Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JanDítě

1 bejegyzést írt és 518 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van abban valami felemelő érzés, amikor az ember a saját sörét issza. Íme hát, megkóstoltam az 51 napja főzött, és azóta érlelt mézsörömet, ami egyesek szerint inkább mézbor, de ez a vita időtlen idők óta zajlik a két tábor között, és soha nem születik egyezség. Tény, hogy kinézetre nem sör, nincs…..
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
JanDítě 2019.12.07 13:09:00
A kormányfő vasárnap bejelentette, hogy 2,5 millió forinttal fogja az állam támogatni az új, 7 személyes családi autók megvásárlását. A program 2019 júliusában indulhat el, de a támogatás részletes feltételeire még várni kell. Most összegyűjtöttük a legolcsóbb szóbajöhető 7 személyes autót,…..
Kocsmablog A sörbírálat alapjai 2018.03.06 10:10:00
Helyszín: SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Időpont: 2018. március 3. Az Első Magyar Házisörfőzők Egyesülete és a Kisüzemi Sörfőzők Egyesülete a Szent István Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszékével összefogva egy félnapos ízhiba tréninget és bírálói felkészítést tartott a közelgő sörversenyek előtt a…..
Sziasztok! Az első éjszaka izgalmakkal teli volt. Nagyjából arra számítottunk, hogy az lesz ami a kórházban volt: eszik-alszik.  Nem, nem ez történt.  Hiába pár napos a pici, azért le kell szögezni, hogy ők is érzékelik a változásokat. Pl. a kellemes 32 fokos meleg kórházból kiviszed a hidegbe.…..
Jön a karácsony, az ajándékozások és a hedonizmus ünnepe. Nagy a tolongás, a gyártók és a nagykerek ontják magukból aktuális ádventi söreiket. Nagyot kell tudni borítani ahhoz, hogy a vevők és a szakma felfigyeljen egy adott sörre. A Békésszentandrási 2013 óta főzi limitált kiadású Esthajnal nevű…..
2016-ban megjelent a sörpiacon egy Budapest-logós lágersör, amiből annak idején kaptam is kóstolót, de az sajnos nagyon gyenge volt. A brand tulajdonosa idén újra megpróbálkozott, mindjárt háromféle Budapest-sörrel. Mivel a Facebookon egy hozzászólásban hangot is adtam annak, hogy nem nagyon…..
JanDítě 2018.10.05 22:39:49
@pif: közben azt is kivégeztem...0 az is :(
Nyolc éve írom itt, a blog.hu jóvoltából, és barátaim segítségével, blogbejegyzéseimet, de azt hiszem a „Nagyon keserű méz” volt az utolsó. Szeretném ha nem így lenne, de erre alig látok esélyt.. Szeretném, de nem hiszek benne, mert azt gondolom, hogy az Indexen belüli csatározások, előbb-utóbb el…..
JanDítě 2018.10.03 22:16:17
@Kovács G. Maláta: előbb-utóbb be, ez nem kérdés.olvastam ma Puzsér gondolatait a pénzgyűjtésről..sajnos igaza van, fel kellene állni és újat alkotni amíg nem jutnak az origó sorsára
  Két újabb MONYO - orosz kollab sört vizsgálunk, a Bakunyin után. Maradt az édes vonal / desszert sör kategória, így a sor viszonylag egységes képet mutat, de minimum következetességet feltételez. A cég dizájnja nemrég teljes arculatváltáson esett át. A fantáziátlan, néha mérsékelten vicceskedő…..
Úgy tűnik, mostanra beállt a rendszer: nagyjából két-három havonta jönnek majd az egyveleg-posztok egymással párhuzamosan, egy magyar, egy külföldi leosztásban. Ez itt magyar részleg, az évszaknak, a kerti partiknak és a szabadtéri fesztiváloknak megfelelően az átlagnál több…..
