Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szAida

74 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az októberi CT-m nem lett jó. Sajnos a kezelések állandó halasztgatása, a rossz vérképem hozzájárultak ahhoz, hogy a daganatok újból erőre kaptak és nem is csak azok kezdek el újra megnőni, amik még megmaradtak, de sajnos újak is lettek.  Ennek örömére kiszedtek a klinika vizsgálat vak szakaszából,…..
Nagy magasságok és nagy mélységek. Ezek a napjaim mostanában.  Kezdjük a mélységekkel, legyünk gyorsan túl rajta. :) A legutolsó CT-n csak nagyon minimális javulás volt, de leginkább stagnálás. Mikor megtudtam nagyon elszomorodtam és sírtam is kicsit, de aztán rájöttem, hogy ez is jó. Amíg meg…..
Előző bejegyzésem óta, amelyben szüléstörténetemet osztottam meg, sokan írtak nekem, sok kedves szót kaptam, és részvét nyilvánítást. Hálás vagyok mindezért, mindemellett el kell mondjak valamit. Ne legyen félreértés egyáltalán nem az önsajnáltatás volt a célom, sőt egyáltalán nem kell sajnálni…..
Kislányom "születése" egy gondtalan várandósságot követően, 34+3-nál. Örökre szívembe égett ez a nap, amely egy pénteki nap volt. Ezen a napon utoljára dobbant meg a gyermekem szíve. Kislányom 2660g és 50cm volt az utolsó napon...
Hol is kezdődik minden? "Gazdagabb" esetben egy eljegyzési gyűrűvel, majd a házasságkötés alkalmával a karikagyűrűkkel. Itt azért rögtön megemlíteném, hogy költségkímélőbb megoldás, hogyha a karikagyűrű maga az eljegyzési gyűrű is. Itt persze pattognak a kifejezések,…..
szAida 2015.04.07 09:34:07
@CarlingDarling: Természetesen átküldtem. Sok boldogságot kívánok!
szAida 2015.07.02 09:45:08
@György Bede: Átküldtem privátban. Sok boldogságot kívánok!
szAida 2016.02.10 12:01:50
@M100: Kedves Mirtill, minden elérhetőséget elküldtem privát üzenetben. Sok boldogságot kívánok!
Hatalmas "A"-val az elején, mert én megtaláltam azt az embert, aki szívből-lélekből csinálja, és most itt nem is feltétlenül a pénz vonal miatt hangoztatom ezt. Emberileg egy olyan személyt sikerült találnom, akiért hálás vagyok. De kezdjük az elején! Azt hamar eldöntöttük,…..
szAida 2015.11.11 13:58:47
@Habcsoook: Szia, természetesen mindent küldök priviben, amit kértél! Sok boldogságot!
szAida 2015.11.18 16:25:13
@rozsibrigi88: Privátban elküldtem. Sok boldogságot kívánok!
Első körben leszögezném, hogy habár kreatív vagyok és még talán művészkedni is szeretek, viszont idő és türelemhiányban szenvedek, így nem fogtam bele az esküvői meghívók saját kezűleg való elkészítésébe. Párom pedig még annyira sem művészlélek, mint én. Így mi nem…..
szAida 2014.08.17 10:52:58
@V. Nikolett: Kedves Nikolett, privát üzenetben megírtam Neked! Sok sikert kívánok a szervezéshez! :)
szAida 2015.05.12 20:36:23
@Kata78/73: Megküldtem privátban! Sok boldogságot!
