Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jano Labs

119 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Desire-tulajdonos lévén engem nyilván ez a kérdés foglalkoztat leginkább, mióta a HTC bejelentette új, 2011-es készülékeit.Kezdjük mindjárt azzal, hogy a Desire S bejelentését követően a brit Amazonon egyből leesett a sima Desire ára: a korábbi 439 fontról 335 fontra.…..
Előjáték: úgy másfél éve döntöttem el, hogy én bizony soha többet nem fogok magammal cipelni laptopnak álcázott betontéglákat. Azóta keresem a jó és a még jobb választást a netbookok között... Egy MSI Wind és egy új Macbook Air Mint korábban is írtam, számomra…..
Nézzünk pár jó és pár kevésbé jó példát. FxCamera / ToyCam effect Az egész alkalmazásból én csak ezt a ToyCam effektet használom, azt viszont elég sokat. Érdemes kipróbálni. A legbénább témából is ki lehet vele hozni viszonylag jó képeket. Én a zöldes…..
Jano Labs 2010.09.07 21:40:53
Olvasom a nagy elsőkről szóló összefoglalót a Tech Readersen. Az első emailt 1971-ben küldték, az első domaint (symbolics.com) '85-ben jegyezték be, az első mobil, amin netezni lehetett, a Nokia 9000 Communicator volt.Minden idők első webszájtja persze a CERN-é (info.cern.ch). Az…..
Vendégbloggerünk, Mad Professor próbálta ki a Samsung D880-as mobilt. A telefon egyszerre használ két SIM-kártyát, nézzük hogyan:  A két kártya között nagyon könnyen és egyszerűen lehet váltani. Ha viszont megváltoztatod az elsődleges sim-et, akkor újraindul a telefon. Ide…..
Na kinek jutott eszébe privát üzenetben köszönteni Obamát? ..
Jano Labs 2008.11.13 23:33:55
Kezdjük a jó hírrel. Végre odaállt az OpenID-kezdeményezés mögé mégy egy valóban jelentős felhasználótáborral rendelkező online szolgáltatás. A Windows Live ID-ről van szó, mely körülbelül 400 millió accountot kezel. Akik tehát aktívan használják a Microsoft valamelyik…..
Budapest, MOM Park, 2008. október 28., 20:00. Az FHM jóvoltából, két jegy birtokában - nyertem -, ott lehettem az Immigrants - Jóska menni Amerika világpremierjén. Az animációs film magyar kötődése (a készítő: Csupó Gábor) miatt Magyarországon, magyar szinkronnal mutatták be…..
Újdonság? Hát, nem sok. Nagy önbizalommal vágott neki a beszámolónak az Apple egyik vezére a mai keynote-nak: bár esnek a részvények (amit meg kéne állítani), de sokkal több gépet adnak el a riválisoknál, kétszer-háromszor annyit. És miért? Mert nem rakta Vistát a gépekre.…..
Na igen, ahogy az tavaly is volt - két poszt júliusban, egy augusztusban -, idén nyárra sem várható nagy pörgés a blogon. De hát ha már tavaly nem sikerült nevezni a Goldenblokkra, idén örömmel konstatáltam, hogy a "sokkal szigorúbb előszűrésen" is átment a blog az idei…..
addict Reklámszemle: CSAO CASCO 2008.06.20 10:00:00
Ezúttal a Reklámszemle rovatban idegen tollakkal fogok ékeskedni, ugyanis nathanp levelében olyan szemléletesen foglalta össze a Genertel legújabb szpotjának jellemzőit, hogy azt magam sem tehettem volna különben. Íme: "Az önkifejezési kényszerüket  - szerintem Európában…..
