Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lacusch69(Sch.Lacika)

0 bejegyzést írt és 249 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár csak egy háborús film. Először megszólaltak a szirénák, majd egyre jobban hallhatóvá váltak a repülőgépek motorhangjai. Az emberek menekülni kezdtek, majd a süvítő bombákat robbanások követték. Néhány perc múlva pedig már csak a szálló por, kigyulladt épületek, és romok maradtak Szombathelyen.…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2019.03.05 11:57:39
@chepunk2: Egyszer majd olvasd el a Coventry-sztorit NEM a győztesek történelem könyvéből. Meg fogsz lepődni...
Lacusch69(Sch.Lacika) 2019.03.05 11:59:32
@Donatus a Jerbiton: Drezdán kívül jónéhány német, japán nagyvárost ért terrorbombázás.
• Az idén kipukkanhat a jobboldali-populista lufi, de baloldali verziónak még vannak tartalékai  • Az EU-nak a jólét emelésével kell segítenie a változást sürgető erőket Közép-Európában, ahol már egy új nemzedék üzeni Orbánnak és a többieknek: ebből most már tényleg elég volt!  • Annak idején, még…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2019.01.09 16:17:02
  A második világháború tengeri harcainak alighanem legismertebb fejezete az úgynevezett Atlanti Csata, a német tengeralattjárók többéves küzdelme az angolok tengeri utánpótlási vonalainak elvágásáért. Bár nem teljesen ismeretlen, de azért Európában sokkal kevésbé van bent a köztudatban, hogy…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2018.08.09 08:45:18
Lacusch69(Sch.Lacika) 2018.08.09 13:44:43
@molnibalage: én ilyenről még nem hallottam.
Olyanról igen, hogy Nyugat-Európában található szövetséges (köztük amerikai) fogolytáborok nem tudnak elszámolni
Hét tenger A legmagyarabb 2018.06.16 12:00:27
  Lezavartunk megint egy évfordulót, ami eddig eszembe se jutott, de valószínűleg ha eszembe jut, se éreztem volna nagy késztetést arra, hogy beálljak a megemlékezők sorába. Eszembe juthatott volna pedig, mert még tavaly kaptam egy fülest, miszerint a Szent István dicsőséges elsüllyedésének…..
Az Osztrák–Magyar Monarchia 140-150 ezer katonája halt meg, esett fogságba vagy sebesült meg teljesen értelmetlenül az 1918. június 15. utáni napokban Észak-Olaszországban, a Piave mentén. Az osztrák–magyar seregek utolsó világháborús támadása több okból omlott össze: az egyik fő tényező a hátország…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2018.06.15 11:40:07
@czerka: A háború simán elkerülhető lett volna, ha II.Vilmos nem akkora barom, mint amekkora volt.
Az angolok szövetséget ajánlottak a feltörekvő Németországnak, a franciák ellenében.
Ezt Vilmos elutasította, hogy majd egyedül (ill. a kisebb szövetségeseivel) is boldogul.
A nagy, üres vízfelületen mindig is komoly problémát okozott a tájékozódás, és a hajó pontos helyzetének megállapítása. Az ókorban nem is szívesen távolodtak el a partoktól látótávolságnál messzebb, és lehetőleg a szárazföldi tereptárgyak alapján próbáltak navigálni. De az újkori navigációs…..
Hét tenger Közlemény 2018.04.10 09:22:49
    Hosszas vajúdás után megszületett végre első könyvecském, az orosz-japán háború tengeri harcairól szóló „Port Arthurtól Csuzimáig”. Akik annak idején látogatták az acélmonstrumot is, nagyrészt ismerhetik már a szöveget, az anyag nagyobbik része az ott megjelent írásokból áll össze, ezeket…..
Sokan azt gondolják, Lázár meghülyült, vagy Orbán így bünteti. Pedig a videója egy tudatosan felépített stratégiára épül. Egyszerű elterelés...
Hét tenger A német Titanic 2018.02.13 10:48:35
  1945 májusának első napjaiban úgy látszott, a háború már lényegében véget ért. Hitler öngyilkos lett, Berlin elesett, a német csapatok pedig -legalábbis a nyugati fronton- gyakorlatilag beszüntették az ellenállást. A hajdani birodalom romjainak irányítását a Führer végakaratának megfelelően a…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2018.02.14 21:39:34
@savanyújóska: Bernadotte közel-keleti tevékenysége nem tetszett valamelyik zsidó terrorista csoportnak (Stern? Irgun? Hagana? Már nem emlékszem).
Rövid úton megölték (mint Lord Guinnest).
