Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jed

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha jól látom, sikerült megdöntenünk a rekordunkat, mindennel együtt kettő és háromnegyed óra, ilyen hosszú adásunk még nem volt eddig. De hát sok érdekes hír volt márciusban, például olyanok, amik a mesterséges intelligencia (illetve a mostanában annak nevezett extrapoláló algoritmusok)…..
Itt az idő, Now vagy soha, már megint kicsit később, mint ideális lett volna (egy betegség és egy érettségi találkozó szólt közbe). De ami késik, már itt is van: egy újabb, játékokban szegény, de hírekben gazdag nyári hónapot dolgoztunk fel. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben…..
Újra itt a Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit. Egy hónapja, az akkori adás felvételekor még friss fejlemény volt az orosz-ukrán háború, de már akkor lehetett sejteni, hogy olyan krízisről van szó, ami az egész világra hatással lesz -…..
jed 2022.04.13 21:00:41
@Peregrynn: "Sss, ha nem reagálsz, elmegy." (Grath, Képtelen Krónika, Episode 3)
IDDQD Checkpoint 7x09: U. S. Gold 2021.08.31 22:11:07
Tavaly az Ocean-adással elkezdtünk egy új szálat a Checkpointban: miután a legfontosabb ma is létező kiadókról volt már szó a podcastben az évek során, elővettünk egy olyan óriásvállalatot is, ami már rég megszűnt. Folytatjuk most ezt a témakört, mégpedig a U. S. Gold történetével, ami az Oceanhöz…..
jed 2021.09.04 21:20:19
@Szekrényszagú néni: A hangáros jelenet azért sokáig lehetetlen, mert fingunk nem volt, melyik gombokat kell nyomni. Az ide-oda csapódásból meg nem derült ki. Egyszer csak kiderült. :)
Jóval később az F1GP2-nél volt hasonló a helyzet, mire rájöttünk, hogy a pont meg a vesző kormányoz. Good all times.
(Disclaimer: a felvétel még júliusban készült.) A második évadban volt már vendégünk Matusik Szilárd, aki akkor néhány barátjával éppen dokumentumfilmet forgatott a magyar játékfejlesztés hőskoráról. A Vakondok 4 - Végigjátszás című film 2016-ban el is készült, aztán mindenféle fesztiválokon…..
jed 2020.10.14 19:15:01
@BobaFett: Testvérem vagy! Már a múltkoriban is ideglelést kaptam ettől. Ezt az adást nem is merem egyelőre meghallgatni.
Van egy régi mondás: bajban ismerszik meg, hogy ki a jó barát. A Koronavírus idején ez kissé átalakult: bajban ismerszik meg a jó munkáltató. Nos, ebben a feszült időszakban aligha kell reklámra költenie annak a cégnek, aki bármilyen nem várt emberi magatartást tanúsít, vagy valami extrémebb…..
jed 2020.03.22 15:34:48
@Szalay Miklós: Promó Ottó
Miközben a legtöbb határátkelő érthető okokból nyugat felé veszi az irányt, sok magyar dolgozik a régióban is. Közéjük tartozik Viktor is, aki immár hat éve él Csehországban. Anno gyorsan kellett döntenie, de mint írja, nem bánta meg. (A képeket külön köszönöm neki.)..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
jed 2018.06.13 22:33:02
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: Ja ha majd elolvasod, még az is lehet, felfogod. Perfect rhyme-ről beszélünk. Az orange - range _nem_ az. Jóccakát.
Ma Dunát lehetne rekeszteni magyar gémer youtuberekkel, de bő tíz éve más volt a helyzet: akkor egyetlen valamirevaló videojátékos csatorna volt a YouTube-on, ami még nem volt a Google-é. Ezt a - jó értelemben véve amatőr - csatornát úgy hívták, hogy A Rossz PC Játékok sorozat, és egy időben a…..
jed 2018.06.05 18:56:14
jed 2018.06.05 18:56:59
@jed: @sporovits: mmint éljen sporovits kolléga
Átok ült a múlt heti podcastadáson, ami abból is látszik, hogy múlt héten nem is volt adás. Múlt keddre szerveztünk felvételt, de Grath aznap elgyötört hangon hívott, hogy bekapott valami vírust, és nem nagyon tud kimozdulni a lakás legkisebb helyiségéből. Pénteken aztán…..
jed 2015.12.28 23:10:34
@Goombaa: jól mondod.
és ha már Séför meg öcsívment, akkor legyen az Meni_e_k Menzsön, köszöntem
Ma hivatalosan is elkezdődött a 2016-os Eurovíziós szezon, hiszen máig adhatták le az országok az előzetes jelentkezésüket a jövő évi dalfesztiválra. Amíg az EBU feldolgozza a jelentkezéseket, íme a 10 legnagyobb eurovíziós WTF 2010 óta. 10. Elnyelte a füst Grúziát Az idei…..
jed 2015.09.16 18:12:02
@sysdec: Akkor valamit nem jól csinálsz, mert ilyen esetben automatikusan a HTML5 verzió érhető el. Ideje lenne lépned. (egy pont is elég)
jed 2015.09.16 21:12:35
@sysdec: megkövetlek, mert nem kérdeztem, milyen böngészőt használsz. nekem Safariban működik úgy, ahogy írtam. körbenéztem és próbáltam, az itt írtak: www.guidingtech.com/35075/force-html5-videos/ közül nekem egyik se működik, de hátha neked igen. érdekes, hogy ugyanezek a videók a Youtube-on Chrome-ban is HTML5 lejátszóval indulnak, ha már itt: www.youtube.com/html5 defaultban az van beállítva, ma is tanultam valamit, hogy beágyazva nem érvényesül.
a három pont használata modoros, abban hiszek, hogy le lehet írni, amit gondolunk, nem kell utalgatni meg sejtetni. a ziggy_stardustnak írt válaszodban nincs is, szuper olvasmány. csak így tovább!