JanDítě 2018.06.13 07:37:49
@furmintfan: hmm, megint szegényebb lettem egy illúzióval amit nem jól tudtam..bár nézhetjük úgy is, hogy ma megint tanultam valamit.én abban a hitben voltam hogy azért egy üveg bor eláll jónéhány évig( persze megfelelő hőmérsékleten tárolva és nem a radiátoron). aztán miután megírtam a kommentet és nem mobilról kellett pötyögnöm, meg is találtam egy cikket itt a blogon ami pont erről szól. mindenesetre van pár választottam a 2015ös évből, meglátjuk, majd 2033ban írok mit tapasztaltam :)
A század első világégését az I. világháborút többször is bemutatták a mozik képernyőjén, de csak nagyon kevés emlékezetes darab készült ebben a témában. 1930 különösen emlékezetes évszám az I. világháborús filmek életében, hiszen ebben az évben érkezett a…..
A TV2 az RTL után elég nagy spéttel (a Válótársak már a harmadik évadot kezdi jövőre, a Mi kis falunk a másodikat) pipálta ki a fikciós tartalomgyártás heti sorozat címkéjű kategóriáját, de legalább biztos kézzel tette. A Korhatáros szerelem nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál…..
JanDítě 2017.11.23 15:55:23
SERTEPERTE A nagy IPA könyv 2017.11.05 04:29:00
A lengyel Browar Witnica képünkön is látható Lubuskie IPA-ját például, ha már mindenáron be szeretném sorolni valamelyik IPA típus alá, akkor az Imperial IPA-k közé tenném, holott alkoholtartalma nem éri el a 7,5 százalékot, mégis az erős 75-ös keserűérték és az alacsony malátásság leginkább ehhez a…..
A TV2 kissé megkésve ugyan, de rádöbbent, hogy a pumpedgenerációban van potenciál, és Csajok, pasik, Balaton címmel csinált magának egy Éjjel-nappal Budapestet. Olyannyira az RTL formátuma ihlette a saját sorozatukat, hogy ugyanaz a cég fejlesztette ki az eredetijét, mint az RTL sorozatáét. Szóval…..
JanDítě 2017.08.29 10:07:48
@SmittyB: hááhh az kurvajó volt akkor még néztem is, Misi poénjain és kínrímein könnyesre röhögtem magam..kéne egy ilyen sorozat
Magyarországra érkezik a lengyel black metal megreformálója, a Batushka...
JanDítě 2016.11.23 15:49:21
10 és fél órát aludt Világetetett, ami előrevetíti azt a túl optimista utópiát, hogy a szülei előbb-utóbb nem zombiként fogják tengetni a napjaikat, hanem kipihenten, kisimult arccal ébrednek majd. Ez egyébként az összesen 14 hónapnyi próbálkozása alatt már összesen a negyedik végigaludt éjszakája…..
francia szűretlen világos búzasör A KK-t a Kerepesi úti Tescóba sodorta a véletlen, ahol meglepve tapasztalta, hogy a korábban kritikán alulian gyenge sörválaszték gyökeres reformokat élt meg, és a ló másik oldalán találva magát eddig a teljes hazai ismeretlenség…..
Ezen a héten sem marad el a megszokott ajánló rovat, amelyben a régi játékokat gyűjtők számára igyekszem megtalálni az érdekes és szerintem jó áron beszerezhető különlegességeket a hazai aukciós portálok kínálatából.Most is sikerült néhány igazi ritkaságot találnom,…..
Nem kell mást tenni, mint két hétfői hírt egymás mellé rakni...
