Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fekete mancs

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Város Mindenkié (AVM) csoportot 2013. február 4-én arról értesítették a kőbányai Gyógyszergyári út melletti erdőben élő emberek, hogy saját építésű otthonaik elbontásával fenyegetik őket. Mint kiderült, a X. kerületi Önkormányzat még 2012 novemberében szólította fel a Fővárosi Önkormányzatot, hogy…..
A hiénák csak erre vártak. Lesik, szinte scrutinize-olják a híreket - és ahogy történik valami, lecsapnak. Falkában, előre, a tények és a háttér ismerete nélkül - elég, ha a gyanú felmerül -, a feleket meg nem hallgatva, azonnal ítélkeznek. Megmondják, ki a tettes, kik a…..
Igen, déli országról van szó, méghozzá Portugáliáról, ahol elég kevés dolog van úgy, ahogyan az le van írva. De ezen már meg sem fogunk lepődni, különösen, ha elolvassuk NK írását. Érdemes, nekem nagyon átjött a „feeling". TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
fekete mancs 2012.12.19 19:05:16
3 évet éltem Lisszabonban és csak megerősíteni tudom az infókat.

A taxisokkal nagyon vigyázni kell, sokszor bunkók, előfordul, hogy nincs náluk térkép vagy GPS és neked kell elregélned az útvonalat (ha nem tudod, akkor ilyen esetben jobb, ha kiszállsz és fogsz egy másikat, mert képesek rá, hogy blöfföljenek) és néha ittasak is. A pincérek szeretik nem észrevenni a számláért kalimpáló vendégeket.

A csótány, az ágybogár (brrrrr netuddmeg!) és a penész mindennapos vendégek a belvárosi lakásokban, szerintem egy dolgot tehetsz: elköltözöl egy viszonylag új építésű lakásba, ugyanis a százéves házak az óceán párájától rohadnak szét, nem nagyon lehet mit csinálni ezzel.

Egy idő után rájöttem, hogy ha boltban, vendéglátásban vagy hivatalos helyen angolul beszélek, komolyabban vesznek, mint a számukra nagyon furcsa akcentusommal. Nekem működött. Már ha épp beszélnek angolul és nem csak imitálják, ami előfordul és elég vicces szitukat eredményezhet. :)

A bankszámlanyitás körül valóban óriási a tortúra, nekem is hetekig eltartott, mire sikerült, úgy, hogy már volt hivatalos munkaszerződésem és lakcímem is (igaz, albérlet).

Szerintem nagyon merev társadalmi szabályok működnek és a tekintély a minden. Nem sokat tudnak az országukon kívüli dolgokról. A társadalmi érintkezés szabályait ismerni kell töviről-hegyire, követtem el olyan hibákat, ami itthon fel sem merül, mint probléma. Például a direkt, cirkalmas bevezetés nélküli tényközlés durva udvariatlanságnak számít és nem értékelik, mint lényegre törő határozottságot. Ha kérdeznek valami személyes dolgot pl. a családodról vagy magánéletedről és te kikerülöd a válaszadást, azzal el is ástad magad, mivel ezzel ignoráltad a közeledést. Üzleti kapcsolatokban is először haverkodni kell és csak utána lehet áttérni a találkozó tulajdonképpeni tárgyára. Munkatársakkal kötelező eljárni vacsorázni, kávézgatni, ide-oda, az ilyen eseményeken dől el, hogy "megbízható" vagy-e. Hogy megbízható vagy-e szerintük, az pedig azon múlik, mennyire vagy képes felvenni a fonalat, mennyi érdekes infót adsz magadról, az életedről, mennyire tudod átvenni a ritmusukat. Ehhez persze jó nyelvtudás kell, mert kurvagyorsan beszélnek. :) Az étkezés egyébként alapvető fontosságú, nem csak maga az evés miatt (bár azt is nagyon szeretik), hanem mert ezek azok a csomópontok, ahol kommunikálni lehet velük. Késést felemlegetni ordenáré dolognak számít, az idővel való kapcsolat sokkal lazább. Érkezz te is később, úgy kevesebbet vársz.. Patriarchális, piramis-szerű társadalom, főleg az idősebb generációk esetében. Sokszor volt az a benyomásom, hogy Portugália kulturálisan jobban kapcsolódik volt gyarmataihoz, mint Európához.

Bár nem költöznék már vissza, de szerettem ott élni, csodálatosan szép és hangulatos hely, hosszú és ragyogó napsütéses nyár, remek ételek és zene, lélegzetelállító természeti és építészeti szépségek... és ha egyszer megtörik a jég, a műmosoly mögött eszméletlenül kedves, kíváncsi, életvidám és jószívű emberek a portugálok.

