Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maUgly

40 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap este a kortárs garázsrockszíntér egyik rendkívül szimpatikus és termékeny figurája, Timothy Presley állt az A38 hajó színpadára. Presley projektje, a White Fence négyfős zenekarrá duzzadva lépett fel a nagyon szellős félháznyi közönség előtt. Ami elsőre…..
Warpaint & Contrails @ A38 Hajó, 2012.07.08. Vasárnap a nyár talán legelviselhetetlenebb hetének utolsó estéjét a Soundkitchen szervezőcsapat tette kellemesebbé: este hattól a tetőteraszon fél tucat szimpatikus hazai csapat koncertezett, majd utánuk a hajó gyomrában az…..
Zola Jesus, Belle Belle @ A38, 2012. április 7.   Nagyszombat a tűz és a víz felszentelésének ünnepe a keresztény kultúrkörben. Szombat este Zola Jesus (képünkön) és a Belle Belle koncertjein mindkettőre sor került: előbb megkeresztelkedtünk, majd a tűzforró érzelmek…..
Bears – Greater Lakes (Misra) A clevelandi Charlie McArthur és Craig Ramsey duója, a Bears 2006-ban jelentkezett cím nélküli, első lemezével. A debütalbum zúgós indie popja és kendőzetlen szertelensége ugyan nem alkotott maradandót, néhány dal mégis egy sokat ígérő,…..
Cloud Nothings – Attack on Memory (Carpark) A Cloud Nothings a clevelandi Dylan Baldi projektjeként indult még 2009-ben, majd idővel zenekarrá bővülve adta ki debütáló nagylemezét, amely kétségtelenül 2011 egyik legjobb punkrock-korongja volt. Az Attack on Memory című…..
of Montreal – Paralytic Stalks (Polyvinyl) Pontosan tíz esztendő telt el az of Montreal 1997-es debütlemeze után, amikor a legendás Elephant 6 kollektíva zászlóshajója megjelentette mesterművét, a Hissing Fauna, Are You The Destroyer?-t. Meglehetősen hosszú volt az út, amely…..
Real Estate – Days (Domino/Neon Music) Hiába készítette el az Arcade Fire a 2010-es év egyik legjobb lemezét, a Suburbst, van, aki még a kanadaiaknál is otthonosabban mozog a kertvárosok világában. A jelenleg Brooklynban működő Real Estate tagjai hamisítatlan elővárosi…..
Future Islands - On The Water (Thrill Jockey) Baltimore levegőjében egészen biztosan van valami bágyasztó, elvégre nemcsak az álmodozó Beach House, hanem a visszafogott elektronika felől érkező Future Islands is a rákvárosból származik. A csúnyácska férfiak alkotta trió…..
The Horrors @ Dürer Kert, 2011. november 20. Meghökkentően sok jó csaj és valamivel kevesebb helyes pasi gyűlt össze a Horrors vasárnap esti koncertjére a Dürer Kert nagytermében. Ezt részben annak is köszönhettük, hogy az est fő fellépője előtt a hazai tinilányok szívét…..
M83 - Hurry Up, We're Dreaming (Mute) Tízedik évéhez és egyúttal hatodik lemezéhez érkezett a francia M83, azaz Anthony Gonzalez zenei projektje, amely nevét az Északi Vízikígyó csillagkép Messier 83 nevű spirálgalaxisáról kapta. Egy évtized bőven elégnek bizonyult ahhoz, hogy az…..
Hangmás – Ragadozó (Szerzői kiadás) Harmadik lemezéhez érkezett a budapesti klubélet egyik legmeghatározóbb zenekara, a Hangmás. A hazai indie-színtér sötét lovagja a saját maga által felállított tendenciához idomulva ismét két év után jelentkezik új koronggal. A…..
Swans @ Trafó Kortárs Művészetek Háza, 2011.05.21.Teljességgel kizárt, hogy a szombat estére jósolt világvége és a tavaly visszatérő Swans budapesti koncertje véletlenül esett volna egybe. A két esemény voltaképpen tökéletesen kiegészíthetné egymást. Valósággal…..
No Age, Evil Men Have No Songs, Kanagawa @ A38 Hajó, 2011.04.18. Huszonéves, (alsó?) középosztálybeli, fehér, legalábbis a kaukázusi embertípushoz tartozó férfi vagyok. Nem panelrengetegben, és még csak nem is erdei faházban nőttem fel, így nem lettem sem hip-hopper, sem szakállas…..
