Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bruzsy

534 bejegyzést írt és 610 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Telepítés Hol is kezdjem... A telepítő kb. ugyanakkora (30-40 mega között), mint az új Operáé. Ez nem is meglepő, mivelhogy Blink/Chromium alapokról van itt is szó. A telepítés menete is nagyon emlékeztet a régi és az új Opera telepítőire. Ismerkedés Első indításkor elénk…..
Azt már eddig is tudtuk, hogy a Netflix Európában terjeszkedik, csak az nem látszott eddig biztosnak, hogy a közeljövőben tényleg elérnek-e Magyarországig. Annyit lehet hivatalosan tudni, hogy szeptember közepén Németországban, Franciaországban is elindultak. És soron következik…..
Az idő egy lapos kör, és mindaz, ami egyszer megtörtént, újra meg fog történni a fény és sötétség örök harcában. Ennek örömére az Epizodisták podcast pár hónapos hiátus után visszatér a második évaddal, melynek első epizódjában mi másról beszélnénk bő másfél…..
Bruzsy 2014.03.31 23:59:14
@hacacáré: köszi a dalt ezen a linken találod meg, a közepéből van kivágva, mert nekem az elején túlságosan tömény az indiai és nem vagyok mostanában toleráns a nemzetre. :)
soundcloud.com/krishashok/far-from-moksha

@Benedic: ezt hogy érted? tudomásom szerint gond nélkül elérhető, más sem panaszkodott. mit tapasztalsz pontosan?
Rockonlelkek FIDLAR 2014.02.07 10:54:22
„Nem csinálunk több pilotszezont” – Kevin Reilly Élt 1986 és 2013 között... Kevin Reilly, a Fox programigazgatója a csatorna tegnapi TCA panelján bejelentette, hogy megszűnik számukra a pilotszezon. Nem túlzás azt állítani, hogy történelmi pillanatnak lehettek szem és…..
Bruzsy 2014.01.14 22:38:12
Két részletben írom, mert átléptem az 5 ezer karakteres korlátot. :D

Fontos lépés ez valóban a network televíziózásban és egyértelműen ide vezetett az elmúlt évek gyakorlata, ám úgy gondolom, hogy az egész "vége a pilotszezonnak" dolog továbbra is csak egy zseniális módon kitalált marketingbullshit. A mögötte lévő változások pedig túlságosan nagy kockázatot jelentenek. Persze, örülünk neki, mert minden jobb, mint a mostani posvány, de nem biztos, hogy ennyire radikális és hirtelen lépések kellenek.

Egyrészt: az, hogy Reilly egy színpadon, a lehető legteátrálisabb módon bejelenti a korszakváltást, még nem jelent semmilyen jelentős változást a Fox elmúlt egy éves gyakorlatához képest. Te is írtad, már most is 13 részes évadokkal kalkulálnak és már most is "háromszezonos" modellben gondolkoznak. Annyi, hogy ennek most nevet adtak, ami hangzatos, de programming szempontjából nem jelent túl nagy újdonságot.

Abban viszont teljesen igazad van, hogy a berendelési modell átalakul, de véleményem szerint ez sem tud azonnali, látványos előnyökkel járni. Azért, mert egyszerűen íróhiány van. A nagyobb alkotói szabadság persze vonzani fog pár embert, akiket még nem szipkázott el a kábel (nem hiszem, hogy onnan most sokan visszajönnének csak ezért), de körülbelül ennyi. Ráadásul a Fox nem engedhet meg magának auteur sorozatokat, hiszen a nézettségi versenyt továbbra is nyernie kell. A friss, most képzett írókban pedig én egyelőre nem bízom, kell mindenkinek pár év kulimunka egy íróstábban, hogy tényleg le tudjanak valamit tenni az asztalra. Persze, vannak kivételek, de pont ez az, hogy ők csak a kivételek.

Másrészt: a pilotszezonnak ugyan vége lesz a Fox értelmezésében, az upfrontsnak viszont nem. A reklámügynökségek egyértelműen itt költekezik ki magukat, ezért a Fox-nak is kell műsorrenddel, tervekkel, bemutatókkal készülnie. Előzeteseket kell bemutatnia, hangzatos tesztvetítés-számokkal kell dobálóznia, meg kell győznie a cégeket, hogy náluk éri meg elkölteni a pénzt. Ehhez pedig a pilot, mint formátum elengedhetetlen. Idővel persze az upfronts fogalma is átalakulhat, máshogy állhatnak hozzá a reklámozók is, de egy róka nem csinál nyarat, ehhez a többiek is kellenek. Ők pedig nem fognak kockáztatni, szeretik a biztonsági játékokat. Annak idején az internetes disztribúcióra (iTunes), majd később a streamre is évekkel később reagáltak. Egyszerűen túl nagy elefántok ahhoz, hogy gyors irányváltásokra legyenek képesek. Főleg a CBS, ami köszöni szépen, jól érzi magát, minek is kockáztasson.

