Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezegyfa

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
December 2-án, hétfőn 19 órára a budakeszi művházba várunk mindenkit, aki javítani szeretne a közlekedési helyzeten. Egy 25 éve Telki irányából ingázó szempontjából így fest az, ami Budakeszin történik. Eördögh Márton írása ..
ezegyfa 2019.12.03 13:13:28
@pottompanna: Láthatóan, érzékelhetően nincs valódi szándék a megfelelő szerveknél a probléma megoldására. A régi főpolgármester aki Budakeszin lakott annyi tellett csak, hogy murvával leszóratta az erdőt, kikerülje a nyeles telke problémás utcai bejáratát. Minden marad így, Budagyöngyétől, Szépjuhásznétól Telkiig állhat a sor, mikor a reggeli buszozók pár százaléka is autóval akar majd járni, meg az újabb és újabb környékre költözők.
A zsilipeléssel egy meghatározott maximumot lehet átengedni ez rövid időn belül kényszerítő erő lesz a probléma magoldására. Vagy tárgyalások és végül építkezés, vagy találnak más útvonalat. Kisebbik baj, hogy erre járnak a nagyobbik, hogy annyian vannak, hogy ennyien ezeken az utakon már nem férnek el.
Rengeteg környékbeli településeken lakó parkolónak használja a Fő utca környéki utcákat, valamint a kirándulóhelyek parkolóit. Szerintem van erkölcsi és cselekvési joga az itt élőknek, hogy megvédjék magukat, kontrollt gyakoroljanak. Itt fizetek ingatlanadót, iparűzési adót és a vásárlásaim jó részét is itt teszem meg.

A jegesedéskor nem az út lett jeges, hanem a fák amiken óriási jégtömeg halmozódott fel. Én itt élek és jártam arra, hatalmas dörrenésekkel szakadtak le folyamatosan az ágak. Rengeteget csupaszítottak ami szintén nem volt veszélytelen.
Budakeszi Dugóhúzó néven indult új civil kezdeményezés, amely a település közlekedési anomáliái közt szeretne rendet vágni. Kezdve a reggelente a főváros felé kialakuló dugóval, hogy a gyökerénél ragadják meg a legfőbb problémát. ..
A forgalmas áruház megnyitása rengeteg autót vonz, és ezzel felborítja a környék eddigi közlekedését. Az önkormányzatnak pedig nincs koncepciója, hogyan lehetne ezt megelőzni – akár itt, akár máshol Budakeszin. Javaslat egy Akácfa utcai lakótól. Ibránszki Tibor írása ..
ezegyfa 2019.09.17 09:32:38
@ecpec831: Budaörsi út-Pátyi út körforgalom nem lenne jó Budakeszinek. Budaörs felől jövők akadálytalanabbul ömlenének a Fő utcára, a beállt/lassú forgalmat fokozná. Fő utcáról a Budaörsi útra kanyarodóknak lassabb lenne, mert megszűnne az elsőbbségük a Budaörs felől jövőkkel szemben, valamint a Budaörs felől a körforgalomba került autók hiába kanyarodnak ki rögtön a Fő utcára a hely szűke miatt a városból kijövőket bizonytalanítja, nehezen lenne megítélhető, hogy kikanyarodik, vagy bent marad a Budaörs felől jövő. Tehát a körforgalom befelé duzzasztaná az autókat. Budaörs felől jövőket értelmetlen gyorsítani, mert attól csak még többen jönnek, Fő utcán még nagyobb lenne a tumultus.
Kezdenek kirajzolódni a „frontvonalak” a volt budai királyi palota rekonstrukciós törekvései körül. Miközben a kormányzat a századfordulón a palotaegyüttes bővítését irányító Hauszmann Alajos építészről programot és egy szakértői bizottságot is elnevezett – kirakva ezzel az irányjelzőt – éledezik az…..
ezegyfa 2015.02.21 13:19:39
@goodjohnwin: és mi lenne a haladó, demokrata, europé? Egy finta pláza? Üveg, vas, beton tucat művészi kocka?
Nem csak Sixx mehet gyárlátogatásra meg tévében szakérteni (bár abban vannak az igazán megdöbbentő pillanatok) most végre eljött az én időm: a stúdióból nézhettem végig a köztévé komolyzenés tehetségkutatójának döntőjét, és azt, ahogyan nagy meglepetésre Lugosi…..
A Földön folyamatosan halnak ki fajok, és születnek újak - ez nem újdonság. Azonban néha két kézzel arat a kaszás a bolygón, és teljes fajok százai, ezrei tűnnek el valamilyen furcsa okból. Az egyik legismertebb ilyen a dinoszauruszok kihalása, pedig közelről sem ez volt a…..
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
JT BLOG Isteni üzlet? 1. 2010.07.18 07:53:44
Ehhez a bejegyzéshez nehéz megfelelő bevezetőt írni, ezért csupán egy kérdést írok le. Van-e esélye annak, hogy Jehova Tanúi szervezete jó üzlet valakiknek? A saját véleményem az, hogy igen. Ezen véleményem okait szeretném összegyűjteni ebben a…..
Nem könnyű a sportfotósok élete - kordonok közé zárva, szigorú felügyelet alatt dolgozhatnak csak a foci vb meccsein. Gundel Takács Gábor utánajárt, hogyan készülnek mégis gyönyörű sportfotók a vb-n.  ..
ezegyfa 2010.07.08 07:16:40
@bestpixel: Azok a profi gépek igencsak gyorsak, gyorsabb mint az MF. A a háló alatti távirányítottakról nem is beszélve. Nézzél meg régi 20-30 éves akció focis fotókat, elég sok életlen még az újságokba is bekerült, mert akkoriban annyit tudtak. Az obik jók voltak, éppen csak a fókuszálás gyorsasága még nem. Be kellett néha érni avval is amivel ma már labdába sem...
A híd lezárása után nagy felhördülést okozott, hogy az ideiglenes átkelőnek kijelölt déli járdán hatóságilag betiltották a biciklizést. A döntés össznépi ellenállást váltott ki a budapesti kerékpárosok körében, akiknek erős hivatkozási alapot adott, hogy az Andrássy…..
f1 Schumacher rámordult Alonsóra 2010.03.27 13:26:00
Megvan a hétszeres bajnok első visszatérés utáni összezördülése. Schumacher szerint a spanyol feltartotta utolsó gyors körén, ezért sem tudott előrébb végezni a hetedik rajthelynél. Az időmérő után Alonso még az autójában ült, amikor a német odaguggolt hozzá, és számon…..
ezegyfa 2010.03.27 17:35:33
@cséb 80: és mikor miatta újra idítottak egy futamot, mert az első kanyarban összetörte az autóját? Akkor is sikerült megtalálni a kiskaput, de mikor legközelebb hasonló volt és Sumi nem volt részese szartak a többiekre, kiestek.
A lábadozó Felipe Massa egy brazil újságnak elmondta, miért nem tér vissza a Forma-1-be a volt hétszeres bajnok.Schumacher a brazil Ferrari-pilóta kidőlése után fogadta el az istálló felkérését, de két hét múlva lemondta februári motorbalesetében szenvedett…..