Főnökével szűrte össze a levet Szabó Zsófi, harsogja a mai Blikk. A bulvárlap birtokába ugyanis leleplező erejű fotók kerültek (vajon járt értük a 10 ezer forint?), miszerint a Jóban Rosszban sztárja és a Tv2 sikersorozatának producere, Nagy Tamás Grande egymásba fonódva…..
jed 2013.07.22 13:59:04
Mivel Stöki megint halálra dolgozza magát Las Vegasban, újabb lehetőség nyílt arra, hogy a heti retró szokásos témavezetését kicsit megtörve kutakodjunk a közös emlékezetünkben. Mert abban biztos vagyok, hogy az alábbi néhány videó mindenkinek beleégett az agyába, aki annak…..
Azt mondja a vörös rébék a tévében, hogy pénzbevonzó tűzvarázslatot tud mondani CSAK ma, de végül is kurvára mindegy mit mond, mit kínál, rontáslevevést, vagy jövendőmondást, esetleg egy bibircsók kvázi levarázsolását tévén keresztül, és felőlem lehet a Világ Legjobb…..
jed 2011.10.11 11:43:28
@Johnny336: én meg úgy tudom, ebbe tol bele majdnem mindent, mert megjósolták neki, hogy ő egy szellemi vezető (nem röhög).
Valaki szólhatna a Nemzeti Sportnak, hogy talán nem ártana a szerkesztőségnek egységes álláspontot kialakítania a viták erőszakos lerendezésének kérdéséről. Hogy most elítélik, vagy nem. Lehetne egy táblázat, két oszlop: a lefejelés az nem OK, de a sörösüveggel fejbe verés…..
IDDQD A PC Guru története 2011.07.14 11:00:00
Ahogy a minap jeleztük, itt az első visszaemlékezős-nosztalgiázós (és egy kicsit talán bálványdöntögetős) poszt a PC Gururól, amiben Sashegyi "Sasa" Zsolt mesél arról, hogy is volt ez az egész. Előreláthatólag két részletbern, mert nem lesz rövid. Egyben itt…..
Carlton Cuse és Damon Lindelof hatalmas üdvrivalgás közepette lépett színpadra a Comic Con-on, egy évvel sorozatuk, a Lost sok vihart kavart fináléját követően. Már maga a belépő sem volt mindennapos - Cuse birodalmi rohamosztagosnak öltözve, Lindelof egy Dharma-kezeslábasban…..
jed 2011.07.25 12:04:16
@jed: BlackBerry?
IDDQD Bezár a PC Guru 2011.07.08 13:56:00
Úgy tűnik, most már hivatalos, amit a zuhanyhíradó suttog pár hete: a német Motor Presse kiadó megelégelte a veszteséges működést és kivonul Magyarországról, pár magazinját átveszi más cég, párat meg bezárnak. Utóbbi kategóriába esik a PC Guru, az egyik legrégebbi magyar…..
Zöldfűszeres vietnámi nyári tekercset kínáltunk. Amellett, hogy különleges, nyári falat, ázsiai ízbomba, és ezt a tekercset is a vendégek szeme előtt, frissen készítettük el. Ha megnézted a képeket, olvasd el ezt is: Blogkóstoló - mi is ott leszünk  ..
Az elmúlt évek egyik legviccesebb sorozatát újította be a Comedy Central, mégpedig az NBC Parks and Recreation című, áldokumentumfilm-stílben forgatott sitcomját. Az Indiana állambeli Pawnee városrendezési osztályának egyik részlegén játszódó komédiát főleg azoknak…..
jed 2011.01.27 13:17:30
Igen vegyes fogadtatásban részesült Ricky Gervais szerintem zseniális produkciója a hétvégi Aranyglóbusz-gálán, amiről a visszafogott kritikusok azt mondták, hogy "odamondogatós" volt, mások szerint "gonosz és aljas hangnemű", Gervais rajongói viszont egyszerűen…..
Én ugyan megkockáztattam az az épületes kijelentésnek egy kérdőjelet, de eredetiben bizony kijelentés volt, Billy Bob Thornton, közepesen ismert, viszont Oscar-díjas hollywoodi színész-rendező-forgatókönyvíró-angelinajolievoltpasija mondta a Daily Telegraphnak adott interjújában.…..
Abcúg 80s! POFI, POPSI, DIDI 2010.10.31 21:30:00
SZÉPSÉGEK ÉS SZÖRNYETEGEK Mit tagadjam, 85-ben bitangul be voltam indulva Kalmár Zitára. Noha tudtam, úgyis hiába. Egyrészt nyilván elhajtott volna, ha a közelébe jutok és próbálkozom, másrészt már együtt éltem a leendő feleségemmel. Hogy ki is ő tulajdonképpen? (Nem a…..
jed 2010.11.03 20:32:23
@Androsz: Kruppa Judit volt a második helyezett.

Még Kővágó Krisztát imádtam, ha jól rémlik, a BB italok reklámlánya volt, meg egy időben R-Go gida is, a közelben lakott, megvesztem érte.
jed 2010.11.03 20:34:39
@jed: Fasz vagyok, két külön csaj, de megvesztem mindkettőért. :)
Áll a bál Dél-Amerikában, pontosabban Peruban, ahol országos felháborodást keltett a Modern család című sitcom Gloria nevű szereplőjének egyik beszólása, miszerint a peruiak elmaradott, korlátolt, erőszakos népek, és nehogy már őt, kolumbiai létére hozzájuk hasonlítsa a…..
jed 2010.11.02 15:49:35
@carpenter: Az nem a Desperate Housewives-ban volt? Vagy ott is.