél ebből.
Lassan ment el a kedvem az ilyenfajta (tanult, szokott) okoskodásoktól. Ezzel párhuzamosan egyre jobban kezdtem szégyellni magam.
Ugyanis egyfajta szegénységi bizonyítvány az a negatív hozzáállás, amiben mi egymást tunningoljuk.
egy_vélemény 2012.10.30 09:33:08
@Manyi Béci: ha egész lassan és figyelmesen olvasod a cikket, akkor felfedezed, hogy RG-nek sikerült fölvennie egy 'pókerarcot'. Közvetlenül nem derül ki, hogy mit kifogásol.
Mandiner blog Földvár, félúton 2012.10.04 15:15:00
Vasárnap vesztett a Fidesz – ilyet sem hallottunk túl gyakran 2006 forró ősze óta. A dunaföldvári polgármester-választás egyrészt csak egy időközi választás egy kisvárosban, amit nem kell túldimenzionálni; másrészt viszont nyugodtan vegyék intő jelnek a kormányoldalon azok,…..
Nem lesznek új vizsgálóbizottságok az Országgyűlésben. A kormánypártok döntése értelmében sem a Jobbik által kezdeményezett, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt állami megrendeléseit vizsgáló, sem az MSZP által javasolt, az állami földpályázatokon született döntésekkel…..
egy_vélemény 2012.09.18 21:38:15
@FPéter: nem hiszem, hogy föllendülne a gazdaság.
Akiknek lendületben van a gazdaságuk, azoknak jelentett ez a kilopott összeg megújuló forrást. Hiába kerülne vissza belőle, azzal csak színpadi díszletet -méghozzá örök pénzpumpálásra, renoválásra szorulót- építenek ki.
Bármely gazdasági érdekszövetségben az esetleges, ésszerűen fejleszthető s számottevő szerepünk rég lezárt ügy.
Visszacsinálni nem lehet.
Morzsákat kapunk.
Akárki van kormányon, ezzel kell megalkudni, ezt kell elfogadtatni a lakossággal.
Az Orbán-kormány píárja ilyen szempontból jó.
A témához viszont az is hozzátartozik, hogy akiknek látszólag lendületben a gazdaságuk, azok is csak ilyen kilopós trükkökkel tudják a látszatot fenntartani.
Pórul az jár, aki ténylegesen, tőkeerősen és hatékonyan tud bármit előállítani.
egy_vélemény 2012.09.18 21:44:23
@lehunyjaketszemet: hiszen gyerekkortól edzettünk erre, nem?
Volt az a játék....add tovább, szamár a végállomás....mindenki iparkodott helytállni idejekorán, nehogy rajtaragadjon a szamár jelző.
Hogy ne kelljen majd szégyellnie magát a csemetéi előtt.
Mondás is volt hozzá: szemesnek áll a világ. Szemtelennek még inkább.
„Földrészek nyilhatnak föl szemedbe - / hiába nincs itt semmi: / Törökszentmiklóson vagy Fegyverneken / nagyon keserves / egyedül lenni.” (Szabó Lőrinc: Újsághírben a végtelen)   Van egy feladat. Erős politikai közösséget kell teremteni. Európában ma…..
GFG Blog Győzhetnek-e a magyarok? 2012.09.03 07:50:49
„Éppoly felnőtt vagyok, mint egy angol, / vagy mint bármelyik fia bármelyik / Öreg, nagy népnek, dicső hatalomnak” (Szabó Lőrinc: „Kis nép fia”)   Van egy helyzet. Ma a régi status quo képviselőinek hangja hangosabb, mint az új, még életerejét gyűjtő…..
egy_vélemény 2012.09.03 12:58:00
@eMJe: ha időm engedi, olvasom.
Ahogy tudok, válaszolok.
Nem ismerek politikusokat, különben is, mit nézzek rajtuk? Ők sem voltak tekintettel rám....így gondolkodnak a népek. Az ablakok egy koleszra nyílnak, a szomszédok generációkon át kifosztott kisnyugdíjasok, kíváló a kilátásom a napi rendszerességgel járó kukabúvárokra, szabadmagyarokkal lépten-nyomon tanálkozom...mit gondolsz, maguk között ők is acsarkodnának, ha ezért fizetnék őket? Ha így lenne csak biztosítva az egzisztenciájuk?
egy_vélemény 2012.09.04 13:37:47
@Szindbad: nem látok senki lelkébe, sem nem vagyok védőügyvédje. Az én értelmezésemben nem hírdeti, hanem érzi az előszelet.
GFG Blog Az ostromlott erőd 2012.08.30 09:21:18
„Az leszek, amivé ti tesztek, / ellenségeim, ti neveltek!” (Szabó Lőrinc: Ellenségeimhez)   Van egy lelkiállapot. A jobboldali politikai közösség mind a mai napig úgy viselkedik, mintha ostromlott erőd lenne. Részben ez magyarázza, hogy ha a jobboldal…..
egy_vélemény 2012.08.30 23:24:16
Szerintem, helytálló megállapítások.
Azt hiányoljuk, hogy nincs polgárságunk, se stabil, se számottevő, csak ún. közalkalmazottaink, művészeink, politikusaink, hivatásosaink és önjelölt zsenijeink.
Amíg pénzük/státuszuk tart, ui. szinte csak formai a kis- és nagypolgári életmód. Inkább kínlódás, hogy egy bizonyos életszínvonalat fenn tudjon tartani, amolyan átmenetet a téglalakásos-polgár és a családi házas állapot között, generációkon átívelően.
Ebben az öröklött példaképek is zömmel csak formai szerepet játszanak.
De nem csoda, hiszen nem JELLEMZŐ A NEMZETBEN GONDOLKODÁS SEM.
Nincs hozzá ugyanis semmilyen nép sem.
Amíg az nincs, ill. nem őrájuk épül a gazdaság, ugyan , miből nőne ki polgár?
Bár elég erőteljes szimulációs programok, tunningolások működnek, de valójában a a népek tengenek-lengenek, a hivatásosak pedig politizálnak, ill. ha kinőtteéjk magukat, akkor vagyonukon ülnek.
Ki is engedheti meg magának, hogy önfeledten politizálhasson?
Akit ezért fizetnek?
Naja, de meddig? Így őnáluk is csak ez a motiváció nyomja el a pártatlanság hangját. Az értelem hangját.
Helyette spekulálni kezd.
Politizál manapság az, akinek féltenivalója van. De ahogy tapasztalom, ezek csak szűkebb körök.
Majdhogynem csupasz egyéni érdekek. Ami mentén összeverődnek az emberek. Ez sem polgárság, sem nem jobb, sem nem bal.

