Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macislum

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Utálom kidobni a cuccaimat. Például ezért porosodik már fél éve a polcon egy FM transmitter a méltán világhírű „Energy Sistem” gyártótól némi szoftveres hibával, arra várva, hogy előkerül hozzá egy javított firmware vagy legalább a gyári. Szerintem másnál is előfordult már, hogy korunk…..
Aki már olvasott Wizz Air panaszt nálunk, annak sok újdonság nem lesz ebben a sztoriban, hacsak az nem, hogy az összes klasszik utaskiborító hiba benne van. Tanács hamarosan érkezik. Tisztelt Tékozló Homár! Levelemmel részben a nyilvánossághoz fordulnék tanulságként, másrészt Önökhöz…..
macislum 2016.09.15 15:32:54
@Válasszunk:
Az a baj öregem hogy te vagy szándékosan hazudozol, vagy csak tudatlan/buta vagy mint a föld. Azon túl hogy hozod a formádat, bónuszként a hozzászólásoddal már-már kimeríted a hitelrontás és szándékos károkozás fogalmát.

Válasszunk: "Azt felejted el, hogy a probléma gyökere ennél kicsit egyszerűbb. Ha azt javaslod, hogy az utas legyen 3 órával előbb ott..."

Ezzel szemben Wizz honlap: "Az utasfelvétel az indulás előtt 2 órával kezdődik, és az indulás előtt 40 perccel zárul."

Vagy akkor mégsem a Wizz javasolta nekik hogy 3 órával korábban legyenek kint a reptéren? Hol az a gyökér? A probléma gyökere. Esetleg ezt is csak kitaláltad?

Na de lépjünk tovább :)
Válasszunk: "Kereste a check in-t, még nem volt nyitva. De ekkor lehetett volna tájékoztatást adni, hogy mégis mikor nyit. Ha ezt a tájékoztatást megadják, akkor az emberünk órát húz, kényelmesen elvan. Nincs gond, minden ment volna. Ugye sejted azt, hogy ettől is a Wizz Air tért el."

A posztolót leszámítva senki, még te sem tudod pontosan hogy ténylegesen mi is történt. Ő meg NEM azt írta hogy nem volt nyitva a check-in, hanem csak azt hogy:
-már 7:30 körül a repülőtéren volt,
-mivel nem tetszett a reptér indulási oldala, úgy döntött, hogy inkább az érkezési oldalon várakozik,
-kb 6 alkalommal járt kint a terminálban megnézni az infótáblát hogy kiírtak-e valamit, -csak azt követően mentek át az indulási oldalra miután megérkezett a gép 9 óra előtt pár perccel.

Ahol addigra már nyilván befejeződött a check-in.
FELTÉTELEZEM hogy ekkor meg azért nem tudott senki érdemben válaszolni, mert fogalma nem volt a reptéri alkalmazottaknak hogy mikor és hol lehet majd a soron KÖVETKEZŐ Ferihegyi Wizz járatra becsekkolni. Ami lehet hogy csak egy hét múlva indult...

Válasszunk: "Az utas kb 15-20 percenként megnézte van-e check in, ennyi ideig folyamatos működés a check in pultnál elvárható. Ennél több is. Azaz ennyi időre nem ártott volna, ha ez ki van írva, rendesen folyamatosan megy. Nem ez történt."

De a leírás alapján nem a tényleges check-in pultot nézte meg a posztoló, hanem csak egy infótáblát. Ami persze ettől még lehet hogy hibás volt. De az is elképzelhető, hogy csak az érkezési oldal infótábláját nézte meg. Nem voltam még ezen a reptéren, simán el tudom képzelni - főleg ha egy szintben vannak az indulási és érkezési szekciók - hogy az érkezési oldalon is van olyan monitor/tábla, ami az induló gépeket is mutatja.
Ha lett volna kedves megkeresni és valóban meg is nézni a pultokat, akkor megtalálta volna a megfelelőt majd annak rendje és módja szerint haza is tudott volna jönni. Amint a többi utas.
Mellesleg ha még életedben nem repültél és még csak nézelődni sem voltál repülőtéren, akkor is belegondolhatnál hogy marhaság amit írtál. Egy Wizz A320-as 180 személyesre van székezve. Az A321 még ötvennel többre, de számoljunk a kisebbik méretűvel. Ne is 100 %-os load faktorral, legyen csak ténylegesen 150 utas. Szerinted mennyire életszerű az hogy ennek a 150 embernek a becsekkolását tokkal-vonóval lezongorázták a görögök valamelyik 15-20 perces intervallumon belül? Aközben míg a kedves utas éppen az érkezési oldalon várakozott két táblanézés között. Gondolhatsz akármit, de valójában ennél még a hatos lottó is esélyesebb.

