Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cindbl

0 bejegyzést írt és 299 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Russell Brand brit komikust látva a felületes szemlélődőnek egy dolog tutira az eszébe jut: drog. A második meg a mosakodás, mert Brand valóban úgy néz ki, mint egy szakadt, koszos hippi. Ez persze nem jelent semmit, a fickó ugyanis nagyon is értelmes, és ha baszogatják, akkor nagyon…..
cindbl 2013.06.19 21:15:09
@۝merta-X: ja, szerintem usaban ez siman sex offend :)

viszont tenyleg nem koszos drogos, ilyen a stilusa.
cindbl 2013.06.19 21:15:09
@۝merta-X: ja, szerintem usaban ez siman sex offend :)

viszont tenyleg nem koszos drogos, ilyen a stilusa.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ez az Ultrabalaton nekünk nagyon flottul ment. A pár óránként menetrendszerűen beköszönő zivatartól eltekintve teljesen optimális futóidő volt. Jobb és könnyebb volt így futni, mint a tavalyi embertelen hőségben. Amikor tavasszal már…..
cindbl 2013.06.12 20:29:00
A magyar cégek 35 százaléka nehezen talál megfelelő munkaerőt, a legnehezebben betölthető állások listáját a szakmunkások vezetik, majd a mérnökök és értékesítők következnek - derül ki a Manpower felméréséből. világszerte is hasonló a helyzet, ám míg ott jellemzően az…..
cindbl 2013.05.30 09:25:48
@akrosztikon: "de valójában csak saját magának köszönheti, hogy nem talál állást."

jo, akkor az en peldam. kulfoldon dolgozom support mernokkent.
4 ev, olyan kepesitesekkel, amik az itteni centerben rajtam kivul senkinek, vagy meg egy embernek van meg (100+ mernok kozul), plusz network, plusz 15+ ev linux, stb.

a sajat cegem meghirdetett otthon egy poziciot ugy, hogy nemetorszagi volt a hr-es (szinten cegen beluli). 6 het mulva kaptam egy levelet, hogy koszi, de talaltunk valakit, akire jobban illik a profil (mernoki pozicio volt az is).

es hogy, hogy nem, akit felvettek, az valakinek a valakije volt.

na ezert nehez otthon mernokkent allast talalni.
cindbl 2013.05.30 09:28:15
@akrosztikon: "A hármas és kettes diplomával rendelkezőket automatikusan elutasítjuk. Ezek között az emberek között ugyanis nincsenek valóban tehetséges mérnökök."

ja, hogy idiotak is vagytok. akkor oke.
Futóblog Három nap 2013.05.29 11:51:40
2013. május 26., vasárnap – 7,2 km 2013. május 27., hétfő – 10,2 km 2013. május 28., kedd – 10 km A mérlegem májusra 80,6 km pillanatnyilag. Eredetileg úgy terveztem, hogy szerda pihenőnap, csütörtök 10 km, péntek 10 km és akkor meglesz életem első 100-as hónapja. Viszont…..
cindbl 2013.05.29 22:21:39
@angelday: heti 10% emeles oke, es minden negyedik heten egyet visszalepsz :)
vagyis futsz a-t, b-t, c-t, majd b-t, c-t, d-t, majd c-t, d-t, e-t.
Rohamtempóban fejlődik a Budapest Airport technikai felszereltsége, egy hete üzembe állítottak 300 új poggyászkocsit. Ennek azonban ára van, menetenként 300 ft/1 euro. Az utasok értetlenkedve rángatják a kocsikat, mert ezek szerint mind olyan fejletlen környékről származnak, ahol…..
cindbl 2013.05.22 20:22:15
@Transylvanianmixedgrill: "Egyesek kitalálják, hogy úgy akarnak gyereket nevelni, hogy majd közbe ide-oda utazgatnak a csecsemővel. Hogy miért? Csak. Mert ez szerintük trendi és KIVITELEZHETŐ. Hát persze, mondjuk olyan áron, hogy amikor hozod viszed a szaros hisztis kölyködet a repülőgépen, akkor a másik 200 ember, aki ül a gépen, viselje el a bömbölést meg a szarszagot, mert TE, aki megálmodtad ezt a hűdefasza életet, ami egy halom ehhez hasonló KERESZTCIPELÉSEN keresztül valósítható csak meg, te ezt így valósítod meg: mások bőrén, másokkal cipelted a keresztet."

