Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brett Shaw

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
Brett Shaw 2019.04.27 21:49:06
@Kovacs Nocraft Jozsefne: az, hogy az eredő hatásfok ennyire alacsony minden költséget és szennyezést közel háromszorosára emel.

A hidrogén tárolása, rendkívül költséges, hosszútávon csak veszteséggel megvalósítható, és nem gondolom, hogy olcsóbb kiépíteni, minthogy a következő 50 évben a hálózati infrastruktura követi majd az elektromos autók által teremtett igényt.

Szerintem mindennek megvan a maga helye és a hidrogén nem a személyautók esetében előnyös, hanem máshol.
Brett Shaw 2019.04.27 21:58:41
@Tomi1.8VTI: jó hatásfokú létezik, de olcsó és jó hatásfokú nem.

Nem véletlenül, szinte teljesen on demand az áramtermelés.
Brett Shaw 2019.04.28 08:45:54
@Tomi1.8VTI: Nagyságrendnyi tévedés az 50x-es különbség.

napelem.blog.hu/2015/12/01/napelem_teljesitmeny_telen
ApexNews Az első bekapcsolás 2018.09.25 13:21:08
Az autó végre közel került ahhoz, hogy lekerüljön saját lábára, de előtte még a biztonság kedvéért felbakolva is leteszteltük a működést. Csak néhány végső teszt van hátra, mielőtt Andy megtenné első elektromos métereit, legalábbis ebben reménykedtünk.....
Az utóbbi évek legjobb sci-fi-sorozata, az Expanse alól a hónap elején húzta ki a szőnyeget a SyFy, de a gyártó már akkor eltökélt volt, hogy a harmadik évadát futó sorozatot megpóbálják elpasszolni valakinek. Akkor a nemzetközi terjesztésre vonatkozó jogokat birtokló Netflix tűnt a leglogikusabb…..
Brett Shaw 2018.05.22 14:50:46
@Cifu78: A könyvekben sokkal-sokkal realksztikusabban van ábrázolva az idő. Több hetes, több hónapos utazásokkal számol (akár rakéták, rail gun lövedékek stb esetében is), azonban elképzelésem sincs, hogyan lehetne ésszerűen megfilmesíteni ezt a nagyságrenddet. A könyvekben elég 3 mondat felvázolni az időigényt, utána bepillantani egy másik szálba, de itt?

Nekem a szereplők nagyon vegyesek. Holden kukába való, Naomi épp elviselhető, Alex jó, Amos és Bobby elmegy. Avasarala király, szerintem nagyon jól harmonizál azzal, amit az írók elképzeltek, bár sokkal több politikát is el tudnék viselni rajta keresztül, Errinwright tökéletes, Cotyar (bár a könyvekben nem is létezett) nagyon erős. Mao ellenben? Nekem hatalmas csalódás, már legalább 8x játszatták el vele, a megingó (állítsunk le mindent), majd újra belelkesedő (a gyerekgyilkosság sem gond a cél érdekében) milliárdost és neki mindehez van egy ferde fejtartása és egy mesterkélt félmosolya. Nekem ő messze a leggyengébb karakter. Miller nagyon klassz volt, ahogy Dawes is.

Egyébként nekem is nagyon hiányzik az az aprólékos részletesség, amellyel felépítették az első évadban (és az összes könyvben) ezt a világot, mostanra fontosabbá vált a történetszál darálása nekik, ami csalódás. Emellett meg a könyv tematikájához képest hol iszonyatos tempóval, hogy györtrelmesen lassan haladnak, remélem képesek felvenni újra ezt a fonalat, kár volna, ha végleg gagyiba menne át.
Brett Shaw 2018.05.22 16:48:07
@Cifu78: Fogalmam sincs hogyan lehetne jobban kezelni. A legtöbb scifivel szemben az expanse-ben nincs fénysebességet meghaladó utazás, azaz a naprendszeren belüli közlekedés is hetes/hónapos nagyságrendű Epstein hajtómű ide, vagy akár 10g tartós gyorsulás oda.

