Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buzzword

0 bejegyzést írt és 487 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: HVG.hu, Hernádi Levente  HaralamposzBár több dologgal nem értettem egyet az esemény kapcsán, mégis részt vettem a január 2-án megrendezett tüntetésen, mely a "Lesz még Magyar Köztársaság" jelmondatban foglalta össze üzenetét. Úgy éreztem, hogy a…..
Buzzword 2012.01.03 15:37:47
@hird: Tudományos kommunizmus ? Ezoterikus occupycapitalism
1, Milyen relációs jelet tenne a kérdőjel helyére (indokolja!) - 2 p

Félig-meddig off (kb. 20 sec):
index.hu/video/2012/01/03/tizmillio_ember_nem_orulhet_mindennek_egyutt/

Az milyen, hogy nálunk a szockók Pinochet-fanok, a másik fele meg minden metódushívásra a "gonoszzsidók" stringgel tér vissza (kivéve, amikor államosítani akar.)

u.i: Amennyiben a feketekabátos úr konzervatív szociálpolitikát folytatna (pofon a hülyegyereknek a suliban, abortusz csak indokolt esetben, stb.), a kormányt pedig piacellenes törekvései miatt támadja, netán maga Videla tábornok álruhában, e médiumon keresztül elnézést kérek tőle, ugyanakkor jelölöm a Miller (vagy mi) alter közt. elnökének.
Buzzword 2012.01.03 22:47:18
@Morcos: Értem, tehát arra, hogy Gaia néniből elfogy a ritkaföldfém (ami rohadtul nem fogy el a közeli jövőben, ahogy az olaj se, de ebbe inkább ne menjünk bele) az az adekvát válasz, hogy akkor munka nélkül, pofára is osztogassuk a természeti kincseket. Jó terv, kb. mint az Alsónadrág Gnómoké a South Parkban.

Más: rájöttem, hogy ha a lenti linken található, korhatáros mese egyik mondatát invertálom, tökre kijön a tegnapi dzsembori leírása:

"The elections were around the corner and his progressive Fascist-Calvinist coalition government was being challenged from the right."
hobolobo.net/

Invertáljatok! (segítség az angolul nem tudóknak: a right inverze a left).
  A kormány ugye az elkúrás fényes ösvényét járja, de sajnos éppen ezért nemigen megy az utcára, így a magunkfajtáknak megmaradnak az ellenzéki rendezvények. Pedig úgy szeretnénk megint Viktor-hívőket látni! Ez azonban még messze, nagyon messze van.   Ám a…..
Buzzword 2012.01.02 15:34:04
@Google: Bankok, multik mellett? A Ferencz Pumukli radikális csövesgondozó, aki alanyi jogon osztogatna pénzt a büdösbogaraknak?

