Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imiface

369 bejegyzést írt és 1079 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt idő amikor a legtöbben azt gondoltuk, hogy a testépítés a minden. A testépítők a legegészségesebb, legerősebb, legtökéletesebb fizikumú sportolók és maga a testépítés a sportok sportja. Mindenki a csúcs testépítők nyilatkozatait figyelte. Hogyan táplálkozzunk, hogyan pihenjünk, hogyan…..
A mai szkennelés áldozata egy 1991-es, 24 oldalas nyugat-európai katalógus volt, ami hát mondjuk úgy nem tartozik a legszebb állapotú darabjaim közé. Kissé gyűrött, lyukaszott és firkált is, de mégis be akartam szkennelni, mert ez egy remek darab. Azért tetszik annyira, mert az egyik legjobb…..
Két héttel ezelőtt a Sziget Fesztivál nagyszínpadára lépett a britrock történetének egyik - nálunk kevéssé ismert - legendás alakja, Richard Ashcroft... ...hogy mennyire "illik" ismerni őt és a zenéjét, azt ki-ki döntse el maga, a budapesti koncertjét övező (kezdeti?!) érdektelenség mindenesetre…..
Ha a rendszerváltozást megelőző Magyarország bűnözői közül kellene megnevezni valakit, akkor a többségnek valószínűleg Soós Lajos ugrana be. 1979 júliusában az egész országot megrázta Gyulai Károly rendőr főtörzsőrmester meggyilkolásának híre. Három hónap megfeszített nyomozói munka eredményeként…..
Imiface 2018.09.21 13:16:46
@Labancz: Főleg, hogy 2007-ben felfüggesztettet kapott vagyon elleni bűncselekmény miatt, illetve épp most volt a hírekben, hogy megint letartóztatták, mert heti rendszerességgel erőszakolta meg a saját fiát és lányát. Mindenki jobban járt volna, ha ő is kötelet kap jó pár évtizede.
index.hu/belfold/2018/09/21/soos-gyilkossag_nemi_eroszak_letartoztatas_tarnaszentmiklos/
Kedd óta már nem Georges Leekens, hanem Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ez a fordulat legjobban talán a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) munkatársait lephette meg, a focit kicsit is követő szurkoló, újságíró vagy szakértő nagyjából a tavaly novemberi kinevezése óta…..
Nem azért indít az ember sportcsatornát, aztán meg további kettőt, hogy azon favágós realityket mutasson zsinórban, erre legfeljebb akkor kerül sor, ha a ember olyan tartalmak jogait veszi meg, amik egyszerre láthatók és ütik egymást, ilyenkor mittudomén, elővesz a csatornaportfóliójából két másik…..
Imiface 2018.03.08 11:17:44
@csiri bá: A kolléga arra utalt, hogy jelenleg az olasz bajnokság a Diginél van, nem a Sporttévénél, ahogy sixx írja.
  A legismertebb magyar huligán, Karsai „Hypós”  Ferenc (1966-2010)  A focirajongók számára közismert tény, hogy a modern kori futballhuliganizmus a 80-as években gyűrűzött be Magyarországra. Megjelenésének és kibontakozásának tudományos vizsgálata azonban több okból is igen problematikus. Az…..
Imiface 2018.02.13 15:29:45
@mentolos lecsó: Egyrészt NFL-meccseken is van rendbontás, ott sem csak angyalok járnak meccsre, de nyilván egyik NFL-meccs sem lesz belgrádi derby. :)

Másrészt meg teljesen más a két sport, teljesen más az azt övező lelátói kultúra. Az amerikai foci az amerikai középosztály kikapcsolódása, kimennek, esznek-isznak, ha vereségre vagy nagyon győzelemre áll a csapat, hazamennek a harmadik negyed vége felé, mert nem akarnak dugóba kerülni.

