Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iparterves

2 bejegyzést írt és 542 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelentős kínálatból válogathatunk, ha igazán jó háborús filmekre vagyunk kíváncsiak. Az elmúlt évtizedekben ugyanis rengeteg kiemelkedő produkció készült az amerikai látványfilmektől egészen az orosz és német alkotásokig és a több évtizedes  régi klasszikusok közt is rengeteg zseniális munka akad. A…..
iparterves 2020.10.11 11:51:06
A meglévő kutyafajták új kihívói robbantak be a köztudatba jó pár évvel ezelőtt. Ezen új fajták evolúciója egy kis megújulást hozott azok számára, akik a régi, megszokott fajtákat már túl unalmasnak, elcsépeltnek találták. Van már alusky, bull boxer és rustalian terrier is. Valószínűleg a…..
fáymiklós Valamit mondani kell 2017.10.25 07:26:00
Nyilván kínos és értelmetlen bármit hozzátenni a Marton László-ügyhöz, meg ha az ember róla beszél, akkor magáról is beszél, vegyetek példát rólam, mennyivel jobb fej vagyok mint a rendező úr. Nem is róla szólnék, hanem a Vígszínház tegnap kiadott közleményéről, ami ötször is megérkezett a…..
Bármilyen eszközhöz jó, amihez egeret lehet használni!..
iparterves 2017.10.17 12:53:51
Ötszázezres napilapot talált Németh Szilárd az ötmilliós Szlovákiában. Az Átlátszó.hu szúrta ki a rezsibiztos tévés nyilatkozatát amelyben arról beszélt, hogy bizony Orbán Viktor már nem egyszerűen Magyarország miniszterelnöke, hanem bizony a térség meghatározó és elismert vezetője, aki az európai…..
Hirtelen felindulásból csatlakozott az Omegához, egy évtizeddel később már ő jegyezte az együttes legsikeresebb lemezének számító Időrabló címadó dalát, mégis úgy érzi a mai napig, hogy különbözik a többiektől. A leghosszabb ideje működő magyar rockzenekar gitárosa…..
iparterves 2012.10.08 11:49:39
@Ez is csak egy nick_: Agyatlan komcsi volt-e Erdős?
Ha valamit el lehet mondani róla, az nem ez.
Agya az volt neki, esze is épp elég - nem e neked megfelelő irányban működtette.

Lányáról és annak damaszkuszi útjáról nem tehet, unokájáról pedig még kevésbé.
iparterves 2017.06.28 20:30:17
@ZorPrime: Te aztán nagyon bennfentes lehetsz, ha Erdős szexuális életéről ilyen információk vannak a birtokodba.
Az antiszemita szövegeddel viszont menj a búsba.
Kultúra és Kritika Lépj rá! 2017.03.06 15:30:34
Kintli Bori írása a párizsi Carl Andre-tárlatról A kiállításlátogatás könnyen körülményessé válhat. Megesik, hogy a teremben hirtelen felkelti a figyelmünket valami a szemközti falon, viszont ahhoz, hogy közelről is megszemlélhessük, át kell jutnunk a túlsó oldalra, közben figyelmesen kerülgetni az…..
iparterves 2017.05.27 13:52:34
Rácz-Nagy Zsófia írása A Lámpást adott-e az Úr kezünkbe? című kötet egy 1995-ben megjelent könyv (Az (magyar) értelmiség hivatása) mintájára készült el, amelynek szerkesztője, ifj. Fasang Árpád hetven magyar értelmiségit kért fel arra, hogy válaszolja meg a kérdést: mit is jelent ebbe a kategóriába…..
A tegnap lezárult, ki tudja hanyadik felmondási hullám után elég kilátástalan helyzetbe került a Tények, hiszen újabb öt riporter/szerkesztő hagyta ott a TV2-t, köztük olyanok is, akik inkább elmentek a tévének tulajdonképpen csak nagy jóindulattal tekinthető Echóhoz, szóval nagy a baj. Egy…..
iparterves 2017.04.20 10:28:19
@The Ghost Wolf: Ez valóban így van. Most önmaguk ellen miért tiltakoznának?
iparterves 2017.04.20 10:30:09
@n_dy:

Más nem is írhatta...

A Soros gondolatait te honnan ismered?
iparterves 2017.04.20 10:50:16
@Hizdahr zo Loraq:

Ez nem igaz, természetesen.
Abszurd. Elképesztő. Szürreális. Hátborzongató. És nagyon-nagyon ijesztő...
iparterves 2017.04.19 18:04:47
@koala kóla:

Értem, hogy olvasási nehézségekkel kűzdesz, mert (el)vak(ult) vagy, ezért megismétlem, hátha megérted.