Lacusch69(Sch.Lacika) 2018.02.15 09:55:07
@martineden: Tudod, Höss is beismert ezt-azt:
Igen, aláírtam, hogy 2.5 millió zsidót megöltem De éppen úgy aláírtam volna, hogy számuk 5 millió volt. Vannak módszerek, melyekkel minden tanúvallomást el lehet érni, függetlenül attól, hogy az igaz-e vagy sem. "
Lacusch69(Sch.Lacika) 2018.02.28 09:45:12
@Untermensch4: Michael Reynolds az "Acélpokol" c. könyvében (118.o.) megemlíti, hogy a kanadai rangerek a Carpiquet melletti reptér elfoglalásakor elvágták a fogságba esett németek torkát, sebesültnek, egészségesnek egyaránt. (Ő Tony Foster: Tábornokok egymás között c. könyvére hivatkozik (334.o.), egy kanadai őrmester elbeszélése alapján.)
Hét tenger A jégmezők lovagja 2. 2018.01.01 16:25:03
Miután Ausztráliában befejezte az adománygyűjtést, Scott Új-Zélandon csatlakozott ismét a Terra Novához. Itt rakodták be a felszerelés zömét is, közte a 34 kutyát, 19 pónit, és a három motoros vontatót. Az út az Antarktisz felé egyáltalán nem volt zökkenőmentes. A Terra Nova igen erős viharba…..
Hét tenger A szégyen napja 2017.12.06 09:51:41
  Guadalcanal után itt van megint egy újabb második világháborús évforduló, amit nem szeretnék kihagyni. Különösebben ugyan nem vagyok rákattanva az évfordulókra, és nem érzem úgy, hogy minden ilyen alkalommal valami megemlékezésfélével kellene megpróbálni feldobni a blog látogatottságát, de Pearl…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2017.12.15 13:12:41
@Akos Gergely: A Thatch-féle hálóhoz 2db Wildcat kellett 1db Zero ellen.
A két amcsinak képzett kellett lennie és folyamatosan rádiókapcsolatot igényelt, a japónak meg max. közepes szintűnek, hogy ne ismerje fel a csapdát.
Lacusch69(Sch.Lacika) 2017.12.26 16:47:45
@molnibalage: Megerősítem.
Mentem néhány ezer órát Il-2 szimulátorral, és a legjobb BnZ gyakorló mission az, ha Po-2-es (kb.Swordfish) rajokat kell valamilyen vadásszam magasról támadni.
Totál esélytelenek.
Hét tenger Nelson flottája 2017.10.20 12:03:19
  Bár a britek mind a mai napig mélyen meg vannak győződve róla, hogy ők a nagy birodalomépítők, a felsőbbrendű, uralkodásra termett nemzet, a hajdani Brit Birodalomnak mára már a romjai is eltűntek, s a világpolitikában betöltött szerepét és jelentőségét tekintve Anglia úgy tűnik, a legjobb úton…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2017.11.02 18:08:05
@Sigismundus: Nem emlékszem pontosan, talán a "Kamikaze" c. könyvben olvastam, hogy az amerikaiak milyen borzalmasnak ítélték meg a japán fogságban az ellátmányukat. A szerző megjegyezte, hogy ő, japán katonaként is ugyanolyat kapott.
A Nemzeti Közlekedési Hatóság, melynek jelmondata nem kisebb vállalás mint, hogy "Ésszerűség, nemzeti érdek, jogszerűség", az a közigazgatási szerv, amely a teljesség igénye nélkül a járművek forgalomba helyezésével, műszaki ellenőrzésével, átalakítások vizsgáztatásával foglalkozik. Feladatuk…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2017.10.16 10:29:18
@Singerkém: Kicsit beledumálnék...
Féloff ugyan, de tanulságos.
Én nem tuningolgatom az autóimat, felesleges. Az egyik gyárilag az, a másik meg igásló, vagyis felesleges bántani.
Viszont 20évig motoroutam nagy teljesítményű sportmotorokkal.
Ezek többségén a tulajdonos által állítható a rugóelőfeszítés, a húzó- és nyomófokozati csillapítás, a futómű magasság hátul és a kormánymagasság.
Bizonyos fórumról elő lehet bányászni a különféle útviszonyokhoz illő beállításokat, az optimális tapadás és a kényelmi szempont figyelembe vételével.
El fogod sírni magad: bizony, a versenypálya beállításokkal sokkal kezesebbek lettek a motorok, sokkal stabilabbak voltak minden körülmények közt.
Hátulütője az volt, hogy a rossz minőségű (értsd: 4 számjegyű) utakon kényelmetlenül rázkódott.
Erős mondat következik, de sajnos igaz: Őcsény település lakossága szégyent hozott saját falujára.   Történt pedig, hogy egy jó szívvel megáldott helyi panziós lehetőséget teremtett volna néhány menekült családnak, főleg nőknek és gyerekeknek, hogy megszálljanak nála és kicsit kipihenhessék…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2017.09.28 12:15:19
@isapur: Ebből csak az látszik, hogy Te mire voltál alkalmas. Ennyire, amit leírtál.
Meglepő módon nálunk az ügyesebbek (én is) kevesebb, mint egy perc alatt szétszedtük - összeraktuk az AMD-t.
Ez alapnak jó.
Én az első időszakban 3x vagy 4x voltam lövészeten. (Igaz, ebben versenyek is voltak)
Mivel elértem a Kiváló Katona minősítést, a többit a fantáziádra bízom.