JanDítě 2016.09.20 10:39:07
@bircaman maxval szerkesztő:
uhh öregem...évek óta követem a balos-jobbos cicaharcot, jókat nevetek a két oldal ostoba szószólóin, néha elámulok mekkora sötétség uralkodik mindkét oldalon és bár hányok a balosoktól( tudom nehéz felfogni hogy aki nem vityesznek tapsol az nem ballib, tudod nem csak fekete meg fehér van az élet ennél picit bonyolultabb és összetettebb)azért a jobboldal szőcsövei messze viszik a prímet ha az ostobaságnak és a kőkorszaki primitivizmusnak kell megnyílvánulnia.az a fajta képmutatás, szervilizmus és köpönyegforgatás amit ti képviseltek gyomorforgató, mindamellett meg kell hagyni csodálatosan toljátok a kormánypropagandát, rendkívül jól megtanultátok a vezértől hogy nem vitázunk csak becsmérlünk és akkor is nekünk van igazunk ha nincs.az évek óta tartó fröcsögésetek közül viszont az utóbbi napokban elszabadult gusztustalan agyfosás viszi a prímet.ránéztem a "weboldaladra"(kérjél már egy kis zsozsót a propagandaminisztertől mert ez már a 90es években is vércikinek számított volna ahogy kinéz) hamár annyira reklámozod, gondoltam beleolvasok legalább egy cikkbe.amit kiválasztottam: A ferencizmus alapjai.te..nem vagyok különösebben vallásos annak ellenére hogy vallásos neveltetést kaptam, bérmálkoztam stb..deez..nektek tényleg semmi sem szent???hogy eljutunk oda hogy orbán baszatlan picsaserege és társaik az 50es frusztált plakátszaggató rokkannyugdíjas fotelkatonái fröcsögnek, utálkoznak a pápára egy olyan emberre aki Krisztus tanításával párhuzamban a megbocsájtásról, a felebaráti szeretetről tanít és arról hogy segítsünk annak aki rászorul..erre jösz te és le mersz olyat írni hogy a protestantizmus elfajzott vallás??és belekevered a liberalizmust és a sátánizmust??és mindezt azért mert a migirikkel szemben mást képvisel mint orbán??ti mégis kiknek képzelitek magatokat???azzal azért legyetek tisztában hogy tőletek a jobboldal normálisabb fele is elhatárolódik és nemsokára amikor számot kell adnotok erről az őrültről amit az országra szabadítottatok..nos, azt hiszem elnyeritek méltó büntetéeteket,mind az ország mind pedig Isten előtt
JanDítě 2016.09.20 16:08:41
@bircaman maxval szerkesztő: köszi a válaszokat...párat én is válaszolnék,hozzáfűznék:ballib vagy ha ugytetszik lipsi kérdéskör: a kérdés csak az hogy a jobboldal miért ballibsizik akkor csípőből és gondolkodás nélkül ha vki nem Orbán szavára tapsol ütemesen?ne mond hogy ez nem így van mert így van!!!soros,gyúúcsány,lipsi ennyi ha nem azt fújod amit ti..
ha az általad említett ballibek kezdék ezt a szócsőkérdést(tegyük fel igazad van) akkor ez feljogosítja a mai jobboldalt hogy ők is ilyenek legyenek?akkor mennyivel jobbak vagy rosszabbak akkor ha ugyanazt csinálják?egyszer egy azóta már nem annyira jó barátommal beszélgettünk és szóba került az a lopáscunami ami jellemzi a mai politikai elitet..a barát ennyit mondott:miért a baloldalnak szabadott akkor nekünk nem??hehe azóta nem is találkoztam vele azthiszem..tehát ez ovoda a köbön,bebebe te is csináltad én is csinálom..egykutya, mehet a levesbe, majd a bitóra mind!!
Propaganda - támogatod,ok..neked ninss rossz érzésed ha ezt meghallod hogy propaganda..nem is tiltakozol ellene..nekem a propagandáról az jut eszembe hogy átmossák az agyat és letolják a torkodon a fost..kb mint rákosi alatt,vagy jelen példa északkorea..lehet támogatni egy véleményt, eredményeket ezek mögé be lehet állni ezt lehet képviselni..de propagandát??ez a történelem sötét fejezeteit juttatják eszembe.
vita/nemvita - na most a jobboldal mikor áll bele, mikor áll ki a nagy nyilvánosság elé???(az hogy a kossuthrádióba az előreegyeztett kérdésekre válaszol az nem vita, az hogy a párttv-n a létező/nemlétező eredményeket sorolják nem vita)mikor nyilatkozott viktor a párttv-n kívül??mikor válaszolt egy "ellenzéki" újság kérdéseire??naugye...