ÁFA tv 82. § (1) Az adó mértéke az adó alapjának 27 százaléka.

Ez eddig világos, ugye?

Az ÁFA általános mértéke 27 %.

Vannak kivételek, mint minden EU-s országban, s ezek a következőek:

(2) A 3. számú mellékletben felsorolt termékek, szolgáltatások esetében az adó mértéke az adó alapjának 5 százaléka.

(3) A 3/A. számú mellékletben felsorolt termékek, szolgáltatások esetében az adó mértéke az adó alapjának 18 százaléka.

Nos, mégegyszer: az általános adómérték 27 %.

A kivétel az 5 és a 18 %.

Ahogy a NAV fogalmaz:

"Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) 82. § (1) bekezdésében foglalt főszabály szerint a termékértékesítések és szolgáltatásnyújtások után fizetendő áfa általános mértéke az adó alapjának 27 százaléka. Kivételt jelentenek az Áfa tv. 3. és 3/A. számú mellékletében szerepelő termékértékesítések, szolgáltatásnyújtások, amelyek az Áfa tv. 82. § (2) és (3) bekezdése alapján 5, illetőleg 18 százalékos adómérték alá esnek."

Talán ez érthető.

Azonban, legyen teljesebb a kép: vannak áfa mentes dolgok is.

Döbbenet - áfa mente is lehet valami!

Attól még az általános ÁFA adómérték a 27 %.
Az 1944-ben alapított, a világ egyik legmegbízhatóbb hírügynökségének számító AFP 'Fake news' another weapon in Orban's illiberal Hungary azaz Orbán illiberális Magyarországának újabb fegyverei az álhírek címmel foglalta össze a kormányközeli sajtó körül zajló eseményeket. Már a leadben tesznek…..
iparterves 2017.04.10 13:35:44
@Leadfoot:

Azt is csak akkor, ha a habony jóváhagyta.
Néhány napja leltem néhány képre Chris Niedenthal fotós gyűjteményében, aki a nyolcvanas évek jellegzetes kelet-európai mindennapjait is megörökítette. Rengeteg fényképet találhatunk tőle Lengyelországról, de van nála Csehszlovákia, Szovjetunió, Románia, és szerencsére Magyarország is. Ma ezt hoztam…..
iparterves 2017.04.08 15:03:51
@Visceroid: Bizony, minden.
A csajok sem olyanok, mint az a nagyon szép lány a fekete bikinijében.
Az eddig sem okozott újdonságot, hogy az Opimus Group Nyrt.-nek köze van Mészáros Lőrinchez, mindez azonban a közelmúltban hivatalossá is vált. A nemzet gázszerelője tulajdonrészt vásárolt az Opimus Nyrt.-ből, amelynek tulajdonában van az a Opimus Press, amely ősszel vette meg a…..
iparterves 2017.03.22 14:20:37
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
A 90-es évek elejét nyugodtan nevezhetjük a rockzene aranykorszakának, kockás ingben és lobogó séróval lubickoltunk a jobbnál jobb muzsikák tengerében. Most tíz olyan albumot mutatunk be, amelyek idén 25 évesek, és a mai napig meghatározzák az egymást követő generációk ízlését...
iparterves 2016.11.01 17:54:11
@mojoking77:

Öreg, te a fiatal szar kategóriája lennél?
A "régen minden jobb" szöveget egyetlen helyen sem olvastam, te képzelted magadnak oda, hogy aztán - hű, de erős legény vagy! - ennek örvén jól bemoss egyet az öreg szaroknak.
Ügyi voltál, a saját feldobott labdádat klasszul leütötted.
iparterves 2016.11.01 17:55:55
@Márk_Márk:

A T.Dreamről érdekes a véleményed, de kit érdekel?
Intenzíven tárgyal a leendő bérlőkkel a Futureal, így jövő tavasszal várhatóan megmondhatja, mely nagy nemzetközi áruházmárkák nyitnak üzletet a lágymányosi Etele Plazában. A fejlesztő a müncheni Expo Real kiállításon ismertetett néhány részletet. A 4-es metró budai végállomásához tervezett Etele…..
Bruce Springsteen szeptember 27-én jelenteti meg életrajzi könyvét Born to Run címmel, amit az elmúlt hét év során folyamatosan írt - és amiben először beszél depressziójáról is. Az Egyesült Államok egyik legamerikaibb és egyik legismertebb énekes-dalszerzője bandájával és szólóban is hosszú ideje…..
A szovjet hősi emlékmű és a "hatékonyan" eltávolított sarló-kalapács Szófiában. Három éve volt szerencsém eljutni Szófiába. Aranyos hely, bár pompájában és látványosságaiban nem mérhető Budapesthez. Az 1878-ban elnyert bolgár függetlenség után tették meg fővárossá, majd ezután tervezték és…..
iparterves 2016.06.30 09:29:32
@Aranyi Gábor:

Téged innen is kitíltani kéne, te baromállat.
Egy újabb dolog amibe az ellenzék beleköthet vagy valós aggályokról beszélünk? Beépítik a Városligetet? Csökken vagy nő a zöld terület?..
iparterves 2016.03.20 19:54:08
Az Olof Palme neve neked fel sem tűnt? nem szúrt szemet?
Az egy liberális volt!
Az épület, amelyet még nem láttál, de rákerestél, legnagyobb dicsőségedre meg is találtad, megtudhatsz egy keveset innen:
varosliget.info/index.php/olof-palme-haz/tortenete
Képzeld, haver, ez is a Milleniumra épült és Zsolnay kerámiás épület.
Szerintem is el kéne ,ár pusztítani, hoszen alig 120 éves.
A történelem fontos dolog.

A Közleledési Múzeum soha nem volt formája meg szintén a történelem miatt fontos, azért kell visszaépíteni. Vagy sem?

Azt mondod, majd jól kivilágítják a Városligetet. Gondolod, hoyg a Dunaújvárosban nagy sikert aratott lámpákkal teszik vagy az Elios Rt valódi kínai led-jei kerülnek ide, hogy nappali fényességbe hozzák az esti Városligetet? Kérlek, ne hagyjál kétségek között!

Az ÚNG hit biztos, hogy még kisebb is lesz, mint a Pecsa, ahol eddig életedben egyszer jártál. Jól tetted. Nem kellett odamenned - amikor kinti koncert van, fél Zuglót beterítette a hang. Borzalmas!
Most a fensőséges kultúra jön oda - s a föld színe alá terelik majd a beszállítókat, mert olyanok is vannak, tudod-e? Hoznak-visznek képeket, szobrokat meg mindenfélét. Tudom is, hogy hol: a 4 sávos autópályán, amelynek lesz egy szép leágazása ( vagy több is, hogy a park általad is végre felfedett jellegzetességét megőrizzék ).

Esetleg, a modern megoldások híevi számára: helikopter parkoló, Erre a szomszéd rét kiválóan alkalmas. Sokszor úgyis csak a rendőrnapra meg hasonló rendezvényekre tudták használni, s ezen hasznos alkalmak között kóbor kutyások, elszánt fcizók és tollasozók jelentek meg ideiglenesen. Rendet kell itt is teremteni!

A Városligeti ( Feld ) Színház helyreállítása nem a Horthy-világot hozza vissza, ezért érthetetlen is a terv. Onann nézve, hogy a fővárosi művészi színvonalat magasabbra akarja emelni a nemzeti kormányzat, nagyon is érthető. Lesznek majd új külföldi vendégművészek, akik a korhűen helyreépített teátrumba elhozzák a Nyugat fényeit - mint anno, száz évvel ezelőtt.

Hasonló fényességre számíthatunk a Magyar Zene Háza esetében is, amely kifejezetten környezetkímélő módon kezdett épülni. S amikor folytatódik az ekoépítés, láthatóvá válik, mennyire környezetbarát az, amikor a 4 sávos ligeti autópályára bevonulnak a környezte megóvásában elementárisan érdekelt betongyártók.

Várom, nagyon várom már, hogy jó gatyába rázzák ezt a Ligetet. Legyen ott beton, ahol eddig nem volt! Még több büfét, játékárust, lángosost, még kevesebb helyet a gyerekeknek, sétálóknak.
Betont, betont, járműveket.

Aki Ligetet akar látni, megcsodálhatja az új Fidezs-terveésű Magyar Beton-Ligetet. Te ott leszel az avatáson, nem?
iparterves 2016.03.21 09:10:52
@Wandál:

Ez szerinted ilyen ismérvek mellett dől el? Te hiszel a nagy Liget Projektben, akkor jó magyar vagy?

Mindenki, akinek fenntartásai vannak vagy ellenzi, az meg zsidó?
iparterves 2016.05.07 09:04:20
@Balt:
Ha az Elem utca alatt a volt Landlert érted, akkor ott valóban lenne bőségesen hely a terjeszkedésre.
A Nyugati pályaudvar megtartását fontosnak tartom, de a Rákosrendező rendezését, mindenekelőtt egy felüljáró építését legalább annyira.