Regisztráció Blogot indítok
Adatok
napielem

6 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Sok pszichiáter naivan úgy tekintette a{z 1973-as} döntést, mint egy diagnózis egyszerű törlését annak érdekében, hogy megszűnjenek az igazságtalanságok. A valóságban azonban igazságtalanságokat teremtett a homoszexuális irányultságú emberrel szemben azáltal, hogy az…..
- Minden férfinek joga van gyerekeket szülni, ha akar!- De te nem szülhetsz gyereket! - Ne nyomj el engem! - Nem nyomlak el Stan, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani amagzatot? Belerakod egy szatyorba? - Nekem van egy ötletem. Gondolom, abban egyetértünk, hogytényleg…..
Minden évben június 26-án rendezik a drogmentes világnapot. Ezért tegnap a TASZ egy filmvetítést és egy beszélgetést szervezett a témáról a Gödörbe. A taszosok ígérete szerint az egész beszélgetés felvétele nemsokára felkerül a netre, ezt majd akkor posztoljuk. Annyi biztosan…..
Hát tényleg eljött a forradalom, el sem hiszem. Mit forradalom, szabadságharc! Orbán Viktor nemzetmentő 29 pontjában 9.(!) helyet kapta a házi gyümölcspárlatfőzés legalizálása: A pálinkafőzés felszabadításával "kilencven éves küzdelmet zárunk le", mondta Orbán.…..
napielem 2010.06.09 14:40:32
@pyromaster:
A fő problémám nekem tényleg az álszentség. Lehetne építeni egészségfalvát, ahol mindenki pörög az egészséges életmódon, de a jelenlegi helyzet csak a feketepiacnak jó.
Egyébként félretéve a paranoiás összeesküvés-elméleteket íme néhány gondolat:
- a fű termesztése nagyon olcsó, kb annyira igénytelen mint egy gyomnövény
- a filléres ár helyett aranyárban lehet venni a maffiától
- bár nincs komoly/bizonyított egészségügyi kockázata a használatának mégis tiltott
- tiltani a politikusok tiltják
- politikusnak általában a nyereségvágyó, pénzéhes emberek mennek