Az Isten szent?és Isten igéje?és Isten földi helytartója?az az ember akit a katolikus egyház mondjuk úgy krémje választ meg??A pápa Isten földi helytartója, azzal hogy gyalózod Istent gyalázod!!szürke altiszt??ugyanmár nem nagyképűség ilyet állítani, mondani magadról??jóhogy nem ti vagytok Isten kinyilatkoztatásai..arról nem is beszélve hogy szétszakadást, széthúzást és gyűlöletet terjesztetek..ez nem hiszem hogy keresztény hozzáállás..olvastál újszövetséget valaha??miről szól??mi lesz a következő?Jézus szapulása aki befogadta és elfogadta a prostituáltakat, a szegényeket?aki fel merte emelni a szavát az elnyomás ellen?aki egyenlőséget hirdetett??aki azt monta szeresd ellenségedet mint felebarátodat??nem, ti nem vagytok jó keresztények. a ti szavaitokban, a ti megnyilvánulásaitokban semmi de semmi keresztény hozzáállás nincs..Ferencke,argentín sómen..azért ehhez kell arc..Istent véded? Isten (ha létezik)nevet rajtad, nevet a hasonszőrű társaidon ha egyáltalán eljut hozzá hogy az ő nevében hogy vélekedtek, de mindegy is higgy benne, akkor tudod mi következik halálod után igaz?az a bizonyos Isten ítélőszéke..majd ott kell elmagyarázni miért gyűlölsz, miért egy elmebeteg gondolatait közvetíted miért csúfolod meg a vallást és azokat az igaz keresztényeket akik épp Isten miatt járnak templomba és nem azért hogy politizáljanak..a valásnak mi köze a politikához egyébként??én azért jártam templomba hogy felfrissüljön a lelkem, hogy választ kapjak bizonyos kérdésekre az életemmel, a létemmel kapcsolatba, hogy könnyítsek a lelkemen ha úgy éreztem hibáztam, hogy útmutatást kapjak..de nem azért a kurva életbe már hogy orbán szavait közvetítse nekem valaki..
JanDítě 2016.09.20 17:06:27
@bircaman maxval szerkesztő: hmm hát ez is egy vélemény....nevetséges és semmitmondó..de vélemény.. a szavaidból, válaszaidból pedig árad az a penetráns nagyképűség ami a hithű fideszeseket jellemzi...ami miatt hánynak az emberek tőletek..és amibe belebuktok nem is olyan sokára.. fogalmazhatnék durvábban is ugye, de nem teszem
Ahogy telnek az évek, az összes rockbanda - még a legnagyobbak is - kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy szépen lassan eljár felette az idő, az általa indított zenei trend lecseng és igen hamar ott találhatja magát a senki földjén. Ilyenkor jönnek a stylistok, a nagynevű producerek és a külső…..
JanDítě 2016.08.31 23:02:42
@parazita666: nekem mondjuk alap a californication..persze kurva jó a blood sugar kölökként az anyámék ágyán ugráltam az mtv-t nézve a give it away-re de a californication..alap..az egyik utolsó sziget amin ott voltam és tényleg élveztem 99ben 18 évesen, az egyik sátorban a scar tisue szólt..az otherside,californication,road trippin...a legnagyobb zenék között a helyük..a by the way meg ennek a megkoronázása..can't stop.rockhimnusz..nem,hazudok, az új album a The Getaway amit kb mindenki lefikázott a pont az i-n, hab a tortán és egy kurvanagy felkiálltójel a mondat végén..