Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stebe77

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mosolygós lányok a tovább után ..
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
Elég érdekesen jogértelmezéssel tartja vissza a vevő a vételárat az alábbi történetben. A Zugügyvéd is úgy érzi, hogy ez egy ügyes lenyúlási trükk. Tisztelt Zugügyvéd ! Kíváncsi lennék a hozzáértők véleményére, illetőleg tanácsot kérnék a követendő taktikára…..
Nem rendzavarók, garázdák és károkozók azok az ellenzéki honatyák, akik tavaly februárban elkezdték bontani a Kossuth téri kordont, így döntött a bíróság. Az indoklás szerint a képviselők nem a rendőri intézkedést akarták ellehetetleníti, pusztán egyet nem értésüket…..
Bűncselekmény hiányában az illetékes német bíróság megszüntette az eljárást 96 magyar hentes ellen, akiket még 2005 áprilisában vettek őrizetbe a német vámőrség kommandósai. A bíróság szerint nem embercsempészek juttatták őket Németországba, és az sem igaz, hogy…..
A mostani történet is tipikusnak mondható sajnos, a Zugügyvéd régebben nap mint nap találkozott más nevében felvett, bedőlt hitelekkel. Úgy látszik nincs elég intő példa, sokan sajnos még a kezesség veszélyeivel sincsenek tisztában. Tisztelt Zugügyvéd! Elég kacifántos az…..
A Házasság vagy szerződés bejegyzéshez érkezett az alábbi igencsak szakmai levél. Talán érdemes megfontolni a tapasztalt kolléga tanácsait. Kedves Zugügyvéd! Közjegyzőként jelentős számú vagyonjogi esettel találkozom nap mint nap, ezért éreztem késztetést arra, hogy én…..
A lakásvásárlás tipikus csapdáit írja le a következő történet. Sajnos a bankhiteles  adásvételi szerződések  esetében néhol a  bankok rugalmatlansága miatt mind a vevő, mind az eladó, mind az eljáró ügyvéd veszélybe kerülhet. Kedves Zugügyvéd!…..
A Zugügyvéd egyre több olyan esettel találkozik, hogy a házastárs a másik fél tudta nélkül nagy értékű kötelezettséget vállal, esetleg adótartozást halmoz fel, majd hirtelen lelép, és a másik félen hajtják be az adóságot. Sajnos kevesen vannak tisztában a Csjt. azon…..
A Zugügyvéd a tegnapi Népszabadságban fedezte fel ezt a cikket az éhes ügyvédekről, és nagyon kiváncsi lenne, hogy az önképzést milyen vizsgarendszerrel ellenőriznék. És az is kérdés, hogy a szakmai alkalmatlanság megállapítását nem a piac önszabályozó erejére…..
Úgy látszik az APEH azért sem hagyja magát.  A Zugügyvéd már olvasott nyilatkozatot APEH vezetőtől, hogy a vizsgálat során képviselőként eljáró – szerintük etikátlan – ügyvédek ellen lépéseket tesznek, de már akkor sem akart hinni a szemének. És sajnos…..
Az alábbi levél egy igen elfoglalt kollégáról szól, akinek valószínű annyi munkája van, hogy dolgozni sincs ideje, nemhogy az ügyfelét visszahívni, a cégbírósággal állítólag faxon kommunikál, miközben az ügyfelének ketyegnek a járulékok. Ügyfélkezelés felsőfokon, ha…..
stebe77 2007.08.29 15:59:15
A Zugügyvédnek az egyik ide beküldött, vagyongyarapodási vizsgálatokról szóló levél, és a hozzá tartozó kommentek  adták az ihletet ehhez a ma megjelent cikkéhez, amit most megoszt a blog olvasóival is. Egy kis ízelítő:Ha nem tisztázzák megnyugtatóan a jogszabályi…..
Az Index írása szerint egy neve elhallgatását kérő ügyvéd tavaly megfordította a szokásos menetrendet a szokványos parkolási perekben. Folyamatosan kérdezett, és hagyta, hogy a Centrum Parkoló Kft.-t a bizonyítási kötelezettség kivéreztesse. És jogerősen nyert. A per végére…..
A Zugügyvéd az egyensúly kedvéért kiemel egy hozzászólást, amelyet egy rendőr írt be Zsanett ügyben. Szívesen vennénk több észrevételt a másik oldalról is, jó lenne tudni, hogy hogyan látnak a rendőrök bennünket, gyakran vétkező állampolgárokat. Olvasom ennek a…..