hogy te mekkora allat vagy :) en azert cipelem a gyerekeket evente ketszer, hogy a rokonsag is lassa oket ;)
mondjuk azert, mert neked gyerekkorodban csak a 7-es busz jutott (jo esetben, rosszabb esetben a talicska a gane mellett), azert ne probald meg megtiltani nekem, hogy vigyem magammal a gyereket.
Határátkelő Málta rád vár! 2013.05.20 06:54:00
A Komár Laci-utánzat undok magyar munkaügyi központostól hosszú út vezet a mindenben segítségedre lévő máltai megfelelőjéig. A kettő közül az egyik rendszer kézen fog, segít, ahol tud – avagy állami segítségnyújtás az álláskeresésben Magyarországon és…..
cindbl 2013.05.20 15:37:04
@Gyurcsótány Ferenc: "es persze olyan minosegi etelek garmadajaval vannak tele a boltok mint fagyasztott pizza, hamburger,stb."

miert, otthon nem igy van? de.

"szoval ki mit eszik, iszik az alapjan vasarol. En a magyar kinalattal osszehasonlitva inkabb ipari hulladeknak neveznem az ottani kinalatot amit max. allatkertekben adnek az allatoknak enni."

a kinalat mas. de dunnes storaban en veszek 6 liter tejet 4 euroert, otthon 1l az olcsobbol kerul 220-ba.

"Meg a szagok is kulonboznek a magyar boltokban fustolt husok, felvagottak, szalamik roskadasig, zoldseg-gyumolcs osztaly roskadozik a jobb minosegu aruktol. Ott? Semmi.
Irorszagban menj be egy hentesuzletbe vagy Magyarorszagon. Hat ott az orromat fogva, majd elokadva sasszeztam ki olyan gusztustalan volt.A felbevagott birkat epp akkor hoztak amugy hutokocsi nelkul csak ugy siman a Mercedes Sprinterrel amit ugy dobaltak be a boltba mint a hasznalt ruhat vagy cipot....szoval errol ennyit."

mert otthon ilyen nincs, ugye? en rendes henteshez megyek, sose volt meg ebbol gondom :)

a peksutemeny az draga, azt alairom. de ha otthon a peknel vasarolok es nem a plus/cba/match-ban, akkor otthon is annyit fizetek erte.
Futóblog Első Terep Százasom 2013.05.14 09:59:52
Furcsa, de tényleg igaz, a rendezvény 6-7 éves történetében először teljesítettem. Talán 2008-ban indultam rajta, de még a régi T-100 útvonalán, 50 kili környékén kiálltam, csírázó ínhüvelygyulladás miatt. Azóta vagy segítek rajta, vagy segítek és futok (T-50), vagy…..
cindbl 2013.05.14 13:39:07
@Gyűrött Papír: "De hogy a hegyen hogyan jön össze 140-150 puzus/5 perc!? Ez nekem kínai :)"

az meg csak csak oke, de hogy a 90. km utan hogy jon ossze, na az a kinai :)
Nyúlcipő Erotic HR 2013.04.25 16:04:46
Van egy elég régi problémám, de csak most jutottam el oda, hogy már annyira idegesít, hogy muszáj róla blogposztban hisztizni, annál is inkább, hogy magyarul nem is nagyon találtam semmit a témában. Hónapok óta az megy, hogy a garmin premium pántom szerint már többször (kb minden…..
Futóblog Láss, ne csak nézz! 2013.05.08 22:57:19
Aki hozzám hasonlóan szemüveget visel a mindennapokban, már biztos beleütközött abba a problémába, hogy valahogy szemüvegben kellene futni. Megoldás lehet, ha a sima hétköznapi szemüvegben futunk, vagy esetleg van egy erre használt régebbi darab, amit nem sajnálunk annyira – vagy…..
cindbl 2013.05.10 15:03:31
@viito: ezekre kva komoly eloirasok vannak (pl az enyemnek ki kell birni egy 6mm atmeroju acelgolyot 45m/s sebesseggel :)). mindegyik uv 400-as (elviheted optikushoz, bemeretheted), es meg a torzitasuk is joval alacsonyabb. winklerek teszteltettek par ilyen munkavedelmit a napszemuveg blogon, es meg az optikus is meg volt lepodve a minosegen.