Nem tetszik, ahogy most van a sorozatban, de az 50 perces részek nem adnak nagyon teret arra, hogy kezeljenek egy 3 hetes utazást, még akkor sem, ha amúgy mondjuk egy támadás stratégiáját alapvetően befolyásolja. Kár mert a hagulat egy része ettől függ.
Brett Shaw 2018.05.22 16:49:54
@OrbanseggenLorincz: A könyvek szerint vízgőzzel mennek a fúvókák, amit a reaktorukkal hevítenek. Ezt 'teáskanna' üzemmódnak hívják és a könyvben kezelik is a 'reakciós tömeg' problémáját, ha nem is túl gyakran.
A Star Trek-rajongók hajlamosak arra, hogy alaposan kivesézzék rajongásuk tárgyát (khm...), nem véletlenül létezik a Star Trek Enciklopédia, vagy a Memory Alpha. És ha már belemerülnek, mindjárt születik is pár fan-teória. Mi is összeszedtünk párat, és kíváncsiak vagyunk, nektek mi a véleményetek?..
Nem szeretem a Boxstert. A régebbi generáció gyermekbetegségeit ugyan kisatírozta a Porsche (IMS csapágy, 32 lépéses szervó-, és fékfolyadék ellenőrzés) de még mindig azt érezni, hogy szándékosan visszafogják, hogy a 911-est vigyék az emberek. Pedig nem lenne rá szükségük, a 911 már régóta a…..
Brett Shaw 2017.07.25 11:56:50
@rot weisses Partybus: Majdnem minden stimmel, csak az nem, hogy ezek a modellek a Touaregre épülnének, mert nem! :)

Az összes általad felsorolt modell az VW csoport MLB (már MLB EVO) platformján van, kivéve a Touareget, mert az még a PL71-re épül.

Amúgy mindegyik hosszmotoros platformot az Audi fejlesztette.
Brett Shaw 2017.07.25 12:01:27
@Flat-6: Mondhatod neki. Régen minden jobb vót. A növekvő eladási adatok csak alátámasztják a véleményét, hogy proli tömegmárka lett. :)
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
Az internet tele van Bencze Péter, a részeg riporter esetével, annak ezernyi véleményezésével. Én sem maradok ki :) Szóval, ezt az ifjoncot elküldték tudósítani a Bajai Halfőző Fesztiválra, ahol még a tévés bejelentkezése előtt találkozhatott pár vendégszerető főzőcskézővel és az ő házi…..
Brett Shaw 2017.07.11 14:49:09
@ATS:

Megtanítottak arra, hogy kösd be magad különben szerencsés esetben csak megdöglesz egy blőd balesetben, amit karcolás nélkül túlélhettél volna. Megtanítottak LEGKÉSŐBB akkor, amikor megszerezted a jogosítványodat, de életszerűen már kicsi gyermek korodtól kezdve a szüleid.

Erre te: itt rinyálsz, hogy ne legyen következménye a 'hibádnak'. Lófaszt. Ha a hibádnak van súlya, legyen a következményeknek is. El sem tudom képzelni ezt az 'elfelejtettem' bekapcsolni az övet. Néha magamon röhögök, mert akkor is bekapcsolom, amikor az udvarról beállok a garázsba. Teljesen automatikus, pont mint felvenni a cipőt reggel és ugyanilyen elemi is. Aki erre nem képes 100ból százszor az vajon képes lesz 100 ból százszor felismerni a kurva STOP táblát?
Brett Shaw 2017.07.11 15:07:08
@ATS:

Nem vagyok naprakész a baleseti statisztikákkal, de nem is érdekel, főleg nem párba állítva a beszedett bírsággal, MERT A BÍRSÁGOT NEM azért fizeted, hogy megválts bármilyen szolgáltatást ebben az esetben. A bírság visszatart és elrettent, tárgyi tévedés azt gondolni, hogy megveszel általa valamit mégha áttételesen is.

Értettem a 'taníts, ne büntess' gondolatmenetet, csak bizonyos esetekben egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy a végtelenségig próbáld meg az átlagos ostoba belátását megnyerni, hogy jobb lesz neki, ha megtanulja.

Nem vagyok tévedhetetlen, sokszor hibázom, de SOHA nem vinnyogok egy benézett sebességkorlátozás után a csekk miatt. És bár el sem tudom képzelni azt, hogy hogy tudnám elfelejteni bekötni magam, akkor sem vinnyognék.

Miért nem azt írtad le, hogy milyen pofátlanság 60k-ra büntetni azt, aki VÉLETLENÜL áthajt egy TILOS jelzést adó vasúti átjárón??
Brett Shaw 2017.07.11 15:49:43
@Bambano:

Akkor hogy fordulhat elő, hogy nem fizettem bírságot több mint egy éve? Nem tartom be a törvényt?

Hangzatos kijelentés volt, de a valóság ezzel szemben annyi, hogy természetesen szerepel, mint 'várható' bevétel, alapul véve nyilván sokféle statisztikát. Miért ne szerepelne? Talán nem várható bevétel?
Egy dunaújvárosi, salakfeldolgozással foglalkozó cég, a Halna-Duna Kft. 2012-ben pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására, "Állandó mágnesek között ébredő erők munkavégzését felhasználó…..
Brett Shaw 2017.06.29 15:59:42
@zombizan: Csináltam már ilyen pályázatot, mármint GOP-ot és GINOP-ot is.

