Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lynn Mainchín

2 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pilu KansasCsepel, TexasTabajd. 2009.06.11 09:20:00
 Újabb fronton támad a globalizáció.  Az uniformizálódás már a hétköznapok megszokott jelensége, és senki nem csodálkozik azon, hogy egy alföldi rapper pontosan úgy néz ki, mint az amerikai társa. Nem meglepő már az sem, hogy egy szegedi…..
Lynn Mainchín 2009.06.15 06:51:54
Még mindig enyhén remegő kézzel nézem ezt a híresemberfejű rettenetet, ami igen erős inger (könyvelés) hatására szakadt ki Tamásból. Egyszerű, mellbevágó, iszonyatos, bravó! Ma fél napig a tankonyha raktárkészletéhez kellett számlákat rendszereznem. Az egyik tételről ez…..
Merem állítani, hogy a Crunchball 3000 jelenleg az egyik (ha nem a) legjobb sportjáték az interneten. Maga a háttértörténet (ami ebben a műfajban egy kicsit szokatlan) is érdekes: a harmadik évezred végére betiltották az összes sportot a Földön, de az embereknek hiányzott ez a…..
 Újabb levelet kaptunk Györgyitől, aki az ügynökök és managerek világáról mondja el nem túl hízelgő véleményét.Már elutaztam, úgyhogy jók legyetek vasárnapig :)!Gondolataim és véleményem a sajátom, amivel nem kell azonosulni, nem kell egyetérteni, lehet szidni,…..
Lynn Mainchín 2009.06.11 11:28:20
@Che Pel: Amit a Vonzás Törvényéről mondtál, és következtetéseket írtál, nagyon is igaz. Kedvem lett volna kiegészíteni pár dologgal, de kaptam már ban-t életemben szétoffolásért (is) :-)

Amit többen írnak, hogy kifejezetten jó ha képzetlen vagy, sajnos szintén igaz. Ahol én megfordultam, kb. két hónap múlva többet tudtam a dolgokról mint az ottani "vezetők", mert nem restelltem a szakember ismerőseimet kikérdezni. Nem is voltam sikeres de szerencsére viszonylag hamar eljöttem és egy olyan nyarat kivéve amikor eleve nem is dolgoztam nem is vettem túl komolyan az egészet.
Hirtelen felindulásból a Geekz stáb egy része összedugta a fejét, hogy egy bevallottan teljes mértékben szubjektív összeállítást nyújtson át a nagyérdeműnek a lelkivilágukban leginkább nyomot hagyó (legtöbb kárt okozó?) játékok zenéiből. Oyanokból, amelyek…..
Lynn Mainchín 2009.06.09 07:39:28
@Égbekiáltó: A Star Control 2 alapmű.
Annyira alapmű, hogy annak idején csak azért csináltam remixeket belőlük hogy tudjam walkmanban rendesen hallgatni őket.

Az Archon zenéjét különben ugyanaz csinálta aki az SC2 egyik szerzője sőt néhány gfx is nagyon SC2 feelingjű

C64-re a Last Ninja ütött mindent.

Heroes of M&M sorozatból a 2 CD trackjai ütötték a 3-at bár az kérdés, mennyire valóban játékzene. A 4 is jobb a 3-nál, kivéve az underground témát attól idegbajt kaptam.

Viszont:

Another World?
Beyond Good and Evil?
Witcher?

Ezek senkinek nem jöttek be? Mert nekem nagyon!
Lynn Mainchín 2009.06.09 10:37:45
@Vészmadár: a Beyond Good and Evilt valamiért nagyon kevesen ismerik itthon... pedig én csináltam azokból telefonos csengéseket is, sőt az sms-jelzésem is abból van (amikor gyöngyöt találsz, na az).
  Megcselekedtem, melyet nemzetem, s lelkem rendelt nekem. Elmentem, s egy csepp rejtekben keresztet tettem egy kerek jelbe. Nem jegyzem le, melybe, mert ez secret! Jelenleg lesem, mely ember mehet EP-be. Hevesen eszement, kellemetlen gyengenem, mely jew merev szervekre gerjed? Esetleg…..
Lynn Mainchín 2009.06.08 08:46:08
@Andie: "Jegyzetetekben ne legyen zengetett nesz, mely nem E? Lehet ez? Meglep! :)
Megtekert e nyelv, de eszembe bevennem nem lehetetlen... becset rebegek nektek :)
Meg lehet-e ezt tenned nem eme nyelven?