Mentünk előre, kerestünk kitartóan, amíg végül az internet segítségével rábukkantam egy vidéki (Bp-től csupán 35 km-re lévő) helyszínre, ahol kitartóan válaszolgattak a kérdéseimre. Mindenre kiterjedően kérdeztem, nem akartam, hogy maradjanak apró betűs részek. Minden…..
szAida 2014.04.16 12:08:53
@monamana: Szia! Privát üzenetben elküldtem Neked, remélem hasznotokra lesz. Minden jót kívánok Nektek! :)
szAida 2014.12.30 22:35:04
@Szabina Horvath: Én neten böngészve találtam rá a helyszínre, érdemes jól körülnézni, vannak oldalak, ahol összeszedve találhatóak meg több helyszín ajánlatai. Esetleg írhatsz privátban, akkor megbeszélhetjük, hogy tudok-e konkrétan segíteni valamit.
szAida 2015.04.28 20:08:46
@stingo: Átküldtem privátban, sok boldogságot kívánok! :)
Egy kicsikét úgy vagyok a menyasszonyi ruhával, mint az esküvői öltönnyel, csak egy probléma van. Ezen a ponton nehéz "letagadni" az esküvő tényét, főleg, hogy én a klasszikus fehér, habos, nagy szoknyás menyasszonyi ruhára vágyom, és nem a modern testvéreire. Szóval a cél a…..
szAida 2015.01.03 14:17:41
@Petranova87: Természetesen átküldtem! Sok boldogságot, örömmel teli ruhaválasztást kívánok! :)
szAida 2015.03.06 23:25:57
@vvocsok: Átküldtem privátban, sok boldogságot Nektek!
Úgy döntöttem néhány mondatban írok magunkról, csak hogy egy kicsit emberibbnek, közelibbnek tűnjünk, és meglegyen az elképzelés a blog kapcsán, hogy kik is azok, akiknek itt a nagy napjáról van szó. Nálunk az esküvő gondolata nem friss, igazából már 2008-ban megtörtént az…..
szAida 2015.01.31 17:24:29
@Eszter Csala: Köszönjük szépen! :)
Az esküvői fotós az a pont a költségvetésben, amiben senki nem szeret spórolni. Mindenki csodálatos képeket, pillanatokat akar látni a fotókon, amik örök emlékként kísérik végig utána az életünket. Az esküvői fotósok zöme 100.000-150.000 Ft között dolgozik, ami ugyan sokak…..
Megvolt a nagy nap, túl vagyunk. Azt hiszem elégedett lehetek a saját szervezésemmel, mind a képek láttán, mind a visszajelzések alapján. A montázson láthatjátok a saját magam által párnára felkötött gyűrűket, a saját magam által még a héten elkészített menükártyát,…..
Ismét egy pont az esküvői előkészületekben, amire az ember nem is gondolná, hogy mennyi pénzt lehet(ne) kidobni. Menyasszonyi cipő: kicsit boncolgassuk, mit is takar ez. Egy fehér, esetleg vajszínű elegáns női cipő, általában szandál, körömcipő, többnyire magassarkú. Tehát…..
Fontos része az esküvőnek a zene, hiszen nincs esküvő jó hangulat nélkül, és nincs jó hangulat zene nélkül. Zene persze többféleképpen lehetséges, de persze a klasszikus talán egy felkért zenekar az esküvőn. Egy jó zenekart persze meg is kell fizetni, az árak ~50e Ft-tól…..
Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon én jó vagyok-e vagy rossz? Aztán felmerült, hogy a jó és a rossz mennyire szubjektív és hogyan ítélendő meg, és úgy egyáltalán mi is a jó és mi a rossz? Felmerült, hogy milyen társadalmi elvárásokhoz és normához mérten ítélkezzek én saját magam felett, vagy…..
Az esküvői torta többek között igen fontos pillanata az esküvőnek. Úgy gondolom, hogy egy kellemes, szép tortára mindenképp szánni kell mind időt, mind pénzt. A szolgáltatók azonban az esküvői piac ezen szegmensében sem restek, tudják itt is, hogy az esküvő nagy varázsszó és…..
Az esküvőszervezés következő állomása, amikor leeshet az állunk, az a menyasszonyi csokor beszerzése. Aprócska, csupán kis kelléknek tűnő, de egész napunkat végigkísérő dologról van szó. Attól viszont teljes volt a ledöbbenésem, hogy a virágosok nem érzik túlzásnak…..
