Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hamilcar

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1886. Idilli családi fotónak tűnik, nemde? A képen a többszörös gyilkos Dennis Dilda látható, akinek megengedték hogy kivégzése napjának délelőttjén még találkozhasson családjával és egy közös fotó is készülhessen. Három órával később felakasztották..
Emlékeztek még azokra az euforikus időkre, amikor 2011-ben az első Főzdefeszten két azaz 2 db izgalmas sör volt a hazai piacon? A Keserű Méz és a Grabanc. Na, azóta lement 16 Főzdefeszt, lett vagy félszáz craft-beer bar és vagy 30 új főzde, az izgalmas sörök számát pedig már ki tudná megmondani...…..
Hamilcar 2018.09.20 23:47:08
Idén is lesz két Főzdefeszt (vagy több is), az első konkrétan június 6-án kezdődik és június 9-én este ér véget!..
Némi feltűnést keltett, amikor pár hete ezt a kis harcos A4-es üzenetet posztoltam, senki nem tudta a megoldást, én azóta kiderítettem, íme a sztori:Pár házra a jogi kartól és az Egyetem tértől éldegélt békésen egy kis belga söröző, a BelD’or. Egészen addig, amíg a ház…..
magyar ízesített félbarna sör Tavasz végén jött ki a Kőbányai Sörgyár a Summer Moment nevű idénysörrel, amiről csak futólag, Tumblr-oldalunkon emlékeztünk meg, de ott sem éppen pozitív előjellel. Bemutatott szinte mindent, ami potenciálisan rossz lehet egy magyar nagyüzemi…..
Hamilcar 2013.11.11 15:47:08
@kieső:
De, az Amstel Goldot is itthon csinálták, a megboldogult Komáromi Sörgyárban.
Hamilcar 2013.11.19 12:44:42
@Borbíró Andris: A Sherwood nem békésszentandrási, hanem győrzámolyi.
Még bőszen tavaszodott, amikor Hutyitól (Hutyán Zoltán) kaptam egy üveg "Imperial Red Ale"-t, ami a Mesél az erdő fantázianévre hallgatott. Azóta "őszbe csavarodott a természet feje", és Hutyi a Legenda Sörfőzde égisze alatt szeptemberben megfőzte a Mesél az erdő éles…..
A huszadik századi sörmarketing elhitette az emberekkel, hogy a sör nyári ital, noha a 15. századtól a gépesített hűtés feltalálásáig kifejezetten tilos volt nyáron sört főzni. A telet azzal töltjük, hogy küzdünk ez ellen az előítélet ellen, de most hogy itt a nyár,…..
Hamilcar 2013.06.18 21:47:54
@Sopronidemon:
Igen, újraindult, de nem a Jäger.
Hamilcar 2013.06.23 20:50:54
@Sopronidemon: Ez a volt Semann sörfőzde. Elvileg a Damjanich úton.
magyar ale Ma szerencsés napja volt a KK-nak, ugyanis premier előtt kóstolhatta a Békésszentandrási Sörfőzde új sörét, ami hétvégén, az 5. Főzdefeszten fog bemutatkozni, a programfüzetben pedig még mint "Csattanós Meglepetés Sör" szerepel. Nos, a meglepetés ma…..
Hamilcar 2013.06.20 15:47:45
@dr. dodó:
Sajna igazad van. Találkoztam az egyik tulajjal. Szimpatikus volt, remélem a következőnél nem lesznek ilyen bajok, de nekem ez a sör volt a Feszt egyetlen negatív meglepetése.
Hamilcar 2013.06.21 22:21:22
@lilakutyak: Bevallom, nem tudom. De ha ilyen ez a típus, akkor kösz, de én nem kérek belőle! Szerény tapasztalatom alapján ez simán ízhiba volt. Ilyen savanyúság nem igazán kerül egy sörbe normál esetben.
Folyékony Kenyér Dühös 2013.05.06 10:34:00
Én személy szerint régóta várok rá, hogy Tibeer, a házi sörfőzőverseny fő szervezője és az egyesület elnöke, megfőzze házi söreinek gerillakiadását. Konkrétan azóta, hogy kóstoltam őket >>>Tibeer élelmiszermérnök és a belga klónokra mozdult rá. Ezt általában…..
Hamilcar 2013.05.09 23:16:16
@alehunter: Hol vásároltad? Engem is érdekelne.
A Főzdefeszt legkedvesebb vendége a rozsnyói Kaltenecker sörfőzde, és annak sörmestere, Kovács László! A Zappa Caféban fogják csapolni a söreiket - konkrétan 4 félét - Rauchot, Maibockot, Chiliset és Meggyest! Alant a rozsnyói riport utánközlése. Rozsnyó felett fekete…..
Hamilcar 2013.01.11 11:22:16
@Különleges Sörök Boltja: Engem konkrétan az érdekelne, hogy No Limit lesz-e? Illetve, ha igen, milyen áron?
Kontár Komlókutató Soproni 2006.06.10 17:43:00
magyar világos sör   Elérkezett az alapváltozat ideje is: az 1895 sikere után a KK górcső alá vette a soproni fapados modellt, az Ászokot, amit most már nem is hívnak Ászoknak, de a mendemondák szerint egészen visszataszító ízzel bír. Népsörhöz képest mindenesetre…..
A szegedi Smooth Café után Pécs is felkerült a kézművessör-térképre! Az augusztusban nyitott Művész Kávézó csak kézműves söröket árul, lehetőség szerint az összes elérhető üvegest és 5 félét csapról, folyton változó kínálatban. A Művész Presszó mindig is Művész…..