Mindig a morális tartással vannak gondok.
Függetlenné csak az tesz.
Az erkölcs nem lehetett volna jobb-, vagy baloldal kérdése. Sem senki kiváltsága.

Én is mondok egy példát, épp ma hallottam, iszen mindannyiunknak ugyanaz a baja, döcög a gazdaság, döcög miatta minden. Ki jelenti a legkisebb terhet a társadalom egészére?
?
Talán az a hajléktalan, aki igaz, adót sem fizet, de sem segélyt nem vesz föl, sem a téli melegedőbe nem hajlandó bemenni. Vajon ki tartja el?
Mennyien lehetnek?
Tudja valaki számszerűen?

Amíg nincs a nemzetnek?, országnak népe, milyen lehetne a vezető, a gondolkodó emberek arculata, ha nem ilyen eklektikus?
Nevezzük bár posztkomenistának, liberálisnak, jobboldalinak, csak egyre megy.
  A magyar jobboldal folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Tőkéczki László egyetemi docens, az ELTE BTK Művelődéstörténeti Tanszék vezetőjének, a Valóság főszerkesztőjének írását olvashatják.   Lassan történelmi távlat alakult ki ahhoz, hogy a rendszerváltozás…..
egy_vélemény 2012.05.30 12:51:31
@Kandeláber: lejárt a turáni átok.
Semmi sem tart örökké.
Lakájból is van elég választék. Ha nem Bajnai, akkor beugrik más.
Schiffer szerintem pihenőpadon van jelenleg.
Majd ha tisztább lesz a kép, a bemelegítő köröket futja.
Egybesülni nem fognak, mert így többnek látszanak.
egy_vélemény 2012.05.30 13:03:50
@vizipipa: tisztára 22-es csapdája, nem?

