Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikez

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A légi csaták a háborúk fontos elemei - a SteamBirds-ben mi is irányíthatjuk flottácskánkat, hogy megsemmisítsük a gonosz németeket. A térképasztalnál ülve a célunk az, hogy minél kevesebb sérüléssel megússzuk a 15 küldetést, amit a játék csillagokkal honorál. Nem…..
A Home Sheep Home cukiság-faktorban erős. Adva van három, különböző méretű bárány, akiket haza kell juttatnunk különféle akadálypályákon át. Édes zene, aranyos hangeffektek, ötletes feladatok a játék erősségei. Az irányítás viszont nekem gyakran beragadt, és a nem túl…..
A Hoshi Saga két és fél éve nagyon eredeti játék volt, aztán minden egyes folytatással kopott a fénye. A második, de főleg a harmadik rész nem volt már olyan ötletes, és most itt a színes-szagos negyedik részt, ami szerintem a leggyengébb mind közül. A feladat továbbra is egy…..
mikez 2010.01.27 11:43:15
Amikor elkezdtem játszani a Nevermore 3-mal, először a zene vett le a lábamról: pont, mintha Vollenweidert hallanám, gyönyörű, nyugtató és felkavaró egyszerre. Aztán a kis fickó mozgását, ugrálását látva beugrott a nagy klasszikus, a Neverhood, ami ugyan nem grafika, hanem…..
Amikor az Alice első részéről írtam, abban reménykedtem, hogy talán a következő rész hosszabb lesz. Nos, az lett, de nem sokkal. Tulajdonképpen nincs semmi baj a második résszel, csak ez is rövid, és szerintem sokkal könnyebb, mint az első. Ott azért meg kellett izzadnom, mire a…..
Az élet kemény. Van úgy, hogy egy ugrás nem sikerül. Van úgy, hogy ott van az orrod előtt a tuti, és nem éred el. De néha, nagyon ritkán összejön, és eléred. És akkor rájössz, hogy... nos, az élet kemény. (Köszönet Grathnek a linkért.)..
mikez 2010.01.13 22:33:04
Nálam eddig a Continuity az év játéka (igaz, tavaly év végi darab, de én már idén próbáltam ki). Elképesztően ötletes keverése két egyszerű műfajnak, az ugrándozós platformjátéknak és a tologatós kirakójátéknak. Hősünk egy pálcikaember, akivel egy kulcsot kell…..
Kezdjük az év első munkanapját egy magyar játékkal, a Flapo 2-vel. A név ismerős lehet, a játék alkotója, Dobos Bence az első résszel nyerte meg a tavalyi KMK Játékpályázatot. Most ő küldte el a Flapo 2 linkjét a következő kommentárral: „Igyekeztem figyelembe venni a…..
mikez 2010.01.04 13:05:06
Kedvenc elefántunk újra itt van, és a plecsnigyűjtögetés, illetve a pályateljesítgetés után újabb szerepben próbálja ki magát: ötvöződik a négy másodperces játékokkal. Az Obey The Game-ben 14 egyszerű pálya vár ránk, melyeket 4 másodperc alatt kell teljesíteni. Ezek az…..
Az Amateur Surgeon eddig is a flashipar legbetegebbjei közé tartozott, de a karácsonyi kiadással egyértelműen az élre ugrott. Amikor a darabokra szakadt szarvast hozzuk rendbe, és az egyik agancsa elveszett, nemes egyszerűséggel egy vállfával pótolhatjuk azt. Az Amateur Surgeon…..
mikez 2009.12.24 01:19:20
Hogy ne csak gyerekjáték legyen mára, itt a Haunted - The Trapped Soul, erősebb idegzetűeknek. Eléggé szokványos horror-történet, tudjátok, a villámos-mennydörgős esőben félrerántod a kormányt, a kocsi többet nem indul, hát bemész egy elhagyatott házba, segítségért... A…..
Viszonylag régen találkoztam olyan játékkal, ahol ilyen-olyan jeleket, szimbólumokat kellett megtalálni a különböző pályákon. A napokban azonban rábukkantam a ClickPLAY 2-re, és pontosan azt kaptam, amit vártam: egy kellemes kis játékot, ami se nem túl könnyű, se nem túl nehéz…..
Toto92 kolléga ismét igazi point-n-click gyöngyszemet passzolt át nekem, hála Imhotepnek, hogy nem nagyon szereti a műfajt. Egy szimpatikus kockavilágban kell egy nagymenő ügynököt, Cuboyt hozzásegítenünk ahhoz, hogy rövid időutazás után a vadnyugat világában győzhesse le az…..
Nem tartozik a legszebb játékok közé Mateusz Skutnik Submachine-sorozata, ez alól nem kivétel a hatodik rész sem. Viszont a játék az elejétől a végéig nagyon érdekes, főként annak, aki az előző részeket is végigjátszotta, úgy ugyanis a kerettörténet is a helyére kerül - az…..
Könnyed, gyors, kellemes - magyjából így lehetne jellemezni a Lintet. A grafikától nem fogunk hanyatt esni, és a pályák is lehetnének nehezebbek, de mégis el lehet vele lenni, többek között a jól sikerült zene miatt. Vállakozó szelleműek pedig megpróbálhatják minél…..
mikez 2009.10.09 19:27:24
Tavaly a blog egyik nagy sikere volt a Mysteriez!, pedig csak elrejtett számokat kellett megkeresni benne képeken. Hasonló játékot küldött be a napokban CsocsóKapitány, a Find The Numbers 32-t. A 32-es szám nem tévedés, ez már a harminckettedik része egy sorozatnak, a korábbiakat az…..
mikez 2009.10.07 11:47:58
Furcsa, nyomasztó, zseniális program a Time Fcuk, ami alapjaiban platformjáték, de néhány eleme inkább a logikai játékokhoz húzza. Például lehet benne két réteg között váltani, mint a Shift sorozatban, és ezt ki is kell használni a pályákon. És persze vannak kapcsolók,…..