Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soleeroo

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvolt a 2011-es WWDC is, az Apple egy rakás infót a nyakunkba zúdított, most megpróbálok ösvényt vágni nektek a dzsungelbe, hogy tisztábban láthassatok. Kezdjük először a Mac operációs rendszerével, a 10.7-essel, aminek a nevéből már kiesett a Mac: mostantól csak OS X Lionnak…..
A sárga sisak emlékére - Isle of Man TT William Joseph "Joey" Dunlop, OBE, MBE (1952.02.25-2000.07.02) Keményfejű, makacs igazi ír volt. Semmi kispálya. Nem vagyok szentimentalista, de a naptáramba nézve látom, hogy lassan közeleg június után július is, ami már végre…..
Itt egy új BMW, amelyről sejtettük, hogy jönnie kell, bár nem feltétlenül értjük, miért, ezért kérődzünk rajta kicsit - okfejtés a BMW 5-ös Sportbackről. Illetve CLS-ről. Vagy CC-ről. Vélemények az azonos című írásunkról...
soleeroo 2010.07.26 21:01:15
@mennyi?husz!: erre a videora most már én is kiváncsi leszek. Meglepne, ha a Karotta ennyire sportszerűtlen lenne.
On the Spot Orania – Johannesburg 2010.07.04 14:56:00
Eszterrel félórán át vitatkoztunk telefonon. Ő negyedik napja Johannesburg legkeményebb negyedeit járja fekete bandák védőgyűrűjében (máskülönben valószínűleg már nem élne vagy bedrogozva, szexrabszolgaként ismerné meg Afrika legsötétebb bugyrait, így viszont befogadják,…..
Még mielőtt valaki komolyan azt hinné, hogy a fiataloké a jövő, hadd osszam meg mindenkivel az én történetemet, röviden: Elvégeztem az egyetemet. Mérnöki diplomát szereztem. (Amolyan “egyéb mérnök”, tehát nem kifejezetten gépész kategóriában). Gyakorlatilag szóba…..
soleeroo 2010.05.12 15:27:52
@énis: te ez megis milyen tipp, hogy "tanulj egy rendes szakmat"?

nem a szakmarol van szo (bar az ellenorzo blog-on lehet kapni egy atfogo kepet a mai magyar kepzes szinvonalarol), hanem arrol, hogy megelhetesi gondokkal kuzd a lakossag tulnyomo tobbsege, mert akik hozzafernek a leadozott penzekhez, azok mutyiznak, es ezzel alapjaiban lehetetlenitik el egy normalis gazdasag kifejlodeset.

maganvelemenyem: olyan szakkepzest keress, amivel lehetoseged van kulfoldi egyetemre atjelentkezni es/vagy ott gyakorlati idot eltolteni. Ezzel harom legyet uthetsz egy csapasra: rakenyszerited magad egy komoly felkeszulesre min. 1 idegen nyelvbol

Masodszor ha magyarorszagban gondolkodsz, a kulfoldi tanulmanyi ido kiemel a szurke tomegbol ha esetleg 150 masik friss mernokkel kell egy allasert versenyezned

Es vegul ha megtetszik a kulfoldi elet, akkor a helyi osztalytarsaiddal es tanaraiddal kialakul egy kapcsolatrendszer, ami segit ervenyesulni akar friss diplomaskent is a helyi munkaeropiacon.
soleeroo 2010.05.12 15:37:16
@vércseharcsa: nem ertetted a temat, latom.

a problema nem azzal van, hogy mernok diplomaval varja a nagy zsetont, hanem hogy az iskolai kepzes nem ad lehetoseget arra, hogy elmelyedjen a szakteruleten, es nem nyujt egy kapcsolatrendszert egyaltalan lehetoseget, amivel legalabb az elso szakmaba vago allasat megkaphatna.

az egy mas tema, hogy az egesz a fejetol buzlik, mert az oktatasi miniszteriumnak (ha van egyaltalan magyarorszagon ilyen, nem tudom) nagyon intenziv ketoldalu parbeszedet kellene folytatnia a gazdasagi elet legfontosabb szereploivel, ezaltal logikusan felmerni, hogy egyaltalan mennyi tanulot engedjenek felsofoku intezmenybe tanulni, es ne fordulhasson az elo, hogy egy evben vegez 40 ezer informatikus a 200 szabad allasra, es kozben betoltetlen maradjon 6000 vizvezetekszerelo allas, mert csak 30-an vegeznek ebben a szakmaban.

