Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xaba99

271 bejegyzést írt és 2258 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2017 őszén érkezett róla az első jelzés a Járókelőre. Azóta csak a baj van. Volt már helyszíni szemle, készült róla jegyzőkönyv, járt kint a tévé és legújabban azt is megígérte a Fővárosi Önkormányzati Rendészet (FÖRI), hogy hamarosan kezdeményezik az elszállítást. Az amerikai rendszámmal ellátott…..
Kicsit késve, de jöjjön a már megszokott tapogatási segédlet a Harry Potter szériához :). Percival Graves csak egyszer szerepel egy dobozban, így még nehezebb lesz kitapogatni :(. Sok sikert a keresgéléshez! ..
Ezeket motoros szólásokat, mondásokat már biztosan hallottad, sőt lefogadom, hogy jópárat már te magad is használtál. Vannak köztük oltári nagy baromságok és hatalmas igazságok is. Ki így, ki úgy értelmezi. Lássuk hát az én szubjektív értelmezésemben mit jelentenek ezek az…..
xaba99 2018.07.25 09:57:16
@Up!: Tudom, de gondolom, hogy akik azt mondják, hogy a robogó nem motor, azok nem a 650-es Burgmanra gondolnak, hanem az SMKP-kra.
xaba99 2018.07.25 16:12:50
@ceruzah: Lehet, hogy kicsit félreérthető voltam, olvasd el, amit kettővel alá írtam.
Gábor ügye első, második és sokadik ránézésre is tiszta sornak tűnik: elköltött a bankszámlájáról olyan pénzt, ami a banké volt, az meg kéri vissza. Nyilván. És még nyilvánabb, hogy itt a jóhiszeműen költöttem el valószínűleg nem lesz túl sikeres védekezés. De mit…..
A HR-es állásinterjús szokásokat sokszor éri az a kritika, hogy színház az egész, és nincs is értelme. Leginkább az alábbi kérdések miatt gondolja ezt sok álláskereső – és ezek esetében egyet is kell értenem velük. Állásinterjú-stratégiákkal azt tanítom nekik, hogy ezekből hogyan lehet kimozdítani…..
xaba99 2018.07.09 17:17:34
Sok reptéren jártunk már, sok furcsaságot is láttunk, zongorától kezdve bódé terminálig minden fogadott már bennünket. Volt azonban három olyan reptér, amelyek annyira borzasztóak voltak (nagyon nehéz frissen lakkozott körmökel gépelni), hogy megérdemelnek egy külön posztot. Szerintünk ez a 3…..
Június 7-8-án zajlott a "Közös Intézkedés az Aral katasztrófa következményeinek mérséklésére: új megközelítések, innovatív megoldások, befektetések" elnevezésű nemzetközi konferencia Üzbegisztán fővárosában, Taskentben. A konferenciát megelőzően, május 10. és 29. között a Kazah Nemzeti Geográfiai…..
Van abban valami szánnivalóan nevetséges, ahogy bankkártya-kibocsátók, bankok, fintech cégek átlag negyedévente jól leteremtik a derék magyar lakosságot, amiért nem állnak át még többen az elektronikus bankolásra készpénzhasználat helyett. Ezt az átlagember-csesztetést vagy tudományos cikknek…..
 Az élet tele van rejtélyekkel, nem tudhatod mivel találkozol a következő utcasarkon. Lehet összefutsz a kedvenc zenészeddel, a kedvenc youtubereddel, vagy csak egy rég nem látott volt osztálytársaddal, aki elől olyan ügyességgel próbálsz elbújni, mintha életed legkeményebb bújócskáját…..
Amióta kutyánk van, egy új világ tárult fel előttem. Előtte sejtelmem sem volt róla például, hogy létezik még csoport, amely a kisgyerekes anyákéval vetekvő vehemenciával folytat vérremenő csatákat az élet leghétköznapibb eseményeiről is. A négylábúakkal való élet persze tényleg rengeteg…..
Képzeld el azt a helyzetet, hogy meglátsz egy filmet és pont a kedvenc színészed a főszereplő. Mész is át egyből a YouTubera, megnézed a trailert és megcsap az érzés, hogy ezt a filmet tuti látnod kell. Aztán meg is nézed és tátva marad a szád. Na nem azért, mert annyira jó volt, épp ellenkezőleg.…..
Biztosan hallottad már azt, hogy bármit lehet fogyasztani, csak mértékletesen. Nos, még ha van is benne igazság, azért akadnak ételek, melyeket egyszerűbb elkerülni. ..
Friss információ: Arankának és Gyulának sikerült átmeneti időre - másfél hónapra - elhelyezést találnunk egy budapesti családok átmeneti otthonában. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a felajánlott segítséget. A család hosszú távú lakhatása érdekében a kisbaba megszületési után folytatjuk a munkát…..
A parlament döntése alapján - a választások miatt - tavaly korábban kezdődött a kilakoltatási moratórium, és idén tovább, április 30-ig tartott. A meghosszabbított moratórium végeztével újra elkezdődnek a kilakoltatások, mivel továbbra sincsen olyan lakáspolitika Magyarországon, amely segítséget…..
Szenvedélyes szakmai viták sorozata, mély magunkba révedések és sok-sok példa áttanulmányozása után letisztulni látszik bennünk végre a kép: a projekteket nem elég menedzselni ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Bonyolult és minden részletre kiterjedő módszertanokat alkottunk, lenyűgözően komplex…..
Rózsaszínű álmok napi 300 méter autópályaépítésről és a vasvillák kemény valósága kísérte az első magyar sztráda születését...
Nem vega, hanem vegán - vagyis tejtermék, tojás, mindenféle állati eredetű fehérjétől mentes ételek szerepelnek az április elsején megnyílt Veganeeta Home kínálatában. A tulajdonos-gasztroblogger, dr. Árvai Anita mesélt az ide vezető útról és arról, hogy miért hisz abban, hogy ennek az étterem…..
xaba99 2018.04.23 16:02:28
@Szelid sunmalac: Nálunk sem ártana ezt bevezetni. Odáig legalább már mi is eljutottunk, hogy gyümölcsmentes pálinka nincs, és tejmentes tejföl sem.
„Hol csináljak e-mail címet?” Melyik szolgáltatónál? Hétköznapi életünk részévé váltak az informatikai vívmányok. Vannak „dolgok és kütyük”, melyek nélkül a munkavégzés, ügyintézés lehetetlen, ilyen például a mobiltelefon és a hozzá tartozó telefonszám, a személyi számítógép vagy laptop és ilyen az…..
Nemrég írtam a rendszerváltás óta készült legjobb magyar filmekről, most még nagyobb fába vágom a kiskésem, minden idők legjobb magyar alkotásait gyűjtöm össze. Mielőtt beleugranánk a listába, szükséges tennem néhány disclaimer-t, elkerülendő az elkerülhetetlent, ha egy mód van rá, legalább…..
xaba99 2018.04.13 10:00:27
xaba99 2018.04.13 15:11:06
@Gukker:
Utánanéztem:
"Tűéles: reklámokban használt képzavaros kifejezés a "magyar" médiában. Az angol "[needle-sharp]" tükörfordítása, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a magyar nyelvben a késéles és a tűhegyes kifejezések honosodtak meg."