Amit beöntenek a média csatornába, az ki is csorog, s időnként cserélik a piksziseket.

Mindenki azt olvas ki az írott betűkből szívesen, amit ő maga gondol.
Ha felkonferálja, akkor is a saját rezolúcióit tükrözi elsősorban.
Mindenki tisztában van ezzel, aki tudatosan megszólal.
„S felhasználva az alkalmat, felhívom a család tagjainak becses figyelmét a szükséges óvatosságra, mert adódhatnak bajok, most, hogy én távol vagyok. Mert adódhatnak bajok, most, hogy én távol vagyok.” (Cseh Tamás - Bereményi Géza: Valóság nagybátyám)  …..
egy_vélemény 2012.05.08 18:14:42
@tauglich:
Nem vagyok pécsi.
Csak szoktam üldögélni, ha épp arra járok, a padokon.
Épp, a Ferencesek utcájában.
A képen is látszódik a ház, amelyikben Nagyanyám született, még a XIX. század végefelé.
Áll a ház ma is, most a vele szemben lévő padocskára, egy kis réztáblára ez van gravírozva:
"Ez az utolsó jó hely a Földön.
Én is úgy kaptam kölcsön."
(Kispál és a borz)

Amilyen zaklatott élete volt sokadmagával együtt - 48 évesen '46-ban végkimerülésben halt meg -, ez az idézet mindent lefed.

Hát, ilyen véletlenek is vannak.
egy_vélemény 2012.05.08 20:58:43
@vero: ó, nem hiszem.
Nincsenek ebben sem kivételek.
Inkább az lehet a nyitja, hogy elég öreg vagyok.
Mindannyian csupa véletlenekkel, úton-útfélen,
élethossziglan tanálkozunk.
Csak nem hagyunk magunknak időt, sem egymásnak.
Észrevenni, rendjébe sorolni, elgondolkodni rajtuk.
Hajszoljuk egymást s magunk.
Végig, hol a fény - árnyék játszik az utakon.
Tolongunk, sodródunk, sokszor megtorpanunk.
Mikor más torpan meg, még lökdösődni is szoktunk.
Arra türelmetlenül várunk, hogy egyszer majd megértsük.
Mi - miért kellett, hogy úgy legyen,
ahogyan alakult.

Én most megköszönném tisztelettel a Szerzőnek azt a mozdulatot.
Amikor ezért a negatívért lehajolt.
Mandiner blog Rosseb bakák fiai 2012.04.28 08:01:00
    „Aki a múltat ellenőrzi, az ellenőrzi a jelent; aki a jelent ellenőrzi, az ellenőrzi a jövőt is.” Legjobb hát, ha mások helyett mi magunk ellenőrizzük a múltat, legalább az annak hozzánk legközelebb eső, elérhető szeletét: családunk, felmenőink…..
egy_vélemény 2012.04.28 23:43:23
@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Így, ezzel a módszerrel nem fog menni, egy működő országot összekalapálni.
Túl nagy volt az emberveszteség, a további gyepálással még a maradék is elvész.

Vagy megtanulják az írástudók egymást is emberszámba venni, vagy teljesen elpusztulunk.

Lehet rangsorolni, lehet választani.
De azt gondolom, abból a fene nagy indivi dualizmusból kicsit alább kéne adni.
  A Konzervatórium, a Jobbklikk, a Mos Maiorum és a Mandiner szerkesztőinek közös nyilatkozata.   Szűkszavúak leszünk, mert ez ügyben szinte már mindent leírtak: a köztársasági elnöknek le kell mondania. Schmitt Pált kiváló sportemberként, olimpiai bajnokként…..
egy_vélemény 2012.03.31 22:10:11
@egy_vélemény: merthogy a rosszindulatú és igaztalan vádak tömkelegének aktív terjesztője a mandi volt. Talán ezért értem félre.
Csodálkoztam magamban épp eleget, ha valamivel nem értek egyet, nem hátat fordítok, dehogy magam napról-napra csak ilyen irányú cikkeket szemlére összeszedjek?