Válasszunk: "Az út hosszabb, itt az utas bizony indokolt, hogy ételről, italról, stb. tudjon gondoskodni még a reptéren. Ha nem nyitod ki a check in pultot időben akkor valaki vagy ismeri nálad a rendszert és "pont jókor megy oda" vagy jó eséllyel ehet, ihat, beleszaladhat a csapdába."

Mégis mit jelent nálad az hogy "hosszabb" ez az egyébként mindösszesen 60-70 perces út? Mert végül is a Korfu-Budapest valóban hosszabb mint egy Budapest-Bécs, az biztos. De egy olyan tapasztalt, világot látott utazónak mint a posztoló olyan nyúlfarknyi hogy szinte szóra sem érdemes. Ennyit simán kibír az ember étlen-szomjan. Egyáltalán nem indokolt, hogy előre bevásároljon ételt és italt az útra. De ha nagyon kell, a tranzitban vannak éttermek, büfék, kávézók. Vagy ha valamiért nagyon muszáj, akkor vehet akár a sztuviktól is valamit pár euróért. Másrészt ezzel az útra való ételről és italról való gondoskodással is egy orbitális faszságot írtál. Ha a szerencsétlen utas a check-in és ezzel a security előtt vásárol magának italt az útra, akkor rendesen megszívja, mert ugye egy decisnél nagyobb kiszerelésű folyadékot nem vihet fel a gépre sem kézben, sem kézipoggyászban. Én még ilyen kis kiszerelésű üdítőt, ásványvizet nem láttam kereskedelmi forgalomban, bár attól még létezhet. Szeszt persze kaphat ebben a méretben is, de azt meg nem szabad a Wizz fedélzetén fogyasztani. Csak olyat amit ott vásárolt az ember. Ha meg vesz magának valaki még a szeku előtt mondjuk egy fél literes ásványvizet hogy az út alatt megigya, azt vagy kidobatják vele, vagy feladhatja a bőröndjében, de akkor abból nem iszik útközben.
Felháborodott videót töltött fel az Anna & the Barbies énekesnője, Pásztor Anna a facebookra, mert a nagymamáját nem engedték felszállni a Wizz Milanóba induló járatára. A történet annyi, hogy a nagymama Annáék után repült volna egy későbbi géppel egyedül, s a bádoghodályban a Budport…..
Szerinted ki ő? Mit akar? És egyáltalán hogyan merészel ilyen pofátlanul, érzéketlenül, és mégis nagystílűen visszaélni a helyzetével? Megmondom inkább én. Egy bábu. Dróton rángatott macskajancsi. Kirakatfigura. Sokkal jobb, ha vele, és döbbenetes visszaéléseivel, a vele kapcsolatos, kétesnek…..
macislum 2016.02.18 12:48:31
@Voznyák Pista2: Elvtikém bazmeg! Aki nincs tisztában az "egyenlőre" szó jelentésével, az bizony egyéb aljasságokra is képes. Elég lett volna csak ezt az egy szót leírnod.
A büdös életben nem térül meg, mégis ezer verzióban akarták már megcsinálni, mi az? Kötött pályás kapcsolat a budapesti reptérre. Most megint körvonalazódik egy terv, Brüsszel barátunk lehet, hogy pénzt is ad. Ennek apropóján íme, hogy is lenne értelme bevinni a vonatot a…..
macislum 2015.06.22 14:01:02
Azzal a nagyon egyszerű történettel kezdhetnék a történetet, hogy ne kelljen gyorsvonati pótjegyet venni Ferihegy és Nyugati közötti viszonylatban. Mert pl. a sebesvonat egy mezei zónázóhoz képest semmi plusz szolgáltatást, vagy gyorsabb menetidőt nem nyújt. Míg az IC is csupán annyival gyorsabb a zónázónál, hogy Kőbánya Alsón nem áll meg. Azt pedig megnézném hogy hogyan magyarázza el a magyaron kívül más nyelvet nem beszélő kaller a külföldinek, hogy személyvonathoz hasonlóan szutykos kék vonatra kellett volna pótjegyet is vennie és bizony most bírság lesz.