Ez kérem perónisták vs. marxisták menet lesz.
Október 23-án bejelentettük, még az óévben elindítottuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert VAN alternatíva. Boldog új évet kívánunk Mester Dórával! Jelölnéd magad? További infókat itt találsz!..
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
Buzzword 2011.12.19 14:54:53
@Zabalint: Nézd, most van alternatíva, akkor nem volt. A magamfajta konzik általában nem szeretik a pluralizmust, de elismerem, ilyen színvonal mellett inkább áldás, mint átok.
Kismillió program közül lehet válogatni, nem kötelező azt nézni, hogyan hányik a sok Untermensch a tévében. Aki azt választja, lelke rajta. Én ismertem olyan autószerelőt, akivel a lamarcki és darwini evolúcióról beszélgettünk, amíg a kollégája a kocsimat birizgálta, szóval a lehetőség megvan mindenkinek.
Az igény, na az kevésbé.
Buzzword 2011.12.19 15:05:15
@Zabalint: Demokráciában az oktatás az egyetlen eszköz arra, hogy a legalja seggfejek kivételével mindenkit legalább ötös szintre hozzunk.
Sajnos Magyarországon pont az oktatás a leginkább kontraszelektált, negligált terület. Libsi, konzi, szoci egyre megy, tesz rá magasról az összes.
Buzzword 2011.12.19 15:13:22
@Ann1294: A politika szerintem (na jó, a politológusok szerint) minimum két dimenziós fogalom.
Egyrészt, mint x tengely, kell egy rakás technokrata, akik logarléccel, zsebszámológéppel, CUDA klaszterrel kiszámolják, merre mászik a béka a létrán (gy.k: mit csinál holnap a tőzsde?)
Másrészt kellenek idealisták (y tengely), akiknek szép fehér a fogsoruk, megpuszilják a választási kampányban a csecsemőket, és nézetvilágtól függően elmondják, miért helyes a drogliberalizáció/miért helytelen, vagy miért rossz az abortusz/miért szükséges rossz, miért jobb a kereszténység mint az ateizmus/ miért gonoszak a papok.
Ha az egyik belekotnyeleskedik a másik melójába, abból Magyarország lesz.
Louie the purple horse Kritika 2011.11.07 20:51:00
Kedves olvasók, én most átmegyek művészettörténészbe. Azt mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy afféle kardigános, könyvespolc előtt interjút adó bácsikának, vagy skinny farmert, puhakalapot és világoskék zsakettet viselő bicajos pesti nyikhajnak képzel el magában, de most…..
Ezt a helyesírási és megfogalmazási hibákkal teli, kissé zavaros, helyenként pedig érthetetlen sajtóközleményt adta ki az egyház.Én szándékosan sem tudnék ilyeneket írni: "megdöbbentő növekedést tapasztaltunk.... a programok igényére", "eltapossák Egyházunk…..
Mandiner blog Így kell címet adni 2011.10.29 08:01:00
Most mondja valaki, hogy nincs humora az elvtársaknak!..
Buzzword 2011.10.29 12:44:17
@mavo: Azt kérdezed, szégyellem-e magam Bogárlaci helyett is?
Igen.
Elvárom-e, hogy te is szégyelld magad a népszavás agyhúgykövesek helyett?
Nem, de legalább ismerd el, hogy seggek.
  A felújított Károly körút, a teljesen átszabott Március 15. tér – legtöbbször ez a két ötödik kerületi városfejlesztés jut eszünkbe, ha valaki arról beszél, hogyan lesz Budapest lépésről lépésre szebb és élhetőbb. Nyilván a szűken vett belváros az, ami a…..
Buzzword 2011.10.23 12:52:03
@napolajos: A Börzsönyben laknak, szürkületkor jönnek elő, de vigyázzon, nagyon gyanakvóak. Ha meglátják magát, felmásznak a fára és onnan morognak. Húszezressel, Sartre-kötettel lecsalogathatók, kis szoktatás után hummuszt kézből elfogadnak.
Buzzword 2011.10.23 12:56:33
@napolajos: Sietek megjegyezni, hogy ez humor volt, mielőtt antiszemi... izé, mielőtt miattam elhagyja a húszezresét az erdőben.
  Szombaton az Erzsébet téren a volt buszpályaudvar széthugyozott maradványai és a gördeszkapálya között lezajlott a világforradalom, s ezt az eseményt természetesen mi sem hagyhattuk ki.    Mint ismeretes, a Békés VilágForradalom a Valódi Demokráciáért! mozgalom…..
Buzzword 2011.10.20 19:56:14
@At_: Tudod, az a baj, hogy ti egy olyan világról álmodoztok, amit az itt kommentelők idősebb felének már volt szerencséje megismerni, és nem dobták magukat hanyatt a gyönyörtől. Lehet, hogy én vagyok a gonosz, akin nem lehet segíteni, de:

"gondolom (..) az Occupy Wall Street mozgalomról) is hasonló cinizmussal írnátok..."

Figyelj, azok az emberek szélsőbalos szervezetekkel vannak kapcsolatban. Nem olyan aranyos, butácska, fogalmatlan pinko szocik, akik '36-ban Spanyolországban kikerekedett cicaszemekkel bámultak a nacionalisták csúnya, büdös, zajos tankjaira, hanem nagyhangú, zavaros elméjű bolsevisták. Olyasféle népek, mint Moslékfőző Bartos Csabi. (az igazság kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a szélsőjobb csillámfaszlámább fele is feltűnik köztük)

Itt egy kedves tüntető egy tömeggyilkos képével:
toddkinsey.com/blog/wp-content/uploads/2011/10/TeaParty-OWS-3.jpg

"szerintetek nyilván a jelenlegi világ a lehető legjobb és legigazságosabb világ"

Nem, de ilyen nincs és nem is lesz. Műveljük a kertünket.