(Ehh, ez legyen nekem eszperente :)"
Lynn Mainchín 2009.06.08 08:46:56
@MekkElek: "Here sem kecsegtet felelettel"
Ez ESZEMENT!
Lynn Mainchín 2009.06.09 10:34:30
@Fehérvonat: Eszmerendszered veleje nekem nem kedves, de jegyzeted veretesen megszerkesztett.
De, nem teljesen fekete, ezen nemzettel egy helyt lelt embereket - keserves nekem, de - helyesen jellemezted. Ezen mederben ez jelenleg nem mehet, szemed egyenesen vette ezt fejedbe. Cselekedet kell. De berzenkedek, mert tettek, melyekhez eszmerendszered vezet, rettegek: veszedelmesek.
Az X-spot nagyon hasonlít a Hoshi Sagára (amiből nemrég már a harmadik rész jelent meg), annyi a különbség mindössze, hogy a játékosnak nem csillagot, hanem egy X-et kell megtalálnia az egyre furmányosabb pályákon. Nem egy tartós darab, de nagyon aranyos és ötletes cucc. Egyetlen…..
Japán csajok minden nap! Sara 2009.06.06 09:33:00
..
Lynn Mainchín 2009.06.07 09:51:21
A macskák veszélyes állatok, bizonyítja be a Cat Invasion. Rövid, de annál szórakoztatóbb játékkal van dolgunk, ami kb. 10 perc munkakerülésre alkalmas. Mint a képen látszik, háromféle léggömbös macska támad: a mezei, a gyors és a páncélozott,  ez utóbbinak nem lehet a…..
A Brain Bones egy szerintem érdemeinél sokkal kevésbé értékelt kockajáték. Míg a Zilch nagy karriert futott be a Kongán, addig ez a régen ott szereplő játék bizony elsikkadt a sokezer logikai játék között, pedig rendkívül eredeti koncepcióra épül (a másik egy régi…..
Lynn Mainchín 2009.05.26 14:21:03
Nos, nekem összejött egy 640-körüli eredmény. Sajnos nem lőttem képernyőt, azt hittem, lesz az még több is, de eddig nem sikerült megint 600 fölé menni...

Nekem a következő stratégia jött be:

2-est és 12-est mindenképp megnyitni! Azokkal lehet ugyanis a legtöbbet írni. A többi szám közül a párosakra kell játszani (4, 6, 8, 10), a 4 és a 10 akár nagy mennyiségben is összehozható. A sok dobás alatt tutira lesz olyan, amikor nem tudsz két páros összeget összehozni, ezért páratlanból kell egy. Praktikusan (bár a guide mást mond) a 7-es, mert azt a legkönnyebb kialakítani, oda lehet szemetelni.
A négy kihajítható kocka két páros és két páratlan legyen. Ez azért fontos, mert ugye két páratlan és két páros összege is páros, kisebb az esélye, hogy azért kell bennhagynod pl. egy 5-öst, mert se az 1, se a 3 nem dobható. És ezzel pont meg kell nyitni pl. a 9-est.
Ha van két 1-es vagy 6-os, hacsak egy mód van rá, legyen 2 vagy 12. Akkor ne, ha már nagyon kevés van hátra, és koponyás sorod van, vagy ha pont ezért kellene újat nyitni.
Persze mák is kell az egészhez, néha kijön a végén valami teljesen lehetetlen, és nyithatsz meg valami nagyon rosszat, pl. 11-et. Vagy az egész játék alatt nem jön össze 4x a 2-es.
Végül: figyelj, hogy maradjon egyensúlyban az elhajított négy szám. Ha nincs koponyád és jó számokat tudsz kialakítani, nem baj, ha sietteted a végét. Ha viszont sok a nyitott, vagy a 2/12 valamelyike még nincs meg, törekedj arra, hogy elhúzd a játékot.

Gyanítom, ugyanez működik csak páratlanra játszva is (3, 5, 7, 9, 11), de még nem teszteltem.

Egyébként remek darab, rövid időt igényel és szórakoztató.

5/5
Lynn Mainchín 2009.05.26 15:51:43
Biztosan sokan emlékeznek a Nano War című remekműre, amelyben két szín harcolt egymás ellen. A Phage Wars nagyban hasonlít hozzá, viszont több fejlesztéssel is találkozhatunk a játékban. Mielőtt nekikezdenénk a játéknak, nyolc különböző szín közül kell választanunk,…..
Lynn Mainchín 2009.05.20 01:39:16
4/5 - a reset miatt.

A Space-szel pause-olsz. Save-re nincs szükség, emlékszik rá a játék, melyikkel hol tartottál.