Európában viszont a futball tradicionálisan a munkásosztály, az alsó rétegek sportja, és mint ilyen, szelepként szolgált és szolgál még ma is a feszültségek levezetéséhez. Több a szenvedély, több a fanatizmus. Ezt irtja tűzzel vassal az UEFA is pl., de ha angol meccset nézel, ott is sikerült már "amerikaizálni" a sportágat. Szépen üldögélnek a méregdrága mezekbe öltözött szurkolók is turisták, néha tapsolnak, néha kiabálnak, eszik a popcornt meg a hotdogot, de nagyjából ennyi.
Igen ez egy általam igen kedvelt téma, biztos vannak akik már unják is. Viszont most sikerült beszereznem egy teljes paklit ebből a csodából, úgyhogy összeszedem mit is lehet tudni hazánk eme frenetikus termékéről.  Nem igazán volt ezen kívül G.I.Joe-val kapcsolatos hazai produktum....míg a vintage…..
Történelmi tárlatlátogatást teszünk a heavy metal múzeumában: listánkban olyan lemezeket gyűjtöttünk össze, melyek ma már ikonikusnak tekinthetők. Mint az összes ilyen válogatás, ez is korlátos és szubjektív, azaz nem fért bele minden (eredetileg tizenötösnek indult, onnan kúszott fel huszonöt…..
Pont megfelelő lesz a De Mysteriis Dom Sathanas Alive, ha már unod a karácsonyi dalokat vagy szenteste sem a Mennyből az angyalt akarod hallgatni. Meghittségben ez is ugyanott van. Azok viszont ne hallgassák meg, akik nem akarnak spoilerezni az április 15-ei, húsvét nagyszombati koncert előtt, akkor…..
Az internet megölte az internetes lemezkritikákat. Ma már másfél percbe telik megtalálni a legfontosabb háttér-információkat, öt perc letölteni a teljes albumot, egy óra múlva már meg is van az első benyomás, két-három héttel vagy hónappal később pedig a komolyabb vélemény. Minek olvasgatni…..
Tegnap éjszaka érkezett a hír: Meghalt Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer. Bevallom, egy fél percig azon tűnődtem, ki az a farok, aki már megint ezzel a hülyeséggel eteti a népet. Az öreg halálhírét az elmúlt öt évben négyszer lebegtették be, a legdurvább három éve volt, amikor KÉT teljes napig…..
Elképesztő, de elrohant négy év az előző Thy Catafalque-lemez, a Rengeteg óta. Időszerűvé vált tehát a folytatás, aminek megjelenési dátumáról itt-ott már egy éve is lehetett hallani pletykákat, de végül 2015 őszén jött ki mindenféle speciális formátumban (jelenleg 7 db van még a speciális digibook…..
A tavalyi évben akkorát szólt a lengyel Mgła új lemeze, hogy lehetetlen volt mellette elmenni, szinte minden, a témával foglalkozó webzine ódákat zengett az Exercises in Futility-ről. A 2000 óta működő zenekar neve számomra is ismerős volt, nagyjából pozitív megítélése volt a korábbi lemezeiknek is,…..
Nagyon régóta gondolkodom azon, hogy mi a Peste Noire titka. Az alábbiakban kísérletet teszek arra, hogy megfejtsem, mi az oka a francia zenekar sikerességének. A Peste Noire egy francia banda, 2000-ben alakult, a vezetője pedig La sale Famine de Valfunde. Saját bevallása szerint hooligan black…..
A múltkori bejegyzésünkért perelni akartak Felsőtárkányban, mi lesz most?! Folytatódik a TAO-s rémálom, az utánpótlás egyre rosszabb, a csapat az életéért küzd, közben majd belefulladnak a támogatásba. Emlékszik még a Felsőtárkány SC-re? Tudja, amely az előzetesben ülő főszponzort hirdette mezén,…..
Imiface 2016.02.24 12:56:06
2015 fordulópont volt az európai politikában - egy év alatt kifordult sarkából a világ. A mögöttünk hagyott esztendő során évtizedeket öregedtünk. Ennyi drámai tapasztalatot, ilyen tempóban, ilyen töménységben nagyon rég nem szereztünk. Tabuként tisztelt dogmák omlottak össze és váltak…..
Remélem nem késtem le nagyon a Halloweent és belefér még egy poszt ijesztő, horrorisztikus, vagy éppen a zsánert parodizáló vicces videoklipekről. Sorrend nincs. Se a Rubber Johnny, mert az szerintem inkább rövidfilm, mint klip.   THE HORRORS - SHEENA IS A PARASITE Ki csinálta:…..
A péntek esti magyar-román nagyon fontos meccs lesz, sok múlik rajta. A játékosok mindent megtesznek a sikerért, ne rontsuk el UEFA büntetésekkel az esélyeinket. Ez bizony a lelátókon dől el. (kép: www.csakfoci.hu) A Magyar Válogatott szurkolóinak többsége sem a korábbi…..
Annyira magyaros véget ért a hazai labdarúgó-bajnokság közvetítése körüli huzavona, hogyévek múlva tanítani fogják majd valami állami médiaakadémián: a jogok egy részéért nem kevés pénzt fizető Sport TV egy meccset sem adhat a hétvégi bohóckodásból, mert csak. Mindegy,…..
Imiface 2015.07.17 13:32:52
@Shikaka: A Fradinál nem fognak többen kimenni, érvényben marad a szkenner és a kártya is.
ZeneZeneZene Ghost Bath - Moonlover 2015.07.09 16:55:15
Következzen egy igazán friss, 2015-ös lemez, ami egy darabig viszonylag komoly lázban tartotta az extrém zenei kritikusokat és a rajongókat egyaránt. Egyrészt ez a zenekar teljes inkognitójának volt köszönhető. bandcamp-en, facebook-on a tagok nevénél kínai írásjeleket láthattunk, és a származási…..
Az megvan, hogy Overdose, elpatkolt? Cipő feldobta a talpát? Na, ennél a hülye szóviccekre használt Stöckert Gábor-skálán két és félszer erősebb szóviccel nyitott tegnap este s közszolgálati média Híradója, és még csak nem is azért, mert mostanában a rövid szoknyában,…..
Mindig is imádtam a határozott koncepció mentén dolgozó zenekarokat. Az ilyen bandákra az egyik kedvenc példám a Fall of Efrafa, a másik pedig a Darkspace. A svájci ambient black metal formáció előző, 2008-as lemezéről is írtam már (itt), most a tavaly megjelent III I lesz…..