naigy mar vili?

ja, es a stilusod kimondottan tetszik, szinte honvagyam tamadt!
soleeroo 2010.05.12 15:39:50
@énis: egyetertek, azt en sem gondolom, hogy rossz az, aki nem gondolkodik kulfoldben.

van akinek ez jo, van akinek az.

a vicc az, hogy egyertelmuen jo vagy rossz megoldas nincs is, mert sok a szemelyfuggo tenyezo, es ezert nem is lehet a reszletek ismerete nelkul igazan jo tanacsot adni senkinek
Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a Modoros vagy a Görbe Sminktükör már réges-régen kivesézte a férfias sportokért rajongó nőket, de ettől függetlenül én most megteszem. Környeztemben ugyanis egyre több az olyan fiatal nő, aki rettenetesen felkészültnek tűnik (!)…..
Ami pedig el akar porladni, azt hagyni kell, hadd porladjon. Másnál. Ha nem egy Ferrarilamborghini, akkor lesz még olyan jobb is.És így az, ami megmarad, előbb-utóbb tényleg többet is ér. Már ha valakinek számít a befektetés is, és nem csak a pénzszórás egy zseniális…..
soleeroo 2010.04.28 20:44:35
ezt az irast mar a sved merci importja utan egy nappal meg kellett volna irni. mielott mindenki nekiall mint a zsizsik osszevasarolni minden hulladekot, aztan azt kepzelje magarol, hogy micsoda nagy autobuzi.

Szulettek olyan irasok mint "A söprögető félcápa" (prokee ötletelése) vagy az Ender Gabornak a "Nem férek be az egyetemi parkolóba" meg hasonlok, ahol a posztolo osszeteveszti a kotvany roncsot az arra valoban erdemes megkopott de stilusos autotol. Mondjuk nagy a kisertes, nem hibaztatom oket: Magyarorszagon a 4 millio minimalberes hazajaban minden luxus, ami nem szuzuki.

Csak azt felejtik el, hogy a regi idokben is az autok 90%-a egy mobil helyvaltoztato eszkoz volt, es csak a maradek rendelkezett olyan kisugarzassal, amire szokas azt mondani, hogy "ennek a kocsinak lelke van". Na ebbol a 90%-bol meriteni youngtimerezeshez finoman szolva megmosolyogtato. Pontonmerci meg vegkepp nem lesz beloluk az eletbe soha.

Ha valakinek a lelkebe tapostam volna, 1000 bocs, en vagyok a hüje.

ui: prokee-nak meg talan joindulatuan annyit, hogy - persze szigoruan szerintem - de a luxusauto valahol ott kezdodik, hogy bemegyek a szalonba, es 80 fajta uleshuzatbol valaszthatok, es 140 fajta szinu fonalbol mondhatom meg, hogy melyikkel varrjak ossze, rendelhetek paliszanderfa kormanyt, ha kedvem tartja stb. stb. stb... Maserati Quattroporte. Megvan? Na.

Azt mar csak aprobetusben, hogy a luxusautogyarto nem csinal 118i-t, A1-et de meg csak A-Klasseja sincs. Remeljuk az Aston Martinnal is eszhezternek, mielott szalonba teszik a Smartjukat.

Na remelem nem moderalnak ki, nem akartam okoskodni, de ezeket a penztemetoket reszelgetni, es azt kepzelni, hogy most jovok Domsjöböl vagy honnan a fraszbol enyhen szolva rohejes.
soleeroo 2010.04.29 05:28:07
@Csikós Zsolt: felreertessz, nekem semmi gondom vele, hogy masok mibe teszik a penzuket vagy hogy miert epp olyan autot vesz, amilyet vesz - nekem sincs uj autom.

inkabb csak az tunt fel, hogy a sved tura kornyeken megszaporodtak ezek az irasok: amikben valaki beleelo magat valamilyen kocsiba, es abbol aztan olyan hangvetelu irasok szuletnek, amik azt sugalljak, mintha az a kocsi valamifajta kultusztargy lenne. pedig csak hetkoznapi hasznalatitargyak, eljutni A-bol B-be. Teny, hogy egy papirajtos szuzukinal vagy egy 100 ezer km utan eldobando mai autonal eszmeileg tobbet ernek, de a maguk idejeben nem voltak kulonosen nagy szam. Es itt kapcsolodik a velemenyem a te irasodhoz: ha valaki talal egy Ferrarilamborghinit, es arrol dob egy posztot, hogy nekiallt reszelgetni, az kulonleges.