1; Ha K+F a projekt, akkor a projekt eredménye lehet az is, hogy nem sikerült megvalósítani a lefolytatott kutatómunka alapján, esetleg meg lehet, de nem racionális. Szóval önmagában az, hogy nem sikerült megvalósítani még nem nem nagy ügy. Persze szép Magyarországon ezt a 'kiskaput' ugye arra használják a legtöbben, hogy egy lófasz K+F projektet futtatnak, aminek vagy lesz hasznosítható eredménye vagy nem, mindenesetre készre jelentik úgy, hogy a valójában ráfordított ktg. max. 5%-át érte el a rá elszámolt költségeknek, 95%-ból meg ki kell fizetni a 'pályázatírót' cashben (min. TÖ: 15%), ami önmagában kurva nagy teher a maradékból ki kell folyatni egy kicsit, hogy az önköltség csökkenjen vagy eltűnjön, ami még ezután is marad azt a legtöbb esetben a pályázó a normál operatív működési költségeire fordítja és így lesz mindegyik takarító "kutató-fejlesztő"...

2; Ami viszont ügy az az, hogy mivel tudták megindokolni azt, hogy szükségük van több száz milliónyi eszközre mondjuk az MVP fázisig. Nyilván kamu volt minden mögötte, 300 milláért teli pakolhatod a parlamentet forgácsolt alkatrészekkel, ha bérgyártatsz.

3; A fenntartási időszak viszont szívás. Mert szinte mindig van árbevétel vállalás, ami a K+F tevékenységhez köthető. Ha a céget felszámolták, akkor ez nyilván nem teljesülhet, ergo a támogatási összeget vissza kellene követelnie a támogatónak.

4; A fenntartási időszak alatt semmilyen eszköz nem elidegeníthető, nem adható bérbe, nem adható el. A fenntartási időszak általában 3 év. Tehát ilyen módon elvileg nem lehet belőle pénzt kivenni...
Brett Shaw 2017.06.29 16:00:46
@Brett Shaw: önköltség helyett önrészt akartam írni.
Bevásárlás során gyakran tapasztaljuk, hogy a konkrét bevásárlási listánk ellenére nagyobb kosárral jövünk ki a boltból. A többletvásárlást rendkívül sok tényező befolyásolhatja (illatok, színek, kondíció stb.), így most kigyűjtöttünk 9 olyan trükköt, amit nem szívesen adnának tudtunkra a…..
Sokan összeesküvés elméletnek vélik a tervezett elavulást, pedig nem az. Olyannyira nem, hogy egy jogszabályokkal támogatott folyamatról van szó, ami állítólag nekünk jó. Többen még mindig elcsodálkoznak ha azt mondják valahol, hogy nincs alkatrész az elromlott készülékükhöz, és  megkérdezik hogy…..
Brett Shaw 2017.04.18 09:04:34
@eßemfaßom meg áll: Többször sikerült már elmagyarázni, hogy nyomd hosszan, nem annál is hosszabban, még hosszabban azt a gombot. SŐŐŐT, még azt is felfogta, hogy nyomd hosszan egyszerre azt a KÉT gombot.
Brett Shaw 2017.04.18 09:08:02
@whatisevenworse: Tudod ebben az esetben a bika processzor és a bika dVGA az alaplapra van forrasztva. Ha a PC vonalból indulunk ki, ahol ezek diszkrét egységek, akkor az alaplap maga a háromból a legkisebb költségű elem. Itt meg választás sincs, hiszen ami külön van az csupán:

-A memóriák
-A merevlemez
-A wifi kontroller
Brett Shaw 2017.04.18 14:30:35
@eßemfaßom meg áll: Nem mondtam, hogy sokkal egyszerűbb, de aki erre képtelen nyugodtan vehet magának cserélhető akkus mobilt. Ki gátolja meg ebben?
A vád igaz, a vw főnöke elismerte. Nem tagadja a csalás vádját a VW vezetősége. Bocsánatot kértek. Mármint egy leleplezett csalásuk, a szennyezőanyag kibocsátás manipulálása miatt, ... de mi van a többivel? A VW-nek volt és van ezen kívül több szemét húzása is véleményem szerint. A TSI motorok…..
Az okos otthon a 21. század egyik legnagyobb őrülete, ez nem vitás. Ki ne szeretné, ha a háza megfőzné a kávét, mire hazaér a munkából, lekapcsolná a lámpákat, ha itt az alvásidő, hogy ne kelljen kikelni az ágyból, vagy reggel felhúzná a redőnyt, hogy könnyebb legyen felkelni? Sajnos még kicsit…..
Brett Shaw 2017.01.07 20:34:22
@Urb: A kulcsszó, amit keresel ÉS ami a hozzászólásomban is szerepel az ÁTALAKTÓ. Bumfordi? Igen! Megoldható vele a földelés? Meg!
Brett Shaw 2017.01.07 21:33:16
@Wildhunt: Hű az kemény! :) Akkor elmagyaráznád nekem, hogy -engedjük is el a kÍnait-, hogy ha bemegyek egy tescoba, leakasztok a polcról egy CE jelölt travel konvertert, jobb esetben valami puccosabb audittal (mondjuk tüv) és rá van írva, hogy 16A-ig használható, akkor miért kéne felmerüljön bennem egyáltalán, hogy az elméleted alapján mindössze 2A terhelés fölött melegedhet/tűzveszélyessé válhat?