ugyhogy ezen nem erdemes stresszelni. a dioptriast nem tudom, nekem volt 10 eve mutetem, azota jol latok :)
Már itt a blogon is volt szó arról, hogy sok fiatal atléta, élsportoló huszonéves korában elveszti a lelkesedését és elfordul a futástól. Persze vannak olyan futók, akik fiatal korunkban befejezik élsportolói pályafutásukat, majd 30-40 éves korukban más szemlélettel ismét…..
cindbl 2013.05.09 22:11:46
@Kilfish: szerintem 5 km utan meg nem erdemes izot tolni, mondjuk 12-15-nel erdemesebb kezdeni.

a masik kerdesre: lehet, hogy te nem erzekelsz magadon tul sok zsirt, de ne felj, boven van ott (hacsak nem vagy leszalkasitva teljesen :))
Aki intézett már hivatalos ügyet Magyarországon (azaz szinte mindenki), alighanem megtapasztalta, hogy a magyar bürokrácia sok szempontból a párját ritkítja Európában. Mégis, Márti története annyi abszurd elemet hordoz magában, hogy muszáj vagyok közölni. Kíváncsi vagyok a…..
cindbl 2013.05.04 20:28:10
@diggerdriver: "Na szóval...
Két éve kijöttünk Londonba. Az egyik banknál megszüntettem a számlámat és ezen kívül semmit nem tettem.
Még semmilyen levelet nem kaptam senki nem baszogatott.
A TB-ből sem jelentkeztem ki pedig tudom hogy ki kéne ."

En kijelentkeztem, csak valahogy visszajelentkezodtem (olyan datummal, amikor biztos nem voltam otthon, leven a nejem 7. honapos terhes volt, es mar nem akartunk repulni).

harom ev mulva kaptam egy hatarozatot, hogy lefoglaljak a motoromat, es 30 napon belul szolgaltassam be a forgalmit, blabla.
semmilyen mas egyeb papirt, felszolitast, levelet nem kaptam csak a lefoglalasi hatarozatot.

bementem navhoz, ott mondtak, hogy valahogy bejelentkezodtem, de jelentkezzek ki oepnel. ott adtak egy papirt, amit visszavittem navhoz, es lenullaztak az oepest tartozasomat. persze 10k HUF-ot fizetnem kellett, hogy megszuntessek az eljarast a lefoglalasra...
Valamelyik nap Józsival ebédeltem, és mondtam neki, azaz inkább fikáztam, hogy tök "gagyi", hogy telefonnal fut. Én ha lehet, otthon hagyom a telefont. Persze van olyan eset, hogy elviszem egy hosszabb futásomra, de talán ez is az oka, hogy még mindig "old school" Nokia típusú telefonom…..
cindbl 2013.02.07 10:09:35
@szasza75: lehet,hogy erdemes cseret kerned... nekem szo nelkul kuldtek rma-t, es tobbeknek igertek a februar kozepei batchbol.

a helyedben en azt is megneznem, hogy tenyleg vizallo e :) az egyik srac uszott benne, es teljesen beazott. valoszinuleg volt egy ket szeria, ami nem lett -khm- tokeletes.
cindbl 2013.05.03 09:18:58
@ThufirHawat: nekem is volt ilyen, kb 1 ev utan kezdett dorzsolni. aztan rajottem, hogy nem jo helyre rakom, tulsagosan fenn volt mos lejebb van, nincs vele problemam.

viszont a polar soft strapet megneznem...
Nem tudom, miért, de valahogy nem hagynak nyugodni a harminc fölötti sérülések. Pedig minden olyan jól indul. Tavaly, egy elég erős tavaszi, és, saját magamhoz képest, nyári edzéssorozat, meg Ultrabalaton után lett valami a jobb térdemmel. Mindez szeptemberben egy olyan hét után,…..
cindbl 2013.04.22 22:11:09
@angelday: te is nezd meg a good form runningot vagy chi runningot, attol fuggoen, hogy melyik iranyzat jon be neked. mind a ketto ugyanaz, csak az egyik rak kore keleti misztikat is :)