Ezek (szigoruan persze szerintem) egyikse.

De nekem ugy tunik a hozzaszolasokbol - tobbek kozt ennek a cikknek a hozzaszolasaibol is - hogy a TC-olvasoknak megis azt sugalljak, hogy minden rozsdas sz*rt a marineni kertjebol ki kell asni, "mert az ertek". Hat nagyon nem.

Peace.

ui: @Rocko: szerintem tok igazad van! ;-)
Belsőség Ez egyre jobban hangzik 2010.04.26 17:30:00
Újabban nagy divat lett az autóiparban a különféle évfordulók hangzatos, nagy csinnadrattával beharangozott ünneplése. Persze aki kicsit is járatos az autóipar történelmében, az csak elhúzza a száját. Az Audi - persze - száz éves, na jó, oké, fogadjuk el, de a Peugeot 200 éve…..
Mintha csak újra 2005 lenne. Megint azon megy a vita, szabad-e Mohamedet ábrázolni, mi jár ezért büntetésül a nyugatiaknak, és jogos-e az öncenzúra. Ezúttal épp a Comedy Central nyúlt bele a jóba, amikor sikerült kicenzúrázniuk a South Park 201. részéből Mohamedet néhány…..
Belsőség Amerika akkor és most 2010.04.19 11:00:00
Valójában nem is akarunk nagyon semmit írni a videóhoz. Szép szimbolikája van, pedig megrendezett jelenet. Egy nagy, narancssárga papuccsal verik itt pofán a kispolgárt, de nagyon. Punk és profi. Vas kontra plasztik. Emlékeznek a Sebhelyesarcú legendás, éttermi jelenetére? Ugyanaz,…..
Belsőség Bende cápája 2010.04.14 17:58:00
Hétfő este pöccintett át Pista egy linket, hogy nézzem már meg. Azonnal elborult az agyam, fém lökhárító, króm dísztárcsa, első tulaj itthon, garázsos, 518i. Cápa. Zöld. Metál. Tetőablak. Ott beleszerettem. Megemlítettem a Ritának, mit szólna hozzá, csak annyit mondott,…..
*Azaz gyorsbombázó. A terminus technicus nem takar mást, mint egy olyan – jellemzően könnyű, maximum közepes – bombázógépet, amely elég gyors ahhoz, hogy a vadászgépek ne tudják utolérni. A múlt század harmincas éveiben tette magáévá a koncepciót sok, zömében…..
Tele van a hócipőd a politikával? Nincs jobb dolgod péntek este? Imádod Stallonét? Itt a helyed! Ma 21:10-től a film+ segítségével egy igazi klasszikust élvezhetünk itt végig! Lesz benne baltaarcú bácsi baltával, kevésbé baltaarcú néni nagy dudákkal és a Stallone!Gyerekek jól…..
Oroszországban nemzeti gyásznap van, Kanadában örömünnep. A két legutóbbi világbajnokság egyaránt orosz sikerrel véget ért visszavágóján a hazai csapat lemosta ellenfelét. Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitány nagy erőkkel védi a játékosokat, de az össztűz intenzitása…..
soleeroo 2010.02.25 13:45:55
@FedorovS: nem kotozkodni akarok, de a kanadaiak eleg alazatosan allnak a sajat nemzeti sportjukhoz, ezzel egyutt en is nagyon szurkolok a szlovak sracoknak, hogy penteken jol menjen nekik a hoki.

Viszont Kanadaval kapcsolatban muszaly eszben tartani, hogy ott nem a jatekosok egyeni tudasa a donto - az amugyis megvan - egy ilyen torna eredmenyeinel, hanem az edzo emberismerete. Hogy mennyire jo raerzessel tudja egymas melle rakni azokat a vilagsztarokat, akik aztan par meccs alatt kepesek annyira megszokni a veluk egy sorban korcsolyazot, hogy aztan kepesek legyenek csapatkent is egyuttmukodni.

A mostani olimpiai valogatottjukban erzesem szerint ez a kivanatos osszhang megvan, tehat barkivel jatszanak is, roppant nehez lesz megfogni oket. Es nekem is az a velemenyem, hogy a plussz meccs a nemetek ellen nem hogy hatrany (remelem nem gondolja senki, hogy ezek a jatekosok ennyitol elfaradnak), hanem egyenesen ajandek volt a csapatepiteshez Kanadanak.