Emellett R142 rádióállomás kezelő/műszerész képzést is kaptunk (a polgári, tv szerelő szakmám után nem volt nehéz elsajátítanom).
Persze az olyanok, mint Te, akik a "szarok bele, úgysem érdekel" hamar a fasz másik végén találhatták magukat.
Azok pofáznak legjobban a sereg ellen...
Attiláék egy vagyont hagytak ott az Euronicsban, többek közt egy F energiaosztályú porszívóért, ami nem működik szőnyegen. Nem tűnik nagy fogásnak. Naná, hogy a bolttól a hatóságig mindenhol próbáltak igazságot keresni maguknak. Ebből a hatóság mérsékelten jó ötlet, egyedi esetekkel ugyanis nem…..
Eddigi tapasztalataim szerint a tengeralattjárós történetekkel valahogy úgy vagyunk, mint a gasztronómiában a velős pacallal, a partnerkapcsolatokban a vörös hajjal vagy mint a csapatsportokban a kosárlabdával: nem mindenkit érintenek meg, akiket viszont igen, azok a tűzbe mennének értük. Ezen…..
Rogán végre elismerte: az uniós kvótaper miatt követelik Brüsszeltől a határra felhúzott kerítés árát. A kormány igyekszik úgy csinálni, mintha az EU eddig nem segítette volna Magyarországot a menekültválságban...
Lacusch69(Sch.Lacika) 2017.09.04 11:38:00
@eßemfaßom meg áll: Hagyd már, ő nyilván az olyan hadüzenet nélküli támadásokért lelkesedik, mint pl a '67-es izraeli...
Alagútpatkányok bevetésen A vietnami hadszíntérre érkező amerikaiaknak idő kellett, míg szembesültek a vietkong alagútrendszerek jelentette fenyegetés nagyságával, annak ellenére, hogy a hatvanas évek elején itt tevékenykedő tanácsadóik már tudtak ezekről a komplexumukról, ugyanis a dél-vietnami…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2017.08.14 21:44:51
@Sigismundus: Molnit kérdezd meg (úgyis hamarosan benéz ide...), hogy melyik tárhelyre tette fel Zoli írásainak a zömét.
Más, de témába vágó.
Az Animal Planet csatornán van néha a dél-afrikai kígyószakértő / fényképész Austin Stevens egy-egy filmje.
Az egyik adásban mondta, hogy az angolai háborúban egy vagy két évig (nem emlékszem pontosan) alagutakban harcolt.
  Országszerte másod- és harmadfokú figyelmeztetések vannak, hisz az időjárás meghaladja a 29 Celsius fokot! Hasít a nyár, a fülledt meleg levegő sokkal ingerültebbé, feszültebbé és fáradtabbá teszi az embert! Ebben a cikkben olyan tippeket osztok meg veletek, amelyek segíthetnek, hogy hogyan…..
Megdöntötte a saját rekordját a köztévé híradója, és úgy beleállt a nyár talán legdebilebb ügyébe, hogy láthatóan nem hajlandóak engedni abból a rögeszméből, hogy Németországban polgárháborús állapotok uralkodnak, migránsok tombolnak az utcákon, a rendőrség tehetetlen, itt a vég. Még akkor sem, ha…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2017.07.29 12:49:45
@ColT: írd be a YouTube keresőbe: Leipzig, flüchtlinge
Majd látsz zavargásokat...
Bizonyos dolgokat mintha kiradíroznának a történelemből… Azt mindenki tudja, hogy 1939. szeptember elsején elkezdődött a II. világháborúnak nevezett szomorújáték, azzal, hogy Hitler csapatai Lengyelországra támadtak. De azt már csak kevesen, hogy alig két héttel később egy másik támadás is érte…..
Mostanában egyre ritkában járok pórul kínai termékekkel, köszönhetően annak, hogy alaposan utánanézek mit és hol vásárolok. Mindig elolvasom a termék értékeléseket, megbízható oldalakon vásárolok és betartok néhány alapvető szabályt. (vásárlási tanácsok) Van azonban, hogy néha engem is elcsábít a…..
Hét tenger Az igazi Trapp lovag 2017.04.19 11:55:40
Azt hiszem, a legnagyobb jóindulattal se nagyon lehet olyasmit állítani, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészete különösebben sok nyomot hagyott volna maga után a világtörténelemben, sőt, még a közép-európai történelemben sem. Időnként azonban az emberfia mégis a legváratlanabb helyeken…..
Csinálok magamnak mert az úgy jobb, szebb, olcsóbb, meg amúgyismilyenmár nem? Másik fele, hogy rendes kolbász kilója 3000 alatt nem áll meg, ez így viszont kettő alatt biztosan, füstölés után lesz pontos ár/kg. Nem is beszélve a felhasznált alapanyagok minőségéről, ami bizony nagyon is érezhető a…..
Lacusch69(Sch.Lacika) 2017.03.14 07:49:22
@Duplaxiii: Így van. A hentesek saját cuccai általában nagyon jók, emberi áron.