Egyébként az a titok, hogy más színekkel másképp kell játszani. A kék pl. a látszat ellenére könnyű, a fehér még könnyebb. Nagyon gyorsak, Az elején hagyd a fenébe azt a kört, ahova kitett és foglalj el minél több üreset. Ha néhány helyre utánadjönnek, sebaj, marad elég. Ha már egy-két nagy kört is megszerzel a sok kicsi mellé, már biztos a győzelem.

A lassúakkal viszont pont az ellenkezője működik. Messzi utakra ne indulj, mert leelőznek, vagy megerősítik. A közelieket támadd, ha vannak. Ha távolra mész, a nagyot célozd, ha kell, több helyről. Ha elveszik valamelyik jó helyedet, szedd vissza, amint tudod. (Kiv. az utolsó pálya.) A lila különben egyáltalán nem olyan nehéz, mert majdnem olyan erős, mint a fekete.

Egyedül a sárga nehéz, mert igazából semmiben sem túl jó.

Kiesni akkor lehet kb., ha pont peched van és mindenki azonnal téged üt (az első olyan pályán, ahol már nem látod az ellenfelek számait, jellemző), vagy ha pont rossz ellenfelet kapsz. Pl. sárgával zöld ellen elég nehéz, kékkel vagy türkizzel piros ellen, kékkel fekete ellen. Ha több ellenfél van, a feketét érdemes először kirakni, hogy ne legyen ideje felnőni. Vagy a lilát, de az nem jön össze, túl erős és szapora, sok ellenfélnél vagy a piros, vagy a lila marad a végére, gyakran ezek kiirtják a többit.
B-oldal Visszatér a Roxette 2009.05.11 07:34:00
Hékás, visszatér a svéd popduó, a Roxette! Per Gessle és Marie Fredriksson 2001-ben jelentetett meg utoljára sorlemezt (2001 után csak válogatásokat, pl. 2006-ban a Rox Box-ot), de mivel 2002 környékén a tüsi énekesnőnél agydaganatot diagnosztizáltak az orvosok, így szóba sem…..
A bevételi források áttekintése következik. A minta jól megfigyelhető - minél több ponton megtalálni a lehúzás lehetőségét, illetve egy hívőtől minél többféle jogcímen és módon elszedni a lehető legtöbb pénzt.  "Egyházi szolgáltatások"  Itt most…..
(folytatás)   A direkt adományok megjelenése1984-ben nagy bajban volt az egyház - egy igen nagy nyilvánosságot kapott kártérítési per volt folyamatban Portlandban, amelynek elvesztése súlyos érvágást jelentett volna az egyháznak. Miscavige, aki akkor már szilárdan…..
Lynn Mainchín 2009.05.08 15:15:52
@Warlimont: a többiek forduljanak el, mert most éppen 5.7_beta szintű tudást fogok kiszivárogtatni.

Gondolkoztál-e már azon hogy a fogfájásnak mennyire nincs értelme? Semmit nem lehet vele kezdeni, teljesen fölöslegesen jelzi a szervezet hogy rossz a fogad hiszen ugysem tudsz ellene tenni amikor már fáj.
Véletlen lenne? NEM.
Ez bizony Dentrix, a Nagyon Gonosz Galaktikus Szuvasító műve! Ő az, aki a fogfájósok panaszaiból merít erőt és a fogorvosok egytől egyig az ő emberei. Kezelés (khm.) címén tényleg vírusokat telepítenek a jól működő oprendszerekbe, csakúgy mint 327 millió évvel ezelőtt amikor még Dentrix annyira erős volt hogy a fogakba ültetett hidrogémbombák segítségével bárkinek szuvasította a fogait, mert ő gonosz. Már mondtam. Annyira gonosz, hogy mindenki megőrült a fogfájástól, tébolyában izekre szaggatta magát, leteleportált a Földre és elkezdett fosszilizálódni. (Dinócsontvázak? Piha! Nem, azok mind az őseink.) Ez a mítosz ma is él, hát ki ne emlékezne gyerekkorából a Fogtündérre? Ugye! A rémképet fokozza hogy a magyar fog szó egyben a jövő időt is jelenti. Dentrix sötét világuralmát. Vagy valami hasonló.

Ha ezt most elolvastad, jelentkezzél Warlimontnál etikára, hogy szépen elfelejthesd ezt a történetet. Most írt nnekem korzikáról, össze kéne gyűjtenem sürgősen 63 millió $-t a következő yachtjára.
    !!!HOLNAP!!! MUNKAHELYI TERROR BLOGTALÁLKOZÓ Anna leveléből kiderül, hogy egy biztosítóból eljönni nem gyerekjáték (íme a 200. bejegyzés) Kedves Mindenki! Több éves hiábavaló álláskeresés, munkanélküliség után, az őrület határán, mivel már ennivalót…..
Lynn Mainchín 2009.05.07 15:04:40
Salesman:
A többiek nevében is köszönjük a linket sok fontos dolog kiderül belőle.