Szerintem egyértelmű, hogy a tiltás ugyanolyan biznisz mint az autópálya-építés. Míg utóbbira azt mondom sebaj, valahogy úgyis fizetnünk kell az elitnek, a fű tiltása viszont konkrétan az alvilágot is eltartja.
Ma délelőtt szavaztak a kettős állampolgárságról, Vona Gábor például úgy, hogy nem szavazott. Megesik az ilyen, különösen ha valakinek tényleg annyira fontosak a határon túli magyarok.A Jobbik-elnök indoklása saját honlapjáról röviden: "Rosszul tájékozódtam, és ennek…..
Hiszen: ha elromlik valami, meg tudják csinálni, és abból, ahogy a villanyszerelőként végzett Zagyva (milyen olcsó lenne poénkodni a nevével, pedig) Gyula ezzel a "Majd a folyosón megbeszéljük!"-kel felidézte az old school, belemenős-bunyós skinhead kocsmák alacsony, ám…..
Varánusz divat.info 2010.05.08 08:00:00
Nehéz héten van túl a Jobbik. Miközben Vona Gábor és csapata a parlamentbe készülődik, ünneplés helyett kritika éri őket a széljobbtól.Kedden a Honfoglalás 2000 Egyesület és a Nemzeti Szociáldemokraták nyílt levélben szólították fel Vonát: hagyja az operetthuszárságot…..
Kettős Mérce Pozsonyi Ádám 2009.11.22 12:19:00
Az elmúlt időszakban a baloldalon nagy vitát kavart Pozsonyi Ádám személye, ez is mutatja azt, hogy a politikai humor, és a szellemi radikalizmus intézménye, és tisztelette kihallt, vagy oldalfüggő lett az országban, de a balib térfélen mindenképp, bár mit mondjon az ember, ha a…..
  Nem a legvidámabb napjait éli április 11-e óta a Jobbik. A túlpörgetett várakozásoknak köszönhetően az első forduló eredményeit inkább csalódással fogadták a párt politikusai és választói, semmint önfeledt örömmel, s a második fordulóban sem volt sok minden,…..
napielem 2010.04.30 09:32:24
@Lone Star:
Spec a nagykövet tényleg az adott nemzetet képviseli, azaz ezért szoktak nagyon-nagyon diplomatikusak lenni, mert nagy a súlya annak amit kimondanak. Persze a mindenki jobbikos, csak még nem tudja mentalitással nézve tényleg nem érteném én sem. Miért nem szereti az emberek 90 %-a (jobb gazdasági helyzetben 98%) a jobbikot? Kik ők egyáltalán, valami magyarok? De hát azok mi vagyunk... Ők biztos mind-mind zsidók (még a ez a nagykövet is annak tűnik). Szerintem a nagykövetnek pont azzal van a baja, hogy a Vonafeld miatt otthon kapna a fejére.
napielem 2010.04.30 09:38:57
@Sawyer_:
A határon túliakról annyit, hogy biztos nem nekünk kéne eldöntenünk (határon innenieknek), hogy mi a jó nekik. Egyébként, ha nem lennének határok, akkor is eljönnének sokan, mert kevés a nagyváros és ugye országoktól függetlenül megy az urbanizáció. Az én személyes életem, vagy másé, miért kéne arról szóljon, hogy az adott nyelvet beszélők mekkora területet fednek le?
napielem 2010.04.30 09:44:40
@megmondtam?megmondtam:
dejó, dejó köszi, még soha senki nem zsidózott le, mindig kíváncsi voltam milyen az
egyébként igazad van, mert a jobbik csak 855.436 szavazatot kapott, ami azt jelenti, hogy 91,4% nem szimpatizál eléggé, a 95% százalékot négy évvel ezelőttire értettem, akkor már nem emlékszem, de max 2-őt kapott a Stefán Curkával együtt.
Egyébként kár, hogy nem magyarok képviselik a nemzeti radikalizmust itthon, ebben is lemaradtunk Európától
Napi elem Kampánycsend helyett 2010.04.23 20:47:00
Biztos totál naív vagyok, de miért kell az embereknek megkattaniuk, ha politikáról van szó? Miért kell a neki nem tetsző pártokat sátáninak hinnie, és annak követőit pedig elvetemült gonoszoknak? Vagy éppen megtévesztett agyatlan barmoknak? Van néhány megválaszolatlan kérdése e…..
Csak a szokásos: újabb jobbikos popó, barátságon innen, vagy túl, ezúttal egy miskolci jelölt mutatta meg egyszerre mindkét arcát a kamerának. Csak 18 éven felülieknek! Egy régebbi helyi urban legend szerint korábban egy középkorú borsodi exgárdista hölgy is rakott fel magáról…..
Praxis Cigányok a kórházban 2010.04.01 13:20:00
Kedves Praxis,végre egy hely, ahol kipanaszkodhatom magam. Azt hittem, az egészséghez való jog alkotmányos alapjog, de nem errefelé sajnos. Bár az eset tavaly 2008 decemberben történt, csak most írom meg, nem tudtam eddig a blogról, és sűrűn fohászkodom, hogy ne…..
napielem 2010.04.02 17:50:23
Annyira egyszerűen akarjátok ezt a témát megbeszélni. Valahol megkérdeztem, az a baj, hogy cigány az illető, vagy az, hogy bunkó? Ha egy nem cigány követ el gyilkosságot, akkor az szót sem érdemel? Ha a cigó késel, akkor meg terror van? De ez mind csak a legelső szintje a témáról való gondolkodásnak.

Többször előjött, hogy mert a hülye libsik pénzelik a cigány rendszert. Miért nem jön végre egy arc, aki rendesen helyreteszi a dolgot? Talán arról van szó, hogy ezeknek a társadalmi problémáknak (több százezer ember cigány és nem cigány él kőkorszaki szinten ma az országban) az értelmes emberek szerint csak egy megoldása van: az integráció. Az mit jelent? elérni azt, hogy ne elvegyen, hanem beleadni tudjon a közösbe. Tudjátok mindenki aki ezzel kicsit is foglalkozott, mind-mind egyetért a témával. Aki tényleg ismeri a számokat. Aki tényleg ismer romákat.

Hogy ezt melyik párt merte többé-kevésbé felvállalni az egy dolog, inkább a fő problémám, hogy a többi miért nem. Könnyű a válasz, a közhangulattól fél mind, hiszen ellenkező előjellel a Jobbik máris bennterem a parlamentben (meg persze a korrupció is segített).

