Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Városi Kőbunkó

62 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Eddig mindig csak a Magyar Vasúttörténeti Park különféle színvonalas rendezvényeiről írtam élménybeszámolókat,ami a Budapest 1142 Tatai út 95 szám alatt található meg,de most a kedvenc helyi „éttermemet” fogom bemutatni...     Évek óta járkálunk ide,de sose esett még szó erről a remek…..
    Picivel korábban kellett volna ezt az élménybeszámolómat megosztanom Önökkel/Veletek,de bizonyos "dolgok" miatt nem tudtam folytatni a bejegyzéseimet,többek között ezt se... Most ezt sikerül pótolnom,és biztos nagyon várták már... Hogy mi történt aznap?? Erről olvashat…..
    Most erről a legendákat övező luxusvonatról fogok írni,és bemutatni Önöknek/Nektek,egy újabb kisfilmmel készültem belőle...     Venice-Simplon Orient Express legelősször 1883-ban indult a Párizs-Isztanbul útvonalon,ahol rengeteg híres ember utazott ezen a…..
    Nemrég találtam egy újabb érdekes műsort a TV-ben,amelynek címe: Szex vészhelyzetek,ami igaz történeteket dolgoz fel... FELHÍVOM MINDENKI FIGYELMÉT: NE PRÓBÁLJÁK KI OTTHON! Ha szeretnéd megtudni miről van szó,akkor olvasd el ezt a bejegyzésemet is...   Mindíg…..
    Elnézést most ismét eltekintenék a néhány soros bevezetőtöl,inkább mindjárt belecsapnék a lecsóba... :) ;)Tisztelt Olvasóm! Szeretném örömmel bejelenteni,hogy hamarosan folytatom a posztolást,természetesen eddig sem lustálkodtam,viszont sok minden történt mióta nem…..
Szevasztok! Kérdésem volna! 2008.07.11 17:12:00
Ha kérdeznél vagy javasolnál, itt megteheted a kommentekben! A nagyobb horderejű témákat átemeljük külön posztba, ha röviden el lehet intézni, akkor itt válaszolunk.Fontos: egyszerű hibajelentést ne írj ide, arra való a support kukac blog.hu emailcím. Az ilyen kommenteket…..
Idén már 13. alkalommal rendezték meg a Magyar Vasúttörténeti Parkban a nemzetközi gőzmozdony fesztivált... (Loco Grand Prix.) Különböző országok legjobb vasutasai mérhették össze ügyességüket a következő "versenyszámokban": Sörmenet,tűzoltás,sprint,kisasszonyok…..
Épphogy csak elkezdtem tanulni a fényező szakmát,de valamikor egy flakonos valamit láttam meg a kollégáimnál,ami nagyon egyszerűvé tette a zsírtalanítást... (Korábban hosszabb,időigényesebb volt,de ez forradalmasította ezt a technikát,és jóval gyorsabban végeztünk a…..
Egy havilap hasábjain megjelent cikk hatására "poroltam le" egy két évvel ezelőtti utazás emlékeit,bár kicsit vegyes érzelmekkel gondoltam vissza erre az útra,mert akadt jónéhány kellemetlen perc az asztmámból kifolyólag,de szerencsére a negatívumok mára eltűntek,és csak a…..
Az idén 50 éves mozdonyokkal rendeztek nosztalgiameneteket (V43 1001-es ment a méltán híres miskolci kocsonyafesztiválra,míg az M61 001-es május elején egy balatoni körútra vitte,külön erre a célra a vasútfotósokat... (Sajnos betegség miatt ki kellett hagynom ezt az utazást...) :(…..
Az idén 50 éves V43-as Szili becenévre hallgató mozdonycsaládról olvashat a Kedves Érdeklődő... (Ebből a bejegyzésből minden kiderül majd...) A V43 1001-es villanymozdonyt 1963-ban a németországi Essenben készítették el,majd licencvásárlás után a mozdonyok…..
Európában sok országban okozott nagy károkat a rekord árvíz,amitől "lebénult" a tömegközlekedés minden formája,vagy csak sajnos a járatok terelésével érték el,hogy a város egyik feléből a másikba jusson az ember... Németországban: az Elba folyó,míg Ausztriában:…..