Igazabol nem tudok nem arra gondolni, hogy mi, a nezok es szurkolok jarunk a legjobban ezzel az egesszel. Fantasztikusak a meccsek, nagyon sajnalom, hogy a svajci VB utan nem lehetek ott eloben Vancouverben, mert azt a sebesseget, amit ezek a jatekosok produkalnak, a tv sajnos nem adja vissza.

Sok sikert a finn tesoknak es a szlovak szomszedainknak a tovabbi meccsekre!
Persze nem ilyen könnyű a dolog, bár szép is lenne... A lényeg, hogy Joe Perry végre lépni szeretne, ő tényleg nem vár Steven Tyler-re (persze, hogy a jobboldali, ki más :D), tehát bejelentette, hogy februárban meghallgatásokat fog tartani az Aerosmith annak reményében, hogy tudják…..
Az igazi geek nem csak rajongani tud egészségtelen mértékben, de ha azt látja, hogy épp tönkreteszik kedvenc trilógiáját, akkor nagyon, úgy értem: nagyon morcos lesz, és darabokra szedi a kultuszt meggyalázó filmet. Mivel nem vagyok Star Wars-fan, átélni nem, csak elképzelni tudom,…..
soleeroo 2009.12.24 00:45:35
@Chavez: felreertessz. az a kifogasom, hogy a lukacs nem tud haladni a mozilatogatok filmintelligenciajaval, es nem vette eszre az uj reszeknel, hogy mar nem 1977-et irunk (vagy szolni kellett volna, hogy a folytatasok a <10 eves korosztalynak szolnak)

OFF
Ugye egyetertunk, hogy az uj james bond film(ek)et sem az 50-es evek stilusaban forgattak? bar a pierce brosnan-os reszek megprobaltak konzervalni azt a stilust, ez teny.
Szerencsere valaki eszhez tert, hogy egy titkosugynok "with license to kill" bud spenceres parasztlengökkel minimum rohelyes, plane, ha mellette a faarcu jason bourne nagyon is hihetoen mozog a vasznon. ON
Tényleg nagyon hülye a helyzet, de csak innen, Európából nézve. Ugyanis itt elképzelhetetlen ez a bulldog mentalitás, hogy valakinek 31 évig a nyomában csaholnak és végül elfogják; Amerika viszont ilyen. Hogy Roman Polanskit most elkapták, egy hosszú-hosszú kergetőzés végére…..
soleeroo 2009.09.30 20:08:32
az a gyanum, hogy marpedig ki fogjak adni, ugyanis svajc most a banktitok okan kapott par eleg meretes pofont.

ehhez (marmint a banktitok lazulasahoz) kellett az a 8-9 szerencsetlen akaratgyenge bundesrat (szovetsegi tanacsos) akikre minden jellemzo, csak az nem, hogy hatarozottan, es osszehangoltan cselekednenek. elukon a hans-rudolf merz-cel, aki most epp sunnyog a nyari kadhafi-pofon miatt, meg aki a tavasszal az utolso tokonrugast kapta az amerikaiaktol a banktitok kapcsan. vagy ott van a calmy-rey kisasszony, aki legutobbi irani latogatasa kapcsan probalt csontig benyalni az iszlam koztarsasagnak, es villogott valami kendovel a fejen.
mindegy... probalom rovidre fogni: szoval a banktitok meg ez a rendezo ket kulon tema, de akik a polanski ugyet egy par honapja mukodesbehoztak, pontosan azt hasznaltak ki, hogy nincs az orszagnak egy (par) karizmatikus vezetoje, aki diplomatikusan, de elkuldene mindenkit a joedes anyucikajaba (ez kb. a magyar vezetesre is ervenyes a szlovak ugyek kapcsan).

helyette bratyizgatnak az ahmedinedzsaddal, ha jon genf-be, hogy frocsogjon egyet a nyilvanossagnak, meg satobbi.

amugy a polanski ugyben a legelgondolkodtatobb, hogy elfutott.

valahogy ez tolem eleg tavol all, bar teny, hogy soha nem reszeltem meg 18 evesnek latszo de csak 13 eves rüfkét, aki utana az anyjaval kitalalta, hogy akkor most jol lehuznak par guriga dollarral. legalabbis annal az ugynel meg nagyon ez az erzesem...

persze mindez csak a spekulaciom. siman tevedhetek is :-)

ettol fuggetlenul en is azon a velemenyen vagyok, hogy a pedofilianak ne legyen mar elevulesi ideje, mindegy, hogy az europai jogrend nem bosszuallo beallitottsagu.