Szóval, olyan lapuli dolog volt ez, eleitől fogva.
Ez nem a demokrácia, hanem a beszariság jele, nem merem vállalni a véleményem, inkább bevárom, míg egy egész falka üvölt majd velem.

Mondjuk, éngem úgy neveltek, hogy ne a csordaösztön vezessen, de az még régen volt, a kádári érában.
Amikor nagyon trükkösnek kellett lenni a pedagógiában.
egy_vélemény 2012.03.31 22:12:37
egy_vélemény 2012.03.31 22:42:39
@J.Ildiko: én csak attól tartok, ha a most összefogott csapatnak kedvére való elnök lesz, akkor egy darab ellenvéleményt nem fognak megtűrni, leközölni, nehogy a fent előjelként megnevezett, később bűnné konvertálható rosszhír elterjedhessen....:-(
Mandiner blog Tesis a világ 2012.03.30 23:01:00
  Az a János-arcú rendszerváltás. Az a következmények nélküli ország. Az a tompa érzés újra, mint amikor leesett, hogy Gyurcsány nem mond le. Az a haveri kutya, ami tovább vergődik. Azok a történetek, amik kiderültek. És azok, amikről mindenki tud, de még nem derültek…..
egy_vélemény 2012.03.31 15:03:25
@takács bálint: Kedves Takácsúr, maga lenne aki ennek az egyetlen személynek, vagy egy szűk körén kívül állván, képviselné itt az országot?
Örvendek!
Bár megvallom, őszinte leszek, azt hittem, Fodor Gábor távozása után nem jelenik meg az Ország senkinek.
Ezek szerint, ön kivétel!