"Nyugat-Európában és Amerikában a pénzügyi tanácsadó szakma presztizse az ügyvédekéhez hasonló" - Igaz. Itthon viszont nem, mivel nagyon sokan jobb ötlet híján, rosszabb esetben inkorrektül igért vagy vázolt dolgok reményében lesznek pénz. tanácsadók. Nem pont 180 ezerről szoktak mesélni a "tájékoztatókön" hanem ennek 2-3 szorosáról vagy mégtöbbről. Egyébként ha ez bruttó összeg, akkor egyáltalán nem fizet jól a dolog mert ebből lejön a vállalkozóságot bt-t, kft-t terhelő rengeteg levonás. És akkor még a járulékos költségekről, mint telefon, utazás például nem is beszéltem.

"Korábbi munkahelyen üvegplafon volt" és itt nincs. - Igaz. Pont ezzel győznek meg sokakat. A plafon az ember ismerettségi köréből következik. Az igazán jó üzleteket azok csinálják akik ismernek cégvezetőket, hírességeket stb. Aki nem az pedig próbálkozik a mezei ügyfelekkel, akiknek többnyire eleve nincs sok pénze. Meg ugye sok helyen nem tájékoztatják a próbálkozót hogy nem neki való a munka hiszen az a pár üzlet amit a családján, kevés ismerősén keresztül ver is pénz a cégnek.

"Legkorábban 2-3 hónap múlva lát pénzt" - Igaz. Lehet az adminisztráció miatt is ezt nem tudom, de van felfutási idő még azoknak is, akik jól csinálják, amig beletanul például. Sokaknak nincs 2-3 hónapnyi tartaléka vagy még több. Ezt a tényt sem emlegetik a legtöbb helyen.

"A jövedelmi szint nagyon ugrál" - Igaz. Ha valaki eljut az első néhány nagyobb üzletig akkor kihúzza azzal a gyenge hónapokat. Ismertem ilyet. HA eljut odáig. A többésg ld. feljebb nem jut el.

Ezzel együtt ez a szöveg legalább nem hazudik gyors és azonnali sikerekről, korrekt. Leszámítva hogy nem értem miért nem sikerül kijelölnöm a szöveget hogy idézzek.
Váratlan fordulat nélkül 65:1 arányban megszavazta a Főváros a múltkorjában már emlegetett parkolási rendeletet. Amíg a nálunk okosabbak megszakértik, mitől is nem alkotmányellenes, hogy ezentúl havi egy alkalommal lehet parkolójegyet bemutatni a Centrum Kft légből kapott…..
A móka úgy tűnik örökké tart. A napokban két posztot írtam (ezt, majd eutána ezt) arról, hogy az Indexen a szellemi tulajdon ellopása témájában vendégpublicisztikát író Jeszenszky Zsolt valójában egy, a wired.com-on megjelent vezércikk alá írta a saját nevét, miután az…..
Üssük el a péntek délutánt a Connecto 2-vel, ami a régi csővezetékes játékok és a tetris szerelemgyereke. Folyamatosan potyognak lefelé csőelemek, ezekből kell vezetékrendszert építeni. Ha a vezeték két ponton is érintkezik a szélső elemekkel, akkor eltűnik, és lesz hely az…..
Na, most fognak elküldeni a fenébe azok, akik touchpaddel játszanak. A Chute Academy ugyanis arra épít, hogy milyen gyorsan tudunk a képernyő adott pontjaira klikkolni: zuhanó ejtőernyősök ernyőit kell kinyitni 40 szinten. Egyszerű ügyességi cucc, kicsit egyhangú, de el lehet ütni…..
A Civiballs című játékkal kezdjük a hetet, mert ezt többen is beküldtétek. Ádám így foglalta össze a lényegét: „Logikai-ügyességi, think-out-the-box játék. Fizika, lendület, momentum. Érdekes-érdemes. Munkakerülésre kimondottan alkalmas.” Plüssmacska fedőnevű…..
 A rendszámok sok hülyeséget kihoznak az emberekből, mi például a főiskola ideje alatt folyamatosan figyeltük, hogy melyik a "legfrissebb", Füge kollégám (a plateboy) adatbázist épített belőlük, mások pedig az Isten pénzéért vesznek maguknak vicces, bár…..