Ja, és ajánlom az Ondajazz nevű jazzklubot, Alfama negyedben. :)
Baj van, kamerad. Zárjuk le a zsilipkapukat. Mostantól se ki, se be! Fegyveres őröket a parlamenti büfé és a 600 forintos narancslé mellé! Ertsey Katalin izraeli állampolgári is. Izraeli-piréz! (A Barikád már találgatja biztos, hogy a piréz askenázi fajta-e vagy szefárd...) A…..
Előzetes regisztrációhoz kötné Lázár János és Varga István közös törvényjavaslata a családon belüli erőszakot. A Fidesz nőtagozata üdvözölte Varga Istvánt, amikor a folyosón találkoztak. Giró-Szászötven András kormányszóvivő szerint tavaly Magyarországon saját…..
fekete mancs 2012.09.20 11:16:27
  -Olyan sápadt meg beesett az arcod, ez már egészségtelen... nekem azért jobban tetszettél olyan mokányabban. Tiszta csont és bőr vagy, minden rendben van? De tényleg? De tovább már ne fogyjál! Ez tuti anorexia vagy valami hasonló lelki eredetű étkezési zavar. Szerintem menj el…..
A nyolckeres önkormányzat honlapja végre frissül, ez nem szomorú. Viszont felkerül egy új cikk a sétálóutcákról, és hozzá egy fénykép, melyen egy pár sétál a forgalommal szemben az úttesten. Igaz, utóbbi egy szintre lett hozva a járdával, talán csökkentett forgalmú is. De…..
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
fekete mancs 2012.08.11 11:39:13
fekete mancs 2012.08.11 11:52:54
@lac1: nem szemetek, hanem nevetségesek.
fekete mancs 2012.08.11 12:42:05
@lac1: miert, szerinted nem egyforma minden ember? van egy rossz hirem: az a tendencia, hogy az europid alrassz leszallo agban van. 50 even belul kevesebben leszunk meg Europan belul is. a droghasznalat pedig megallithatatlan felulrol torteno beavatkozassal. az altalanos kozerzet javulasaval csokkenne, de ez sincs kilatasban szerintem.
Kapható vagy egy kis múltidézésre? Mondjad. Neurotic-koncert. Én csak kettőn voltam. Az egyik, ami benne van a Rocktérítőben is, de volt egy Almássy téri, amit soha nem felejtek el. Ezen a kettőn voltam, fiatal gyerek voltam akkor még. Elmeséled őket? Figyelj, annyi volt:…..
8ker Kövön üldögélt 2011.10.04 13:39:00
 Terjednek a szabálysértési viccek a neten - és várhatóan egyre több lesz belőlük. Olvasd végig, érdemes!Remélem, tettét megbánta, és soha többé nem tesz ilyet.:)..
Modorosblog Menzán: Az ebéd 1989 2009.10.19 11:54:00
-No kedves csimótáim, mindenkinek megvan a párja? Akkor most az ebédesekkel, napközisekkel levonulunk az aulába szépen, libasorban. Hazemenősök is felállnak, viszontlátásra! -Víííszóóntláátáásra! -Sorakozó, harmadik cé! Indulás, Jokonicsy sem izeg-mozog, igazodik…..
FérjBlog 1. aforizma 2009.09.05 07:56:00
A feminizmus legnagyobb vívmánya a férfi prostitúció elterjedése...
fekete mancs 2009.09.10 13:29:55
Érdekes, hogy az elmélkedős posztjaim jó része valójában iszonyatosan alapvető dolgokról szól. Most például elővettem női énemet, mint egyetlen nőt, aki az én szemszögemből nézi a világot, és elmentem vele utazni, sorban állni, aztán hagytam elgondolkodni: "Mi nők…..
Modorosblog A bohém francia 2009.09.09 12:30:00
-Csigazabálók? Ne röhögtess, kérlek. Van egy haverom, aki nagyon komolyan veszi a dolgokat, na ő konkrétan nem ülne le egy franciával egy asztalhoz. Egy ótvar, soviniszta bagázs az egész koholt nemzettudattal, 300 évvel ezelőtt alig beszélt valaki franciául arrafelé, mindenki…..
Végre a minden fontos kérdést bátran feltevő olvasó. Sziasztok! Természetesen nekem is van történetem, hisz kinek nincs? Én egy 21 éves nő vagyok. Volt egy párom, 24 éves, egy nagyon rendes embernek ismertem meg... Boldogok voltunk, úton a baba, tervezzük az esküvőt, készül a…..
Szálkás Gerenda fantázianevű rajongónk nem volt rest, és egy pofás kis posztot hozott össze nekünk a külföldre szakadtakról. A modoros emigráns A modoros emigráns kb. 2-3 éve dolgozik valamelyik nyugat-európai nagyvárosban. Csak rövid tapasztalatszerzés ill. nyelvtanulás…..
fekete mancs 2009.08.19 18:07:18
@szalkasgerenda: talan mert tenyleg hianyzik? ;)
fekete mancs 2009.08.19 18:37:07
@csirkenyak: nekem portugal faszim volt fel evig, ossze is koltoztunk, nem mukodott. a csaladja kabe ugy nezett ram, mint egy marslakora. csak egy pelda... anyukaja elmagyarazta nekem, milyen elven mukodik a szoszleszedo henger, nalunk, azsiaban olyan biztos nincs. :) nem akarok altalanositani, de szerintem ket kultura osszeegyeztetese joval nehezebb,mint az ember gondolna... persze a nemet es a magyar kultura osszehasonlithatatlanul kozelebb allnak egymashoz,mint a magyar es a latin vilag.
fekete mancs 2009.08.19 20:26:09
@gregorik: csendben megjegyeznem innen delnyugatrol ... oh, igen, a kivandorlok nagy resze a koszegi maganrezindenciajarol meg a masodik keruleti villajabol vandorolt ki... tenyleg jo a humorod :)))