A járatszervezéshez nem értek, de nekem kicsit alultervezettnek tűnik az hogy a Nyugatiból csak '13-kor és '43-kor lehetne új vonatot indítani a ceglédi vonalon. Eleve ezt az öt perces követési közt is sokallom. De emlékezetem/tudomásom szerint ezen a vonalon - általában - '03-kor megy ki egy zónázó, '08-kor a monori személy, '18-kor a lajosmizsei személy, '23-kor egy IC, '28-kor sebes, aztán '33-kor újra kezdődik ugyanez a forgó a zónázóval.
A befelé irányról meg az rémlik fel, hogy ha '35-kor a zónázót nem érem el, akkor '57-ig várhatok, mert a kettő között csak egy IC jön háromnegyedkor és a kaller legtöbbször elhajt a vérbe hogy csak pótjeggyel szállhatok fel. Abból pedig nem esznek.

Ezt a három irányból megközelítést sajnos nem értem. Addig világos hogy a Nyugatiból és a Keletiből is ki lehetne vonatozni a reptérre. De ha azt a vonalat Monornál vezetnék vissza, akkor nem az egész Alföldet kötnék be, csak a százas vonal mellett élőket. Vagy a Keletiből induló járat csak a reptérig menne? Mi értelme lenne, egy Rákoshegy - Ferihegy 2 közötti szakasznak, ha a Nyugatiból is közvetlenül ki lehet menni a reptérre? Vagy a Keleti - Rákoshegy - Ferihegy 2 becsatlakozna Cegléd felé?