" a kormányok a bankokat (...) segítik ki a bajból, míg az alul lévők egyre nehezebben tudnak megélni"

A bailout gáz, és rohadtul ellentétes a klasszikus liberális/konzervatív gazdaságpolitikával. Hayek bármelyik követője megmondhatja, hogy a működésképtelen vállalkozásokat hagyni kell megrohadni. De a bankoknál ezt mégse lehet, mert odavész az emeberek pénze. Nehéz ügy, de az akkor sem megoldás, hogy márpedig a kapitalizmus megzápult, szüntessük meg a pénzt, az ipart és mindenki készítsen mandalát meg színes szőtteseket.

"egyre többen szeretnének egy közvetlenebb demokráciát, szeretnék kezükbe venni a saját sorsukat."

Egyrészt az arab országokban vérivó, primitív, néha az OWS tüntetőkhöz hasonlóan szakráliskomcsi (Kadhafi) diktátorokat kergettek el. Másrészt a közvetlen demokrácia, a hozzá nem értők szabad ámokfutása hatalmas baromság, a repülőgépen se szavaztatja meg a kapitány az utasokat. Az, hogy a politikusok se értik a szakmájukat, többé-kevésbé persze igaz. Új elitet, azt lehet kérni, de hogy K. József BAZ megyei munkanélküli és B. Jolán, az élettársa döntéshozók legyenek...ugyan!

"elegük van a szabad versenyen alapuló vadkapitalizmusból, (...) versengés és lökdösődés helyett esetleg együtt is lehet működni..."

Nézd, ha nincs verseny Harrison Bergeron-disztópia van (olvasd el, nézd meg). Lehet együttműködőset játszani, és azt mondani, hogy a tizenkétórázó Korrekt Károly prémiumát egyenlően szétosztjuk a melósok között, ugyanannyit kap belőle Károly és a munkahelyén lazsáló Aknakeresőző Aladár, de ha a delikvens Korrekt és nem Hülye, előbb-utóbb ő se fog dolgozni. Ti, egalitariánusok egyszerűen nem fogjátok fel, hogy a kommunizmus nem egy olyan utópia, amit a csúnyarossz emberek miatt nem lehet megcsinálni, hanem egy velejéig gonosz rendszer, ami bűnteti a kiválóságot, és dicséri a középszert.
Buzzword 2011.10.20 23:22:21
@evil overlord: Azok a komcsik voltak. Orwellnél lehet olvasni, hogy a csillogószemű seggfej anarchistákra/szocikra is lőttek a komisszárok, ha éppen nem akadt karlista.
Nem tisztem megvédeni Karsay Dorottyát, vagy a Milla mozgalmat, nagyon sok problémám is van velük, de az olyan buta és általánosító cikkek kiverik a biztosítékot, mint amilyet a Mandiner is írt. Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül…..
Buzzword 2011.10.20 18:54:14
@Yumurdzsak: A gender nem tudomány.

Mielőtt elkezdenéd a "ti gonosz reakciósok terhesen, meztélláb a konyhába kívánjátok a nőket és kiölitek az istennői princípiumot, blalblabla", kezdetű nótát fújni, elmondom neked, én csak örülök, ha egy nő hajlandó esztergálni, programozni vagy céget vezetni. Ha HTB akar lenni, mert ezt érzi a szerepének - kényszeríteni ugyanis senki nem fogja -, azt is megértem. De marha rossz duma ez a "diplomát akarok, mert nunim van és olyan szép szakdogát írtam Protomarxista poszt-posztmodern neoprimitív feminista elemek a Donald Kacsában címmel... juj, ezért nem kapok cserébe 500 nettót cégautóval mostazonnal? Fasizmus van!"

