Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Detektív

60 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Értetlenül áll a romák elleni gyilkosságsorozat elkövetésével gyanúsított férfiak környezetének "közömbössége" előtt az a neve elhallgatását kérő, nagy tapasztalattal rendelkező kriminológus, aki néhány hete már beszélt a vélhető tettesek…..
  Koszovóban szolgáló békefenntartóként az átlag katonánál gyakoribb és alaposabb pszichológiai vizsgálatokon esett át a romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottja, Csontos István. Az ilyen alakulatokban szolgálók lelkiállapotát hazatérésük után is ellenőrzik,…..
  A romagyilkosok valószínűleg agresszív, sikertelen, kiegyensúlyozatlan és szociopata személyiségek. A gyilkosságok eredeti motivációja egy régi sérelem lehetett, de az is előfordulhat, hogy kisebbségi érzéseiket és csalódásaikat akarták kompenzálni egy "nagy…..
  Kártérítési pert indíthatnak a titkosszolgálat ellen a romagyilkosságok áldozatainak hozzátartozói, amennyiben bebizonyosodik, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) intézkedéseket mulasztottak el az egyik gyanúsított, Kiss István megfigyelésével kapcsolatban.   Dr.…..
 Lelkileg összetört a 13 éves Tímea, aki életveszélyesen megsérült a romák elleni támadások utolsó merényletében, Kislétán. A kislány, bár egy hónapnyi kórházi ápolás után már a nagymamájánál lábadozik, állapota lassan javul. "Teljesen tönkretették őt…..
 Nem erősítette meg a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azokat a sajtóinformációkat, melyek szerint a cigányok elleni támadássorozat fő gyanúsítottja, Kiss Árpád ott lett volna a kislétai áldozat, Balogh Mária temetésén. A Népszabadság debreceni tudósítója korábban azt…..
 Ficsor Ádám titokminiszter egy reggeli televíziós műsorban azt mondta, hogy éppen akkor hosszabbították meg Kiss István titkosszolgálati megfigyelését, amikor az fegyverbeszerzésbe kezdett. A tárca nélküli miniszter ezzel cáfolta azt a számos sajtótermékben terjedő…..
  Egy korábbi bűncselekményből származó fegyverekkel követhették el a cigányok elleni támadásokat – nyilatkozta Bencze József országos rendőrfőkapitány.   "Az már látszik, hogy azok a fegyverek, amelyeket már részben beazonosítottunk, egy korábbi…..
 Ficsor Ádám, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter határozottan cáfolta, hogy Csontos István a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) beszervezett ügynöke lett volna. A miniszter hozzátette: a keddi szakbizottsági zárt ülésen a KBH munkatársa…..
  Gálszécsy András, volt titokminiszter szerint az NBH-n belül egy „tucathiba” vált a romagyilkosságok kapcsán drámaivá, és nem érti, hogy a szakma helyett miért a jogi osztály döntött a későbbi gyanúsítottak megfigyelésének leállításáról. Gálszécsy úgy…..
 Komoly adósságunkat igyekszünk most leróni a mélyen tisztelt Olvasó előtt. Korábban azt terveztük, hogy minden héten tartunk egy úgynevezett TV-szemlét, amelyben a romák sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozatról szóló heti videókat gyűjtenénk egy csokorba. Azonban…..
  Mint arról korábban már hírt adtunk, tegnap öt órán keresztül ülésezett az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, ahol Ficsor Ádám, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter ismertette az általa elrendelt vizsgálat eredményeit. Most a…..
 Kedden öt órán át ülésezett zárt ajtók mögött az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, hogy a romagyilkosságok utáni nyomozás visszásságairól tájékozódjon. Az összejövetel apropóját egy augusztus 29-én, a világhálóra került állítólagos NBH-dokumentum…..
 Ma hallgatja meg zárt ülésen az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága "a sorozatgyilkosságok sajtóban megjelent nemzetbiztonsági összefüggéseinek hátteréről" szóló tájékoztatást. Simicskó István, a testület elnöke a bizottsági ülést 12 órára…..
 Ha vádat emelnek a romák feltételezett gyilkosai ellen és a bíróság elítéli őket, nagy valószínűséggel életük végéig raboskodhatnak, a segítőikre pedig legalább tizenöt-húsz éves büntetés vár. Az emberölést öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel…..
 Bár több forrás szerint a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja, Kiss István érintett volt a debreceni zsinagóga tóratekercsek őrzésére szolgáló szekrényének 1995 januárjában történt felgyújtásában, neve nem szerepel az üggyel kapcsolatos ügyészségi…..
 Ha egy személytől származó DNS-mintát találnak a gyilkos fegyveren vagy a gyilkosság helyszínén, az még nem jelenti azt, hogy döntő bizonyítéka van ellene a rendőrségnek. Persze érdemes valamilyen magyarázattal előállnia, hogy miért fogta meg a fegyvert vagy miért járt a…..
 A cigányok sérelmére elkövetett, hat halálos áldozatot követelő sorozatgyilkosság négy gyanúsítottja közül az egyik nagy valószínűséggel részt vett a Kislétán augusztusban agyonlőtt Balogh Mária temetésén – legalábbis ezt közölte a Népszabadság debreceni…..
 Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön Nagyatádon, a felújított rendőrségi épület átadása után reagált a romák elleni sorozatgyilkossággal kapcsolatosan a világhálóra került - a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) állítólagos szerepéről…..
  Nyugalomra, az önbíráskodás elkerülésére kéri a cigányságot Lakatos Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigányvajda, akinek nyílt levelét a megyében megjelenő Észak-Magyarország című lap internetes kiadása, a Borsod Online tette közzé…..
 Az infó nem új, hiszen korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Kiss Árpád – aki minden bizonnyal a romagyilkosságok első számú gyanúsítottja lesz – Izraelben dolgozott életének egy rövidebb periódusában. Ezt a nem túl bőséges adathalmazt, most az MTI toldotta…..
 Valamifajta elismerésre vágytak, ezért mindenképpen üzentek volna a rendőrségnek a romagyilkosságok elkövetésével gyanúsítottak - vélekedik Végh József kriminálpszichológus, a HVG-nek adott nyilatkozatában, melyet blogunk most közread. A beszélgetést Csikász Brigitta…..
  A HVG-nek és a Heti Válasznak adott nagyinterjú után, az Origonak nyilatkozott Bencze József, országos rendőrfőkapitány, a romák elleni támadásokkal kapcsolatban. Az alábbiakban a dr. Gergely Zsófia által készített beszélgetést adjuk közre. Hangsúlyozni kell azonban,…..
  Néhány napja a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bejelentette, hogy a korábbi vádakkal szemben, mégsem kilenc, hanem nyolc romaellenes támadással gyanúsítják a debreceni Kiss Árpádot, és öccsét, Kiss Istvánt. Mivel a rendőrség nem szüntette meg a nyomozást azon három…..
 Hazaengedték a kórházból azt a 13 éves kislányt, akit édesanyjával együtt még augusztus 3-ra virradó éjjel ért orvtámadás Kislétán, közölte Pénzes Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere. A súlyosan sérült kislány négyhetes…..