Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Irwine

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Szinkronlegendák" portrésorozatunk legújabb részében a legendássá vált színészek gárdájának egyik oszlopos tagjára, Csákányi Lászlóra emlékezünk. Gyerek, felnőtt, humor- és drámaszerető egyaránt élvezhette játékát. Jellegzetes hangját nem csak a színpadon hallatta, hanem filmekben, dalokban és…..
Azt hiszem minden horgász közös ellensége ez a kis jószág. Utáljuk több ok miatt is.  Elsősorban mohósága és a szaporasága, valamint mérges, szúrós tüskéje miatt örvend igen nagy népszerűtlenségnek. De ki is ő valójában , mit kellene róla tudni? Mi az amit fegyverként használhatunk ellene?  Sajnos…..
Irwine 2018.12.06 14:02:35
@ProsTata: Nagyon jó, amit ír! Tökletesen igaza van.
Steve barátom az igazgatója (és biztos ami biztos, a tulajdonos legidősebb lányának a férje is) Indonézia egyik legnagyobb hajógyárának. Négy kikötőjükben az ország összes végében építenek a 30 méterestől (90 láb) a 280 méteres olaj tankerig mindenfélét. Még Jakartában néztem meg az egyik kisebb…..
Irwine 2018.11.23 17:00:09
Egy álláshirdetésben általában szerepel a fizetés, a feltételek és még pár munkaerővonzó részlet, például az ingyenes nyelvtanfolyam, amivel például az egészségügyben dolgozókat csábítják. A mai poszt azért érdekes, mert szerzője, Erika a „másik oldalról” látja a…..
Akik első pillantásra azt hitték, lakberendezési tanácsokat fognak kapni, tévedtek. A blog címe a mérvadó, a cikkben pedig az Balaton északi partjának villamosításáról lesz szó. Kijött a várva várt (?) eredmény a tenderről, minden akadályt elhárult, kezdődhet végre a…..
Irwine 2018.11.07 16:54:14
Innováció? Volna ötletem:

index.hu/techtud/2018/09/17/hidrogenmeghajtasu_vonat_allt_forgalomba_nemetorszagban/

Mi lenne, ha azt a halom pénzt erre dobnák ki? Nem lennének oszlopok, megmaradna a táj mostani jellege. A tengelyterhelésről adatokat csak a dízel kivitelnél találtam (14,5 t), de nem hiszem, hogy jelentős különbség lenne a dízel javára...
Mondhatjátok, hogy nyilván, álmodozok itt. De ennek a fejlesztésnek bizony lennének hozadékai. 100 km-es körben találhatók szélerőművek. A németek a hidrogén előállítását szélerőművekkel oldják meg. Az új technológia kedvezne a környék valódi fejlesztésének és megágyazhatna ezek esetleges disszeminációjának az egyéb járművek gyártásánál, üzemanyagellátásánál (buszgyártás -Székesfehérvár, Audi - Győr). Lehet, a költségek miatt őrültségnek hangzik, de az innováció lényege az, hogy ne egyet lépjünk, hanem kettőt. És akkor még ott lenne a reklámérték: a Balatonon abszolút környezetkímélő vonatok járnának, ami odavonzana még több turistát...
Kívülről nézve tényleg furcsának tűnik felrúgni mindent, amiért az ember éveket dolgozott. Mégis akadnak, akik így döntenek. Közéjük tartozik Balázs is, aki nagy lépésre szánta el magát. Mindjárt el is magyarázza, miért. Magyarország kívülről – új sorozat a…..
Mintha a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank kezdene más úton járni, mint a hivatalos kormányzati gazdaságpolitika. A jegybank nemrégiben megjelentetett 180 pontban összefoglalt reformprogramja nem is oly burkoltan bírálja az elmúlt nyolc év politikai irányát, főként azokat, melyek…..
Magyarország és Lengyelország kismiska ahhoz képest, ami az új olasz vezetés miatt vár az unióra. Szlovákiában valami bűzlik és ha a populisták kerekednek felül, Orbán összekovácsolhatja a visegrádi négyeket. Azért az erős emberek, mint Putyin és Erdogan élete sem fenékig tejfel, sőt. A…..
Irwine 2018.05.25 17:38:52
@Magánvéleményem: Ott a pont...
Szülővárosom Debrecen, életem első 30 évét ott éltem le, így mai napig közel áll a szívemhez. Érdekes, hogy a vasútállomás szomorú történetéről nagyon sokáig nem is tudtam. Véletlenül bukkantam rá egy régi fotóra, és csodálkoztam rá, hogy milyen fenséges indóháza is volt a városnak a mostani…..
Irwine 2018.05.04 01:16:16
Ha valaki nem ismerné, itt vannak az intermodális pályaudvar tervei:
www.dehir.hu/galeria/a-debreceni-intermodalis-kozpont-uj-latvanytervei-2