Lángoló Gitárok Nácik az űrben 2011.04.14 12:03:00
Haunebu – My Father Was A Master Blacksmith (Szerzői kiadás) A történelmi mendemondák szerint a náci Németország több repülő csészealjat is kifejlesztett, méghozzá három különböző méretben, amelyeket aztán Haunebunak neveztek el. A legenda szerint ez a sajátos…..
The Pains Of Being Pure At Heart - Belong (Slumberland) Minden évben, amint beköszönt a tavasz, a világ zenebuzijai is meglágyulnak. Olyan évszak ez, amikor szinte kötelező szerelembe esni, és amihez kizárólag kedvesség dukál. Ha pedig kedvesség és szerelem, akkor szóba sem jöhet…..
J Mascis - Several Shades Of Why (Sub Pop) A könnyűzene történetében aligha tudnánk uncoolabb rocksztárt megnevezni, mint J Mascis, a legendás Dinosaur Jr. bumfordi frontembere. A Joseph Donald Mascis néven született zenész személyében egyszerre párosult az antiszociális geek-ikon és…..
Lángoló Gitárok Szarból várat 2011.03.07 07:40:00
Is Tropical, We Have band @ Trafó, Budapest, 2011.03.05.Szombat este a Nagy Britmánia eseménysorozat keretein belül két igencsak aktuális londoni zenekar is fellépett a Trafó színpadán. Az Is Tropical és a We Have Band tiszteletére a helyet hamar megtelítette a MySpace-nemzedék…..
Lykke Li – Wounded Rhymes (LL) A női előadók számára a legnagyobb nehézség általában az szokott lenni, hogy a vonzó külső mellé velős, művészi értelemben is erős dalokat párosítsanak. Ez, sajnos, csak a legritkább esetben szokott egyszerre teljesülni, Lykke Li esetében…..
Joanna Newsom @ Művészetek Palotája, 2011. 01. 29. Szombat este a kortárs könnyűzene egyik nagy és örök kívülállója, Joanna Newsom lépett fel ötfős zenekarával a Művészetek Palotájában. A kaliforniai folkénekesnő merészen csillogó cipőben és valamivel szolidabb…..
Caribou @ Gödör klub, 2010.12.02. A Selected Sounds nevű eseménysorozat a kanadai Caribou koncertjével vette kezdetét csütörtök este a Gödörben. A rendezvény aktualitását is jól jelzi, hogy a fellépő csapat az idén adta ki legfrissebb lemezét, a Swimet. A kritikusok egységes…..
Klaxons – Surfing The Void (Polydor) Talán a „nu rave”-nek csúfolt képződmény az első, ami a londoni Klaxons kapcsán a legtöbbünknek eszébe juthat. Egy mondvacsinált mozgalom, amely a kétezres évek második félidejében fertőzte meg a gitárhangzástól akkortájt…..
Arcade Fire – The Suburbs (Merge) A Montreal városából származó Arcade Fire mindjárt a 2004-es debütálásával óriásit dobbantott az akkortájt viszonylag sekélyes zenei palettán. A Funeral című lemez vitathatatlanul a kanadai indie rock csúcsteljesítménye. Az ezt…..
Wolf Parade – Expo 86 (Sub Pop) Az elsőosztályú kanadai indie rockot stabilan képviselő Wolf Parade mindig is ékes példája volt annak, hogy két dudás – jelen esetben két frontember – igenis jól megfér egy csárdában. A csapat két dalszerzője, Dan Boeckner és…..
The Whitest Boy Alive @ A38 Hajó, 2010. 06. 22. Kedd este a berlini székhelyű Whitest Boy Alive adott jó kedélyű koncertet az A38 Hajó gyomrában. A zenekar egy igen hosszú turnét követően, a koncertsorozat utolsó állomásaként látogatott el Magyarországra. A tagok több ízben is…..
Robyn – Body Talk Pt. 1 (Konichiwa) Robin Miriam Carlssont a legtöbben csak Robynként ismerik. A svéd énekesnő mindössze tizenegy éves volt, amikor az első dalát írta a színészszülei válásáról, majd egy esztendővel később felénekelte egy tévéműsor, a Lilla…..