De tegyük fel, hogy nem áll meg a reklámbevételek zuhanásának trendje és más forrásokat lesznek kénytelenek keresni. Ott vannak a B tervek, a streaming szolgáltatók és a nemzetközi értékesítés. Lássuk.

A) A streaming szolgáltatók palettája kezd megtelni. A Netflix saját gyártásúi mind túlélték az első évadot, jelentős kritikai és közönségsikerekkel, innentől kezdve egyrészt többet fognak költeni a marketingjükre, másrészt nőni fognak a költségeik is. A Netflix bevételei jelenleg még növekedési pályán vannak, de lassan meg kell állnia annak is. Innentől kezdve hiába is számítunk Under the Dome szintű háttérszerződésekre az új modellben egyből 13 részesre rendelt sorozatok esetén, nem fognak jönni, mert nem lesz elegendő cash flow-ja a szolgáltatóknak. Évente 1-2-t be fognak tudni vállalni, de többet nem. Hulu Plus, Netflix, Amazon Prime, a kisebbek nem bírják. Arról nem is beszélve, hogy a streaming szolgáltatókról egyre inkább kiderül, hogy nem új pénzeket hoznak, hanem inkább a szindikátusi modell alternatívájaként jelentkeznek, onnan viszik el a pénzt. Annyi változik, hogy talán hamarabb lesznek nyereségesek innentől kezdve az új sorozatok, bár itt meg kicsit utána kell járni a nagyobb dobások gyártási szerződéseinek.
Bruzsy 2014.01.14 22:38:20
B) Amerikában most még ugyan nagy bevételekhez juthatnak a nemzetközi értékesítéssel a csatornák, azonban a vásárlóknak is vissza kell hozni ezeknek az árát. A kis, kábeles adók próbálkozhatnak szokatlan disztribúciós és pénzügyi modellekkel, de a mammutok (akikhez továbbra is a legnagyobb durranások kerülnek)... Nekik maradnak a szokásos reklámbevételek, a minél gyorsabb sorozatbemutatások, a pilotszezon jelentősége, mint olyan. Egyszerűen az alternatívák hiánya miatt. És a csökkenő reklámbevételi trend Európában is ugyanúgy jelen van, szóval a nemzetközi vásárlási kedv vissza fog esni a jövőben. De ha még ugyanannyi marad is, ott van az ezernyi új kábeladó, akik megpróbálkoznak a saját gyártással, a Fox semmivel sem fog kitűnni közülük (és itt visszakanyarodtunk az íróhiányzoz).

Összefoglalva: a bejelentés egyik fele érdemi újdonságot nem jelent, hiszen egy már korábban megkezdett stratégiának adtak most nevet. Másrészről a sorozatgyártási modell átalakításával iszonyatosan kockázatos, amit Reilly játszik, és ahhoz, hogy ezzel bármit elérjen, óriási bizalomra lesz szüksége a 21st Century Fox részéről, hiszen egyszerre két helyen veszíthet pénzt. Ha ugyanis megnézed a Fox jövőbeni, in development szériáit, túlnyomó többségük 20th Century Fox Television produced. És ne felejtsük el, Murdoch azért szakította szét a News Corpot, mert magasabb növekedési pályát akart mindkettőnek. És bár a Fox Broadcasting csak egy kis szelet, nem lesznek türelmesek és fognak kivárni 4-5 évet. Sajnos 2014-ben ezen a nagyvállalati szinten a hosszú távú, stratégiai célok és befektetések már csak másodrangúak, minden oldalt.

