Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baribaszo

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még annál is nagyobb a baj a paksi bővítéssel, mint gondoltuk! Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy az évszázad legsúlyosabbnak kinéző üzleti buktája ezer sebtől vérzik. Fenntarthatatlanul drága, még a kormány által is módosítani kívánt orosz hitelszerződés, öt év alatt…..
Baribaszo 2019.05.22 14:36:59
@ostvan2: A lényeg az, hogy nem egy nagy és drága beruházás kell, hanem több kissebb. Itt egy cikk:
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2017/08/03/kell-e_nekunk_paks_ii./
Nem fogod elolvasni, ezért a lényeg:
a megújuló és gázos erőművek kombinációja reális és gazdaságosabb alternatívának tűnik.
Egyébbként egy fórumon azt mondták, hogy az áramhálózat átalakításával tökéletesen megoldható lenne a megújulókkal, persze ez is költséges.
És ami a legfontosabb, senki nek akar a háza mellé atomtemetőt. Paks I szemetét elbóviszik a ruszkik. Paks II.-t nem.
idevágó cikk
www.energiaklub.hu/hirek/kicsit-reped-kicsit-ereszt-de-a-mienk-a-puspokszilagyi-atomtemeto-4686
Ha te azt mondod, hogy szeretnél a házad mellé ilyet, hazudsz!
Hidd el más sem szeretne, tehát itt az első patthelyzet.
Baribaszo 2019.05.22 16:52:41
@ostvan2: Nem látom be, hogy miért van szükség Paks II-re. Van pár elavult erőmű amit korszerrűsíteni kell. (nyilván nem helyben, hanem kiváltva) Pl a mátrai lignites. de jelenleg elég lenne CHP technológiára cserélni, és közben fejleszteni a megújulókat. Magyarországon a CO2 kibocsátás 29-30%-át adják az erőművek. Ennek jelentős részét az ilyen elavult művek mint a Mátrai. Ha 30%-kal csökkented az erőművek kibocsátását ami durva eredmény lenne, akkor is csak 10-kal csökkentenéd az egészet. Ez a termászetvédelmi indok kicsit eleve erőltetett egy olyan dologgal mint az atom. 50 évre sem tudtuk megoldani a hulladék tárolását, amikor a hulladék felezési ideje 240ezer év!
magyarnarancs.hu/riport/temetni-nem-dicserni-90460
Ezt sem fogod elolvasni.
Sokan szeretik a divatot leválasztani a művészet fogalomköréről, pedig a divattervezők zömét ugyanaz az erő hajtja, mint minden művészt: az alkotás szeretete. Gondoljunk csak Thierry Muglerre, akinek kreativitása, provokatív couture bemutatói, zseniális darabjai a divattörténelem…..
8bit Gamer Captain Planet 2019.01.01 21:44:27
Kiadó: Mindscape International Inc.Fejlesztő: D.Perry, N.BrutyPlatform: Amstrad CPC, NES, Sega Master SystemMegjelenés: 1991 Stílus: Arcade..
Nemes Jeles László első filmjének az is sikerült, ami korábban még soha: megvan az első magyar Aranyglóbusz, a Saul fia nyerte a legjobb külföldi film kategóriáját. A díjat Helen Mirren és Gerard Butler adták át, és Helen Mirren is kiemelte, hogy ez az ország először nyeri ezt a díjat. Aki átaludta…..
A makettezésnek nem szerettem volna helyet adni az általam tervezett kínálatban, azonban a mai napon a kezembe akadt néhány régi darab.Ezek egy részét még édesapám készített, míg a többit testvéremmel ragasztottuk készre. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a 70-es években még…..
Baribaszo 2014.09.01 10:31:34
Had ajánljak egy kinket:
www.facebook.com/retromuzeum
<A HREF="https://www.facebook.com/retromuzeum" TARGET="_blank">retromuzeum</A>
Itt is főleg játékok vannak, meg pár retro cucc.
Van az úgy, hogy két ember egymástól teljesen függetlenül pont ugyanazt a dolgot találja ki, nem kell összeesküvés-elméleteket gyártani az ilyesmihez. Ott van például Ganxsta Zoltán és zenekarának Helldorado című albuma, aminek pont az a címe, mint a WASP nevű zenekar szintén…..
Villámlik a Karib-tenger felett. Nem úgy, mint a naiv festők képein, cikázva, a viharban ágaskodó lovak mögött, inkább úgy mintha messze, a túlparton, egy jamaikai diszkó tetőteraszán bekapcsolták volna a nagy teljesítményű stroboszkópot. A tengerpart fölé, a sziklafal…..