Jól emlékszem?
Magázódtunk, ugye?
egy_vélemény 2012.03.31 15:20:10
@thetriggerhappy: itt hétágra süt a nap, nem kéne inkább bújócska helyett a friss levegőre menni?
Majd este folytatjuk a gyepálást, az iszapküzdelmet, de úgy gondolom, senkinek nem teszünk jót, ha mások helyett a port egymáson verjük el. Mit szólsz hozzá?
Egy ötlet volt, szerintem egészséges.
egy_vélemény 2012.03.31 15:21:40
@thetriggerhappy: ezen elgondolkodom, de fél lábbal már a kertben vagyok...
  Schmitt Pál egyszerre túl kevés és túl sok köztársasági elnöknek – ezzel a nagyon pontos érveléssel igazolta Kövér László, miért ellenezte olyan makacsul a volt MOB-elnök államfővé választását 2010-ben. Az idő őt igazolta: Schmitt köztársasági…..
  Madarat tolláról, embert barátjáról. Csupa olyan szót és kifejezést leszek kénytelen használni, melyek gyakorlatilag értelem és tartalom nélkülivé süllyedtek az utóbbi időben. Csak felsorolásszerűen és a teljesség igénye nélkül: „nem illik”, „nem…..
egy_vélemény 2012.03.16 13:37:54
@Tom Ferramenti: nem nevezte nevén, miért bántod ezért?
Dopeman egy hungarikum lett.
Hungarikum idiotikus.
Mandiner blog Népek tavasza 2012.03.15 06:48:00
Nyolc óránál francia tüntetők, Három óránál zajos lengyelek. A szabadság két zászlaja alatt A Rökk Szilárdon felvonultanak, Édes hazám, Európa rád figyel. Murau mellett koktélt szürcsölök, De a kezed én…..
  Pofára estek a svájci szakszervezetek: az Eidgenossenschaft népe úgy döntött, nem szavaz meg magának több szabadnapot az eddigieknél. A Travail.Suisse szakszervezeti szövetség azt akarta elérni a népszavazással, hogy az évi négy hetet kitevő szabadnapok számát hat hétre…..
egy_vélemény 2012.03.14 12:34:32
@bolá: köszönöm, jól. :-)
Én szerencsénkre, egy icipici faluba kerültem, ahol befogadtak minket.
Van, aki nem bír, de otthon is volt rossz szomszédom.
Azt szoktam mondani, az otthonom itt van, de a hazám Magyarország.
Megpróbálom nem megzavarni a rendet.
Ezt akceptálják, hiszen ők sem tudnák elképzelni, hogy hazát cserélnének.
Nagyon sokat tanultam az itt eltöltött, lassan 20 év alatt.
egy_vélemény 2012.03.14 12:38:56
@Virág et.: természetesen mindezt azon az alapon teheti meg, mert bizonyíthatja vele, hogy akkor felelős volt a kormányzás, most meg felelőtlen.
egy_vélemény 2012.03.14 12:41:24
@debreceni.blog: olyan szakértőre viszont égető a szükség, aki leragad egy bolhapörsenésnyi momentumnál. :-)
Ugorni kéne, nem?
Elmentünk a hétvégén a kacifántos nevű Kézműves Magyar Ízek Vására rendezvényre a Millenárisra. Szakértője nem, azonban fogyasztója nagyon is vagyok a magyar mezőgazdasági termékeknek, illetve a magyar konyhának.  A rendezvény minőségi, prémium kategóriás magyar…..
  Létezett-e, létezik-e magyar politikai költészet? Hogy versel egy politikus, hogy politizál egy költő? – ezekre a kérdésekre kereste a választ a Versre magyar, hí a haza című kerekasztal-beszélgetés csütörtökön Budapesten, melynek első körében Kukorelly Endre,…..
  Késő Kádár-kori fixációmnak köszönhetően a retró szájtok gyakori látogatója lettem. Ott van a Fortepan a statikus műfajban; míg a relikviák bemutatására szakosodott retronom.hu a korabeli csoki papíroktól egészen az integető Losonczi-Kádár-Lázár triász…..
egy_vélemény 2012.03.12 20:38:30
@Gasper: Ez az.
Pedig azok a filmfelvételek lennének a tanúi, mi mindene volt az országnak, a népnek.
Egyszóval, a szocializmusnak.
Nem a gyárból elsinkófált anyagból barkácsolt nyaralók kertjében készült rozga felvételek.
Most mi van a Gamma helyén? Az a Harangláb utáni megállónál volt, ha jól emlékezem.
egy_vélemény 2012.03.12 20:42:38
@tistedur: mondom, A4-es formátumot írtam össze csak azokból a cégekből, amikre én emlékezem.
Jártam anno fotólaborban is, mert lehetett klubtagságival is az üzemek fotólaborjába bejutni, hiszen otthon elég macerás volt az előhívást megoldani.
Tudom, minden cégnél volt, akár nem is egy.
Ezt is széttapsolták?
Mindet?
egy_vélemény 2012.03.13 00:42:04
@Di622: igen, ez így volna normális, ahogy meséled.
Az én Fiam is hasonló korú, hasonlóan gondolkodik. Polgári módon, mert ezt úgy hívják.
Síelni ugyan nem szokott, de kirándulnak, fényképeket csinál.
Mi nem nagyon. Mi más korban nőttünk föl. Amit gyűjtöttek/tünk rendre szétlopták/ják, vagy minimum elrontották. Mi a Szülők háborúban és utána átélt félelmeit örököltük, Ti már kevésbé. Talán.
Ahogy az akkori szocializmus kollektív vagyonáról nem maradt fönn szinte semmi dokumentum, csak a cifra paloták, az offshore cégek, spanyol nyaralók és a hajléktalanok serege. Meg a mélyszegénység, és a bizonytalanság.
De ez ugyanúgy nem illik most az én beszédembe, mint Neked a politikai mellékszál.
Ráadásul én általánosítva mondom, Te személyekre lebontva, egyik sem igazán komoly, politikai vitához való hozzáállás.
Mi a bajod a mostani irányzékkal?
Veszélyeztetve érzed a polgári nyugalmat talán?

A Sodis dologhoz csak annyit fűznék hozzá, ha minden hülyét nyilvántartasz, akkor megkeseríted az életed.
Szégyellje ő magát. Az ilyenek mindig kipotyognak a rostán. Ti ne legyetek olyanok, ez a lényeg.