Nagyban megőrzi a gyűlölt szocreál épületet. Vajon miért?
Az amúgy is kihasználatlan irodaépületeket továbbiakkal bővítik... Minek? És mire elkészül, lesz vagy 30 milliárd..., vagy ki tudja?
Föld alá viszik az Erzsébet út forgalmát. Már előre látom, amikor egy-egy nyári vihar során elönti az aluljárót a víz.
Értelmetlen pénzszórás egy hatalmas, ocsmány komplexumra.
Az egyetlen pozitívum, hogy oda költözik a buszállomás.
Irwine 2018.05.05 23:12:19
@Múltidéző építészet: Hát, reméljük, nem sok.
Bár új állomásra szükség volna. De nem egy ilyenre és nem ennyiért...
Az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsora elég kurrens és releváns, így azon sem lehetett csodálkozni, hogy a tegnap esti műsorban az országgyűlési választásokkal is foglalkozott, sajnos elég röviden, de hát kis ország, kis foglalkozás...
Irwine 2018.04.09 11:27:03
@fran7: Végre egy kultúrált hozzászólás.
Irwine 2018.04.09 11:38:02
@RobertJ: Teljes mértékben egyet értek veled: hasonló cipőben járok. Bár szavazhattam volna, de nem regisztráltam (külföldön élek), mert számomra is vállalhatatlan volt ez az egész kampány mindkét oldalról.
 A Roncsok sorozat legújabb részében ismét egy Skodát, méghozzá egy 100-as típust találok, garázsban állva...
Akár klasszikus határátkelős történetnek is nevezhető Olli és családja sztorija, hiszen sokan jártak az ő cipőjükben: devizahitel, egyre több és kétségbeesett munka a fennmaradásért, majd a reménytelenségben a döntés: megpróbálni külföldön boldogulni. Aztán a többéves szétszakítottság… (A képeket…..
Nagymamám hozott haza a karácsonyi pásztorjáték előadásról, és a folyosón elhaladtunk a gyerekszobánk mellett. Benéztem, és megláttam a feldíszített, és különböző szinekben világító és ragyogó karácsonyfánkat. Emlékszem a teljesen elborító izgatottságra, ami akkor elöntött. Berontottam az ajtónkon,…..
Csabi lábadozásának környékén lelassultak, sőt, teljesen megálltak az események Dezső körül, ezt sokan észrevették már, a fejemhez is vágták páran. Most viszont, hogy újra munkába állt, úgy felpörgött minden, hogy alig győzöm kapkodni a fejemet, nem tudok olyan gyorsan…..
Nyilván számtalanszor hallottátok már a szomorú történetet Magyarországról, ahol megpróbálta néhány lelkes fiatal megváltoztatni a történelmet, de aztán szegények elbuktak, mert... Nos, döntse el mindenki maga, hogy miért, van aki szerint egyszerűen mi örökké lúzerek…..
Irwine 2012.03.15 15:57:24
@stim: Stim for President! :)

De tényleg! Egy ilyen eléggé zavaros logikájú szöveghez ennyire jó és igaz hozzászólást már régen olvastam! Az Index címoldalán lenne a helye!
eat IT Mandulás süti 2011.02.22 07:00:00
Íme a mandulás süteményünk receptje:hozzávalók 10 adaghoz:kristálycukor 30 dkgliszt 20 dkgmandula szeletelt 20 dkgmargarin 30 dkgtojás 7 dbtortabevonó 15 dkgA margarint a kristálycukorral és tojássárgájával kikeverjük. A szeletelt mandulát száraz…..
A frissen hatályba lépett, új médiatörvény elleni tiltakozásul hírek helyett a "Magyarországon megszűnt a sajtószabadság" mondat virít a hétfői Népszabadság címlapján magyarul, és kisebb betűkkel az összes EU-tagország nyelvén is. A Népszava mai címlapján pedig…..
Ismét leesett a hó, így már szinte megkerülhetetlen számunkra a jól ismert kisfilm. A helyszín az általában ködös, most azonban konkrétan havas Britannia. Ezt azért fontos tudni, mert tavaly ilyenkor a saját szememmel láttam, hogyan bénul meg kétcentis hó miatt a közlekedés,…..