De jöjjön be nekik, tiszta szívemből kívánom.
Rövid hír, de velős: Robert Kirkman, a The Walking Dead készítője és az alapjául szolgáló képregény írója a TVLine-nak adott interjúban pár dolgot elárult a jelenleg fejlesztés/előkészítés alatt levő zombis testvérsorozatról. Ezek szerint nem Georgiában fog játszódni,…..
Sebestyén Balázs és Vadon János új műsoruk, a Vundersőn és Zuperszexi első adásában (megsemmisítő kritikánkat a műsorról itt olvashatják) többek között a nemrég lemondott szövetségi kapitány, Egervári Sándor feleségével viccelődtek. Ez elég nagy bukóság volt, mert…..
Tiltakozunk az ellen, hogy az Országgyűlés több tízezer alkotó és előadó (zenész, író, filmes, képzőművész) zsebéből akarja jogos jövedelmének 25%-át kihúzni. Továbbá a jogdíjainkból saját döntésünk alapján kulturális támogatási célra szánt összegeket is az…..
Mint arról már többször is írtunk, Antal Nimród rendezte a Metallica-koncertfilmet, amit napokon belül már Magyarországon is játszani kezdenek. Nálunk viszont két olvasónak lehetősége nyílik jegyeket nyerni a vetítésekre, amit a 26-ai hazai premiertől lehet felhasználni a Cinema…..
Rendhagyó poszt következik a blogon, egy filmet fogok ajánlani. És hogy miért? Mert egy kritikuskedvenc filmről van szó, amit az idei Sundance filmfesztiválon mutattak be? Dehogy! Hanem mert ezt minden zeneszerető embernek látnia kell. Egy dokumentumfilm, Dave Grohl ügyeletes rockisten…..
Először is szögezzük le: ez a poszt alapvetően nem Alföldi Róbertről szól, éppen ezért nem lesz benne szó a nemi beállítottságáról, vagy arról, hogy amúgy egy remek rendezőnek tartom. Helyette beszélgessünk inkább arról a jelenségről, ami körülötte kialakult és arról,…..
Rockonlelkek Coldplay: Atlas 2013.09.06 20:07:51
A Coldplay két éve nem jött ki új anyaggal, most is csak a hamarosan érkező Az éhezők viadala: Futótűz című film zenéjéhez jöttek egy új dallal. Sosem voltam egy nagy rajongója a bandának, így megítélni sem tudom igazából a dalt (dehogynem, rossz), de majd ti megmondjátok,…..
J. Roddy Walston és zenekara előző albumával valóságosan elvarázsoltak bennünket, egyike lett azon kevés albumnak, amikre mindketten boldogan és gondolkozás nélkül adtunk öt csillagot. A psychedelic-rockandroll-southerrock-istentudjamégmi keverékét játszó együttes azóta…..
A Dead Letter Circus debütalbuma nagy kedvencünk volt annak idején. Sajnos a megérdemelt nemzetközi ismertséget nem hozta meg az ausztrál progrock bandának, de talán majd most. Augusztusban érkezik a folytatás The Catalyst Fire címen, és az első kislemez alapján brutáljó lesz! ..
Rockonlelkek AFI: I Hope You Suffer 2013.07.19 09:36:14
Na, erre nem számítottam. Mármint arra, hogy a szeptemberben megjelenő, egyelőre még cím nélküli AFI album lead single-je egy NIN szám lesz. Na jó, nyilván túlzok, a refrén nem egy industrial nótáé, de egyébként... Persze az AFI mindig is szeretett kísérletezni, újabb…..
Július 18-án, mintegy másfél nap múlva hirdetik ki az általunk nem túl nagyra becsült, de a televíziós szakmán belül kétségtelenül legnagyobb presztízzsel bíró Emmy-díjátadó jelöltjeinek névsorát. Évekre visszamenőleg elmondható, hogy sok esetben nem értünk egyet a az…..
Nincs mit hozzáfűzni, mindketten eléggé bírjuk a kaliforniai altmetálbandát (na jó, én szintekkel jobban), akiknek augusztusban érkezik az új albuma. M Shadows énekes szerint egy nyersebb, Led Zeppelin és Black Sabbath-gyökerű korongra kell számítani, ami sok mindent jelenthet, de…..
Megjelenés dátuma: 2013. február 12. [mp3player width=177 height=240 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=stonefoxes.xml] Kevés olyan szó van, ami akkora utat járt be a rockzene történetében, mint az indie. Funkciójából  adódóan sosem volt különálló stílus, mindössze egy…..
Nincs mit hozzáfűzni, októberben új album Lightning Bolt címmel, ez pedig a lead single róla. Óriási, azóta keresem a hajamat. Hangerőt maximumra! ..
Szeretek koncertre járni. Oké, egy-két rosszabb előadás utáni reggel, halál fáradtan munkába tartva néha revideálni szeretném ezt az álláspontomat. Aztán jön egy olyan, mint amit a Volbeat csinált tegnap este, és ott akarok lenni velük minden nap, követni őket egész Európán…..
A Trónok harca legutóbbi epizódja, a harmadik évad kilencedik része olyan mértékű felháborodást váltott ki a nézők körében, amire régóta (na jó, 2011 óta) nem volt példa. A sorozat alapjául szolgáló regényeket író George R.R. Martin neve egy napra a gyökérség nemzetközi…..
Egy ideje adósak vagyunk arról, hogy beszámoljunk a Pop Evil egyik albumáról. Szépen lassan az altermetál-postgrunge szcéna egyik meghatározó alakjaivá növik ki magukat, azonban véleményünk szerint egy igazán koherens és jó albumra még várni kell tőlük. Egy-egy szám nagyon…..
Az egy dolog, hogy 18 év után a Black Sabbath idén megjelenteti tizenkilencedik stúdióalbumát, 13 címmel. Oké, várjuk. Na de: 35 év után ismét Ozzy Osbourne fog énekelni, ráadásul Brad Wilk, a Rage Against the Machine dobosa is beszállt Tony Iommi és Geezer Butler mellé. Nem rossz.…..
Itt van, megérkezett hat év után az első új QOTSA dal, a nyáron megjelenő ...Like Clockwork című album első kislemeze. Tudjátok, amin Nick Oliveri, Dave Grohl, Trent Reznor, Elton John és Jake Shears is közreműködik. Mit ne mondjak, lehetne pörgősebb, de a gitárok jócskán…..
Elindult a Trónok harca 3. évada, a fél világ megint a haját fogja tépni vasárnaponként, hogy „bazzeg már megint vége”, és senkinek nincs mersze egy rossz szót szólni erre a sorozatra, mert különben felakasztják. Pedig hát…lenne mit mondani. Mindenekelőtt ki kell…..