Hamilcar 2012.10.08 11:19:59
magyar világos sör Az idei Főzdefeszt egyik leglátványosabb sörpremierje afféle kifacsart tündérmeseként koronázta meg a fesztivál három napját, csak a főszereplője volt képzeletbeli szárnyas leány helyett egy valós, nagydarab, kopasz férfi. A teljes történetet kellő…..
Örömmel jelentjük, hogy a negyedik Főzdefeszt is sikeresen lezajlott, és ismét rengetegen jöttek el, hogy végigkóstolják a magyar sörfőzők újdonságait, illetve régi kedvenceiket. A Főzdefeszt nem titkolt célja, hogy bájos gerillafesztiválból a magyar sörfőzés meghatározó…..
Hamilcar 2012.09.23 07:51:08
@Sörapu: Szerintem nagyon jó ötlet, hogy ezekre a fesztiválokra visztek ki lecsapolt söröket, mert tényleg lehetetlen mindent végigkóstolni, de nem lehetne egy kicsit kisebb kiszerelésben. Elég komoly árat kellene kiadni egy másfél literes adagért, főleg ha csak kóstolni akar az ember. Keserű mézet lehet ugyan kapni fél literesben is, de szerintem a többinél is lenne rá igény!
Én már ugyan voltam nálatok kinn főzdelátogatáson, de természetesen mindig érdekelnek az ilyen lehetőségek, bár a hétközben nekem sem a legalkalmasabb.
Szeptember közepén ismét Főzdefeszt – első hazai kézműves sörfesztivál a Józsefváros szívében. A Krúdy Gyula utca -Mikszáth Kálmán tér – Reviczky utca – Szabó Ervin tér tengelyre negyedszerre vonulnak ki a magyar sörfőzők, hogy megmutassák, mennyire jó tud lenni a…..
Magyarországon talán a régi rendszerben elterjedt általános klasszikus műveltségnek köszönhetően igen nagy népszerűségnek örvendenek a sör őstörténelmének nagy alakjai, közülük is leginkább a babiloniak. Hammurappihoz már volt szerencsénk, és lesz is még, hiszen a Fóti…..
Vétek György minap megjelent HVG-beli cikkében kényes kérdést boncolgat: miért nincsen igazán jó mindennapi ivósör Magyarországon? A kézműves sörfőzők rámozdultak a fesztiválokon jól pörgő hangzatos különlegességekre, mert felfogták, hogy nem szabad a nagyüzemmel…..
Boldogabb világokban a gasztronómia nem csak a gazdagok játszótere. A sörben pedig az a jó, hogy még a felső kategória sem igazán drága. Ennek ellenére eddig csak drága éttermek mertek sörvacsorát tartani – a borvacsoráik közönségének. A Főzdefeszt szerint a jó sör…..
A Főzdefeszt idén sem hagyja kézműves sör nélkül a sörivó népet. A tavalyi fesztiválokon bebizonyosodott, hogy óriási az érdeklődés a magyar kézműves sör iránt, ezért a szerveuzők elhatározták, hogy a fővároson kívül is megmutatják, mit tudnak a sörfőzőink. A 2012-es…..
Hamilcar 2012.03.28 07:19:33
@TonyCaviar: Elárulom, nem 20 forintért ment a címke. Valaki azért veszi meg, mert bizonyos termékek nem kaphatók általánosan és ha az ember kiszámolja, hogy utánajár a címkének, akkor még drágábbra is kijöhet a dolog, mintha a vaterán kényelmesen leüti. Persze ez ebben az esetben szívás, mert én is arra apelláltam, hogy majd megszerzem a főzdéből. De majd csak...
„Miskolcon felnőni jó volt, Miskolc nagyszerű hely, csak tudni kell időben otthagyni” – válaszolta egy miskolci barátom a kocsiban lefelé az első miskolci Főzdefesztre, amikor a szülővárosáról kérdeztem. Amióta Pataki „elhagyta a várost”, a miskolci…..
Hamilcar 2012.03.23 12:27:48
@TonyCaviar:
Érdekes, velünk mindig meglehetősen rendes volt a vörösvári tulaj és a sörük is ízlett.
Friss, ropogós tavaszi reggelen 4 óra alvás és 2 óra vezetés után érkezünk a miskolci Hermann Ottó Múzeumba. Az Avas errefelé a szebbik arcát mutatja, harangláb és borospincék gubbasztanak a hegyoldalban, várják, hogy a nyújtózkodó napsütés átmelegítse a falaikat.A múzeum…..
Hamilcar 2012.03.19 06:26:52
@er.pé ser:
Még korábban valahová megírta az emil elérhetőségét, de nem találom. Megtenné, hogy újra megosztja a fórumon?!
Hamilcar 2012.03.19 12:49:26
@pif: Kösz!
Szombaton Olasz új boltjában, a Csömöri úton a magyar otthonfőzők megtartották az első legális házi sörfőzést. Azaz most először a legújabb szabályozásnak engedelmeskedve előre bejelentették a NAV-nak, hogy ők itt most sört fognak főzni.  A főzés lassú ügy, a…..
Szombat este a SzimplaKertben megkóstoltuk a képen látható hordóérlelt Kortyot. Gyönyörű színe, illata volt, az ízén néhányan megütköztek, mert nem az a fás, barrique-os ízvilág dominálta, amire a hordó alapján eseteg számítottunk, hanem inkább egyfajta vadélszetős…..
Kétségtelen, hogy bennem is működik az ösztön: ha egy kocsma előtt egy ismeretlen sörlogó van, akkor biztos bemegyek megkóstolni – még akkor is, ha nyilvánvalóan valami átcímkézett saját márkáról van szó.Egyre gyakoribb a jelenség: a vendéglátóhelyek keresik a…..