Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teddy Beer

0 bejegyzést írt és 932 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Operás kérdőív 2017.04.24 18:14:11
A hétvégén indítottam egy kérdőívet, hogy a desktop blogos kommenteknél kicsit átláthatóbban felmérjem a kívánságlistát. A kérdőívben szereplő feature-öket elsősorban a desktop blogos előzményekből gyűjtöttem. Van köztük kisebb is, nagyobb is. Ha valami kimaradt, írjátok le kommentben, és…..
Teddy Beer 2017.04.25 07:47:11
Mi?
Én is használom az ASP.NET Core alkalmazások Ubuntu alatti kipróbálásakor, jelentősen könnyebb, mintha egy virtuális gépet kéne feltennem. Egy jó összefoglaló Hanselmann-tól: Setting up a Shiny Development Environment within Linux on Windows 10  ..
Magyar Opera A pudli és az Opera 2014.10.21 18:56:32
Az elmúlt napokban igen nagy visszhangot kapott informatikai körökben a POODLE nevű biztonsági hiba, ami a fél éve felszínre került Heartbleedhez hasonlóan szintén a biztonságos(nak hitt) HTTPS technológiát érinti. Mi az a POODLE? A Padding Oracle On Downgraded Legacy…..
Teddy Beer 2014.10.27 14:19:20
@penge™: A zárt forrás örömei.
A mai napon (számomra) váratlanul megjelent a böngésző új stabil kiadása. Lássuk a jóságokat! Könyvjelzőkezelő! (Igen, még mindig sok hiányosság van benne, de a legtöbb felhasználónak már így is kielégíti az igényeit.) Kipróbálható az új kezdőlap. (Egyelőre még a…..
Teddy Beer 2014.10.16 09:43:10
@Nekomajin: A 12-ben ez még rém egyszerű volt. sadpanda.jpg
Teddy Beer 2014.10.17 12:25:00
@Nekomajin: Micsoda érv vazze.
Az új Opera egyik, sokak által hiányolt funkciója a képek metaadatainak megtekintése. A Classic Images nevű bővítmény ezt is megvalósítja. Amit tud: A képre jobb gombbal kattintva, a helyi menüből megnyithatunk egy felugró ablakot, ami elárulja nekünk a kép metadatait.…..
Teddy Beer 2014.09.15 10:23:26
Főbb újdonságok A Mac-es kiadás mostantól 64 bites összeállításban is elérhető. (Egyelőre nincs hír arról, hogy Windowsra mikor várható.) Az új kezdőlap mostantól alapértelmezetten engedélyezve van a flags-ben. További újdonságok Elindították a megosztáshoz…..
Főbb újdonságok A Developer csatorna mostantól developer néven fut. (Igen, kisbetűvel.) Ezzel párhuzamosan a Next is át lesz nevezve bétára. (Ez látszólag egy újabb felesleges marhaságnak tűnik, viszont nem az, mert nagyon sok felhasználót megzavart a nagybetűs Next jelzés. Azt…..
Teddy Beer 2014.08.31 11:57:41
@Nekomajin: Itt még lehet nyivákolni (bár igyekszel te is elcseszni ezt a lehetőséget is) az operás szutyok oldalon már nem olyan egyszerű, vagy kegyetlenül telibeszarják. Kösz opera, neko.
Teddy Beer 2014.08.31 12:41:37
@Nekomajin: És téged ez miben zavar? Ennyi erővel te is trollkodsz. Nyugivan kenobi.
Teddy Beer 2014.08.31 13:42:30
@Nekomajin: Mert hülyeséget kérdeztél?
Manapság jogos igény, hogy az ember azonnal értesítést kapjon, ha új levele érkezik. Erre több módszer is létezik. Például a következő stabil verzióban bemutatkozó fül előnézeti képek segítségével gyorsan rápillanthatunk az email fiókunkra, ha az meg van nyitva egy külön…..
Teddy Beer 2014.08.23 12:22:59
Főbb újdonságok A könyvjelzőkezelő mostantól alapértelmezetten engedélyezve van a flags-ben. (Fontos, hogy még nem funkcióteljes! Például a gyűjtőlaphoz hasonló tartalomalapú keresés az egyik fejlesztő szerint bele fog kerülni.) További újdonságok Tovább folyik a…..
Teddy Beer 2014.08.23 12:19:33
@Cawington: Ott szinte mindig hamarabb van 65 bites.
A mai naptól kezdve a fejlesztői kiadásokról szóló bejegyzések új szerkezetet kapnak. Főbb újdonságok Asztali értesítések (A notification API segítségével a weboldalak és a bővítmények értesítéseket tudnak megjeleníteni akkor is, ha nem az Opera az aktív ablak.…..
Teddy Beer 2014.08.09 05:06:30
Teddy Beer 2014.08.13 13:31:27
@csakugycsakugy: Hát persze, meg vannak a jófiúk, meg a rosszfiúk, a Föld meg lapos. Azért ennyire nem egyszerű a képlet. Az igazság az, hogy az összes böngésző alapvetően szar. Ez nem vélemény, csak egy n+1 ratyi ítélet, de az elmúlt évek szerencsétlenkedései a gpu-s gyorsítással, html5-ös hülyeségek behozásával éppen a presto használhatóságát (meg egy halom kőkorszaki bugot) sikerült leszarniuk, így azt lehet mondani, hogy a szitu, bizonyos szempontból évek óta ugyanaz. Ha azt nézem, hogy a 7-es opera, 10 éve milyen tré volt, az ie6-hoz képest azt kell mondjam, hogy a mostani 12 egész klafa.
A linuxos közösség lehányása (ami akárhogy nézzük, még ma is fennáll) pedig különösen gáz, mert techie réteg és annak ellenére menő volt, hogy nem foss. Az hogy én az a fajta vagyok, aki az operában a widgetektől, az unite-on át a bittorrentig minden apró porcikáját kihasználtam az egy dolog. Az igazi operás, az új vezetés megjelenése óta megszokta hogy a képébe vizelnek. Az új "operás" soha nem fogja megérteni milyen cutting edge volt ez a böngető 4-5 éve, ami miatt minden versenytárs gépén ott figyelt a piros O.
Egy kicsit sokáig kellett várni az újabb stabil kiadásra, de végre megérkezett. A 23-mas verzió ugyan még nem tartogat annyi újdonságot, mint a 24-es, viszont az előző két verzióhoz képest látványos a fejlődés. Lássuk! Az első szembetűnő változás a címmező jobb szélét…..
Teddy Beer 2014.07.29 22:04:55
@Nekomajin: "De már muszáj volt váltanom, mert a fb annyira lassú volt a régin, hogy megőrültem"