ha figyelsz a tartasodra, es ugy futsz, ahogy ott irjak, biztos, hogy nem lesz gond a terdeddel.
nekem a vadlim volt gazos, minden 2-3 honapban 2-3 het piheno. szeptember ota futok chi-vel/gfr-rel, azota ilyen gondom nincs.
Futóblog Bréking: 3:46'32" 2013.04.15 09:13:16
Az étrendemről szóló poszt után terveztem egy posztot írni arról, hogy 1700 lefutott km után milyen tapasztalataim vannak a pulzuskontrollra alapuló edzésmódszerről, de azt hiszem a számok most többet mondanak ezer szónál. Hétvégén a balatonfüredi Maratonman befutóm: 10km:…..
Olivér előadása a PK-ról, közérthető, igényes és profi tálalásban. Aki nem ismerné, azok kedvéért említem meg, hogy Olivér többek között Lubics Szilvi edzője, szóval ő aztán tényleg tudja, hogy miről beszél. Aki PK-val fut, vagy kétségei, kérdései vannak, annak…..
cindbl 2013.02.14 20:40:52
@saaby.: rohadt turelmesnek kell lenni hozza :) en hat honap utan kezdtem fejlodni rendesen (meg az elso 6 hetben, de utana sokaig csigatempoban). most tartok ott, hogy a hat honappal ezelotti szivritmushoz tartozo 7:30-as ezrekbol 5:40-es ezrek lettek :) ketszer akkora tavon.
cindbl 2013.02.21 09:59:00
@saaby.: ez az egy veszely nem fenyeget, sajat karan megtanulta a huje :) szeptember vege ota serulesmentes vagyok! :)
Talán ma még nem is tudjuk, milyen sokat jelenthet a tegnapi Gyurcsány-beszéd az Orbán-rezsim leváltásában. A korábbi miniszterelnöknek az volt a célja, hogy új szeleket fújjon az ellenzék hajójának petyhüdt vitorlájába. Értésére adja kollégáinak a demokratikus oldalon: ha…..
A nemzetgazdasági miniszter a minap állítólag azt találta mondani egy kormányzati PR-rendezvényen, hogy körülbelül félmillió magyar dolgozik külföldön. Ha igaza van, akkor ez többszöröse annak, mint ahányan az 1956-os forradalom után elhagyták az országot. Van-e visszaút? –…..
cindbl 2013.01.31 12:50:03
@Szanyi Tibor: nyilvan az orszag polgarai sem angyalok, de a politikusaink messze a legalja mindennek.
en 2007-ben mentem el, es azert, mert allami cegnel dolgozva csak mutyit lattam.

nekem abbol lett elegem, hogy ha letettem egy tervet a fonokom asztalara, hogy itt van, ezzel 200M-et lehet sporolni eves szinten (adofizetoi penzbol), o azt mondta, hogy ezekbe nem akar belefolyni, mert mar most leszoltak neki, hogy a jelenlegi helyzetet nem piszkaljuk.

es ez meg messze a ti korszakotok alatt volt.
en pl marhara orultem, hogy kiszivarogtattak gyurcsany beszedet - mert ellentetben sokakkal, en meghallgattam az egeszet, nem csak a "hazudtunk ejjel, hazudtunk nappal" reszt -, es remeltem, hogy vegre boritjak a szaros bilit, es elindul valami.

erre jott a gerinctelen szar mszp, es kihatralt mogule, mert feltettek a poziciojukat. 2010-ben mar nem is mentem szavazni.

most meg adok - talan - egy utolso eselyt bajnainak, ha hajlando hasonlo dolgokra, mint most az ugynoklistak publikussa tetele.

de ha nem tortenik meg, akkor en a kovetkezo 20 evben mar csak vendeg leszek otthon :)
cindbl 2013.01.31 15:33:50
@aleb19: ja adok. mert en elolvastam azt is, hogy mi igaz abbol, amiert ti ludmillasnak hivjatok. egyelore nekem meggyozoek azok az ervek, amiket bajnaiek felsorakoztak - es meg senki nem cafolta erdemben - a ludas esetben.