Jano Labs 2008.06.20 12:57:35
Igen, a videó nem szabványos kodeket használ, amit a Dailymotion nem szeret. Kicsit kellett vele trükközni, mire működésre bírtam; használd nyugodtan az enyémet: janolabs.blog.hu/2008/06/09/a_reklamspot_melynek_lattam_elkeszultet

Bő egy hónapja pedig ennek a reklámnak a forgatási munkáiba futottam bele, reklámbuzinak írtam, gondolom elfeledkezett róla azóta... Szóval itt olvashatjátok az élménybeszámolómat, akár a posztba is beleszerkeszthetitek :) janolabs.blog.hu/2008/05/10/reklamfilm_forgatasba_botlottam
Július 13-án, 15:11-kor jött volna el az a pillanat, amikor az itthoni szerverem 1 éve újraindítás nélkül, egyfolytában üzemel, erre ma Marica azzal hív, hogy beesett valami a szünetmentes táp mögé, ő pedig véletlenül rátenyerelt a zöld kapcsolójára, és most csend van...…..
Emlékeztek még a Weezer extrém népszerű YouTube-sztárokat parodizáló klipjére? Valószínűleg az utóbbi idők legsikeresebb zenei vírusvideója. Több mint 8 milliószor nézték meg a YouTube-on. Ezzel pedig az utóbbi hónapok egyértelműen legsikeresebb klipje. Ugyanakkor nemrégiben…..
Úgy látszik, túl jól tudok kérdezni. Amikor Steve Ballmer Magyarországra érkezett, a Corvinus Egyetemen tartott előadása előtt az Origo stábja várta a Vendégszoba elnevezésű rovatába, melyben a meghívott vendégek élőben válaszolnak a chetelők kérdéseire. A látogatást…..
A Sony Ericsson új Cyber-shot C905 mobilja 8,1 megapixxelt tud lementeni a körömnyi lencsén át beszűrődő fényből, maga a készülék pedig xenonnal és leddel is be tudja világítani a célkeresztben lévő tárgyakat, így fotózni és videózni is lehet sötétben. (Pikszel, bikszel nem…..
Jano Labs 2008.06.12 07:04:41
Some minutes ago I managed to complete Google Treasure Hunt, the quiz where you can test your computer science knowledge. Four puzzles, testing UNIX, network, algorithm and graph theory knowledge. Programming skills are necessary, although I could do it without the use of C/C++, just with Excel and…..
Na, elcsíptem a reklámot, aminek forgatásba botlottam majd' egy hónapja. A hat ügynökség, Genertelnek készített spotjáról van szó. Ma indult a kampány, és példaértékűen a biztosító honlapján is meg lehet nézni a promót. Kíváncsi vagyok, Helpdesk Enikővel kezdenek-e…..
Webisztán Az utolsó notebook 2008.06.08 20:00:00
Még márciusban, Zürichben, a Google sajtótájékoztatóján villogott mellettem egy portugál kolléga friss, ropogós MacBook Airjével. Kölcsönadta pár percre az ultrakönnyű csodát, és számomra egyből világossá vált az Apple szemfényvesztése: ez egy instabil, sérülékeny,…..
A királyi tévé online is közvetíti a mérkőzéseket. A stream a Carnation szerveréről jön. Azon gondolkodtam, hogyan lehetne böngészgetés közben is követni a meccset. A következőt találtam ki. 1. Töltsük le a wmpfirefoxplugin.exe-ét 2. Firefoxban bookmarkoljuk a…..
Na takarodjál le! Hol máshol hangozhatna el egy ilyen mondat, mint a magyar gengszterizmus fészkében, egy tömegközlekedési járművön, természetesen egy vérszomjas verőember ellenőr szájából. Pesti Norbert békésen zötykölődött a 941-es buszon, ahová a sofőr beleegyezésével…..
Jano Labs 2008.06.05 15:42:21
Vajon min ügyködik ez a két szimpatikus dolgozó? Megfejtés hamarosan.....
Jano Labs 2008.06.04 21:51:32
Ugye mindenki ismeri a Bukásból kiragadott jelenetet, amiben Hitler kiborul? Szemfüles emberek különböző értelmet adtak a videónak, amikor különböző témájú feliratokkal látták el azt. Én is csináltam egy ilyet a WeWantAppleHungary kampány keretében. Nos, ezekkel máig tele volt…..