Én majd PHD csinálok male gender studies szakon, disszertációm címe: Pina, sör és foci Hegel korai műveiben.
  Orbán Viktor már 2006-ban megmondta, hogy komoly bajok lehetnek a devizahitelezés hazai elburjánzásából, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ezért az emberek a hibásak és nem a kormány.    2006. április 21-én a második választási forduló előtti pénteken Orbán,…..
Buzzword 2011.10.20 00:15:27
@mavo: Ötmillás autó? Hitelből? Igen, ők a prolik.
A lakás más tészta, ha lenne normális bérházrendszer, azt mondanám, ordenáré prolivircsaft a hitelből vett kéró, de a jelenlegi helyzetben érthető (ha nem is támogatandó).
  Egymást érik itthon a forradalmak: a 2006-os felkelés és a 2010-es fülkeforradalom után most világforradalom készül október 15-re, olyan célkitűzéssel, hogy a lehető legjobb világot tervezzék és építsék fel, ami emberközpontú, részvételi demokrácia van benne,…..
Buzzword 2011.10.12 21:00:37
@civilkontrol: A hadronütköztető és a géntechnológia megléte nem zárja ki a jelenlegi rendszer hibáit. Egy szuperszámítógép legalább annyira ki tud feküdni egy gazdasági elemzéstől, mint a fehérje-dokkolás szimulációjától Bonyolult, nehezen modellezhető rendszer a gazdaság, mert van benne egy nemdeterminisztikus működés: a hülye, irracionális ember.
Azt én is elismerem, hogy a piac és az állam összefonódása nem szerencsés, de a Wall Street-en workshopolók és az ilyen Nemzetközi Brigádos spanyol raszták nem reformot akarnak, hanem marxizmust. Vagy káoszt. Vagy csak unatkoznak.
Buzzword 2011.10.12 21:04:10
Ajánlott irodalom az angol csürhe"forradalom" értelmezéséhez:
www.imdb.com/title/tt1289406/

Nekem baromira tetszett, lehet hogy szabadpiacos középjobber létemre látens fasisztoid vagyok? Végülis, Pinochet is pörgette a gazdaságot... :D
 A Mizu a himnuszod? SP-be szerelmes kisfiú vagy kislány vagy? Elvakult Fidesz vagy MSZP hívő? Emos? VV rajongó? Hajdú Peti a kedvenc műsorvezetőd? Akkor ne kattints erre a videóra...ha viszont eleged van a mostani állapotokból és hallani szeretnéd a 21. század legnagyobb…..
Buzzword 2011.10.09 03:06:45
  Az első hírek rideg tényszerűséggel és röviden számoltak be Makovecz Imre, a kedden 76 éves korában elhunyt építészmérnök halálhíréről. A szinte tapinthatóan döbbent csend után már aznap megjelentek az első nekrológok, melyek politikai oldalak vérmérséklete…..
Buzzword 2011.10.03 22:48:57
@Arma Gedeon2: Itt van, tessék pogány szimbólum keresztény templomokon:
en.wikipedia.org/wiki/Green_man
Ezt is biztos a szabadkőművesek csinálták, a XI. században, 700-800 évvel a megalakulásuk előtt ugye? Sőt, Makovecz személyesen.
A fenti címmel jelent meg a lenti anyag az English Russián, jobbat pedig mi sem tudtunk neki kitalálni. A képek ugyanis annyira súlyosak, hogy azok mellé csak egy puritán cím járhat. Az eredeti anyag egy orosz magazinban jelent meg, mi pedig már nem abba a generációba tartozunk, akiknek…..
A Független Médiaközpont kiadásában jelent meg a Pandóra Szelencéje nemzetközi projekt részeként az a felmérés, mely a gyermekek szexuális bántalmazásáról ad képet hazánkban. A Pandóra szelencéje projekt egyszerre zajlott Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban,…..
  Természetesen nem az életkora a lényeg. Emberként jó egészséget és hosszú életet kívánunk minden másik embernek. Magyarként pedig szánalmasnak tartjuk, hogy Biszku Béla 1956, 1989 és 2010 után szabadon, békében, visszavonultan ünnepelheti kerek évfordulóját. Nagyon…..
Tegnap Olaszország egész területén nyolc órás általános munkabeszüntetést tartottak a szakszervezetek, a Berlusconi-kormány által tervezett megszorítások, valamint egyes munkajogok eltörlése miatt. Rómában a legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a CGIL és egy kisebb,…..
Buzzword 2011.09.12 19:40:53
@Gilthanas3: Szóval tetszik, hogy az emberek sarló-kalapácsos zászlóval rohangásznak? Végül is nem bűn az, '68-ban a francia diákoknak is tetszett, persze azért, mert ők nem láttak belülről ilyen rezsimet.
Buzzword 2011.09.13 16:23:28
@Feanor: Mit gondolnál egy olyan jobbközepes elemek által szervezett tüntetésről, ahol öten belibegnek a tömegbe nyilaskeresztes zászlóval, a szervezők/többi tüntető pedig nem küldi őket el a nénikéjük parcellázott micsodájába?
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!  Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Buzzword 2011.09.11 13:29:52
@silkent: Legszívesebben azt mondanám, hogy Pinochet tábornok állítana téged a stadionban az alapvonalra, de én nem vagyok ilyen modortalan, úgyhogy inkább csak annyit jegyzek meg, hogy az erőszak és a fejszétveréssel fenyegetés úriemberhez méltatlan.
Buzzword 2011.09.11 13:38:12
@Mária: "A mosogatólányok viszik a hátukon ezt az országot"