Ráadásul acikkben nem is a kép élességéről vagy minőségéről van szó a kifejezés használatakor...
Sokan kényszerűségnek érzik a panellakásban élést és alig várják, hogy megszabaduljanak egy ilyen típusú otthontól. Vannak hozzá tartozó negatívumok, ehhez kétség sem fér, de nem szabad az élet árnyoldalaira koncentrálni. Lásd meg a szépet és a jót a régi korok masszív monstrumaiban! Oka van annak,…..
Mi is tudjuk jól, hogy a legtöbb férfi irtózik a táskáktól, mert azt gondoljátok az csak a nőknek való. Szerintünk ez egyáltalán nincs így, de ha már táskát nem, legalább pénztárcát használjatok...
B1 BLOGCSALÁD Hogyan szavazzunk? 2018.04.04 12:19:49
Most, hogy olvasom valahol: Bayer Zsolt kilépett a Magyarországi Evangélikus Egyházból, s betért katolikusnak, valamint a brüsszeli Politico azt írta, hogy a választások után Orbán Viktor hosszú börtönbüntetésre számíthat, a közelgő, április 8-i országos képviselőválasztások előtt pár nappal már…..
xaba99 2018.04.05 14:14:24
@Rettegek mert ballib vagyok:
magyaridok.hu impresszum:

"FŐSZERKESZTŐ: Gajdics Ottó"

"A Kádár-rendszerben a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tagja, később titkára és az Ifjú Gárda (IG) szervezője volt."

"KIADÓIGAZGATÓ: Lóczi János"

Ő gondolom a mediaworks-ös Lóczi János lehet.

Hitelesnek tűnnek a linkjeid.

Amúgy a kérdéseimre tudsz válaszolni?
xaba99 2018.04.05 14:19:24
@Rettegek mert ballib vagyok:
Majd az után személyeskedj, hogy a kérdéseimre érdemben válaszoltál.
xaba99 2018.04.05 14:35:08
@Rettegek mert ballib vagyok:
"Te mikor válaszolsz arra, hogy miért tagadsz le egy olyan dolgot, amit Soros csicskása saját szájával vall be, egy interneten felellelhető hangfelvételen."

Majd miután te válaszoltál. Én kérdeztem előbb.

"Egyébként a válasz az, hogy Közép-Európához tartozunk. És legjobb ha így is marad. Ha nem veszünk össze és nem is fekszünk le sem a Nyugatnak, sem az Oroszoknak."

Így van! Lépjünk ki az EU-ból, mondjuk fel a Pask2 szerződést, mutassunk be mindkét oldalnak! Magyarország tipikuson olyan ország, hogy egyedül, szövetségesek nélkül is virágzik a gazdaság!
Az energiatakarékos fényforrások és az egyre terjedő LED lámpák használata során azt tapasztaljuk, hogy a jó minőségű termékeket éveken át használhatjuk. Egy háztartásban évente általában csak pár lámpát kell kicserélni, ezért sokan úgy gondolják, hogy a háztartásokban…..