Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P mester

4 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tintakönnyek Minden reggel 2011.02.12 19:04:00
minden reggel,pont, mint egy rossz közhely,fogat mos, megfésül a csend,lágy karjával szépen öltöztet,minden reggel,ajtót zárok; ezzel már vége,más világok, más már az élet,ránts vállat; lépj túl az egészen,minden reggel,elindulsz valami kevesebbel,másban találni? csak…..
kívül-belől,leselkedő tanár elől,(mint padban megriadt félénkek)amíg hevülsz,dolgozattól úgy menekülsz,hogy ne írd meg ezen a héten,nemcsak a lágy,korhadt pad csal, nemcsak a vágy,de odataszít a muszáj is,ezért tanul,minden diák oly oktalanul,míg el nem fehérül a száj…..
koszos a föld, s hideg az ég,gátat szabnak, és sose elég,csak vigyen el az álom,a dalok is csak úgy maradnak,nem mi vagyunk a hangokban,csak vigyen el az álom,kell nekünk a magyarázat,a megváltó, egy újabb század,csak vigyen el az álom,mert enélkül mi maradna tán?annyira rideg s…..
Szeretnék egy igen szép Tom Waits számot megosztani veletek; a dalszövegét lefordítottam (középfokú nyelvvizsgám nélkül).Az eredeti szöveg:Hell above and Heaven belowAll the trees are goneThe rain makes such a lovely soundTo those who are six feet under groundThe leaves will bury every…..
Olyan élvezetes, amilyennek kinéz. Szigorúan csak mazochistáknak..
P mester 2010.09.25 12:11:22
@P mester: sry. gondolom másnak is. :D