Az elvárások talán egy kicsit erős szó, arról lesz itt szó, hogy mi milyen elképzelések mentén indultunk neki a dolognak. Rögtön az elején elmondanám, hogy semmi lemondás, az igazi fehér, habos ruhás, hercegnős (itt csak a keltett illúzió végett, nem a habos ruha a lényeg)…..
szAida 2014.02.16 17:05:02
@lagziguru: Kedves Lagziguru!
Nem teljesen tudom, hogy honnan jöttek ki ezek a számok, talán a 400.000 Ft a másik cikkem alapján, bár én abban esküvői vacsora menüt/helyszínt itallal, teljes ellátással (menü, édes-sós sütemények stb.) írtam ~380.000 Ft-ért. A 150.000 Ft sem teljesen tiszta, hogy miből jött le, mivel összesen ~650.000 Ft-os költségről beszélünk. Így tehát az esküvői vacsora menü után még 270.000 Ft szabad keret marad. Minden esetre azt javaslom, hogy időnként térjen vissza a blogra és kövesse nyomon a bejegyzéseimet, mert mindent le fogok írni. Biztosíthatom, hogy nem lesz az esküvőnk és az esküvőnkön szereplő szolgáltatók "értékelhetetlen" kategória, ezt be is fogom bizonyítani utólag fotókkal, beszámolóval. Nem mindig és minden csak a pénz kérdése.
szAida 2014.02.17 11:24:39
@lagziguru: Igen, megértem, amit ír, azzal is teljesen tisztában vagyok, hogy mindenkinek más a szép és értékes, én csupán azt próbálom itt felvázolni, hogy az érték nem biztos, hogy a millióknál kezdődik. Meg fog lepődni, hogy milyen szolgáltatókat találtam messze elmaradva az Ön által írt összegektől. Mindenről írni fogok! Viszont abban egyetértek, hogy az átlagárak ezek. Sajnos.

Nem szeretnék túlzott szélsőséget képviselni, inkább csak okosan szeretném ezt az egészet. Aztán pedig meg is osztani, ahogyan csináltam. :)
Micsoda? Esküvői öltöny? Körülbelül ez a két gondolat volt az első, amikor először találkoztam ezzel a kifejezéssel. Mi különbség van az esküvői öltöny és egy "sima" öltöny között? - kérdeztem magamtól. Aztán böngésztem, és rájöttem, hogy egy valamiben biztosan…..
Igaz ez nem a költség része az esküvőnek, de azért jó kis fejtörést okoz a megfelelő idézet kiválasztása, amelyet utána a meghívónkon látunk viszont. Ezért úgy döntöttem összegyűjtök párat a teljesség igénye nélkül, ami klasszikus vagy akár kevésbé klasszikus és…..
Ha klasszikus posztot szeretnétek készíteni, akkor első lépésben az új bejegyzésnél kattintsatok a klasszikus gombra: Ezt követően pedig a lépések a következők: Ezeken túlmenően az "Egyéb beállítások"-nál tudjátok megadni a szerző címét, ha többen szerkesztitek a blogot,…..
Eléggé naivan estem neki a helyszín kiválasztásának. Első meglepetés akkor ért, amikor rájöttem, hogy fél, sőt akár 1 évvel hamarabb is lefoglalják a párok a jobb helyeket. Főleg az általunk választott csúcsidőszakban, ami történetesen az augusztus. Nagyon sok helyszínt…..
Mikor legyen az esküvőnk? Függ-e a költség nagysága az esküvő időpontjától? Nagyon is függ tőle, meglepő, hogy mennyire! Első fontos dolog, hogy érdemes azt tudni, hogy sok szolgáltatót (helyszín, ceremóniamester, zenész stb.) már fél, vagy akár 1 évvel korábban is…..
Most, hogy saját életem úgy alakult, hogy esküvőszervezésre kell adjam a fejem, szörnyülködve tapasztaltam az esküvő, és a köréje felhúzott iparág magasságait, valamint a gusztustalan lehúzás megannyi eszközét. Kérdeztem magamtól, ez most komoly? A szolgáltatók, az emberek…..