Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balgos

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rózsabimbó most tudom mit ér, mikor a rózsa-idõ véget ér. Egy késõ láng fénylik az ég alatt: egy száltól lesz a kert hiánytalan. (Balla Zsófia fordítása)  …..
Egy ismeretlen, kongó, nagy szobában, hol néhány szék van és egy zongora, itt mondanám meg, hogy már nem szeretlek, s talán nem is szerettelek soha. S átölelne a kongó ismeretlen, s egyedül maradhatnék, mint a fa,…..
Balgos 2010.12.07 18:15:20
:P
Egyik nap csengettek az ajtómon, gyanútlanul kinyitottam, és két ismeretlennel találtam szembe magam, akik meg akartak téríteni. Nem akartam, hogy feleslegesen pazarolják az idejüket, ezért gyorsan a tudomásukra hoztam, hogy nem itt találják az elkóborolt bárányt, akit vissza kell…..
Balgos 2010.11.26 19:15:13
@Varjú:
Talán ezen is...:

1. Saját társadalmi valóság: a régi világot eltöröltük, most már a szabad piacgazdaság sajátos szabályai az érvényesek. Szakzsargon szintén megvan. Elkülönülés:NAFTA, NATO...
2. Vakcsoport: a gyúlöltek csoportjának a kijelölése az kommunisták/terroristák személyében... hm... az imázsbeli elkülönülést gondoljunk csak az új, francia ruha szabályozásra

3. Disszonancia fokozatos csökkentése:Talán ez a legnehezebb, de gondoljunk bele a "bankmentő" csomagokba etc.
4. Személyi kultusz: "Federal constitutional presidential republic"
5. Hittérítés: Irak, EGK
6. Agymosás:ülj be egy amerikai átlag suliba és rá is jöttél... vagy kapcsold be a TV-t
7. Fantom: mindenek feletti szabadság.

És ez a föld "legliberálisabb" országa."Lehet, hogy ez a hét pont egyfajta örök recept, hogy hogyan lehet embereket totálisan őrült rendszerek követésére rábírni. Gondolatnak érdekes mindenesetre. "

"A történelmet a győztesek írják", és ezzel nem visszasírok bármit is, hanem ...Cogito...
Jeff Hawkins a blogján hozta fel ezt a témát, és szerintem is fontos a jelenség megértése a szcientológusok viselkedésének megértésében.Nem kevés szcientológussal előfordul, hogy kezdi látni a szcientológia valós természetét, de valamiért mégsem fordít hátat az egésznek.…..
Lélekzetem gyorsan tűnőködöt lehell az ablakonhomálya holdja egyre nőahogy magamat faggatom.Mi hozhat még nekem vígaszt?Szerelmem is bogozhatatlan,sugárzik mint a fájdalomés éjjelenként fölriaszt.Kabátom belső balzsebében,éppen szívem fölött a tiszta toll.Rosszkedvem füst ott…..
Idő, örök öreg, ki messze, fennA végtelen szikláján ülsz magadS csak nézed hallgatag, vén bérceken,Hogy az eón, az év, a nap halad.Csak nézed, hogy a tenger és a könny,A vér és víz hogy árad és apad,Csak nézed, hogy vív a fény és a ködS hogy múlik el világ és…..
Egy percre ma Úgy néztem fel a csillagokra én, Mintha bámuló, nagy gyerekszememmel Legelőször tekinteném. Egy percre ma Gyöngyvirágillat szállt át a szobán. Csodálkoztam, mint hogy ha legelőször…..
A csönd elvirágzik levelet hajt a bánat nagy erekkel ne sikolts ne sikolts ne törj meg engem a szemeddel ne feszíts föl a jajgatásra eleven síró kötelekkel száradok húsomban szerveimben belep a halál döngő kék legyekkel…..
Balgos 2009.11.22 22:29:38
Televagyok félelemmel,Gyöngeséggel, szerelemmel.Gyáva vagyok:Én vagyok a legjobb ember.Ha tervezek, majd elválik,Ha gyűlölök, majd elmálikS ha örülök,Örülök mindhalálig.Gyávaságban, őrületbenNem ragyogott senki szebbenS ha szeretek,Nagy vagyok a szerelemben.Ha kétség jön,…..
Balgos 2009.11.07 21:52:24
  A biciklis nem fog kerülni, nem fogja tolni: a biciklis az arra megy, amerre a legrövidebb. Vélemények az azonos című írásunkról...
Balgos 2009.08.19 13:43:44
Elsőnek is jó a cikk.

Mint főképpen Biciklivel közlekedő fél írnám: jó lenne ha gyalogos, biciklis, és minden jogosítvánnyal rendelkező egyén megtanulna közlekedni, illetve figyelmesen, toleránsan közlekedne.

Biciklisként, utálom az összes olyan biciklist aki a piroson áthajt, de azért érdemes lenne a KRESZ-t is átnyálazni: pl.: előzés,mondjuk azt hogy szabályosan nem tudunk előzni illetve minket megelőzni sem tudnak; egyirányú utakra menetiránnyal szembe lévő behajtás biciklivel, ötletnek jó de aki kitalálta nem sokat ült biciklin és sztem autóban is csak úgy hogy ott volt rajta a megkülönbözető jelzés, életveszélyes.

Amit legjobban hiányolok az a figyelem, és a türelem, tudom a mai világban mindenki siet(szerencsére én nem ész nélkül),de mindenkinek figyelmébe ajánlom a múltheti élményemet Blaháról tekertem ki Gödölőre többször is ,és az út alatt 1út/3 majdnem baleset volt az átlagom. Vicces az hogy mindegyiknél rajtam múlott hogy szabályosan közlekedve agyoncsapatom-e magam vagy nem, de a legszomorúbb az volt hogy 90 % bicikliúton közlekedtem és arra merőleges utakról szabálytalanul közlekedő autósok ütöttek volna el. A sofőrök vegyes felhozatalt mutattak, kamionostól,a két kisgyermekes családapáig . Országúton érdekes módon, nem volt ilyen probléma.(bár pár napra rá olvastam egy bringásról hogy valaki ráhúzta az autót, eredmény egy év fekvés)

És a rongálás... értelmetlen, akkor is ha irritál, hogy esetleg másnak jól megy ,akkor ne öljük már le az ő teheneit is...

Szóval sok türelmet, én is az vagyok, autóval is.És a tömegközlekedés nem olyan rossz, sőt Európa nagyvárosaihoz képest kiemelkedően jó a pesti tömegközlekedés(tapasztalat).