Szavakat dobálsz a semmibe.
Brett Shaw 2017.01.07 22:57:09
@Beerhead: Megtaláltam közben a teardownt. A biztosíték hiánya gáz, a védőtávolságokat én képről nem tudom megítélni + ez ugye nem EU lokalizáció, azaz nem is feltétlenül követi az eu szabványait.

A táp valóban elég gáz, látszik a teljes logikai részen, hogy innen onnan vett modulok halmaza. A legviccesebb talán még mindig az $1 esp8266-nak kinéző wifi soc, amin pontosan semmit nem változtattak, csak kapott egy matricát. Viszont: működik egy termékben.
Ilyen sem nagyon volt még, legalábbis nem erről szóltak a hírek és nem ezzel volt tele a sajtó: Bochkor Gábor, miután tegnap a rádióban elég durván alázta a kolléganőjét, ma reggel, élő adásban kért bocsánatot tőle. Igaz, nem simán, kellett hozzá Friderikusz Sándor, aki nem a mikrofon mögé beülő,…..
Nem költői hangulatban vagyok, hanem rákerestem az Ariston Super Silent mosógépének prospektusára, ahol a címbeli andalító hangokhoz hasonlították a gép mosás közbeni zaját. Petra kicsit mást tapasztalt. 8 hónap vajúdás 3 pici gyermekkel.... Szeretném ha mindenki okulna az…..
Brett Shaw 2016.11.16 13:39:51
@sarostehen: Logaritmikus skála. Az a 10%, több mint 400%, 3decibelenként duplázódik a hangteljesítmény.
Az utolsó remény címmel debütál ma este a Viasat 6 műsorán a Michael Bay producerkedésével készült The Last Ship című amerikai sorozat, ami egy 1988-as, azonos című regény alapötletének bizonyos elemeire épül, és arról szól, hogy egyszer csak elszabadul egy vírus, és hullanak az emberek mint a…..
A legutóbbi olcsó, kábé 10 ezer forintos projektor után erős kétségek merültek fel bennem, hogy szabad-e kintről is 40-50 alatt másikat venni. Biztosan tudnak jót gyártani, de azért 10.000 forintért náluk is csak hulladékot kapni. Itthon azt se. De mint tudjátok, kezdek rajongani a Blitzwolf újonnan…..
Brett Shaw 2016.04.21 12:14:17
@Tomi from Space: Ez egy elég komoly öngól volt! :)
Belsőség - azmegb*ssza!- 2015.01.26 12:51:28
A címben szereplő szó volt az egyedüli, amit sokéves újságírói múlttal a hátam mögött képes voltam kommentben kiizzadni magamból e videó láttán. Szerintem egész jól kifejezi a látottakat. Andreas Martinsson kis műhelye csinálta a gépet és ő maga is vezeti. Szeretgeti,…..
Állandó téma a gombok és kapcsolók kopása az autókban. Peka Amerikából küldte nekünk a képeket és a magyarázatot. Úgy látszik, szereti ezt a témát. Fogadjátok szeretettel: Sziasztok!Érdekességből küldök pár fényképet, ami két egymás mellett álló autóban feltűnt…..
Fontos, hogy nem szabad kiszámolni, mennyit költ az ember egy-egy évben autóra-motorra. Engem viszont akkor is érdekel, ha egyszer már belefutottam egy csúnya összegbe, amikor a Mazda MX-5 eladásakor egymásra raktam a szerviz-munkalapokat, és kijött, hogy csak tervszerű megelőző…..
Brett Shaw 2013.01.07 17:54:17
Belsőség Heti merítés 2012.11.25 10:46:28
Sport Lego Egy Panda 100HP vásárlásához nagy szerencse kell. Egyszerűen nincs eladó. De ha van is, akkor sem tudsz válogatni, mert egynél több egyszerre nincs fent. Egy évnyi használat után teljesen meg tudom érteni ezt az állapotot, hülyeség eladni. Annyira jó kis autó, és…..