Hosszú a téma, de a lényeg, kurva sok rendes ember van a cigányok között, és sok a mocsok rajtuk kívül is. Ne legyetek szűklátókörűek, csak mert kényelmes. Mellesleg, ha tényleg azt akarjuk, hogy a putrik népe dolgozni menjen, akkor ahhoz munkát is kell adni. Ha meg kulturált viselkedés is kell mellé, akkor az oktatás, nevelés kérdése. Ez a próbálna megvalósulni, csak egyelőre ilyesmire kevesebb pénz és energia van, mint autópályákra.
napielem 2010.04.02 19:49:51
@Oreg: Mondom, könnyű azt mondani, hogy milyen sok pénz ment el integrációra, pedig nem. Legyünk kritikusak persze, simán volt arra példa, amikor egy-egy család, vagy vállalkozó kereste halálra magát abból a pénzből, amiből a falut kellett volna modernizálni. Amelyik program rendben ment, vagy megy, annak van eredménye. Rengeteg roma tanul, dolgozik, él "normálisan". Viszont a minden cigány egy büdös tolvaj állítás az ő lehetőségeiket is tönkre vágja.
Tökre megértem az egyéni sérelmeket én is. Én is voltam már szar helyzetben, én is gondolkodtam sokáig úgy ahogy a kommentelők többsége. Viszont örülök, hogy megismertem a valóságot, ugyanis az teljesen más.

A másik dolog, ami téma itt, a kulturális különbségek. Nem akarok a definíciókon lovagolni, de a kultúra nem az operaelőadásokat vagy a bibliafordításokat jelenti, hanem az adott csoport normáit.

És valóban ég és föld a cigány és magyar kultúra. Ebből rengeteg konfliktus adódik. Egyébként a poszt konkrétan egy ilyenről szól. Jó lenne inkább azon gondolkodnunk, hogy egy ilyen esetet, hogy lehetett volna a legjobban megoldani.

1. Számomra alap, hogy egy kórházban, ahol ápolás folyik, kell legyen egy házirend, ami előírja, hány látogató, meddig, milyen hangosan lehet jelen. Aki ezt megszegi, azt ki kell küldeni. Basszus minden kórházban van bizti őr, csak valszeg nem végzi a dolgát.

2. A kórházi ápolás senkinek sem vidámság, a tapasztalatom, hogy ha nyitottan fordulsz oda másokhoz, legtöbbször ők is viszonozzák. Csodálom, hogy a roma szokás, ami a gyermekek és a család szentségét annyira előreteszi, hogy nem meggyőzhetők arról, hogy egy beteg gyermek kedvéért legyenek visszafogottabbak. Nekem sikerült már beteg gyerek nélkül.
Napi elem A Jobbik és a nép 2010.03.31 12:21:00
Minden valamirevaló országnak vannak radikálisai, Ez számomra teljesen rendben van, legyen nekünk is. Kell egy hang, amelyik ellenében a normális erők tudnak fejlődni, amihez képest mindenki tudja, hol van az értelem.  Az volna az igazi, ha ezek a mi radikálisaink olyan valóban…..
Napi elem Elvész a hazafiság 2010.03.17 20:10:16
Tegnap beszélgettünk páran, hogy gyerekként mennyire nagyon szerettük március 15-ét. Aztán jött a demokrácia, jött az idő amikor az ünnep tényleg a miénk lett. Még jobban szerettük. És nem tudom miért, nem tudom hogyan, de egyszercsak az egész semmit sem ér már. Olyan mint a…..
UPDATE, mert látom megint idetaláltak azok az egységsugarúak, akik Jobbik-fikázást látnak minden, esetlegesen kritikus véleményben.- Senki nem mondja, hogy a Jobbik ettől az egy esettől most bűnözők pártja lett. Igen, a többi pártban is vannak ilyenek - és? Akkor most a…..
A Comedy Central megirigyelte az RTL Klubtól a filigrán, fekete alapon fehér üzeneteket, amiket az ORTT utasítására kénytelenek két-három havonta kipakolni a képernyőre. A Comedy Central viszont híresen jól nevelt adó polgárian kacagtató, illemtudó vígjáték-sorozatokkal,…..
napielem 2009.09.14 12:23:04