a bedaralas meg nem is ertem. mit akart csinalni?
cindbl 2013.01.31 18:27:47
@aleb19: en nem hiszek ezekben az osszeeskuves-elmeletekben.
es azert, mert nem lakom otthon, azert meg mindent olvasok (nem csak bal vagy jobb oldali hireket, hanem mindent).
Futóblog Különös hétfő 2013.01.15 13:25:45
Reggel, ébredés után kitekintettem az ablakon, sűrű pelyhekben hullt a hó. Arcomon derűs mosoly, no, gyerünk futni. Összeszedtem magam, bögre tejeskávé, -5 foknak megfelelő öltözék. A kocsihoz vezető úton ellapátoltam a havat, akkurátusan letakarítottam a kocsit is, majd a…..
cindbl 2013.01.18 17:03:09
@szasza75: nekem ilyen szempontbol mindig dcrainmaker az etalon, imadom a leirasait.

o azt irta, nem kifejezett futoora, bar faragja a firmwaret rendesen :) mennyit bir egy feltoltessel? (remelem jovo hetre ideer az enyem is) :)
Az Index megkérte a frissen államosított oktatási intézmények munkatársait, hogy osszák meg a tapasztalataikat az átállás sikeréről. A megkeresésre jobbára anonim válaszok érkeztek. A sanda gyanúm azt súgja, hogy ennek az üzenetnek köze lehet a…..
cindbl 2013.01.16 16:23:05
@szabadmagyarnép: "Elindult már a magyarok új jobb oldali szerveződése, igaz hazafiak tenni is akarnak valamit ezért az országért, nemcsak beszélni."

latod a hibat? ti is csak oldalakban tudtok gondolkodni, mitol mas ez, mint barmelyik jelenlegi?
A devizahiteleseket nem lehet megmenteni - legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan a kormány nekiállt. Sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát egy-kettő nem jelentett megoldást, a kedvezményes forinthitelre váltáson pedig összességében csak röhögni lehet. És teljesen mindegy, hogy…..
Futóblog 2012 értékelésem 2013.01.03 11:17:53
Szép kis év volt az óév, de azért kicsit felemás. Az első 3 hónapban minden remekül ment, aztán a maratoni célkitűzésem egy sérülés miatt el is ment a levesbe. Két hónap kényszerpihenő(áprilisban összesen 14 km, májusban 78 km) visszafogott sport, aztán júniusban…..
Sokszor hangzik el baráti beszélgetésekben (és nem csak azokban), hogy Magyarországon az álláskeresés során (is) elsősorban a kapcsolatok számítanak és csak másodsorban a tudás és a tapasztalat. Csaszi leveléből az derül ki, hogy az elmúlt időszak eseményei benne is súlyos…..
Nincs mese, már 2009-ben is mókás fickó voltam. Emlékeztem rá, hogy nem most futottam először Portugáliában, a Google pedig könyörtelen vadászeb: Bélcsavarodás az óceán partján címmel ki is dobta az akkori posztot. Most újra egy autós út vitt Portugáliába: az Opel itt mutatta…..
cindbl 2012.12.13 21:57:05
@miki-dzsi: nekem is ezek valtak be, majdnem ilyen sorrendben (lunarglide 4, utana free v3, es a rengeteg nyujtas, napont 3-4x, plusz masszir minden este).

amiota csifutok, azota egyre kevesbe faj, es egyre kesobb kezdi futas kozben is 5-6-7 merfold megy fajas nelkul is :)
Sokat gondolkoztam, hogy vajon érdemes lenne -e a futást tudományos alapokra helyezni. Május óta PK-val futok, többek között ennek köszönhetem azt, hogy 20 percet javítottam a tavalyi első maratoni időmöm, így lett a 4:29-ből egy szép 4:10, jövőre meg irány be négy óra…..
cindbl 2012.11.24 00:14:38
@szancsurrr: ezt tudom (olvastam sokat ;))

a kerdesem az volt, hogy melyik modszer szerint futottal? olvastam olyat, ami 2 perc futas, fel perc pihi (akkor van a meres), meg 4 perc futas 1 perc pihi :)

az is erdekelne, hogy milyen lepesekben ugrottatok tempot (kezdtel mondjuk 8km/h-val, utana 8.5km/h), szoval ilyenek :)
Bár bemutatkozó posztjára Ravis sok kritikát kapott, ez szerencsére nem szegte kedvét és most egy jóval részletesebb, igazán hasznos posztot írt arról, miként kerültek ki Írországba. Szó lesz motivációról, számolgatásról, munka- és szálláskeresésről – egyszóval…..