Biztos ők tartják Atlaszként a glóbuszt (igazából rohadtul nem, de ezt most ne firtassuk), csak nem ez, a pár hónapos munkaviszonyával. Te amúgy marketing tanácsadóként mennyi embernek adsz munkát? Mennyire alapozod meg a jövőt? Mit termelsz?
Majd ha olyat csinálsz, mint ez a fickó, akkor beszélhetünk:
secure.logmein.com/HU/about/leadership/biographies/martonanka.aspx
Hawking rövid története A világ legnépszerűbb tudományos ismeretterjesztő regénye, Az Idő Rövid Története 1988-ban jelent meg először, egy évig vezette a londoni sikerlistát. A Föld minden 750. lakójára jut egy példány! Fogyási paraméterei lassan de…..
Buzzword 2011.09.10 20:16:26
@icentrifuga: "Hawking kreatív és inspiráló, spirituális vagy gender olvasata éppúgy érvényes..."

Nézd, én is mondhatnám, hogy pl. Coelho nyáladzásai igazából a parciálisan homomorfikus kriptográfia témájában írt igényes tudományos fejtegetések, mert nekem ez az olvasatom, de ha az író hallaná, ugyanaz a "gondoltaarosseb" effektus manifesztálódna benne, mint Hawkingban a Higgs-bozon gender-studies jelentőségével kapcsolatban.
Kicsit olyan ez, mint amikor a ruszkik saját genetikát akartak csinálni, mert a darwini túl imperialista volt.
Subba Fila táska 2011.09.05 22:26:00
ROHADT FILA TÁSKA MINDENHOL!   ..
Buzzword 2011.09.10 13:14:06
@EvilHedgehog: Aki még nem jutott el a gugliig, az is simán kap 5K körül bármilyen stílusú táskát. Ott van a kismillió outlet üzlet, de ennél még a kínaiak között is találni szebbet.
  2001 ősze óta mérik a hatodikos, a nyolcadikos és a tizedik osztályos tanulók szövegértési és matematikai képességeit. A mérésben alkalmazott feladatok nem a Nemzeti Alaptanterv, a kerettantervek, illetve az azokhoz fejlesztett tankönyvek által közvetített…..
Buzzword 2011.09.08 21:13:28
@bbjnick: Nana, azt magának is be kell ismernie, hogy a srác, aki felrajzolta a naptárt, rendesen ki lehet bélelve hülyeséggel (jó értelembe véve) :D
Augusztus 20. BoldoganyaA boldoganyák mai megtestesülései a hitújító, a világháló, az állatvédő, a szocmunkás, az evolúció, az együttműködő és az alkotmányozó anyaúrnők. Takács Mária filmje mára:  Az ősmagyar mondák hét egében hét boldoganya…..
Buzzword 2011.08.21 10:50:15
@Kalmár: Igen, a gyerek nagyjából azon a szinten van, akik azért vernyákolnak, hogy zárják be a Nagy Hardonütköztetőt, és a rákos árva kiscicák között osszák szét az árát.
Vagy az alkatrészeit, mittudomén.
Buzzword 2011.08.21 10:52:16
@Buzzword: Hogy a hadronütköztető hardonütköztető lett, az elég sikamlós freudi elgépelés...bocsi :)
Buzzword 2011.08.21 12:06:56
@Ingerlékeny Banya: Én rájuk szavaztam, épp ezért jogom van óbégatni, és meg is teszem: Miért nem néznek körül a pártban, másod- és harmadvonalon biztos akad jobb közgazdász, mint a Matolcsy?