Eddig egyszer volt szerencsém gyári állapotú járművet fényképeznem,és videóznom,de ez most a második ilyen kihagyhatatlan lehetőség volt... Előző nap este gondoltam eggyet,és felmentem az infósztrádára körbeszaglászni (Internet.),hogy mi történt a nagyvilágban,de nagy öröm…..
Első "szezonnyitó" utazásunkról készült ez a kis élménybeszámoló,ami rengeteg érdekességet rejtett magában... Most erről olvashatnak a Kedves Olvasóim... Kiérve a pályaudvarra eleinte egy-két emberke lézengett a nosztalgiára várva,de miután a vonatot betolta az egykori…..
B.László-nak már korábban is volt zenekara a Cipőfűző,majd Nagy Feró hívta meg a frissen debütált Republic együttest,mint előzenekart... Innen kapta a híres frontember Laci a becenevét,hogy Cipő... Szeretnénk köszönetet mondani a Republic-nak mindenért... Most-e sajnálatos…..
  1934-ben született meg az Ezüstnyíl legendája,ami a véletlen szüleménye,ugyanis egy Forma 1-es edzést követő mérlegelésen egy kilóval nehezebb volt a versenygép,mint az akkor megengedett 750 kg. Így veszélybe került a Mercedes csapat autóinak indulása a másnapi futamon,de…..
Sokszor riogattak már a világvégével,először azt mondták 2000-ben,majd nemrég a Maják jövendölése szerint 2012 lesz,de téves riasztás volt! No igen... Sajnos pár éve hunyt el Whitney Houston,Flipper Öcsi,akit mindenki csak így ismert,tavaly pedig Komár László...  Hogy mi…..
Korábban is néztem az Eurosporton a teniszmérkőzéseket,de mivel tavaly nyáron az asztmám miatt alig tudtam kimozdulni itthonról,és nagyon ráértem,ezért ismét rászántam magam erre a remek időtöltésre... Hogy mi sült ki ebből? Most erről tudhatsz meg többet... Az elmúlt…..
  Ezen a hétvégén mindkét nap volt két különböző program a tömegközlekedés barátoknak (Bocsi a hévmániásoktól,és villamosbarátoktól,hogy őket külön nem említem meg,mert igazából tényleg nem lehet a sok emberkéből "bekategorizálni",hogy ki hova…..
Számomra igen érdekes blogbejegyzést találtam a neten még 2010-ben,amiből kiderült hogy minden év október végén (Általában!) karácsony előtti autómodell,és játékvásárt tartanak,ahol viszonylag elég olcsón vásárolhatunk az importőrtől,vagy a gyártótól... (Köszönet a…..
Szeretném azzal kezdeni ezt a bejegyzést,hogy imádom a gőzmozdonyokat,de azért számos dízel,és villanymozdony a kedvencem... (Később foglalkozik ezzel a blogom egy újabb bejegyzéssel...) Most térjünk vissza az időről-időre "feléledő" szoborgőzös elétútjához,erről tudhatsz…..
Végül teljes Indapass leállítás nélkül meg tudtuk oldani az átállást, az egyes szolgáltatásokban lehet pár perc fennakadás még a délelőtt folyamán. --- Néhány perces leállással járó karbantartást végzünk az Indapass rendszeren holnapra virradóra, ezért várhatóan…..
Pont az indulás előtti este náthásodtam be,így kicsit kérdéses volt,hogy bírok-e holnap utazni Linzbe,de szerencsére fél háromkor kiderült,bírom a strapát,viszont egy szemernyit se tudtam aludni az éjszaka... Majd a vonatunkon is rengeteg utastárs szintén ugyanabban a csónakban…..
Ez a nap is eljött végre,már nagyon be volt sózva a hátsónk,hogy végre mehessünk újra a festői gyönyörűségű Ausztriába... Hogy mit láttunk az újabb út során?! Erről olvashatsz most bővebben... Szokás szerint bent várt a vonatunk (11-es vágányon.),mert a szomszédban az…..