Azért én őszintén örülök hogy legalább ti mertek nagyot álmodni :)
Amikor már azt hittük, hogy kedvenc budapesti bádogterminálunkban nincs lehetőség a fejlődésre, olyanba botlottunk, hogy alig bírtunk felszállni a repülőgépre. Persze még pár ülőhellyel se lett sokkal jobb hely a karám, de nem annyira nagy már a színvonalbeli különbség…..
macislum 2015.06.15 09:46:49
@Bambusznád: Mi pedig április 15-én ültünk egy ilyenen. De nincs ezzel semmi baj. Van amit meg én nem veszek észre :)
Újabb sokak által vágyott célpontra ért el a fapados forradalom: a Ryanair bejelentette, hogy három városból is járatokat indít az Azori-szigetekre. Rögtön bázist nyitnak, a portugál nagyvárosok mellett Londonból is elérhető lesz a szigetcsoport, ahova eddig csak horror áron…..
macislum 2014.12.07 16:48:42
@Punxsutawney Mormota:
"Az ausztrál célpontok 10-13 óra repülésre vannak (mindez dohai, dubai átszállással értendőek)"
Mivel családi szinten érintve vagyunk ilyen desztinációban, ezért meséld már el lécci, hogy pontosan melyik légitársasággal is jutsz el Ausztráliába dohai, dubai átszállással Ausztráliába 10-13 óra repüléssel?
Bár állítólag az EU miatt 2006 novembere óta az utasnak kötelező lenne műanyagzacskóba csomagolni a parfümöket, Frank csak március óta találkozott a rendkívül idegesítő jelenséggel Ferihegyen. Zacskót ugyanis nem biztosítanak, ezért azt az újságosnál lehet venni 100…..
Amióta megtalálták az Air France 2009. június 1-én szerencsétlenül járt Airbus 330-203 fedélzeti adatrögzítőit, s a BEA az adatok kiértékelésével igyekszik feltárni, pontosan mi vezetett a 228 halálos áldozatot követelő balesethez, naponta jelennek meg a sajtóban újabb…..
Gabi dühöng, hogy átverték a Metro áruházban, mert lekaparta a 399 forintos olcsó DVD címkéjét, és kiderült, hogy a cucc eredetileg még olcsóbb volt. Ahogy a nagy-nagynéném mondta, skandallum! Az hiszem, ezt hívják olcsójánoskodásnak, főleg, ha tényleg átcímkéznek blikkes…..
macislum 2010.11.18 12:20:16
Aki úgy érzi, hogy blogom lendülete mostanság megtorpant, az nem téved, de ennek csupán az az oka, hogy ugyebár itt a nyár és a szállodai WiFi elég gyenge a tengeren hánykolódó gumimatracomon.Nos ezek után mi más is lehetne a mai téma, mint az utazás, a nyaralás! Az utóbbi…..
Limitált ideig ugyan, de megtekinthető a közel öt perces alkotás, mely olyan fesztiválokon nyert elismerést, mint az LA Shorts Fest, az Amazing Spotlight, vagy a Castelli Animati. Tekinthető mindez pedig akár előkarácsonyi meglepetésnek is, hiszen az Alma elképesztően jól sikerült…..
macislum 2009.12.22 21:44:13
Thomas Jane ma este tűnik fel először Ray Drecker tornatanár szerepében az HBO Neki áll a zászló című sorozatában, miután nemet mondott az X-Men vagy a Watchmen készítőinek. Ennek örömére az HBO készített vele egy interjút, amit csak nekünk adtak ide, mert rendesek. HBO:…..
macislum 2009.10.06 12:18:21
@petya.bacsi:
Én például Erika Eleniak miatt néztem a Baywatch-ot ;-)
A Blikk úgy tudja, hogy megállapodott a TV2 az MTV-vel arról, hogy a köztévé kölcsönadja nekik Gundel Takács Gábort a BL idejére. A megállapodás értelmében a sportriporter lesz a műsorvezetője a TV2 Bajnokok Ligája-közvetítéseinek, de munkahelye továbbra is a Magyar Televízió…..
Mivel sikerült rákattannom a 24-re, hiába óvott tőle az orvosom, ezért ezt említem első helyen, védelmi miniszter elrabolva, Bauer meg remélem jól seggbe rúgja az alkalmatlan főnökasszonyt, aki miatt a csaja életveszélybe került (m1, 22:55). Előtte még persze Tűzvonalban, ami…..
Lehet ennél mélyebbre süllyedni? Itt van egy gyönyörű, hiperszexi negyvenes nő, egy világsztár, a 90-es évek divatikonja, és egyszercsak fogja magát, és szerződést köt a SPAR-ral (igen a szupermarketlánccal), hogy a Beauty Kiss (biztosan sokat gondolkodhattak a…..
comment:com Mindenki a 24-et várja 2008.11.17 15:19:00
Az Aol.com készített egy reprezebtatív felmérést az amerikai internetező tévénézők körében, amiből kiderül, hogy van olyan sorozat, ami lassan már függőséget okoz, és olyan is, amire megéri várni majd' másfél évet. A legaddiktív sorozatnak (meglepően) a Helyszínelőket…..
macislum 2008.11.17 16:32:44
Győzike 2,5 millió forintot kap a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorért - írja a Blikk. A lap tulajdonába került a show szabálykönyve is, ami szerint a szereplők - Győzike, Dér Heni, Soma, Falusi Mariann, Horváth Éva, Szabó Patrícia, Benkő Dániel, Czene Attila, Bárdosi…..
Jobb lett volna, ha a tegnapi nagy zuhé ma délután zavar be mindenkit a lakásba, a mai műsor ugyanis lényegesen nézőbarátabb, mint a tegnapi. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy már a Monk (Tv2, 17:35), a Miért éppen Alaszka? (Viasat3, 18:00), a Szívek szállodája (Viasat3,…..
Szerintem molotovkoktéllal fogják betörni a Comment:com szerkesztőségének ablakát, ha nem első helyen említem a Barcelona - Manchester rangadót (m1, 20:10). De nézzük, mit néznek azok, akiket nem érdekel a foci, vagy esetleg azok a csajok, akik bezárták a klotyóba a férjüket, és…..
macislum 2008.04.23 20:00:14
Ilyen is ritkán van, hogy egy Nap-Kelte-videót nem azért rakunk be, mert ciki. Tegye mindenki 10 percre félre, vagy küldje le sörözni a Lakat T. Károllyal szembeni ellenszenvét, és nézze meg a Tűzvonalban főszereplőivel készült interjút. Maga az interjú nem egy nagy szám, Lakat T.…..