Én mobil nézetben nyomom. Kicsit tápos, de jobban hasít, mint bármin az asztali kék ganéjuk és nekem így is elég a csoportjaim megnézéséhez. Dumálásra és megosztásra meg ott a jó öreg irc, meg persze a mail.
Bár a 24-es verzió több hasznos fejlesztést is hozott, ezeknek csak egy része kerül át a Next ágra. Fül előnézeti képek (HiDPI módben egyelőre le van tiltva, mert nem elég szép, de engedélyezni lehet.) HiDPI megjelenítés Windowson is (A böngésző automatikusan felismeri a…..
Úgy drukkoltam, hogy Van den Bosch Sydney fejére kerüljön a korona a Magyarország Szépe végén, és a mezőny messze legmenőbb nevű versenyzője vonuljon majd kalocsai mintás, pántlikás menyecskeruhában a Miss World vagy Miss Univerzum döntőjében, ahol persze soha nem fog nekünk…..
Teddy Beer 2014.07.22 00:21:47
A mai kiadás két korábban megjelent funkció polírozásáról szól. Az előnézeti képek (tab peek) több javítást is kaptak. Változtattak az időzítésen is, ezért a normál fülváltáskor már nem villan fel az előnézet, mire lenyomjuk az egér gombját. (Az egyik fejlesztő…..
Teddy Beer 2014.07.04 12:06:32
@Nekomajin: De, kezdjük el! www.youtube.com/watch?v=FO7CYOCnztU

"st is ki lesz adva több disztribúció alá is,"

Ennyi idő alatt ennyi? Látszik hogy nincs core team, csak néhány billpüffögtető gyakornok, meg egy "meg nem értett zseni" a cég élén. A blink meg szr!
Végre! Funkciók! Úgy látszik, hogy az Aura utáni fejlesztések kezdenek célba érni, ugyanis a mai összeállítás több apró újdonságot is hoz. Ezek ugyan még nem könyvjelzőkezelő vagy szinkronizálás szintűek, de csak ebben az összeállításban több újdonság van, mint a…..
Magyar Opera Opera 12.17 2014.04.23 15:01:42
Az előző bejegyzésben megénekelt OpenSSL hiba miatt a régi Windowsos Opera kapott egy biztonsági frissítést. A hiba csak és kizárólag a Windowsos kiadás automatikus frissítőjét érintette, ezért a Maces és Linuxos kiadás nem frissül. A hiba javítása közben találtak egy másik…..
Teddy Beer 2014.04.25 11:20:20
Itt nem kapott frissítést.

@ZeGa: Szar, de csak neki. Há' ja.
Hiába a hamis, szép szavak, a hazug ígéretek és irreális illúziók: a világ urainak és egyúttal fő gazembereinek - Putyinnak, Obamának és társaiknak - eszük ágában sincsen az olaj helyett egy élhetőbb, alapvetően megújuló energián alapuló, villanyhajtású motorizációra…..
Teddy Beer 2014.04.25 11:07:08
@nagyfeszültség: Egy kis sör jót tenne neki.
Bizonyára mindenki hallott már az OpenSSL szolgáltatás Heartbleed nevű sebezhetőségéről az elmúlt napokban. A technikai részletekbe nem megyünk bele. A hiba lényegét jól összefoglalja ez az xkcd comic strip. Felmerül a kérdés, hogy az Opera böngésző milyen téren érintett.…..
Teddy Beer 2014.04.23 10:10:04
Nem kis meglepetésre, ma megérkezett a 22-tes verzió első fejlesztői kiadása. Lássuk az újdonságokat: Csendes frissítés (A következő frissítéskor lép életbe.) Kódolás menü (Már az előző verzióban is volt, nem?) Új alapértelmezett témák Chromium 35 Egyelőre ezek…..
Teddy Beer 2014.04.10 11:13:06
@vladimir964: Ráadásul a blink is egy bughalmaz lett. Vak vezet világtalant. Ha lesz spin-offja a hülyék paradicsomának, akkor az opera és a google is kaphatna egy-egy jelenetet benne.
addict Rohadjanak meg a szegények? 2014.04.08 13:57:32
Fuck the poor! Ezzel a feliratú táblával és ilyen szövegezésű szórólapokkal állt ki az utcára a Pilion Trust segélyszervezet, hogy tesztelje a reakciókat. Érdekes végiggondolni, hogy mi mi tennénk, ha ilyennel találkoznánk az utcán. A londoni Publicis reklámügynökség által…..
Ahogy azt sejteni lehetett, a mai napon megjelent a 20-as verzió stabil kiadása. Lássuk, hogy milyen új funkciók kerültek be a 19-es stabil verzióhoz képest: Weboldalak mozgatása a fülsáv, a könyvjelzősáv és a gyorshívó között. (Ez nem egy túl nagy újítás, viszont az…..
Teddy Beer 2014.03.07 11:24:01
@Nekomajin: Legalább egy tesztverzát kinyöghetnének. Ha KDE-en cumi van vele (a fórum alapján), akkor legyen, de emiatt a többi ablakkezelő ne akadjon meg. Eleve így nem lehet tesztelni! Ha pedig ennyire brütal bughalmaz, akkor keresztet lehet vetni a linuxos operára.
A határidő elérkezett. Jövőhét héfőn megszűnik a My Opera portál és email szolgáltatás. Egy korábbi bejegyzésben már részletesen írtunk a változásról és az esetleges teendőkről. Ahogy a fejlesztők ígérték, a fórum egy része (az elmúlt 6 hónap összes topikja és…..
Teddy Beer 2014.02.28 11:47:13
Migrálás: vivaldi.net/blogs/entry/how-to-migrate-your-data-from-my-opera-to-vivaldi

Nem kompatibilis, szóval nem teljes tápértékű, de nekem csak a képek kellenek. Az opera fóruma meg kb. szrt se ér.
Mi az az Opera Max? Egy alkalmazás, aminek segítségével csökkenthető a mobil készülékek adatforgalma. A Max jelenleg csak 4.0-s vagy annál újabb Androidra érhető el, és egyelőre nem is fog megjelenni más rendszerre. A távlati tervekben viszont még az sincs kizárva, hogy akár…..
A 19-es verzió hibajavítása az ünnepek miatt kissé elhúzódott, de végre elérte a stabil minősítést. Lássuk, hogy milyen új funkciók kerültek bele a 18-as stabil verzióhoz képest: Könyvjelzősáv (Most már alapértelmezetten engedélyezve. A használat előtt a…..
Teddy Beer 2014.02.21 11:21:42
Magyar Opera Opera cikkek 2007.12.08 13:57:00
Itt gyűjtjük az Operáról szóló, magyar nyelvű cikkeket, blogbejegyzéseket. Ha kíváncsi vagy, hogy mások mit írnak az Operáról (akár pozitív, akár negatív vélemenyéket), iratkozz fel az Opera cikkek feedre! Láttál valahol egy cikket az Operáról? Írd meg itt, és…..
Teddy Beer 2012.05.30 16:29:55
@awking: Lehet hogy csak a chromium miatt, de én nem látok ilyet.
Teddy Beer 2014.02.19 09:32:40
@LoMAX: Ez a vivaldizé megérne egy posztot itt is. ...meg persze Tetzchner for CEO!